Læsetid: 3 min.

Klimaudfordringen skal ned på jorden

Det er det folkelige pres, der kan sætte dagsorden, men teknokratiseringen af klimadebatten er ved at hægte befolkningen af. Nu skal debatten tilbageerobres, sagde Klimabevægelsen på sit stiftende møde
3. marts 2008

"Tillykke Danmark," sagde forfatteren Tor Nørretranders, da han i går som gæstetaler bød velkommen til Klimabevægelsen, Danmarks nye græsrodsbevægelse, der havde samlet omkring 150 aktivister til sit stiftende møde i København.

"Der er brug for en klimabevægelse i Danmark," sagde Nørretranders og henviste til, hvordan det tidligere har vist sig muligt at klare store problemer og udfordringer, som i situationen så umulige ud. Globalt er atomkrigstruslen blevet mindre, og befolkningstilvæksten er ved at flade ud. Regionalt er mange miljøproblemer blevet løst, og nationalt lykkedes det at få forhindret atomkraften.

"Den historiske pointe er, at det er det folkelige pres, der sætter en dagsorden, som politikerne så kommer løbende efter. Og det sker ikke i lineære forløb - pludselig kan alle se det, erkende krisen, og så kommer omsvinget," pointerede Tor Nørretranders, der talte om en enestående historisk situation, fordi klimakrisen fordrer, at "alting skal genopfindes".

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu