Nyhed
Læsetid: 3 min.

Bred politisk kritik af Fogh's ultimative krav

Statsministeren stiller ultimative krav: Uden accept af 24-års regel og tilknytningskrav ingen fælles integrationsindsats. Foghs betingelser møder kritik fra oppositionen og eksperter
Indland
12. marts 2008
-Jeg er bare nødt til at holde fast i, at det er fuldstændigt indholdstomt at gå og tale om, at man vil forbedre integrationen i det danske samfund, hvis man samtidig er parat til at give slip på den stramme udlændingepolitik. De to ting hører simpelthen sammen-, sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen i går.

-Jeg er bare nødt til at holde fast i, at det er fuldstændigt indholdstomt at gå og tale om, at man vil forbedre integrationen i det danske samfund, hvis man samtidig er parat til at give slip på den stramme udlændingepolitik. De to ting hører simpelthen sammen-, sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen i går.

Carsten Snejbjerg

Man kan godt lave aftaler om at få flere indvandrere i job og sikre bedre vilkår for afviste asylansøgere. Men når det kommer til en bred politisk aftale om integration, så slår statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) bremserne i: Uden accept af 24-års regel og tilknytningskrav ingen aftale.

Anders Fogh Rasmussen vil med egne ord gerne have de bredest mulige flertal bag store reformer som integrationsindsatsen, men:

"Jeg er bare nødt til at holde fast i, at det er fuldstændigt indholdstomt at gå og tale om, at man vil forbedre integrationen i det danske samfund, hvis man samtidig er parat til at give slip på den stramme udlændingepolitik. De to ting hører simpelthen sammen," siger statsministeren.

Men den udlægning deles ikke af den politiske opposition. Socialdemokraternes integrationsordfører Henrik Dam Kristensen kalder Foghs krav for 'et billigt trick'.

"Det er fuldstændig urimeligt og dækker over, at de intet vil. Når det gælder 24-årsregel og tilknytningskrav er der et meget bredt flertal bag, og det står helt uantastet. Derfor kan man ikke kæde de to ting sammen," siger han og klandrer statsministeren for at have glemt sine udtalelser fra valgkampen om en bred aftale om udlændingepolitikken.

NY: Drop betingelser

SF's integrationsordfører Astrid Krag er ikke mindre kritisk:

"Fogh stiller ultimative krav og opstiller betingelser, som han ved, er umulige for os at indfri. Så det er altså meget svært at påstå, han søger det brede samarbejde," siger Astrid Krag.

I går afviste integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) at indkalde til brede forhandlinger om integrationspolitikken.

Ny Alliances formand, Naser Khader, forstår ikke regeringens afvisninger. Han er enig med statsministeren i, at antallet har en betydning for integrationen:

"Men man skal ikke gøre det til en betingelse for at komme til forhandlinger," siger Khader om Foghs krav.

NA-formanden understreger behovet for en bred langtidsholdbar løsning.

"Det handler om at integrere dem, der er her, i forhold til ligestilling, ekstremisme, misbrug og vold," siger han.

Også Erik Bonnerup, formand for regeringens forhenværende Tænketank for integration, efterlyser en langsigtet indsats frem for hurtige og luftige politiske meldinger.

"Man bør omprioritere ressourcerne og sætte ind før skolealderen, i skolen og i forhold til uddannelser og job, hvor man kunne udvise større fleksibilitet i forhold til optagelseskrav," siger han.

SF og R siger ja tak

Og hvis partierne bag en sådan aftale kan forlige sig med, at der foreligger 24-årsregel og tilknytningskrav, kan man ifølge Erik Bonnerup sagtens lave en aftale om integrationen uden at skele til indvandringsreglerne, som tænketanken i øvrigt bakkede op om.

"I så fald er der ikke noget i vejen for at lave en handlingsplan, der fokuserer på at få løst problemerne. Hvis politikerne går samlet ud, vil man tale med større styrke. Men det kræver, at man er ambitiøs," siger han.

Og den facon er både de radikale og SF med på:

"Hvis Fogh indbyder til forhandlinger om bedre integration uden at ville diskutere 24-års regel og tilknytningskrav, kommer jeg gerne med en 100-punkts plan for bedre integration," siger Astrid Krag.

Næstformand i de radikales folketingsgruppe, Morten Østergaard, vil også meget gerne med i en aftale.

"Naturligvis møder vi op, hvis der bliver indkaldt til forhandlinger om integrationspolitikken. Og det er ikke et krav fra vores side, at man samtidig skal lempe reglerne for tilstrømning," siger Morten Østergaard.

Politisk kommentator, Niels Krause-Kjær, tror dog ikke, at oppositionen får held med deres ønsker om en bred aftale på integrationsområdet.

"Det er ikke realistisk at forestille sig en bred politisk forbrødring på udlændingeområdet i denne valgperiode. Området er for politisk inficeret," siger han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Fogh vil integration og ikke udvandringscheck som Henrik Dam Kristensen, så der er intet nyt flertal for noget nyt.

Hvis 4000 indvandre rejser ud om året så opvejes det af de 4000, der tvinger sig ind på EU-regler mm. pr. år, og så kan der vel klemme sig et par 24 årige ind til gengæld, som er presset herop af bedstefar eller onkel, så indvandrercirkusset kan fortsætte ?

Det handler om at tilskynde til udvandring frem for integration, det er bedste måde at langtidssikre befolkningens levevilkår på, og det burde selv Erik Bonnerup burde have foreslået, hvad fik han sin løn for mon ?

Så falder klassekvotienterne i skolerne og børnehaverne og andelen af fremmedsprogede også, og det er integration, der vil noget.

Den bedste måde at virkeliggøre integrationsambitionerne på er at tilbyde alle indvandrere integration i deres oprindelseshjemlande, der får man allermest for pengene.
Også indvandrerne.

Villy Søvndal har ubevidst ramt en i folkehavet meget stærk strømning imod
muslimerne, de eneste fremmede der giver problemer!!

Som de sidste 30 år kæftes stadig op om dialog og integration, som ikke har haft nogen effekt.

Heste kan tvinges til vandet, men de kan ikke tvinges til at drikke.

I kantiner, skurvogne og hvor godtfolk mødes er uviljen imod muslimernes tyranni fremherskende og voksende!

Der tales åbent om, hvordan vi bringer muslimernes tyranni til ophør.

Gør det ikke-attraktivt for dem at være her, så de søger hjem igen.

Men af med dem, vil man!

Fogh vil sikkert gerne, men det må han ikke for pia.

Hvorlænge skal dette såkaldte "danskhedens parti" kunne diktere danmarks politik ?. Har man ikke åbnet øjnede for de tydelige problemer der er. eller har røgen fra de brændede biler i gettoerne. forstyet synet ?.

Danmark skam rides af en forkert politk der ikke løser vores problemer. problemet med udlænninge handler ikke om familje sammenføringer. de urimeligt stramme familjesammenførings regler forhindre derimod danmark fra at få en masse nødventig arbejdskraft. Der velvilligt vil komme her op og bidrage til vores samfunds velstand. nej lad os løsne det stramme tøjlen lidt for familje sammenføringerne og fokucere på gettoerne hvor det reele invandrings problem existere med klassisk sjocial politik der bryder de onde cirkler i gettoen mandsopdæning af de svage unge og deres forældre. støtte sammen med en klar udmeldning om hvad vi mener der er kammertonen og hvad man gør her i danmark.

Fogh vil sikkert gerne, men han må det ikke for pia.

mvh

martin sørensen bestyrelses medlem sf vesthimmerland

Martin Sørensen: " Fogh vil sikkert, men han må ikke for Pia."

Hvorfor tror du at Fogh gerne vil imødekomme oppositionen? Det ville jo være en indrømmelse af, at hans hidtidige politik er forfejlet. Politikken med at isolere indvandrere i bunden af socialklasse 7 har jo vist sig at befordre kriminalitet.

Hans langsigtede mål er at minimere socialismen, ikke at anerkende den. Derfor er det en god ide at anholde ham på, at han har talt om et bresamarbejde. han har før brugt den med, at lægge ansvaret for sin egen politik over på andre og blevet gennemskuet. Denne gang tog det oppositionen et splitsekund.

Fogh er til grin igen.

Og der skulle stå - "bredt samarbejde" i 3. afsnit, 3. linie.

Kære Aage
Jeg er selv muslim og indvandret til Danmark. Jeg og min familje har hjemme her og mine børn kender ikke til noget andre hjem land. Du vil have at vi skal rejse? Du vil af med muslimer? Aage Danmark er mit land ligså meget som din. Jeg flytter ikke!
Jeg er meget ked af at racism er blevet okay (eller skal jeg skrive POPOLÆRT) i Danmark. Jeg savner den måde danskerne var på da jeg kom her til. Det er ikke indvandre der har forandret sig det er en stor del af dansker og dansk mentallitet. Selv SF som jeg altid stemmer på siden jeg blev dansk stats borger fordi jeg er socialist opføre sig som Pia Kjærsgård nu. Jeg er skuffet og såret. Mine børn føler sig udsat for racism og jeg prøver fortælle til dem at ikke alle Dansker er racister. Men som tingene går for tiden er det svært for dem at tro.
Det gør ondt at se at en som dig der lyder som en racist er hel vild med Villy Søvndal. Jeg bliver ked af det.
Jeg stemmer på Enhedslisten næste gang. Men de kan ikke gør noget de er for små og alene. Ligsom mine børn. Giver de op? Vil de tro på Demokrati? Kan de holde racism og had ud? Tænk over det. Aage og andre som ham i siger gå til Helvede og at vi skal skride. Vi vil ikke rejse. vi bor her og arbejder her og vores børn er er vokset op her. Men i hader os og skæller ud og ser os som fjender og en problem. Er det så mærklig at nogen indvandre unge laver kriminalitet? Er det mærklig at nogen synes Demokrati er løgn og snyd? Jeg forstår godt de unge. Det gør mig meget ked af det.

venlig hilsen

Niels Christian Esbensen i nyhedsavisen "selv kvindelige pædagoger i fyrrene er trætte af muslimer"

good news!! når selv det segment har fået nok af de kulturberigende horders hærgen er der håb.

Kurt Svennevig Christensen

@Fred: Jeg forstår dig. Det er ikke svært når man følger lidt med her på Informations on-line debat. Det er til tider grim og meget ubehagelig snak der ser dagens lys.

Jeg kan kun sige til dig og din familie - hold ud.

De må ikke vinde, det vil være ubærlig. Vi skal have have sat Dansk Folkeparti uden for politisk indflydelse, det er vort fælles mål. Og vi etniske danskere, herunder Villy Søvndal, skal afholde os fra at bruge Jer som middel til at nå det mål.

Vi skal ikke have slynglerne ud af deres huler, men presset dem længere ind. Vi skal ikke fodre, men udsulte den indre svinehund osv.

Så Fred hold ud, blive ved, skriv og få andre til samme - og hold stilen den er rigtig god

At dømme efter Freds reaktion, tyder noget på at Villy Søvndal, hvor populær han end er for tiden, har et kommunikationsproblem.

At Villy Søvndals udfald kun gælder de yderliggående muslimer, synes helt at være forbigået Freds opmærksomhed. Det kan skyldes to ting: enten at Fred er dårlig til at forstå nuancerne i Villys udmelding eller at forskellen mellem yderliggående muslimer og såkaldt moderate muslimer ikke er så stor som vi tror. Man håber på det første.

Kære Kurt
Tak for det venlig svar.

Kære Søren
Jo der er forskel mellem yderligående og moderate muslimer hvis du absolut vil kalde os sådan. Men dem der yderligående er meget få. Derfor overdriver SF vilt og Villy Sø lyder som Pia Kjærsgård. Se hvad der sker. Hvem der råber hurra for VS `fodbold snak`. Det gør alle racisterne og dem der har ladet som om de ikke var racister. Plusli ´må´man godt når VS må. Det er som en ikke ryger fest hvor værten tænder en cigaret. Næsten ALLE tænder en cigaret nu mens dem med astma får det dårligt. SF er skyldig i at racism og Pia Kjærsgårds beskitte mund nu er okay. Selv om de måske ikke mener det hvad ved jeg. Vi indvandre er nervøs for tiden. Det er deprimerende.

Du kan læse mit svar om HUT og yderligående muslimer fra den 29. Februar her http://www.information.dk/155684

venlig hilsen

Søren Kristensen:

Det kan skyldes en tredje ting, netop hvad du selv nævnte i første afsnit: at "han [Villy Søvndal] har et kommunikationsproblem".
Endvidere kan det skyldes en fjerde, nemlig at SF under Villy Søvndals ledelse, især efter den store fremgang i mandater og medlemstal, er blevet grådige efter indflydelse og er begyndt at anvende en om ikke direkte mistænkeliggørende så i hvert fald ikke-solidarisk retorik, når formanden udtaler sig om indvandrede danskere.

Med folk, der kan læse "Fred"s indlæg og bagefter stadig mene, at det er godt, vi har en "skarp, ærlig og bramfri" indvandredebat i Danmark, er der nok ikke meget at stille op.

Tak til Fred, Kurt og andre for at holde ud. Læs en analyse, der lægger sig lidt op af denne diskussion, ved at trykke på mit navn.
Mvh
CVA

Fred

"Men i hader os og skæller ud og ser os som fjender og en problem."
Er der noget underligt i det? Mennesket har altid haft et fjendebillede. Den tyske retsfilosof Carl Schmitt siger bl.a.: Den kantianske tanke om en "verdensstat, der omfatter hele kloden kan aldrig eksistere. I så fald ville distinktionen mellem ven-fjende og det politiske forsvinde. Den politiske verden er plurivers (Hegel)

2: Er det så mærklig at nogen indvandre unge laver kriminalitet?
Er det en retfærdiggørelse? Hvad med at I opdrog jeres børn i demokratiske processer og fjernede denne Allah? En oplysningstid har de Mellemøstlige stater aldrig haft kendskab til.

3: "Er det mærklig at nogen synes Demokrati er løgn og snyd?"
Jeg tror snarere du skal udskifte demokratiet ud med liberalisme. Først besejerede liberalisme Det Tredie Rige, siden kommunisme. Vor nuværende fjende er Islam.

Kære Fred.

Jeg tror du håber, at danskere er racister. Hvis der er nogen der bliver diskrimmineret, så er det alle os, der er ofre for jeres forfærdelige religionsapardheid overfor ikke-muslimer.
Hvis du har en datter, så spørg dig selv, om du ville tillade, at hun blev forelsket i en "vantro".
Så lad være med at undre dig over, hvorfor flere og flere danskere har fået nok, når du samtidig bekender dig til en Koran, som er en stor hetz imod ikke-muslimer.

Mvh Jakob

@Per Vadmand

jamen du har helt ret. når Fred bliver ked af det, bør alle de der ser kritisk på det multikulturelle samfund da vaske deres mund i sæbe og sætte sig hen i hjørnet og være helt stille.

hvis Fred & Co ikke kan tåle tonen i debatten var sverige vel et bedre sted at slå sig ned, eller måske et område 5.000-6.000 km sydøstover.

Kære Fred

Tak for dine gode og - må jeg sige - rørende indlæg. Jeg har svært ved at forestille mig, at folk der ikke får en meget dårlig smag i munden ved at læse dine indlæg overhovedet har et hjerte og en hjerne. Tro mig, vi er stadig mange der nægter at lægge os fladt på maven for Pia K. Villy Søvndal vågner sikkert også op til dåd og laver en tredobbelt Villy med skru tilbage hvor han kom fra, når ministerdrømmene en skønne dag bliver vekslet til dårlige meningsmålinger og en kraftig kritik fra egne politiske rækker - de MÅ jo komme før eller siden. Jeg tror simpelthen ikke på manden (VS) er racist eller det der ligner, han er dog en latterlig populist, og den går simpelthen ikke i længden. Det er simpelthen ikke godt nok, venstrefløjen bærer et særligt ansvar, som han (og SF i det omfang, dette blive fast fremtidig politik) svigter noget så skammeligt.

Problemet lige nu er dog, som du selv beskriver, at katten er ude af sækken, og nu bliver der bandet og svovlet og kastet forbandelser, bandbuller og fatwaer efter alle der ikke går med klaphat og spiser røde pølser ude i det ganske land. Det er ganske enkelt drønhamrende pinligt, og vi er mange der skammer os og græmmes. Lad ikke dine børn tro, at dette tegner danskerne som helhed.

Denne hadefulde sygdom, denne epidemi, denne influenza, der har sat sig på folks hjerne lige deromkring, hvor empati-centeret må sidde, skal og må bekæmpes og overvindes.

Kære Fred, vi giver ikke op, og du må ikke give op. Racismen skal bekæmpes for alt i verden, vi skal have et godt solidt solidarisk multikulturelt og ikke mindst socialt Danmark. Undskyld på vegne af hvem der nu burde føle sig ramt.

venligst
Bo Nielsen

ps. læs Johanne Schmidt-Nielsens glimrende blogindlæg her http://blog.politiken.dk/johanne/

@ Jacob Trøjmer

Sikke da nogle ulækre insinuationer at hælde ud over en indlysende velovervejet og sekulær muslim som Fred. Tag dig dog sammen mand.

@ Otto Bismarck: vand og sæbe er vist ikke nok i dit tilfælde. Så vidt jeg ved er Nazi-Go-Away ikke på markedet endnu.

Heinrich R. Jørgensen

Tak til Fred for et godt indlæg, hvis relevans og gyldighed båtto m.fl. på beskæmmende vis demonstrerer.

Det var dog en helt utroligt usympatisk kommentar, "otto". Tankevækkende, som denne debatform ingenting fører til. Selv når et menneske fortæller om sine meget personlige erfaringer af at være betragtet som en paria og deciderede bekymringer om sine børns fremtid, bliver de samme automatreaktioner kørt af stalden som i enhver anden "meningsudveksling" om "de fremmede". I bør skamme jer.

Ok, Bo og Heinrich fik næsten sagt det samme, inden jeg kom igennem spam-filtret. Tak for det.

Heinrich R. Jørgensen

Tak for ordene, Bo Nielsen!

Det kan vist ikke udtrykkes meget bedre end du formår! Tak.

Såsnart den enkelte fremsætter kritiske bemærkninger, er venstrefløjens referencer ofte : ...automatreaktioner, I bør skamme jer, klaphat, røde pølser, kolonihavehus, Dannebrog etc. etc.

I et andet indlæg udtrykker en indvandrer sit had til Danmark. Kulturradikalister anvender derimod ofte følelsesmæssige bevægegrunde for yderligere indvandrere fra tredie verdenslande. Hvor mange indvandre vil I have ind, før I er tilfredse?

Jeg vil hellere høre hvorfor jeg tager fejl.

Bo Nielsen:

"... Tro mig, vi er stadig mange der nægter at lægge os fladt på maven for Pia K. Villy Søvndal vågner sikkert også op til dåd og laver en tredobbelt Villy med skru tilbage hvor han kom fra, når ministerdrømmene en skønne dag bliver vekslet til dårlige meningsmålinger og en kraftig kritik fra egne politiske rækker - de MÅ jo komme før eller siden. Jeg tror simpelthen ikke på manden (VS) er racist eller det der ligner, han er dog en latterlig populist, og den går simpelthen ikke i længden. Det er simpelthen ikke godt nok, venstrefløjen bærer et særligt ansvar, som han (og SF i det omfang, dette blive fast fremtidig politik) svigter noget så skammeligt."

Og prisen for dagens indlæg går hermed til Bo Nielsen. Stort tillykke og repekt herfra.

@Janus

"I et andet indlæg udtrykker en indvandrer sit had til Danmark"

Det var også dette had jeg lagde mærke til, men alligevel falder alle venstrefløjserne på halen af benovelse fordi indlægget er skrevet af en indvandrer. Nogle vil kalde reaktionen kulturelt selvhad. Jeg tror bare jeg vil nøjes med at kalde den provinsiel.

@Janus

de er ikke tilfredse før kalifatet er en realitet

Jens & von Bismarck (-ham der opfandt socialstaten)

Jeg er generelt træt af kulturradikales gentagne fraser, fordi jeg tilfældigvis vil værne Danmark mod yderligere fattige-indvandring og kultursammenstød fra Mellemøsten. Fænomenet forekommer ikke udelukkende i Danmark, men i den grad også i Norge og Italien.

Ret beset må jeg derfor antage, at kulturradikale argumentation snarer er udtømte.

@Janus

"Jeg er generelt træt af kulturradikales gentagne fraser..."

Jeg tror disse 'kulturradikale' -som du kalder dem- efterhånden udgør et mindre og mindre mindretal af befolkningen når det kommer til multikultur og en genoptagelse af den massive indvandring fra den ikke-vestlige verden. Det er de sidste absolut virkeligheds-resistente, som stadig løber rundt og dagdrømmer om det multikulturelle paradis hvor løven græsser fredeligt side om side med fåret. Når end ikke vinter-feriens intifada-lignende optøjer kan få dem til at opgive 'den smukke' illusion er der intet der kan.

# Jens

Jeg lægger ikke skjul på jeg er tilhænger af Machiavelli, Bentham og Carl Schmitt. Det jeg værger imod er teologiseringen (Islam), interessegrupper og menneskerettigheder der influrer det politiske system i Europa.

Idag har vi en vægelsindet EU-formand den slovenske udenrigs­minister Dimitrij Rupel, den hollandske udenrigsminister Maxine Verhagen og formanden for EU-Kommissionen, José Manuel Barroso, der bøjer sig for Den Islamiske Konferenceorganisation OIC. Først og fremmest pga. Muhammedtegningerne og den kommende islamkritiske film af Geert Wilders. Det tilskynder til en adskillese af samfund og stat.

Europa har altid været handlingslammet. Efter endeløse forhandlinger af Balkankonflikten med EU, fløj amerikanerne ind og afsluttede krigen - kort proces.

Hej Fred,

Jeg er ked af at høre at du har fået en oplevelse af at danskere generelt er en flok racister -- jeg må desværre indrømme at jeg selv undertiden får samme bitre fornemmelse, når jeg læser aviser eller (især) blogs og nyhedsfora på WWW. Dog tror jeg at den oplevelse i høj grad kommer an på hvilket miljø man færdes i til daglig. Jeg går ud fra at du har danske venner, der ikke er
fremmedhadere, og det håber jeg at dine børn også har.

Selv har jeg aldrig stemt SF, men jeg er alligevel en smule knotten over at Villy er endt i den bodegaretorik, der efterhånden nærmest er blevet en præmis for indflydelse i dansk politik -- og det er netop fordi, bodegaretorikken på længere sigt ikke gavner andre end Pia Kjærsgaard & co. Dog har jeg ærligt talt svært ved at forestille mig at Søvndal pludselig skulle være blevet racist -- jeg kan forestille mig at hans nye "tough on Islam" linje enten er udtryk for stemmefiskeri, eller for at han er så tilpas frustreret og vred over muslimske højreradikale at han forfalder til bodegaretorikken.

Jeg er iøvrigt enig med ham i at Hizb-ut-Tahrir er en flok formørkede tosser.
Naturligvis synes jeg det: Jeg er venstreorienteret og ateist, og en flok religiøse fanatikere med hang til totalitarisme er så langt væk fra mit menneskesyn som det overhovedet er muligt at komme. De er fascister -- længere er den i virkeligheden ikke. Enhedslisten har iøvrigt demonstreret mod dem og deres reaktionære ideologi i årevis. Men det er her, Villy Søvndal går galt i byen: Der findes nemlig også danske fascister, og vi siger ikke til *dem* at de skal skride ad helvede til. Vi demonstrerer mod dem, og vi bruger debatten til at fremhæve at deres ideologi er forkert, usolidarisk og menneskefjendsk. Præcis sådan bør vi reagere mod fascister, uanset hvilken farve deres hud har, og hvilket land deres familie kommer fra. Afdække deres hadske ideologi for hvad den er.

Når du siger at det ikke er indvandrere der har forandret sig, men kun danskere, så stemmer det ikke med min egen oplevelse. Jeg har et klart indtryk, både fra medier og fra hvad jeg selv ser til daglig (jeg bor i et kvarter med forholdsvist mange indvandrere), af at der er sket en radikalisering og en
afstumpning, ihvertfald af unge. Jeg har dog ikke indtryk af at lige netop det
aspekt har specielt meget med Islam at gøre -- de mellemøstlige og afrikanske Vrede Unge Mænd jeg ser i det daglige virker ikke til at være mere religiøse end Vrede Unge Mænd i almindelighed. Tværtimod lader det mest af alt til at de dyrker en "ghetto-identitet" -- de lever så vidt jeg kan se i et miljø, hvor den bærende værdi er en afstumpet, misforstået "barskhed". De minder egentlig mest af alt om fodboldhooligans, eller min egen opvæksts "knallertbrianer".

Det er ufatteligt sørgeligt, at stort set en hel generation af indvandrerdrenge tilsyneladende er blevet tabt på gulvet, og nu lever i en afstumpet subkultur præget af vrede, had og brutalitet. Det er for det første en menneskelig tragedie, for de kommer ikke til at leve specielt behagelige liv, og de kommer også til at gøre livet surt for deres medmennesker -- ganske ligesom fodboldhooligans, iøvrigt. For det andet er de en kolossal spildt ressource; de kunne være blevet ingeniører, lærere, hjernekirurger, kunstnere, hjemmehjælpere eller pædagoger. Istedet er de forvist til en eksistens i bunden af samfundet, uden uddannelse, uden ressourcer, og uden mulighed for en værdig tilværelse. I et samfund der skriger på uddannet arbejdskraft er dette simpelthen ikke acceptabelt. Denne proces må standses, og det kan kun gå for langsomt.

Vi har et fælles ansvar, for vi taber alle på at den proces fortsætter. Politisk må der etableres en indsats for at få disse tabte kræfter hevet ind i samfundet igen (og det involverer iøvrigt at vi holder op med at retorisk pisse på dem -- gør vi det, har vi nemlig ikke ret til at brokke os over at de lugter), men samtidig må deres forældre erkende at der er brug for en anden opdragelsesform -- det er nemlig helt tydeligt at den, disse drenge er opvokset med, har slået fejl. Sandsynligvis har deres forældre opdraget dem, stort set som de selv er opdraget -- men en opdragelsesform der virkede i et religiøst, autoritært, patriarkalsk bondesamfund (ikke dermed sagt, iøvrigt, at *alle* indvandrere kommer fra den slags samfund) virker ikke i et sekulært, mere eller mindre demokratisk og ligestillet industrisamfund, netop fordi de udfordringer og omgivelser børnene vil opleve i deres hverdag er så vidt forskellige fra de omstændigheder, deres opdragelsesform egentlig er tilpasset.

Det er en kendsgerning at der i Danmark nu lever mennesker med meget forskellige kulturelle baggrunde. Det er nok en af vor tids største politiske og sociale udfordringer at få det til at fungere -- og der *er* sgu udfordringer, når mennesker, der kommer fra så vidt forskellige sociale og kulturelle omstændigheder, lever sammen. At løse de konflikter med færrest mulige menneskelige omkostninger må være udgangspunktet for enhver sund integrationspolitik. Fra politisk side må der skrues ned for polariseringen og "os og dem"-tænkningen. Fra indvandreres side må dele af deres hjemlandes kulturelle praksis tages op til revision. Hvis ikke begge sider er med i en integrationsproces, så kan den ikke virke.

Derfor er Villy Søvndals nye retoriske linje kontraproduktiv. Den splitter, istedet for at samle. Den inviterer ikke indvandrere til at deltage aktivt i integrationsprocessen -- den fortæller dem at de kan skride ad helvede til.

PS: Et velment råd: Øv dig lidt i dansk grammatik og retstavning, brug evt. en stavekontrol. Ikke fordi du er svær at forstå -- det er du ikke -- men man bliver generelt taget mere alvorligt i debatten, hvis man skriver korrekt.

"...Villy Søvndals nye retoriske linje kontraproduktiv. Den splitter, istedet for at samle. Den inviterer ikke indvandrere til at deltage aktivt i integrationsprocessen..."

Her er en håndbog i hvordan muslimske studenter skal kræve af det samfund de har valgt at flytte til, skal indordne sig deres krav.

http://www.msanational.org/taskforces/matf/

Know that achieving Muslim accommodations on
your campus requires planning and persistent effort.
As a source of inspiration, we share with you a
hadith. The Prophet Muhammad (pbuh) said, "..he
who finds relief for one who is hard pressed, Allah
would make things easy for him in the Hereafter."
(Sahih Muslim Book 035, Number 6518). Inshaallah
the results of your efforts will make life easier for generations
of students after you, and thereby leave you
with a legacy of reward.
Please refer to the resource section at the end of this
guide for information on services we provide. Sincere
thanks is due first to Allah (swt) then to all the students,
alumni, and advisors who contributed their experiences and thoughts.

De universiteter som modsætter sig dette, vil blive anklaget for brud på menneskerettigheder, en rettighed som muslimer i muslimske land ikke har.

Dette er helt i tråd med Tarik Ramadans ideer om at bruge Vestens sekulære love mod Vesten og dets indbyggere.

Hvis familiesammenføringen altid gik ud af landet blev mange hænder gjort frie til andet arbejde her.

De 9% indvandrere i Danmark har 25% børnene i børnehaverne og småklassererne og kun islamisterne uddanner næsten lærere nok til at skole deres småbørn i de danske islamiske koranskoler.

Kunne vi få gang i udvandringen, ville mange en dansk hånd blive fri til mere fædrelands gavligt arbejde, frem for at varte de krævende omsorgstunge underudviklede indvandrere op i det for dem unaturligt opbyggede land: Danmark. Og hvor det koster og hvor det bøvler med denne påtvang af imperialistiske spekualnter og plattenslagere her.

Hvor er det dog krævende med alle disse fremmedspekulanters begær og langtidstilstedeværelser her til lands

Indvandrere bør hjælpes ud af Danmark, det vil være lykken for alle.

Og Søvndahl synliggør muslimernes oprør mod de vantro syndebukke.

@ 'Fred'

Muslimer er racister mod ikke-muslimer.
Mohamed og Allah er racister, satanister og løgnagtige mod muslimer og ikke-muslimer.
Danskere er ikke racister, men nationalister, patrioter og danskerelskere.
Danskere kan kende forskel på godt og dårlig.
Som en muslim kan på islam og alt andet.
At man kan udrejse én gang, og ikke to, til et nyt land, hvorfor nu det ?
At din familie ikke kan bo, hvor du, dine forældre og bedskefoældre, Jeres stamtræ har kunnet, hvorfor nu det?
Egoisme ?