Note
Læsetid: 1 min.

S foreslår flaskehals-stipendier

Indland
25. februar 2008

Socialdemokraterne foreslår, at lærermanglen løses af såkaldte flaskehalsstipendier. Stipendierne skal give erfarne lønmodtagere og ledige akademikere mulighed for at skifte spor og undervise inden for folkeskolen og andre af velfærdssamfundets kerneområder, hvor der mangler uddannede medarbejdere.

"Der er brug for en her og nu-indsats for at efteruddanne flere til lærere. Det er en helt forkert udvikling med stadigt flere ikkeuddannede lærere. Fagligheden skal løftes i folkeskolen, og det kræver veluddannede lærere," siger Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini.

Socialdemokraterne er derfor - i forbindelse med de igangværende forhandlinger om finansloven og den såkaldte globaliseringspulje - villige til at afsætte en pulje penge til disse flaskehalsstipendier, så voksne kan sætte sig på skolebænken og modtage et stipendium svarende til dagpengesatsen for at uddanne sig til for eksempel lærer, pædagog, sygeplejerske og ingeniør. Det er jobområder, hvor der i dag mangler arbejdskraft. Flaskehalsstipendierne skal også kunne dække brugerbetalingen på for eksempel meritlæreruddannelsen, så det bliver økonomisk muligt for flere at efteruddanne sig til lærer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her