Læsetid: 1 min.

Enighed om Grønlands olie

13. marts 2008

Grønlands mulige enorme olieindtægter blev i går omsider fordelt mellem Danmark og Grønland efter flere års stædigt tovtrækkeri inden for rigsfællesskabet. Grønland kom et skridt nærmere selvstændighed, da en arbejdsgruppe under den grønlandsk-danske selvstyrekommission blev enig. Danmark giver sig, så grønlandske indtægter fra det danske energiselskab DONG også regnes med, når den første del af indtægterne fra Grønlands undergrund skal gøres op og fordeles mellem Danmark og Grønland, indtil Danmark med sin halvdel har fået dækket det 3,2 milliarder kroner store årlige bloktilskud fra Grønland. De første 75 millioner årlige kroner er Grønlands alene.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu