Læsetid: 3 min.

SF's integrationsplan er genbrug

Knap en tredjedel af de 30 punkter i SF's omtalte integrationsplan er allerede gennemført. De radikale kalder udspillet useriøst, mens SF fastholder, at der er plads til forbedringer. Integrationsministeren har ikke fundet brugbart nyt
17. marts 2008

SF skulle profileres, og i jagten på mediernes opmærksomhed gik seriøsiteten fløjten. Sådan lyder analysen fra den radikale næstformand og integrationsordfører, Morten Østergaard.

"Det viser, at det ikke er den virkelige verden, der har haft SF's interesse i den her sag, men at det såkaldte udspil mest er et forsøg på at komme tilbage efter Villy Søvndals kradse retorik, der skulle erobre vælgere fra Dansk Folkeparti," siger han.

En nærmere gennemgang af SF's 30-punktsplan til forbedret integration viser, at ni forslag allerede er gennemført, og på flere områder er både Socialdemokraterne og de radikale bundet af forlig med regeringen, påpeger Morten Østergaard.

Især SF's forslag om, at nytilkomne flygtninge og familiesammenførte skal have introduktion til Danmark er ifølge de radikale helt overflødige, eftersom medborgererklæringer, undervisning og introduktionsprogrammer allerede er iværksat - dog med en kommunal frist på en måned og ikke 14 dage, som SF ønsker. Også forslag om mentorordninger og fripladser i SFO er allerede sat i værk.

Dårligt mediestunt

Derfor giver Morten Østergaard ikke meget for SF's opfordring til, at oppositionen samles om en ny integrationspolitik.

"Det her er mest en papirtiger, som skal tjene et andet formål end at bidrage med væsentligt nyt til integrationsindsatsen. Min dør er altid åben, men dårligt forberedte mediestunt er ikke vores arbejdsform," siger han.

Men SF's integrationsordfører, Astrid Krag, påpeger, at mentorordninger bør udvides til at omfatte unge indvandrere, der endnu ikke har fået job eller praktikplads, og at SFO-fripladser ikke bør bero på økonomi.

Og selvom SF's forslag om at sikre, at etniske minoritetskvinder bliver integreret på arbejdsmarkedet, og at udsatte unge kan friplads på efterskoler, allerede er gennemført i satspuljeaftaler, er der ifølge Astrid Krag rigelig plads til forbedringer.

"Hele integrationsindsatsen er præget af puljefinansiering og tidsbegrænsede projekter. Det er værd at se på en permanent etablering af en række af disse tiltag," siger hun.

Overordnet ser Astrid Krag dog kritikken fra de radikale som udtryk for, at partiet har sat sig ind i SF's udspil.

"Jeg er glad for, at de gider begynde at diskutere det. Jeg lytter til deres kritik, men jeg tror, at vi kan komme længere endnu," siger hun.

Men de radikale står ikke alene med kritikken. Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) er heller ikke imponeret over SF's udspil.

"Det er revl og krat. Noget er gennemført ved lov, og andre forslag har forskellige myndigheder allerede mulighed for at gennemføre. Jeg har ikke oplevet noget nyt i det her," siger ministeren.

Nej tak til hjælp

Birthe Rønn Hornbech påpeger, at kommuner og erhvervsliv er i gang med en lang række projekter.

"Det er svært at komme med noget nyt fra den ene dag til den anden, som SF nu synes er sjovt. De skulle tage at finde ud af, hvad der foregår af nye ting, før de begynder at opfinde den dybe tallerken om igen," siger ministeren.

Morten Østergaard understreger, at han er villig til at gå sammen med både Socialdemokraterne og SF om nye forslag, men de radikale satser primært på at få indflydelse på den førte politik.

"Og hvis SF vil med ind og arbejde aktivt, vil vi gerne forsøge at få dem med i aftalen om landsbyggefonden med de 1,6 mia. kr. til en ghettoindsats og i jobplanen, der skal sikre udenlandsk arbejdskraft," siger han.

Det tilbud takker SF dog nej til - hverken jobplanens stramninger i de supplerende dagpenge eller ideen om at lade lejerne betale for nye boligtiltag er interessante for SF, påpeger Astrid Krag.

"Og når det kommer til den økonomiske politik, kan man blive i tvivl om, hvorvidt radikale tilhører de borgerlige eller oppositionen," siger hun.

I går var SF's 30-punktsplan fjernet fra partiets hjemmeside, hvilket ifølge Astrid Krag beror på en fejl. Men hun medgiver, at partiet havde travlt med at få planen på plads, fordi Socialdemokraterne inviterede til drøftelser.

"Og vi ville gerne være klar. Papiret hedder også første bidrag, men vi synes det er vigtigt at få en debat og at melde politiske budskaber ud," siger Astrid Krag.

Mødet med S er dog endnu ikke blevet realiseret, men SF's integrationsordfører forventer, at det vil ske umiddelbart efter påske.

Se hele SF's integrationsplan på www.information.dk

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

SF er for slappe til at bakke op om Socialdemokraternes udvandrings-check rettighedsforslag.
Hvad er SF så bange for ?
At deres vælger udvandrer ?
Eller at de utilfredse bliver glade og tilfredse og efter årevis i landflygtighed rejser frit hen, hvor de vil ?
Vågn op.
Danmark har råd til udvandring.
Og modtagerlandene har brug for dansksindede, der vender hjem med en stor dansk check.
Kom nu.
Lav nu det sammarbejde med Socialdemokratiet Søvndahl.

@ Per Thomsen: "Hvorfor vil SF ikke genindføre modersmålsundervisningen?"

Den blev indført, for at indvandrerbørn ikke skulle vende tilbage som analfabeter, dengang vi ikke var noget immigrationsland for en 20 års tid siden !

Den blev fjernet af VKO, da disse besluttede, at vi nu er et immigrationsland, for kapitalens skyld, så danskerne kan blive pressede af de stavnsbundne forarmede indvandrere, der er tvunget herop af arrangerede familiesammenføringer, folkevandringspåtvang, forbigående krige, kortsigtede ønsker om at tjene penge, udbrede religion, deres folkeslag osv., alt sammen ovre nu.

Nu har de bare at blive.
0 kr. for at skride.
Ingen modersmålsundervisning på vores regning.
Kun koran-friskole-islam og modersmål på egen regning (næsten da):
Islamifisering af Danmark på muslimernes regning (ca. 70% betalt af DK).

Artiklen lugter af racisme.
Der står intet om integration til hjemland.
Kun til Danmark. Til højskole. Til mentor. Til SFO-friplads. Til arbejdsmarked. Til efterskol. Kommun og erhvervsli.
Gælder det også nydanskere ?
Eller gælder det kun indvandreræ ?
Typisk en racisme for danskær.

Hvis den 1.6 milliar kronor bliv brugt til udvandring den kun få 3000 familje hjem til land.
Og 2 flytteghettå står tom.
Og i spar 20 skålelær og i spar 10 pædago og i spar sosialpolitiassisiænt og rådgeve.

SF’s 30-punktsplan stinker af forskelsbehandling imod den danske befolkning, som ikke nyder samme ødsle gavmilde indsats, som den problemfyldte indvandrerbefolkning.

Tag dog konsekvensen og tilbyd indvandrerne udvandring til samme udgiftspris, som planen må koste i fremtiden.

Virkelighedens plan har kun et altid effektivt punkt, smæk låget i for pengekassen.

Muslimerne og den vedhængende integrationsindustri koster - omregnet - samfundet mere end den tyske besættelse årligt.

Denne betalte vi jo også selv.

Betalte vi også tyskerne for at tage hjem?

Efter at jacob Schmidt Rasmussen er blevet SFer er han begyndt at lyde som en hel Erik Meier Carlsen. Jacob "glemmer" dog at nævne én tiing i sin
(b)analyse, nemlig at meningsmålingerne også viser, at mange af dansk Folkepartis vælgere har stor sympati for Villy Søvndal.

Og det forstår man jo så godt...

Jacob Schmidt Rasmussen

"Jeg er i vørigt ikke blevet medlem af SF igen, så det har tummelumsen HELLER IKKE ret i ..."

Det må du sgu undskylde Jacob. Men jeg er ret sikker på at du har skrevet noget i den retning. Jeg mener ihvertfald at du har skrevet at du fra nu af vil stemme på SF, at Søvndals kurs er den helt rigitge, at du tidligere har været medlem af SF og at du overvejer at blive det igen osv. osv.

Jeg synes naturlgivis at man skal være forsigtig med at relatere personer til en ekstremistisk bevægelse som SF, men jeg synes nu nok, at du selv har lagt mere end en lille smule op til det Jacob...

Vi skal ikke begå samme fejl med den muslimske 3. verdens besættelse som vi gjorde med den nazistiske 3.rich tyske: begynde at bombe og beskyde besætterne afsted hjem, sætte ild til deres skraldespande, mujaffabiler, koranskoler, klippe deres kærester skaldede eller vold/tage dem, som indvandrere (og naziimperialismen) kan finde på at gøre, der er så udansk og så imperialistisk. Nej vi skal ignorere dem og vente på, at vi assimileres i hinanden, så ingen flygter hertil, for vi er det ny mellemøsten.

SFs Astrid Krag har netop udtalt, at hun ikke synes "man skal hænge sig" i 24 års reglen. En helt igennem usympatisk udtalelse fra en poltitker der er intet mindre end en katatrofe for SFs image...

Det kanvist ikke overraske at Jacob Schmidt Rasmussen er for 24 års reglen. Alt andet vill have været en stor sensation.

Jeg håber det vil være en øjenåbner for de SFérer der læser denne blok, at de kan konstatere, hvordan der nu eksisterer et ubrydeligt værdifællesskab mellem Villy Søvndal, Astrid Krag og den notoriske xenofob og islamofob Jacob Schmidt Rasmussen...

Jacob Schmidt Rasmussen: "24 års-reglen beskytter unge kvinder fra indvandrense hjemlande".

Kender du den undersøgelse, du henviser til?

Det er i øvrigt glædeligt, at de radikale og socialdemokraterne interesserer sig for det politiske indhold, så snart der kommer noget. Det giver håb om, at parterne ikke er helt fastlåste.

Det er dertil interessant, at de radikale bruger SFs succes til at melde sig ind i højre blok. Det er det Østergård siger, når han vil øve indflydelse på den førte politik og på samme gang distancerer sig fra de SF-meldinger, der repræsenterer noget andet.

Æd dem, Villy.

Jeppe Brogård:

"Det er dertil interessant, at de radikale bruger SFs succes til at melde sig ind i højre blok. "

Ja det er da ret interessant Jacob. Det betyder jo at partisoldaterne i SF kan vinke farvel til deres våde drømme om en rødbrun regering bestående af S of SF...

Ja, det ser bestemt ud som om, at Ø, SF og S bliver nødt til at danne flertal henover de radikale. Med SFs succes bliver der en smal sag at hente de sidste procenter. Når de radikale vælgere begynder at vandre i samme tal som S-vælgerne er der jo ikke mere tilbage af det parti.

Men det bliver sikkert svært at få anarkosyndikalisterne i Ø med, og hvem kan undvære de 2 %?

Brotgård:

"Ja, det ser bestemt ud som om, at Ø, SF og S bliver nødt til at danne flertal henover de radikale."

Men hvad vil du egentlig med socialdemokraterne og Enhedslisten, Jeppe? Med din sans for realisme og analyse, varer det formodentlig ikke længe før du for alvor begynder at tro på at SF får 60% af stemmerne ved næste Folketingsvalg, og således ikke behøver hverken Radikale Venstre, Enhedslisten eller socialdemokraterne.

Heinrich R. Jørgensen

RV's taktiske undsigelse af SF er bestemt interessant.

SF og RV har, så vidt jeg kan vurdere, langt mere tilfælles, end nogen af dem har med S.

Heinrich R

"SF og RV har, så vidt jeg kan vurdere, langt mere tilfælles, end nogen af dem har med S."

For en anden én kan det godt nok være svært at se, at Det Radikale Venstre og SF har noget til fælles når det gælder udlændingepolitik. Vestager betegner med rette Søvndals seneste kolbøtte som banal fodboldretorik...

Stor respekt til De Radikale for at melde klart ud i forhold til fantasierne om en rødbrun regering.

Heinrich R. Jørgensen

Undskyld, Per,

der havde jeg sgu paraderne nede. Dén lige højre burde jeg have tænkt på ville komme :-)

Ja, for faen. De radikale,som ekselerer i, at det er den samlede indvandrermasses kultur, som bør gøres til et problem, er de brune i en kommende VKR-regeing.

Når de blegfede arisk udseende kvinder i SF udtaler at ”somalierne har en ikke-akademisk kultur”, så er det jo i et frisk pust og et tiltrængt opgør med tidligere tiders frelste dogmatik.

Enhver ved jo at afrikanere er nogle smådumme analfabeter, og hvorfor skal man så ikke have lov til at sige det højt? Det har ikke det fjerneste at gøre med etnocentrisme og racisme.