Læsetid: 2 min.

Forundring over Foghs hyldest til Bush

Både S og SF undrer sig over Anders Fogh Rasmussens hyldest af præsident Bush. Fogh stikker den danske befolkning blår i øjnene, lyder det fra S
Anders Fogh Ramussen (th.) lukker ifølge oppositionen øjnene for en række problemer, når han hylder USA-s præsident, George W. Bush, som en politiker, der kæmper hårdt for frihed og demokrati over hele verden.

Anders Fogh Ramussen (th.) lukker ifølge oppositionen øjnene for en række problemer, når han hylder USA-s præsident, George W. Bush, som en politiker, der kæmper hårdt for frihed og demokrati over hele verden.

Rod Aydelotte

Indland
3. marts 2008

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) lukker ifølge oppositionen øjnene for en række problemer, når han i begejstrede vendinger hylder USA's præsident George W. Bush som en politiker, der kæmper hårdt for frihed og demokrati over hele verden.

"Man skal ikke stikke den danske befolkning blår i øjnene, og det er faktisk det, som Fogh gør med disse udtalelser. Vi kan sagtens samarbejde og være allieret med USA på afgørende spørgsmål, men man skal ikke være blind for det, der foregår i virkeligheden," siger næstformanden for den socialdemokratiske folketingsgruppe, Mette Frederiksen.

Det var i forbindelse med Anders Fogh Rasmussens besøg på Bushs ranch i Crawford i Texas, at han hyldede sin amerikanske ven for at kæmpe en global kamp for demokrati.

SF-formand Villy Søvndal forstår heller ikke den totale hyldest til Bush.

"Det er rigtigt, at Bush siger, han vil fremme demokrati. Men som politiker skal man ikke måles på, hvad man siger, men på virkningen af sine handlinger. Virkningerne af Bush har været mere ekstremisme og mere terror. Jeg er ikke i tvivl om, at Irak-krigen selvstændigt har bidraget til at forøge had og modsætningsforhold og dermed fremme ekstremisme og terror i verden," siger Villy Søvndal.

Opfører sig helt forkert

Mette Frederiksen mener, at Fogh "banaliserer" virkningen af otte år med Bushi Det Hvide Hus, når Anders Fogh Rasmussen summerer det op med en hyldest. For Bush har stået uden for en række demokratiske bevægelser på globalt plan:

"USA har kæmpet imod Den Internationale Straffedomstol, mod Kyoto-aftalen, mod forpligtende aftaler om landminer og konventioner om kemiske våben. Hvis man laver en analyse af, hvorvidt USA har bidraget til mere eller mindre demokrati i verden, har de på nogle afgørende punkter opført sig helt forkert. Og Bush har i mine øjne været fortaler for en verdensorden med én supermagt, USA. Sådan kan man ikke drive et globalt verdenssamfund i dag," siger hun.

Fogh siger i forbindelse med sit besøg hos Bush også, at det er gået op for ham, hvor optaget Bush er af miljøspørgsmålet. Det forstår hverken S eller SF noget af.

"Jeg holder af sort humor, når det er velplaceret, men jeg synes egentlig, at Fogh mest af alt er med til at udstille sin bedste ven Bush. Bush har systematisk modsat sig Kyoto. Har systematisk modsat sig, at man skal indgå bindende miljøaftaler i verden. Har underkendt de amerikanske stater, der ville gå langt inden for miljøområdet," siger Villy Søvndal.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Med Fogh har Danmark udspillet sin internationale rolle og befinder sig nu på niveau med Albanien og Fiji-Øerne eller lige under. Sjældent har noget været mere tæerkrummende pinligt, end da Fogh læste op af kapitlet "Globalisering" i Handelsskolernes grundlærebog: .. "means more jobs and better paid jobs ..." for amerikanere, der ikke troede egne øren ... kan vi overhovedet andet end at tjære vittigehdstegninger ned på en time?

... nå, jeg glemte lige: Løbe ind på banen under EM-kvalifikationskampe og gå løs på dommeren, vinde Tour de France på Epo og bede oprindelige folkeslag under dansk dominans ("grønlændere") holde kæft i parlamentet.

"True environmentalist". Det må være i modsætning til "Sceptical environmentalst". Har Fogh skiftet paradigme? Var det et indstuderet stunt for at markere de nykonservatives paradigmeskift?

Slagtningen af miljøpolitik var et nykonservativt slagnummer inden 2001 i nært samarbejde med olieindustrien. Det blev ivrigt kalkeret af den tidligere liberalistiske statsminister. Muligvis i nært samarbejde med oliemagnaten.

Nu skal olien på nye flasker.

Anders Fogh Rasmussen har med sine udtalelser lavet sin egen lille orale "Muhammed tegning" der i den grad håner begreberne frihed og demokrati. Jeg føler en afsindig afmagt overfor den spot og nedladenhed der er overfor mit billede af netop frihed og demokrati. At hylde en person der er ansvarlig for mange hundrede tusinder menneskers død, en person der godkender og anerkender tortur og fængsling af mennesker uden dom og rettergang, en person der har sat en kvart verden i brand, en sådan hyldest vil historien ikke være mild overfor.

Eller gør vi Anders uret? Er han i virkeligheden ironisk og dybt sarkastisk? Det er den eneste mulige forklaring på denne mentale kortslutning.

Hvis det dog er alvorligt ment, er det endnu et udslag af Anders' umådelige kreative bogføringskunst og så havde Marianne Jelved mere ret end hun anede: Den mand er farlig.

Vi skal mange hundrede år tilbage i historien for at finde en statsleder der har skadet Danmark så meget som Anders Fogh Rasmussen. Mund og klovsygen, de bilfrie søndage, Slaget på Reden og Slaget ved Dybbøl Skanse fremstår som de rene bagateller i sammenligning med de katastrofer Fogh Rasmussen nedkalder over nationen.

Mandens destruktive værdikamp i udlandet og herhjemme har simpelthen ruineret Danmarks førhen så gode ry i udlandet og på hjemmefronten er de værdier der tidligere gjorde Danmark til en smuk og stærk nation som eksempelvis solidariteten og sammenhængskraften blevet forvandlet til deres egne vrængbilleder i form af en destruktiv og ond ”sammenrotningskraft” vendt mod de mest udsatte minoriteter.

Man kan i den forbindelse ikke ofte nok stille spørgsmålet om, hvor længe vi skal vente på at oppositionen, medierne og den danske offentlighed stiller den danske statsminister til ansvar for sine ugerninger i forbindelse med det militære overfald på Irak, subsidiært at statsministeren bliver udleveret til retsforfølgelse i udlandet?

Den Internationale domstol i Haag har i de senere år haft travlt med at dømme krigsforbrydere fra det tidligere Jugoslavien og Afrika. Det ser dog ud til at domstolen har et blindt øje, når det gælder ledere fra de rige lande i Vesten.

Bush, Blair og Fogh har startet en ulovlig angrebskrig mod Irak og har i den sammenhæng systematisk anvendt tortur, begået massakrer mod civilbefolkningen, anvendt ulovlige kemiske våben. Fogh & Co. har startet en blodig og beskidt borgerkrig i Irak, som ingen i øjeblikket kan se en ende på. En nyere undersøgelse viser, at der siden krigens ophør er blevet dræbt mere end en halv million irakere.

Bevismaterialet mod statsministeren og hans kammerater er ganske overvældende, og det burde være en formssag at få dem dømt for krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden. Lad os håbe at retfærdigheden snart sker fyldest!

Billedet til artiklen siger alt. Det er forfærdeligt at se på.

Normalt skriver man ikke et debatindlæg om noget man ikke forstår. Men her tror jeg det er en del af problemet. Jeg forstår simpelthen ikke hvad der driver Fogh i det tætte parløb med Bush. Hvor så han lyset? hvad er det han oplever? hvad er det han vil opnå?

Jeg er næppe den eneste som har det på den måde. Når man ikke forstår hvad der foregår, er det svært at gøre noget ved det. Jeg tror desværre det har medvirket til oppositionens lammelse.

Hvad er det, han oplever? Jeg tror, det er magtens eufori. Tænk at gå arm i arm med verdens mest magfulde mand. Det må da være det rene svir...

Ørehviskeren Anders på visit for at fortælle kejseren hvor pænt hans nye klæde er.

Det er et ganske pinligt show at overvære, man sidder måløst tilbage og spørger sig selv hvor langt en statsminister vil gå i sin behagesyge? Måske har Fogh set lidt for meget flid, fedt og snyd, det er til at brække sig over!

hvis anders fogh (og jp) er ved at ødelægge danmarks omdømme i den muslimske verden, er det lige min kop te.

Har alle i blok-tosser tænkt over ,hvorfor I kun er repræsenteret i folketinget ved oppositionen. Der er ingen fornuftige mennesker, der støtter jeres forsmåede og introverte holdninger. I har det for godt og brokker jer over småting - det hele er omkostningefrit. I behøver ikke at ofre noget af jer selv og har lov at have en mening om alt og kalde Fogh en idiot. Hurra for Danmark. Men tænk sig en dag, hvor I skal tage stilling og det gælder livet -hvilken side vælger i så.............

Den lille svale. Det kaldes han fordi han altid vimser rundt om præsidenten, parat til at hjælpe.

Hvad vi imidlertid ikke ved, er at han har stået og ventet i flere timer, og når så præsidenten kommer gående er han straks parat. Tager tasken og bærer den ud til cyklen ikke sandt.

Ak ja. Tænk at Gotha Andersen i et satireprogram til børn og unge, formåede at lave en meget præcis beskrivelse af Dk's statsminister anno 2008's adfærd over for USA's hidtil elendigste, mest skruppelløse præsident. Der kan man da vist tale om en profet.

Her til morgen jubler TV 2 hysterisk over, at selveste den AMERIKANSKE TV-station CBS interesserer sig for flytningen af Danmarks Nationalhelgen Knud fra Odense til et laboratorium, der skal fastslå, om han, som Saxo beretter, blev dræbt af jyderne, "som er et troløst folkefærd".

Kvalmen og opkastningsfornemmelserne i den anledning skyldes ikke primitiv anti-amerikanisme, men den kendsgerning, at Bush af amerikanerne selv anses for et, om end farligt, uvidende fjols. Hollywood har endegyldigt hjernevasket danskerne - og i øvrigt deres efterkommere i Midtvesten - en overkommelig opgave, no doubt.

Best som man troede at det ikke kunne blive mere pineligt at vœre dansker overgår Anders Fog Rasmussen endnu engang sig selv!

Han hylder jo ikke bare Bush med sin opførsel, han spytter direkte i ansigtet på de nœsten 50 % af befolkningen der ikke stemte på ham og hans kumpaner ved sidste valg.

Ved at ligge på maven for Bush gør han tilmed Danmark til grin overfor det flertal af USAs befolkning der har fået nok af Bush og vœlger en demokratisk president til november.

Har man nogensinde før set en person male sig selv ind i et hjørne på lignende måde?

Det eneste man må give manden er at han melder klart ud omkring sin egen magtliderlighed og totale mangel på realitetssans.

At Anders Fogh hylder Bush er en selvfølgelighed af samme betydning og indhold som Mette Frederiksens kommentar om blår i øjnene. Fuld forventelig og total indholdsløs snak fra landets leder og en intetsigende metafor fra oppositionen. Skal det være en nyhed ?

Kurt Svennevig Christensen

Det lyder sindsygt på alle områder og derfor tavsheden. Vores statsminister er simpelthen ikke velforvaret. Uanset mandens motiver er der noget galt inde i ham. Han er født her i landet, af gode forældre. Han har gået i en dansk skole, han er blevet opdraget. Han har været ung, el. har han? Han er i hvert fald blevet valgt til mange tillidshverv - Venstrefolk I må gøre noget nu, inden det er for sent, er det andet at sige?

For hvisFogh virkelig har sagt det følgende til Bush, så er fanden el. en lignende størrelse løs i ham: "Frihed og værdighed for folk er universelle værdier, det er værdier, som folk, der lever under undertrykkende og brutale regimer, længes efter. Vi har en forpligtelse til at støtte de mennesker i deres kamp for frihed og demokrati. Dette er vores fælles udfordring, og De, hr. præsident, og USA har mere end nogen anden fremmet denne vision om frihed og demokrati over hele verden. Tillad mig at hylde Dem for dette".

Hvis han selv tror på det, hvad så med alle de mange mange lande som ikke gik med, men imod krigen mod Irak? Du godeste - det kan han jo ikke mene. Hvis lider han jo af galoperende storheds vandvid

Det er indtil videre uden for kategori det Fogh siger og det må - forhåbentlig - være hans politiske taktik, at sige noget der kan afføde larmende tavshed.

Det er grimt og det truer det danske folkestyre og demokrati, men jo ikke mere end at danskerne kan gøre noget ved det. Kan de ikke det, så er den jo ikke længere end at vi andre må bide tænderne sammen og gøre vores bedste for at holde anstændighedens skrue i vandet, indtil manden rammer muren.

Hvad fanden skal vi ellers gøre?

Republican.
Hail the chief.
Hail the republic.
Hail the fourth empire, hail, det Hellige Tysk - Romerske Empire.

Jeg undrede mig lidt over at se Per Thomsen omtale "de bilfrie søndage" som en national katastrofe.

Men til sagen: at kalde manden bag Guantanamo og Abu Ghraib en forkæmper for demokrati burde diskvalificere Fogh til et hvilket som helst embede. I "Yes Minister" blev folk, der havde kvajet sig, altid forflyttet til "Motorkontoret i Swansea", men efter den svada tør man vel ikke engang betro Fogh at registrere bilnumre.

Der må da være noget helt galt med den mand siden han stadig, ikke blot tror på, men hylder Bush og de neokonservative galninge, der ud over klokkeklart at kvalificere sig som krigsforbrydere, har begået en katastrofe i Irak p.g.a. deres totale inkompetence.
Ingen er i dag i tvivl om at de neokonservative har fyldt alle både hjemme og ude med løgn på løgn, udover har at have indført neo-fascistisk lovgivning ( fx. Military Comissions Act( "tortur loven"), Defence autorization act, Dekret 51( "diktator loven")).
Bush & Co. er en bande forbrydere, der har planlagt og iværksat en ulovlig angrebskrig mod et totalt forsvarsløst land på fuldstændig løgnagtige påstande og v.h.a. verdenshistoriens mest omfattende propagandakampangne, der har vist sig at være ren løgn.
Alligevel støtter og hylder AFR Bush; ja AFR går så vidt at han overtager Bush famøse retorik og gør den til sin egen!
Selv de amerikanske (propaganda-)medier har studset over den uforbeholdne opbakning til Bush.
Man må jo bare konstatere at AFR ( hvis hans udsagn står til troende) afslører at han er en ekstrem nærmest fanatisk-rigid ideolog.
At hylde Bush på dette tidspunkt er jo nærmest vanvid, det må have slået klik inde i AFRs hovede.

Per Vadmand:

"Jeg undrede mig lidt over at se Per Thomsen omtale "de bilfrie søndage" som en national katastrofe."

Tænk på alle de små poder der som jeg måtte vinke farvel til den årlige tur til Legoland. Har du slet ikke noget hjerte, Per Vadmand?

Jamen, jamen, kære alle!

Nu mangler vi kun at AFR om føje tid kan kaste sig op på sin to - hjulede cirkus- cykel og køre direkte ind i EU som Head Master for alle os europæere. Såe..vi har ikke oplevet det værste endnu... Men så er han jo også tættere på Tour de France og alle de andre 'apoteker - løb'.

Det er vel kun positivt at vores statsleder har et godt forhold til en anden allieret - og i dette tilfælde endda en repræsentant for en vestlig supermagt.

Mange på venstrefløjen tråd kan åbenbart ikke forstå at to politikere som jo ikke nødvendigvis er enige om alt sagtens kan have et super venskab alligevel.

Hvorfor skal det nu gøres til et problem?

Det må da være bedre at være på talefod og måske endda være i stand til at præge beslutninger fremfor altid at være i opposition og uden interesse for at nå hinanden.

V.h.
Henrik

Ulrik Høstblomst

Ihh jo

dialog er da altid bedre end konflikt

Men man kan ikke høre hvad det er Fogh er så begejstret for når han taler med næsen oppe i røven på Bush ??

Det er altså svært at vide hvad det er der foregår og derfor kan vi kun holde os til Fogh's tale til medierne..

Og det er fandme grotesk at høre ham lovprise Bush politik for at implementere demokrati og frihed globalt set.

Tror da fanden at resten af verden ryster på hovedet af danskerne når vi kan vælge sådan en ufattelig hofnar til statsminister !

Bo S. Nielsen

"Frihed og værdighed for folk er universelle værdier, det er værdier, som folk, der lever under undertrykkende og brutale regimer, længes efter. Vi har en forpligtelse til at støtte de mennesker i deres kamp for frihed og demokrati. Dette er vores fælles udfordring, og De, hr. præsident, og USA har mere end nogen anden fremmet denne vision om frihed og demokrati over hele verden. Tillad mig at hylde Dem for dette".

Det er tilsyneladende gået lift for hurtigt med at få historien i trykken. Her er hvad Ritzau glemte:

"Tillad mig at kysse Deres fødder, at tilbede Dem som det idol, De er. Tillad mig at gøre en ubeskrivelig kæmpe røv af mig selv og udstille min næsegrus beundring for nyere tids største super-terrorist, til evig skam i historiebøgerne, Deres Nåde. Tillad mig at bevise for de sidste naivister i Danmark, at jeg er Deres underdanige slave, o store sexede apokalyptiske massemorder, min ideologiske fader, min helt."

shhhh....Anders, hvad med at spørge din ven Bush, hvordan 10-12 beduiner fra afghanistan skulle kunne ha planlagt at kapre 4 fly, og ramme World Trade Center, og verdens bedst bevogtede militærhøjborg Pentagon? Spørg ham hvordan 9/11 komissionen er kommet frem til at flyet i Pentagon imod fysikens lov fordampede i varmen? Spørg ham lige hvordan 2 bygninger inklusiv en helt 3. (building nr.7) kunne kollapse, som de første i verdenshistorien pga en brand på under 20 minutter?
Nu hvor du er igang, kan du så heller ikke spørge ham hvor Saddams masseødelæggelsesvåben er? Hvordan det går med at kapre formodede terrorister rundt omkring i verden og udøve tortur på disse, uden på nogen som helst tidspunkt at give dem retten til en domstol, og hvordan det går med Kyoto aftalen?

Og næste gang du leger cowboy, så gør det af personlige årsager, og ikke på vejene af hele Danmark. Jeres cowboyleg i Irak har ikke lært dig af dine fejl.

EK

Nu blir jeg nysgerrig: hvad er så den sande historie bag 9/11?
For "The truth is out there", ikke sandt?

Michael Skaarup

TIl EK..

Spørg ham hvordan 9/11 komissionen er kommet frem til at flyet i Pentagon imod fysikens lov fordampede i varmen? , og så burde det inkludere, og stadig efterlade DNA rester, fra flypassagerne og kaprerne???

Til Lars C.

Jeg tror ikke at der nogen almindelige mennesker som du og jeg, der kender "Sandheden bag 9/11". Hellere ikke EK.

Men der dog spørgsmål, hvor det officielle svar, ikke giver mening... Og det er vi, for meste ligeglade med, og passer vores eget livet....

lad vær at spørg, lad være at bekymre dig, bare stol på os

ps.

jeg satser 1 tønde olie på en krig med Iran, indenfor de næste 3 år.

pps.. AFR og GWB, snakker ikke politik, men cykler og fortæller røverhistorier.. tjek selv AFRs super statsleder nedern blog

fred

.

Citat fra teksten:
--------------------------
Fogh siger i forbindelse med sit besøg hos Bush også, at det er gået op for ham, hvor optaget Bush er af miljøspørgsmålet. Det forstår hverken S eller SF noget af.
--------------------------

Jo, det er da nemt nok at forstå.

Alt er relativt, og han mener selvfølgelig i forhold til sig selv.! ;-)

Det tror jeg også godt, at Helle Thorning har fundet ud af.
Hun har i hvert fald i denne forbindelse kaldt Fogh for en "miljøhykler", og det er et meget stærkt ord, når det kommer fra hende.

Fogh udbringer hyldesttale til Bush! Jamen skal man grine eller græde?
Hyldesttale til en præsident der af de fleste amerikanere regnes for den dårligste præsident nogensinde, (også langt ind i republikanernes rækker) en præsident, som mange i USA mener burde være stillet for en rigsret for at have løjet og bedraget sit land til at føre krig på falske præmisser og som i øvrigt selv pga. sin fars forbindelser unddrog sig krigstjeneste i Vietnam.
En præsident, der har ført sit land ud på randen af en økonomisk afgrund.En præsident under hvem, der aldrig har været flere fattige og som har undermineret middelklassen og ladet de superrige blive endnu rigere. En præsident der lader hånt om miljøet, tillader massenedskydninger af ulve i Alaska og i Wyoming fra helikoptere og forhindrer stater,som f.eks. Californien at indføre mere vidtgående krav til miljøet. Som tillader tortur (waterboarding) og går ind for dødsstraf. Guantanamo har andre nævnt.
En mand som kun er blevet præsident, fordi han kunne bruges som marionet af de neokonservative dukkeførere Rove og Cheney. En mand, der som 40 årig aldrig havde haft et job og hvis far måtte bede Reagan om han ikke kunne finde en eller anden stilling til hans søn.(Reagans nylig offentliggjorte dagbøger). En præsident der mest holder ferie på sin ranch (har været optalt og offentliggjort) i forhold til at arbejde.
Jeg kunne blive ved, og jeg græmmes over at se Fogh offentligt smiske og være stolt af at være bonkammerat med denne mand. Æv!

"Første bilfrie søndag: 25. november 1973 . Første normale bil-søndag er den 17. februar 1974. ..."

Legoland - åbningstid: "15. marts - 26. oktober." Hvor mange børn var det lige, der gik glip af en legoland-tur på de bilfrie søndage, Per Thomsen?

@sulpicia romana
Ja og vi må heller ikke glemme at Bush sammen med de neokonservative har aktier i våbenindustrien, så de bliver nødt til at starte krige for at holde produktionen i gang, igen for skatteydernes penge.
Kilde: Dokumentarfilmen The Big One. The Corporate scum of America. af Michael Moore.
Jeg kan ikke forstå, at der ikke er flere i folketinget, der protesterer mod Foghs tåkrummende logren og leflen.

Per Vadmand:

"Første bilfrie søndag: 25. november 1973 . Første normale bil-søndag er den 17. februar 1974... Legoland - åbningstid: "15. marts - 26. oktober. Hvor mange børn var det lige, der gik glip af en legoland-tur på de bilfrie søndage, Per Thomsen?"

Du forlanger da også altid at få alt skåret ud i pap, ligesom du til tider synes at have betydelige vanskeligheder ved at forstå ironi.

Når jeg skrev, at de bilfrie søndage var en national katastrofe, var det naturligvis en henvisning til at disse bilfrie søndage var en udløber af den såkaldte oliekrise, der meget nemt kunne have kastet de vesteuropæiske økonomier ud i en meget alvorlig recession, hvis den havde varet meget længere end den gjorde.

Er du måske uenig i at "oliekrisen" og "karikaturkrisen" på mange måder er sammenlignelige som situationer hvor den danske nation har været alvorlig trængt?

Hvad kommer de bilfrie søndage Foghs vimsen for Bush ved? I øvrigt var der en alvorlig recession efter den første oliekrise. Arbejdsløshed steg i DK
ganske kraftigt igennem 70'erne fra et par procent til over 8.