Note
Læsetid: 1 min.

Nigeriansk valg godkendt

Indland
27. februar 2008

En domstol i Nigeria godkendte tirsdag valget af Umaru Yar'Adua til landets præsident og afviste dermed klager fra rivaler, som krævede afstemningen annulleret med henvisning til omfattende svindel. Domstolen fastslår, at Muhammadu Buhari, Yar'Aduas værste rival ved valget i april sidste år, ikke har præsenteret tilstrækkeligt solide beviser på den påståede svindel. Rettens fem dommere underkendte også en klage fra tidligere vicepræsident Atiku Abubakar.

Klagerne fra de to præsidentkandidater blev understøttet af internationale observatører, som meldte om omfattende fusk med valgresultatet.

ritzau/Reuters

Serie

Demokrati i Afrika

Seneste artikler

 • Vi arbejder skam med demokrati anno 2008

  21. november 2008
  Mellemfolkeligt Samvirke eksporterer ikke én bestemt definition af demokrati til Afrika. Vi arbejder med demokratiudbredelse for at sikre alle indflydelse og dermed afhjælpe fattigdom i en række lande
 • Falske vestlige demokratier

  20. februar 2008
  Der er brug for at kaste et kritisk blik på de vestlige regeringers forpligtelser over for et halvfærdigt demokrati som det kenyanske
 • Kenyas konflikter er ikke etniske

  23. januar 2008
  Den internationale mediedækning har ensidigt forenklet konflikten i Kenya til et spørgsmål om etnicitet. Men volden skal sættes ind i en sammenhæng, og hverdagens problemer udspringer af de økonomiske spændinger, der kommer af, at halvdelen af kenyanerne lever for under en dollar om dagen
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her