Nyhed
Læsetid: 2 min.

CEPOS bliver en del af Handelshøjskolen

Den liberale tænketank CEPOS indfusioneres i Handelshøjskolen (CBS). CEPOS skal bidrage med eksterne forsknings-midler, mens CBS kan tilbyde dét, som CEPOS mangler: Unge studerende
Eleverne på Copenhagen Business School kan se frem til at nyde godt af CEPOS- tætte forbindelser til det private erhvervsliv. Det sker, når CEPOS indfusioneres i HandeLshøjskolen, der udover et -ideologisk frisk pust- også kan høste ekstra forskningsmidler fra det private.

Eleverne på Copenhagen Business School kan se frem til at nyde godt af CEPOS- tætte forbindelser til det private erhvervsliv. Det sker, når CEPOS indfusioneres i HandeLshøjskolen, der udover et -ideologisk frisk pust- også kan høste ekstra forskningsmidler fra det private.

Jens Panduro (Arkivfoto)

Indland
1. april 2008

Fra den første maj bliver den liberale tænketank, CEPOS, en del af Copenhagen Business School (CBS). Det vil Bernt Johan Collet, formand for tænketankens bestyrelse, i dag forklare i en pressemeddelelse, der skal udsendes sammen med CBS, erfarer Information.

Ifølge en kilde har der i en længere periode været arbejdet på en indfusionering af CEPOS, men først nu, hvor alle detaljer er på plads, kan offentligheden orienteres:

"Det vil blive en win-win situation for begge parter: CBS får et friskt ideologisk input, mens CEPOS får nemmere ved at påvirke de unge studerende," lyder kildens forklaring på, hvorfor CEPOS, der tidligere stod fast på at være uafhængig, nu ønsker en fusion.

CBS og CEPOS har ifølge kilden længe ønsket at slå sig sammen, men man har villet vente til tiden var den rette:

"Med de politiske signaler, der kommer fra regeringen og Socialdemokraterne, har man vurderet, at tiden nu var moden til at lade CEPOS blive en del af Handelshøjskolen."

CEPOS-instituttet

Det er tanken, at CEPOS, som i dag har karakter af et løsere samarbejde mellem ideologisk ligesindede, skal have sit eget institut på CBS.

Endnu er der ikke taget stilling til navnet på instituttet, men ifølge Informations oplysninger har afdøde kulturpersonligheder som digteren Piet Hein eller forfatteren Kelvin Lindemann været i spil.

Jonny Quatsch, der udover at være medstifter af CEPOS også er tilknyttet Handelshøjskolen, glæder sig - først og fremmest på vegne af CBS:

"Det er begrænset, hvad jeg må udtale mig om, men jeg er helt sikker på, at det vil give CBS et tiltrængt løft," siger han.

Han understreger blandt andet, at CEPOS med sine gode forbindelser i det private erhvervsliv vil kunne bidrage med en betydelig portion eksterne forskningsmidler - penge som CBS har god brug for. Samtidig kan CEPOS få direkte kontakt til studerende, hvilket man længe har efterspurgt:

"Og studerende har man jo masser af på CBS," som Informations kilde formulerer det.

Rygterne siger desuden, at CEPOS nuværende direktør, Martin Ågerup, får titel af institutleder, mens David Gress får sin længe ventede professortitel. De øvrige stillinger er endnu ikke på plads, men det forlyder, at man vil satse på at have mange eksterne undervisere fra det private erhvervsliv og benytte sig flittigt af de talrige adjungerede professorer, som i forvejen er tilknyttet CBS.

Kritik

Flere kilder, som Information har talt med, er stærkt bekymrede over nyheden. De mener, at CBS' videnskabelige renommé vil lide under at blive slået i hartkorn med CEPOS' liberale grundlag:

"Det her er virkelig forargeligt - jeg er dybt rystet over ledelsens beslutning. Men I må ikke citere mig for det," siger en af de anonyme akademikere.

Bekymringen afvises dog af Johnny Quatsch: "Den tid er forbi, hvor CEPOS' liberale grundlag var marginaliseret. I dag er CEPOS' synspunkter blevet mainstream," siger han.

Opdatering

Som en del af vore læsere rigtig nok har gættet, var historien om CEPOS' fusion med Handelshøjskolen en 1. april spøg. Historien er dagen igennem blevet citeret af bl.a. DR og Børsen, og den har været én af de mest læste på Information.dk i dag. I morgen vender vi tilbage til den virkelighedsbaserede rapportering.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

For tidligt med en aprilsnar!

Det er vel ikke CEPOS man kan kritisere; de gør hvad man ville forvente af dem. Det er CBS fakultetet, man undrer sig over.

He, he

Poya Pakzad

"Det er CBS fakultetet, man undrer sig over"

Helt enig.

R I P

Copenhagen Business School

1912 - 2008

Og må jeg så foreslå redaktøren af avisen, at man i morgen udkommer med en side trykt helt i sort, så læserne ved selvsyn kan konstaterer hvor sørgelig den nyhed er ...

Mon ikke den gode Jonny Quatschs efternavn peger på, at vi har taget hul på den første dag i april - "Quatsch" er tysk for "vrøvl" så vidt jeg husker fra mine gymnasietimer...

Aprilsnar - forhåbentlig...

Fantastisk nyhed, en god måde at starte april på.

Helt sikkert en aprilsnar, men jeg må indrømme det var en af de mere tankevækkende af slagsen. :-)

Det var ligegodt også for perverst til at være sandt.

I følge CEPOS

”CEPOS går ind for fri konkurrence og frie markeder, og er tilhænger af global frihandel og imod statsstøtte til erhvervslivet.”

Til CEPOS bestyrelse og formand vil jeg sige, at I modsiger og overtræder jeres egne principper og værdier, når jeres nye institut kommer til at brug statsstøtte alligevel, I er mere en del af erhvervslivet i form af en konsulent firma eller forening og har ikke så meget at gøre med en uddannelsesinstitution.

Heinrich R. Jørgensen

At CEPOS er imod statssubsidiering af erhvervslivet, betyder vel næppe at de ikke er villige til at tage imod bidrag selv? Ligesom vi sikkert er mange der er modstandere af bestikkelse...

Hvis gårsdagens kronik af Per Clausen var blevet bragt én dag senere, gætter jeg på at denne var blevet antaget for at være den obligatoriske aprilsnar historie af mange ;-)

Genial og chokerende aprilsnar

Ikke desto mindre -og apropos ovenstående "ifølge CEPOS" - hvad mener CEPOS om direkte og indirekte statsstøtte i den vestlige verden, hvor markedskræfterne menes at råde, til transportindustrien, kul, olie, gas industrien, atomkraftindustrien, landbruget, fiskeriet, vandforsyningsindustrien og (for slet ikke at tale om våbenindustrien) og alle mulige andre industrier og særinteresser som nyder godt af skatteydernes penge i form af særbeskatningsregler, lånegarantier, eksportstøtte, forskningsstøtte eller sågar direkte tildeling af penge?

Jeg kan ikke finde ud af det.

Mvh Søren

lol

Andre avisers elendighed viser sig: RITZAU!!! har taget historien, så den kan minsandten læses på DRs hjemmeside. Ufatteligt!

Jeg kunne i øvrigt godt tænke mig at vide, hvem der finansierer CEPOS. Engang havde de på deres hjemmeside et link til deres amerikanske bagmænd, men det er fjernet.

Håber det er en aprilsnar.

Hvis ikke kan vi kun glæde os over at "cepos-Jugend" ligger godt i munden.

Jeg kan især godt lide ham dér Jonny Quatsch, medstifter af CEPOS, *fnis*.

Det ville blive en slags omvendt RUC

CUR?

CEPOS

Center for Evige Postulater Om Sandheden

Meget tyder på, at historien er en regulær aprilsnar. Desværre. CEPOSs indtog på CBS ville ellers have været et herligt slag i bolledejen...

Ja, Hans Aagaard, og i forvejen er handelshøjskolerne jo de mest politisk farvede uddannelser, vi har.

DET må sgu da være en aprilsnar

Pyha! Jeg nåede både at at kaste med avisen og med indstænkt vrede mumle: "forbandede lorteland", før det gik op for mig, at det er den første april.

Det havde altså været mere morsomt, om Sammenslutningen af Venstreorienterede Skvadderhoveder var rykket ind på CBS!

*suk* I modsætning til mange andre kan jeg godt blive lidt trist ved tanken om at det kun er en aprilsnar. Det ville nemlig, tror jeg, være en gevaldigt dårlig ide, både for CEPOS og CBS. Og det er ikke to institutioner som der er nogen særlig grund til at være begejstrede for.

Halloooo! Hvor meget kender I egentlig til Handelshøjskolen/CBS? Det er altså IKKE fordi der mangler røde lærere dér. Hvor mange CEPOS'er er der på CBS? Et skud CEPOS havde været en fin modvægt, om ikke andet så for pluralismens skyld.

Kaj, i så fald er det pluralisme et kræve, at ethvert fornuftigt udsagn skal opvejes af en tilsvarende mængde vås.

Heinrich R. Jørgensen

Kaj,

har du overvejet om Frej Klem Thomsens indlæg var en aprilsnar historie i aprilsnarhistorien? ;-)

Per: Kender du begrebet "non sequitur"?
Heinrich: Jeg forholdt mig ikke specifikt til Thomsens bemærkninger.

Det rene djævelskab. I løbet af dagen måtte en kollega og jeg flere gange berolige hinanden med,at det da MÅTTE være en aprilsnar.

Kan nogen i øvrigt forklare mig, hvorfor CEPOS hedder en tænketank. Så vidt jeg har kunnet høre, er det en TANKEtank, thi de har kun en: lavere skat. Det lader til at være løsningen på ethvert samfundsproblem, de kommer i nærheden af...

Guuuuuud! Jeg troede allerede at de var en del af CBS. Gik ud fra at joken var, at de ikke havde været det tidligere.....

At dr.dk også åd denne aprilsnar råt bekræfter min formodning om den dalende kvalitet blandt de tilbageværende journalister.

"Informations aprilsnar blev taget alvorligt, Information, 02.04.2008
Gårsdagens nyhed om fusioneringen mellem CEPOS og Handelshøjskolen i København var en aprilsnar. Hverken Ritzaus Bureau, DR eller Børsen havde dog regnet dette ud, og dermed bragte alle nyheden på deres hjemmeside.
1. sektion, side 10."

kilde: http://www.cbs.dk/nyheder_presse/menu/cbs_i_pressen/cbs_i_pressen/inform...

Sune: Jeg forstår godt at du er faldet for, hvad du synes er et sjovt ordspil, men har du checket CEPOS' hjemmeside? Har du set nogle af de bøger de har sponset? Det er ikke kun skat det handler selv om det da er et vigtigt tema

Havde det ikke været for J. Quatsch, var det ikke blev gennemskuet af undertegnede pseudonym-indehaver. Regeringen styrer ganske vist ikke CBS (Central Broadcasting System, nå nej Copenhagen Business School), kun ideologisk, men man kan da true med at inddrage bevillingerne. CEPOS har sammenstillet skriverier foretaget af Henrik Fogh, Son of AFR, der "påviser", at USA er et socialt ansvarligt forbilledligt samfund og er kun et signal fra regeringen fra at internere arbejdsledige, det er i al fald det indtryk man får af det uhyggelige kropssprog, der mestres af CEPOS' karismatiske cheføkonom Lundby Hansen. CEPOS har også en kulturminister, Tolkien-kenderen David Gress.