Note
Læsetid: 1 min.

DF: Nordøstgrønland aldrig grønlandsk

Indland
12. marts 2008

Grønlands grænser bliver draget i tvivl af Dansk Folkeparti, som ikke mener, at Nordøstgrønland nogensinde har hørt til Grønland. Partiet åbner dermed en ny front i slaget om Grønlands selvstændighed og mulig olie i området. "Det er jo kun den danske Sirius-patrulje, som har hævdet suveræniteten i det ubeboede Nordøstgrønland," fremhæver partiets grønlandsordfører, Søren Espersen. Ejerskabet til Nordøstgrønland kan få betydning for retten til olie ved Nordpolen. Derfor kan det være interessant for Danmark at bevare retten til Nordøstgrønland.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her