Læsetid: 3 min.

'Kina er ikke skurken i Sudan'

Udenlandsk kritik af Beijings Sudan-politik vækker både undren og vrede i Kina. 'I er uinformerede,' er beskeden til kritikerne
5. marts 2008

BEIJING - Den kinesiske forretningsmand Hu Jieguo er godt træt af kritikken af Kinas politik over for Afrika - specielt over det udskældte forhold til Sudan.

"Vi kan ikke løse Sudans problemer. Det kan de kun selv. Darfur er så langt fra Kina, at det er umuligt at anklage Kina for at være skurken der," siger han, og afslører, at det er de færreste kinesere, der erkender de globale effekter af kinesisk udenrigspolitik.

"Folk bruger Sudan for at skade Kinas image i Afrika og for at skade De Olympiske Lege," er hans forklaring på kritikken.

Hu, der over de sidste 30 år har opbygget et forretningsimperium i Afrika, der spænder over alt fra hoteller til tømmer, spørger:

"Hvordan kan Kinas investeringer i Afrika være forkerte, når de er med til at skabe økonomisk vækst?"

Regeringen i Sudan anklages for at stå bag folkemord i Darfur, som vurderes at have kostet 200.000 mennesker livet. Khartoum har kunne afværge internationalt pres pga. en stiltiende accept fra Kina, Sudans vigtigste handelspartner, som køber to tredjedele af landets olie og samtidig er dets største våbenleverandør.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu