Note
Læsetid: 1 min.

Nødhjælpsfolk nedtoner danskhed

Indland
19. marts 2008

Der står ikke længere Dansk Røde Kors på siden af bilerne, når danske nødhjælpsarbejdere rykker ud i visse muslimske lande. Genoptrykningen af Muhammed-tegningerne har tvunget de danske NGO'er til at være forsigtige med danskheden. "Vi holder lav profil nogle steder, og der er nogle lande, hvor vi har pillet mærkerne med Dansk Røde Kors af bilerne," siger Hans Beck Gregersen, pressechef i Dansk Røde Kors. Folkekirkens Nødhjælp følger stemningen over for Danmark nøje, men har indtil videre kun taget forebyggende skridt. Trusler og chikane har til gengæld fået Dansk Flygtningehjælp til at udsende en erklæring, der fremhæver hvilke værdier, organisationen står for.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her