Note
Læsetid: 1 min.

PET kan få oplysninger fra torturlande

Indland
8. februar 2008

Justitsminister Lene Espersen (K) kan ikke udelukke, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) i kampen mod terror har modtaget og vil modtage oplysninger fra andre lande, som er fremkommet ved tortur. Når landenes efterretningstjenester udveksler oplysninger er det således den "altovervejende hovedregel", at de ikke fortæller hinanden, hvordan disse er tilvejebragt.

"Politiets Efterretningstjeneste kan derfor i sagens natur ikke udelukke, at tjenesten kan have modtaget oplysninger fra samarbejdspartnere, der eventuelt kan hidrøre fra et særligt fangeprogram eller lignende," siger Lene Espersen.

Spørgsmålet har fået ny aktualitet, efter at PET's chef, Jacob Scharf, har slået på tromme for et samarbejde med sine kolleger i Mellemøsten og Nordafrika, da de arabiske efterretningstjenester ligger inde med mange oplysninger, som er relevant i kampen mod den islamiske terror.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her