Nyhed
Læsetid: 2 min.

S-ordfører trækker sig

Socialdemokraternes ledelse ser med stor alvor på Jeppe Kofods seksuelle forhold til en 15-årig. Det kan koste ham karrieren, mener ekspert
Indland
26. marts 2008
Socialdemokraternes ledelse ser med stor alvor på Jeppe Kofods seksuelle forhold til en 15-årig. Det kan koste ham karrieren, mener ekspert

Den 34-årige socialdemokrat Jeppe Kofods politiske karriere er sat brat i stå, efter han har haft et seksuelt forhold til en 15-årig pige, og det er usikkert, om den i det hele taget kan overleve skandalen.

Jeppe Kofod har foreløbig meldt sig syg fra Folketinget, opgivet sin post som udenrigspolitisk ordfører og taget sig en tænkepause, efter at det tirsdag kom frem, at han havde et - efter eget udsagn - "moralsk upassende forhold" til en 15-årig pige under et påskearrangement arrangeret af Dansk Socialdemokratisk Ungdom. Den socialdemokratiske ledelse ser med stor alvor på sagen, erfarer Ritzau, og gruppeformand Carsten Hansen signalerer, at døren ikke bare står åben for Jeppe Kofod, når to ugers tænkepause er slut.

"Jeg har gjort det klart for Jeppe, at jeg synes, det er uacceptabelt, det, der er foregået, og så må vi se, hvad der kommer ud af den tænkepause," siger Carsten Hansen.

Også i Jeppe Kofods bagland på Bornholm er der nu usikkerhed om fremtiden.

Jeppe Kofods suppleant til Folketinget, Dorrit Knudsen, ønsker således ikke at tage stilling til, om han kan fortsætte efter sin selvpålagte tænkepause fra tinget, og formanden for Rønnes partiforening, Jens Peter Andersen, vil også først kende mere til sagen. Jeppe Kofods kredsformand, Annette Stæhr, bakker dog overfor TV2 News fortsat helt op om sin kandidat, der var én af landets førende stemmeslugere ved valget i november.

Chefredaktør for ugebladet Se og Hør, Henrik Qvortrup, vurderer, at danskerne vil se med stor alvor på en politiker, der har sex med en 15-årig.

"Den slags tilgives ikke hurtigt. Det er ikke udtryk for god dømmekraft hos et folketingsmedlem, der skal kunne holde hovedet koldt. Jeg har svært ved at se en vej tilbage for ham, selv om han er en dygtig politiker," siger Henrik Qvortrup.

En sådan sex-sag er faktisk sværere at ryste af sig end f.eks. sagen om den tidligere konservative partiformand, Hans Engells, spirituskørsel, mener Henrik Qvortrup, der er tidligere rådgiver for Venstre.

Jeppe Kofod havde ved DSU's årlige påskekursus afholdt tre forskellige oplæg om udenrigspolitiske emner, inden episoden sent fredag aften. I en pressemeddelelse tager han det fulde ansvar.

"Jeg har undskyldt overfor alle involverede parter og er personligt dybt berørt af sagen," understreger Jeppe Kofod.

DSU's formand, Jacob Bjerregaard, slår fast, at Jeppe Kofod ikke fremover er velkommen som oplægsholder i DSU.

"Jeg tager afstand fra det, som Jeppe har gjort. Jeg synes ikke, at det på nogen måde kan forsvares. Og vi har en meget klar politik i DSU omkring, at når man er voksen og man underviser eller holder oplæg, så indleder man ikke nogen som helst form for forhold til piger under 18 - eller drenge for den slags skyld," siger Jacob Bjerre-gaard til Ritzau. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

At Qvortrup synes, at sex (ikke voldtægt, så vidt det er oplyst) med en ikke-mindreårig pige er alvorligere end at udsætte andres liv og lemmer for fare som spritbilist, siger vist mest om Qvortrup selv.

Han har sandelig fundet sin rette hylde i Se og Hør. Det er mere besynderligt, at Information interesserer sig for hans meninger.

Det er da ikke for smart af Jeppe Kofod, men så vidt jeg har forstået fra de oplysninger der er kommet frem er der, ikke tale om tvang, og i følge dansk lov er der ikke begået noget strafbart.

Quortrup mener det vigtigt at politikere kan holde hovedet koldt, men œrlig talt så synes jeg lidt lir er at foretrække frem for iskold kreativ bogføring og vildledning af folketinget... Behøver jeg at nœvne nogen ved navn.

I mine øjne er det værre når landets finansminister fifler med sin landbrugsstøtte eller når den nuværende finansminister har brugt amtets betalingskort på privat forbrug.
Der med ikke sagt at det var smart af Kofod at overtærde DSUs ordensregler, men det hysteri sagen har rejst ,mener jeg, er ude af proportion.

Jeg har nok misforstået et eller andet, men efter Kofod har trukket sig ud af den 15-årige mener jeg godt vi kan tage til OL. Omvendt er det nok bedst, hvis Folketinget forbyde Kofod på værtshuse under 40 kvm. ...

Henrik Qvortrup er landets suverænt mest overvurderede stand-up kommentator. Hvad hulen laver han i Dagbladet Informations spalter???

Det er beklageligt at DSU har overtaget den puritanisme, som tidligere fandtes f.eks. hos DKU, hvor man efter sigende ved fester kunne finde på at spørge: "Må jeg tage dig på partibogen, kammerat?"

Nå, SE og HOR har jo aldrig ligget på den lade side, når der lider og lummer. At de efterlyser den meget omtalte 15-årige er deres sædvanlige klamme stil.

At Qvortrup (stadig) kan omtales som 'ekspert' er totalt grinagtigt.

For Kneppe Kofods vedkommende må man håbe på at den oplevelse var hans karriere værd.

Måske hr. Jørgen Leth ville have den godhed at hive et par politikere i ørene, når de mener, at hysteriet går for vidt.

Leth blev i sin tid frataget et hav af poster og ben for sex med en 17-årig . Feministernes vrede mod Leth kendte dengang ingen grænser. I dag er de tavse som graven om Kofod ...

Feministerne venter på ham...

information vil bare sikre sig at Blüdnikow ikke kommer om 30 år og siger at de støttede de forkerte.

Hans Christian Molbech

Hvad siger det om et samfund at man kan blive statsminister selvom man svindler med nationaløkonomien og vildleder folketinget, mens man må trække sig ud af politik fordi man til en fest kommer til at bryde en forenings regel, men i øvrigt ikke foretager sig noget strafbart? Kæmp imod puritanismen, Jeppe!

Det positive, om man så må sige, ved hele denne "historie" er, at (ny-)puritanismen ser ud til at få kamp til stregen. Jeg håber, at både J.N. og den 15-årige havde en god oplevelse ud af det FØR ungdomskommissæren fra DSU "følte" sig foranlediget til at "gribe ind". Uha uha uha, der har fundet sex sted i politisk sammenhæng. Uha uha uha og se lige på aldersforskellen, det hjemler til udstødelse, stening, gabestok og hele den spanske inkvisition. Lad os lige komme videre!!

Ups - en slåfejl. J.N. i mit ovenstående indlæg er naturligvis = Jeppe Kofod

Venner
Det er opløftende at læse jeres kommentarer til denne usmagelige nypuritanistiske dobbeltmoral og snagen i folks privatliv, for helvede det lykkedes en tøs at forføre sit idol, vi må håbe at de begge nød oplevelsen.

Nu skal det nok vise sig, at Socialdemokraterne har skudt sig selv i foden, eller i den slemme slemme "sag" om Jeppe kofod, har skudt sig selv i mere vitale dele! Så længe der har været mennesker og politikere til har der også været sex til - eller omvendt. Det er ikke noget som egentlig rager andre, rager offentligheden, eller som offentligheden (alle os vælgere) er det fjerneste interesserede i. De fleste er interesserede i politikernes politik og ikke deres kønsliv. Derfor har der her i landet også altid været en modus vivendi mellem journalister og MF'ere; at hvad den enkelte politiker lavere når underbukserne er taget af, ikke kan rage offentligheden. Men i dette tilfælde (J.K.) går Socialdemokraterne gudhjælpemig selv ud og siger til pressen, at her har slemme J.K. haft bukserne nede i Esbjerg - og fy og føj. Hvor dum har en partiledelse lov at være? Det vil vise sig. Lige nu er det Socialdemokraternes partiledelse som står med bukserne nede om haserne og jeg tvivler på, om de nogensinde får bukser på igen i dansk politik.