Læsetid: 1 min.

Ny uddannelse om videndesign og vidensmedier

7. marts 2008

Fra 1. September i år kan man tage en bachelor i biblioteks- og informationsvidenskab med fokus på videndesign og vidensmedier på Danmarks Biblioteksskole. Uddannelsen bygger videre på en bibliotekstradition, hvor organisering, søgning og formidling af viden er grundelementet. Men med udbredelsen af de nye medieteknologier hænger strukturering af viden også sammen med, hvordan man producerer viden - forstået som både information og kultur. De studerende skal fremover også lære at udvikle viden i samspil med brugere og institutioner i forhold til både trykte og digitale medier. En viden der findes i både litteratur, leksika, bibliografier, tidsskrifter, databaser, webportaler, blogs, billedarkiver og musiksamlinger. Den nye uddannelse retter sig ikke kun mod jobs på biblioteker, men også mange andre jobtitler og -funktioner, som f.eks. database- og webudvikler, informationsarkitekt, IT-konsulent, kulturformidler, mediebibliotekar, usability- og brugervenlighedskonsulent m.v.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu