Baggrund
Læsetid: 6 min.

Skyld med skyld på

Sex, forargelse og skandale. Tre ord der kan få et hvert redaktionslokale til at gløde. Og når der så kan tilsættes en ung fremadstormende politiker og en meget ung pige vil lykken ingen ende tage. Socialdemokraternes uklare udmeldinger gør kun det hele bedre
Det tvivlsomme moralske aspekt er den eneste krog i Kofod-sagen, men medierne vil gøre alt, hvad de kan for at få den krog til at bære så meget så længe som muligt.

Det tvivlsomme moralske aspekt er den eneste krog i Kofod-sagen, men medierne vil gøre alt, hvad de kan for at få den krog til at bære så meget så længe som muligt.

Lars Krabbe

Indland
28. marts 2008

Pigernes Jeppe Pilfinger. Socialdemokraternes problem med manglende synlighed i medierne er løst med 'teenagesex'. Medierne har med kyshånd taget historien om Jeppe Kofod til sig, og selvom Socialdemokraternes hurtige reaktion og de faktuelle detaljer lader meget tilbage at ønske set fra mediernes side, bliver det svært at stoppe medierne, vurderes det. Det tvivlsomme moralske aspekt er den eneste krog i Kofod-sagen, men medierne vil gøre alt, hvad de kan for at få den krog til at bære så meget så længe som muligt.

For sexbomben - som sagen beskrives i B.T. - er sprunget. Og medierne står i kø for at komme til. B.T. taler om fatale udskejelser, der kan føre til, at man kunne komme til at forveksle en DSU-lejr med Sunny Beach i Bulgarien - og vi ved jo alle hvad der sker dernede.

Sexskandalen vil klæbe til Kofod og vil ikke hurtigt blive tilgivet suppleres der fra Se og Hørs chefredaktør Henrik Qvortrup. Det er værre end spritkørsel, mener han og udlover penge til alle, der kan hjælpe med at finde frem til pigen som så mange gerne vil se, hvordan ser ud - solid, journalistisk research, hedder det sig.

Også Politiken tegner et dystert billede af den Harvard-uddannede mand, der ikke ville undskylde over for Iran i forhold til Muhammedtegningerne i februar, men som nu en måned efter selv må sige undskyld.

Detaljer skal vi også have, og B.T. er igen på pletten. Den unge komet skulle have gjort sig skyldig i blandingsmisbrug, da han efter at have drukket rødvin senere på den fatale aften gik over til 'bajere' til den 'vilde fest'. Mellem klokken tre og fire om natten tog Jeppe Kofod pigen med op på sit værelse, hvor han forførte pigen, og de to havde sex. Næste morgen forsvandt han 'med lynets hast efter sexnat med purung pige'.

Arketypisk avissællert

Mark Ørsten, der er Lektor og Studieleder på Journalistik ved RUC og som blandt andet forsker i skandaler, mener, at Kofod-polemikken på papiret ligner en klassisk skandalesag, med alle de elementer én sådan indeholder. Sex, politik og avissalg er historisk set en hellig treenighed. Sagen om Kofod halter dog, da omdrejningspunktet for en skandale er den moralske overskridelse af eksisterende normer. Det mangler her.

"Sagen har konturen af en klassisk historie, men ikke nødvendigvis substansen, men det ligner godt nok til, at medierne sparker til bolden," siger Mark Ørsten.

For desværre for os alle sammen er Jeppe Kofod lidt for ung til at være en 'gammel gusten gris med grå dinglepik' som Jørgen Leth blev udråbt til at være, og han har ikke som Eliot Spitzer en kone, der med bedrøvede øjne kan stille op til offentlig ydmygelse. Han er ifølge kilder tæt på ham en helt almindelige mand. Der er intet juridisk at komme efter hverken i forhold til pigens alder eller i forhold til hans position som gæsteforelæser ved pågældende DSU-arrangement. Pigen havde i lettere beruset tilstand sex med ham af egen fri vilje og har det godt. Jeppe Kofod har været single det sidst års tid.

Oven i det har han været ude med en undskyldning til pigen - præcis for hvad står hen i det uvisse - og skulle være skamfuld og bittert fortryde. På Bornholm hvor Kofod er valgt, er der fuld opbakning til ham og også blandt befolkningen, er der sympati for politikeren. På Ekstra Bladets hjemmeside mener 61 procent ikke, at Kofods påskeaktiviteter burde få betydning for hans karriere.

Det aviserne har tilbage at gøre godt med er ifølge Mark Ørsten aldersforskellen - der bliver fremhævet i stedet for at nævne Kofods reelle alder - og underviser-elev-forholdet, selvom der altså ikke juridisk er noget at komme efter.

"Der hersker en kamp i medierne om, hvad det egentligt er, han har gjort forkert - om noget, og man fumler efter at finde den moralske puls, der kan dømme ham," siger Mark Ørsten.

For meget leverpostej

Sagen minder derfor om Clinton/Lewinsky-affæren, der også var en sag om moral, som på grund af Clintons status blev blæst gevaldigt op. Helt så stor tror journalist og forfatter Poul Pilgaard, der blandt andet har skrevet bogen Det fordømte menneske om Jørgen Leth, dog ikke på, at denne sag kan blive. For ham at se er der i forhold til Leth-sagen for meget leverpostej over Kofod-sagen. Kofod er ikke og ser ikke gammel nok ud til, at aldersforskellen kan nå de højeste moralske toner, og så et der ikke det koloniale sort/hvid aspekt, der fik Leth-sagen til at eksplodere.

"Det er for kendt en problemstilling, som alle kan forholde sig til. Vi taler om to kernesunde danskere, og alle har oplevet en lærer, der kyssede med en elev til en gymnasiefest eller har kendskab til, at der er mange hormoner i politiske foreninger, der også er 'selskabelige' foreninger," siger Poul Pilgaard.

En sidst ting der mangler, for at sagen er rigtig god, er status. Kofod er ifølge Pil-gaard ikke kendt nok til at 'syndebuksmekanismen' for alvor kan sætte ind.

"Der er en tendens til, at folk der er sat op på en piedestal bliver revet ned i et voldsomme følelsesudbrud. Kofod er ikke en stor nok stjerne til at sætte den mekanisme i gang," siger Poul Pilgaard.

På andre måder ligner den dog ifølge Pilgaard til forveksling Leth-sagen. Et klart lighedstegn er, at medier der ellers hylder liderligheden som for eksempel Ekstra Bladet og B.T., pludselig er meget forargede.

"Ekstra Bladet, der lever af annoncer for prostituerede, står som en lidt mærkelig bannerfører i den her slags sager, og forsvarer fra et lidt tvivlsomt ståsted den høje moral," siger Poul Pilgaard.

Mark Ørsten mener, at hvis Kofod-sagen skal overleve, skal der mere håndgribelige ting en moral på banen.

"Der skal tilføres nyt blod, hvis skandalen rigtig skal rulle," siger Mark Ørsten.

Et forsøg på det kom i går fra Ekstra Bladet, der med deres forside omkring Kofods præventionspolitik - 'Kofod brugte ikke gummi', lød det - forsøgte at lægge en ny knude på mediebålet.

Men der skal mere til, hvis ikke sagen skal gå over i, hvad den de fleste steder tenderer nu, nemlig en diskussion af Socialdemokraternes håndtering af sagen og dommen over Kofod, mener Mark Ørsten. I Politiken skriver Lars Trier Mogensen blandt andet i en kommentar, at S har skandaliseret sig selv og er selvdestruktive, smålige og moraliserende. Pamperne på Christiansborg har dømt en mand, som befolkningen har frikendt, hedder det i Lars Trier Mogensen kommentar.

Hvis den udvikling fortsætter, kan Kofod ifølge Mark Ørsten set fra et vælgerperspektiv godt komme ud på toppen ved at blive offer i stedet for skurk.

Der kommer mere

Poul Nyrup Rasmussens tidligere spindoktor og nuværende redaktionschef på Politiken, Peter Mogensen, mener dog, at vi har mere i vente omkring Kofods person.

"S har undgået den totale katastrofe ved at være hurtigt på banen, men man mangler at få sagen til at stå mellem vælgerne og Kofod og ikke mellem Kofod og partitoppen," siger Peter Mogensen.

S har derfor ikke fået stoppet mediehjulet ved i deres forskellige udmeldinger udadtil at være for upræcise. S har været for udisciplinerede og derved givet medierne noget at arbejde med, mens flere detaljer graves frem. Det er ifølge Mogensen uhyre farligt, fordi sagen set fra mediernes perspektiv er en lækkerbisken.

"Der findes ikke et menneske i Danmark, der har fået et kønshår, der ikke synes, det her er spændende. Derfor løber sladderpressen hurtigere end en hest kan rende, fordi det i den grad sælger aviser," siger Mogensen, der tror på, at medierne vil holde sagen kørende.

"Bare rolig, der er fem bølger endnu. Vi er ikke langt fra Leth-niveau," siger Peter Mogensen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Andreas Relster:

"På Ekstra Bladets hjemmeside mener 61 procent ikke, at Kofods påskeaktiviteter burde få betydning for hans karriere."

Målingerne på Ekstrabladets hjemmeside er stort set lige så retvisende, som når man laver en måling ved at spå i kafferums eller ved at anvende et pendul.

Relster bekylder pressen for at være overfladisk, men belaster sin egen argumentation ganske meget ved selv på den måde at demonstrere overfladiskhed...

Endnu engang. Det er synd for pigen, at den - gode, flade eller evt. dårlige- oplevelse skal vendes i alle medier. Kofod kan jeg ikke have nmedlidenhed med- gummi eller ej.

Synderne er dog i virkeligheden de "opstemte DSU'er", der angiveligt først "sparkede på døren" til horeværelset og senere gik til pressen, samt Carsten Hansen, der blæste denne pseudohistorie op ved at insistere på "kneppe-Jeppe"'s exit fra tillidsposterne.

Hvad rimer på Indre- mission? Socialdemokratiet!

Bommerang?

Jeppe Kofod er det første offer for politikernes eget ny-puritanske amokløb.

Hvem mon trækker på smilebåndet når Jeppe Kofod, i selskab med andre "moralister" i Folketinget, vil forbyde voksne mennesker - over 18 år - at ryge cigaretter på privat ejede værtshuse, der aldrig har været tænkt som helsehuse?

Sandheden er, at de danske politkere har sig selv at takke for interessen i deres privatliv: deres deltagelse i underholdningsprogrammer i flimmerkassen, deres anvendelse af eget privatliv i interview, men primært deres lovgivning, der nu vil opdrage på voksne og myndige mennesker.

Deres impotens(sic!) viste sig sidst under urolighederne i februar, hvor de efter tavsheden sætter deres lid til at problemerne forsvinder af sig selv, men så er det jo godt de kan vise handlekraft over for rygning på morgenværtshuse. Gud fader bevares!

"Jeg er til de yngre årgange", udtalte Jens Jørgen Thorsen, og det praktiserede han, eller prøvede at praktisere, efter evne (dokumentation i form af video-optagelser etc. savnes af gode grunde). Jens Jørgen Thorsen var sammen med levemanden, eks-nazisten Simon Spies, der som bekendt blev tiljublet for lignende tilbøjeligheder, de store rollemodeller og forbilled-personligheder for den farverige avis, der senest på befolkningens vegne og af hensyn til den moralske pligt har kastet sig over socialdemokraten Jeppe Kofoed - måske i misforstået "indføling" med holdninger hos læserne, der jo typisk består af enlige, let til svært alkoholiserede midaldrende mænd, der kan antages at have en vis sympati for adfærden.

Den såkaldte folkestemning fik TV 2 til at droppe Jørgen Leth, men han havde jo også andet imod sig - kulturradikalisme, selvbevidsthed og den forhadte intellektualitet.

Men når, som sagt, mediernes favoritter, inkl. alle Hollywood-stjernerne, boltrer sig, er der igen ende på beundringen og forståelsen.

Kærligheden, løber vi den imøde, nøgne og med åbne arme! Eller hvad?

Jeppe må gå i seng med en ged for min skyld, men det ændrer ikke ved at han udviser udsædvanlig ringe dømmekraft og situations fornemmelse når han dyrker ubeskyttet sex med en 15 årig. Han burde kunne forudse medie farisæernes reaktion og han burde vide at i politik er fjenderne altid tæt på, så selvfølgelig bliver sagen kørt op. Han kan ikke undskylde så eftertrykkelig mangel på dømmekraft. Iøvrigt er det interessant at se hvorledes han bakkes op af en masse personer - f.eks De Sorte Spejdere gjorde i går et stort nummer ud af at støtte ham. Det er jo fint nok og meget morsomt, men jeg kan huske at da Morten Messerschmidt blev hængt ud for at heile i Tivoli fik han ingen opbakning selvom det var tydeligt at der var tale om en hævnaktion og en kæmpe løgn fra Torben Lunds side som var stødt over DF holdninger til Homoseksuelles ret til adoption. Faktisk vedblev diverse medier (f.eks Tjenesten på DR) at hive sagen frem selv efter det var bevist at den intet havde på sig. Godt man ikke er DF'er og offentlig!! Iøvrigt var det ikke "folkestemningen" der fældede Leth - det var moraliserende feminster med vatp.... Morten Stig i spidsen.

Det var Morten Stig Christensens argument: Af hensyn til Folkestemningen.

Morten Messerschmidts sang "Deutschland über Alles" er skrevet af en syddansker, der ville indlemmes i Tyskland og har intet, aber intet med nazismen at gøre; men det kan man vel ikke forklare yngre journalister. Og da slet ikke chefredaktøren på B.T.

Jeppe Kofod’s politiske coitus interruptus:

Jeppe Kofod anvendte coitus interruptus og trak sig ud af politik for en kort tid, for at beskytte sin karriere.

Jeppe Kofod anvendte IKKE coitus interruptus og trak sig IKKE ud af en 15 årig elev – en pige i konfirmandalderen – for at beskytte hende.

Jeppe Kofod anvendte efter sigende heller IKKE condom for at beskytte pigen mod hans sæd og en eventuel graviditet eller mod kønssygdomme. Efter udviklingen af hiv er ubeskyttet samleje uansvarligt.

Dagen efter anskaffedes en fortrydelsespille til pigen. En sådan pille kan IKKE anskaffes af umyndige under 18 år uden forældres samtykke.

Jeppe Kofoed har visualiseret den helt almindelige psykopatiske adfærd, som karakteriserer kontrol- og magtmennesker …. “tænker” med underlivet og udviser ingen almindelig menneskelig empati for andre.

Det er også de personligheder, der gør hvad som helst for at aflede opmærksomheden fra grænseoverskridende handlinger.

Trods den store aldersforskel mellem de seksuelle partnerne, har den af alder og erfaring meget ældre politiker, vist sine vælgere, at hans etik og modenhed ligger på linje med en 12-14 årig knægt. Det er den egoistiske lyst, som bestemmer og ikke hjertet og hjernen.

Politikerens valg af seksuel partner visualiserer også hans personlighed:
Jeppe Kofod gik efter en pige …. ikke en kvinde…..

Når nogle mænd tilsyneladende endnu ikke har lært sig at styre deres hormoner og lyster, når de ser en pige…så er det efter min mening IKKE pigen som skal “pakkes ind og dækkes til med pose og sæk og slør og burka”….

så er det mænd, der trænger til at få en sæk trukket over hovedet…en mandlig “burka”…..så ka’ de lære at respektere andre menneskers integritet på den hårde måde….

Frederiksen,

Så slap dog af. Det er før sket i historien , at kvinder rent faktisk gerne ville selv, også når de kun var 15 år.

Og hvad angår etik og modenhed, er det da en kendt sag at mænd, når det drejer som sex, aldrig bliver mere end 14 år gamle, så samtlige mandlige medlemmer af folketinget skulle altså opgive politik pga. deres lave dømmekraft.

Har du aldrig prøvet et coitus interruptus? Det er ikke nær så slemt, som du får det til at lyde. det er bare en nødløsning, når begge parter er ved at eksplodere i ekstase, og ingen af dem har gummi.

Og hvad har burka med sagen at gøre? og andre menneskers integritet?

Det kunne jo være, de var enige om det.

Ja, spørgsmålet er jo, hvormeget der er og har været at glæde og fornøje sig over for pigen...?

http://www.seoghoer.dk/Kendte DK/Kofod tog modom.aspx
Dette er et link til seoghoer.dk og deres version af, hvad der skete. Slet ikke køn læsning, hvis der er bare den mindste sandhed i det beskrevne forløb.

Det var tilsyneladende 1. gang for pigen. Dette fortæller os noget om Jeppe Kofod´s uansvarlige og grænseoverskridende magt- og kontrolpersonlighed uden empati for pigens følelser....og uden kondom i hiv tider....

Mænd skal holde nallerne fra piger.....og istedet interessere sig seksuelt for kvinder.

Jeppe Kofod har vist os, at han er en dreng indeni, når han går efter piger....hvor svært kan det være for Socialdemokratiske vælgere at forstå, at denne politiker ingen dømmekraft har....og slet ikke af den slags,der ligger på folketingsniveau. Det er rendyrket provinsadfærd af værste skuffe...

Frederiksen,

Nu er SexogHor måske ikke det mest troværdige medie her i landet, men hvis det er rigtigt taler det da for din sag.

Bjørn,

For mig ville det ikke gøre den store forskel. Det er vel mere den fysiske udvikling, der er afgørende, men for hjemme ville det have betydet alt. han havde været færdig som gårsanger.

Det undrer mig iøvrigt, at det skulle være et problem for dig Bjørn. Var din profet ikke også til yngre damer?

Provinsadfærd??

Tror du kun, det er bonderøvene, der kan lide unge piger? Så må jeg skuffe dig, for jeg kender mange gamle rige fede mænd fra Nordsjælland, der løber efter unge damer.

Det drejer sig ikke om, at det er den fysiske udvikling, der er den afgørende forskel på, om en pige er seksuel moden. Det er måske afgørende set med nogle mænds øjne.....og derfor er det måske i virkeligheden nogle mænd, som skal have "sløret for øjnene"....fordi de endnu ikke har lært at styre deres drifter.

Det er næsten ligesom ude på landet....ude i provinsen...der tror nogle mænd stadig de har ret til at forgribe sig på unge piger...bare fordi mændene føler sig i stemning. Primitivt..mener jeg.

Jeg er klar over, at Se og Hør ikke holder troværdigheden; men bragte alligevel linket, fordi jeg mener det har relevans i hele historien, hvordan den unge kvinde har det. En seksuel oplevelse, som kunne være af den smukkeste er måske for hende blevet et mareridt, hun aldrig kan glemme.

Nordsjælland er vel også provinsen....eller?

Mon ikke, frederiksen, at det, der måske har ødelagt det for pigen, er alle denne moraliseren og sladren?
Hvis det er hendes første seksuelle oplevelse, er det synd, at den i den grad er blevet eksponeret - det vil nok være den virkelige kilde til en smertefuld erindring.
Men indrøm dog, at du i det hele taget anser sex for noget, der skal være i meget bestemte, moralsk bestemte rammer! Vi er jo en del andre, der har carpe diem som motto.

""Men indrøm dog, at du i det hele taget anser sex for noget, der skal være i meget bestemte, moralsk bestemte rammer! Vi er jo en del andre, der har carpe diem som motto."" Citat: Peter H

Ved du hvad, hvis du mener, at bestemte, moralske rammer indenfor sex er brug af kondom indtil man er mere fast seksuel partner, at man som mand holder fingrene væk fra unge piger og helst er til kvinder, så indrømmer jeg glad og gerne........og vedr. dit carpe diem......vi er jo en del andre, der har tantra sex og kærlighed som motto........;-))

Her er et link til Politiken, som skriver at Se og Hør har fundet DSUpigen:
http://politiken.dk/politik/article490099.ece

Uh, jeg tror, at selv Henrik Quortrup vil have svært ved at overleve dét, frederiksen.
Og det er fint med tantrasex (hvis det er fint med tantrasex), men jo næppe noget, man kan opstille som et krav for seksuel præstation.
Jeg er enig med dig i, at man bør bruge kondom; men foreløbig er det altså kun smudsaviserne, der har påstået, at det ikke har været tilfældet.
Omvendt kan man jo så sige, at uagtsomhed plejer at give lavere straf, og hvis den unge politiker ikke har forberedt sig behørigt, kan man jo da konstatere, at han ikke indfandt sig med det formål at nedlægge unge piger.

Det er tankevækkende, at de kvindelige formænd i Socialdemokratiets top tilsyneladende "ligger under" for den primitive maskuline tankegang, at det er ok at have seksuel omgang med 15 årige DSU piger ved politiske arrangementer.......men det er måske "vejen til toppen" ?

For når Jeppe Kofod kommer retur til Folketinget har partiet "hvidvasket", at det er ok at udnytte den svageste part..!

Men det er det sædvanlige pamperi. Partiet vil komme ind i en blindgyde, hvis de ikke gør op med dette interne magt- og kontroltema. Og det vil alle politiske partier gøre fremover. Det har intet at gøre med nypuritanisme.

Det er bare NOK. Det er magtmisbrug. Og jeg er på de unge DSU'eres side….de siger fra....og det skal vi, som er voksne også gøre...

Tillad mig en let omskrivning af Socialdemokratiets Tese 2 i ironisk retning:
2: Pligter er vigtigere end rettigheder
Som borgere indgår vi i en række fællesskaber med andre mennesker. I vores familie, i lokalområdet, på kursuscentre, i trafikken og så videre. Kun hvis alle føler et ansvar for fællesskabet, vil Danmark være et godt sted at bo. På det seneste har vi oplevet politikere, der sætter sig ud over fællesskabet, når DSU holder møder, går amok i deres drifters vold eller snyder med kondomer og fortrydelsesspiller. Tesen bekræfter, at individets frihed er betinget af ansvaret for fællesskabet. Flere politikere skal yde mere ansvarlighed, og pligt kommer før ret!

PS. Den korrekte tese 2 fra Socialdemokratiet lyder:
2: Pligter er vigtigere end rettigheder.
Som borgere indgår vi i en række fællesskaber med andre mennesker. I vores familie, i lokalområdet, i trafikken og så videre. Kun hvis alle føler et ansvar for fællesskabet, vil Danmark være et godt sted at bo. På det seneste har vi oplevet danskere, der sætter sig ud over fællesskabet, når Nørrebro bliver raseret, folk går amok i trafikken eller snyder i skat. Tesen bekræfter, at individets frihed er betinget af ansvaret for fællesskabet. Flere skal yde mere, og pligt kommer før ret!

Det er bestemt ikke min opfattelse, at Jeppe Kofoed var og er en fremtrædende socialdemokrat, som indtil for nylig har været Socialdemokraterness bedste bud på en udenrigsminister. Blot fordi har er talsmand i udenrigspolitik mv. betyder det altså ikke, at han bliver ny udenrigsminister, hvis der engang kommer en socialdemokratisk regering.
For det første er han altså alt alt for ung til det. Han er 34 år, hvilket er en vårhare i politik.

Jeg kan forstå, at nogle er moralske anstødt over, at Jeppe Kofoed angiveligt har taget pigens mødom. Jeg synes tværtimod det anstødelige er at han ikke har i været i stand til at vurdere, at pigen var lettere beruset - og at han har købt to øl til hende og sig selv. Det er nemlig både moralsk og juridisk strengt forbudt - i min verden.

Jeppe Kofoed har også udtalt, at han ikke vidste, at pigen var 15, men godt nok, at hun var ung, men ikke så ung. (underforstået: at så havde han holdt nallerne, og nok så vigtigt, pikken væk).

Og det undrer mig altså stadig, at der ikke var nogen, der stoppede dem, da de gik, især fordi alle jo vidste at på DSU-stævner er det forbudt for underviserne at have seksuel omgang med kursister - uanset at juristerne og loven siger noget andet. Hvis de vidste, hvad der skulle ske, hvorfor greb de så ikke ind?

Frederiksen,

Hvornår bliver en pige til en kvinde?

""Og det undrer mig altså stadig, at der ikke var nogen, der stoppede dem, da de gik, især fordi alle jo vidste at på DSU-stævner er det forbudt for underviserne at have seksuel omgang med kursister - uanset at juristerne og loven siger noget andet. Hvis de vidste, hvad der skulle ske, hvorfor greb de så ikke ind?""Citat: Karsten Aaen

Er det meningen politikere også skal have barnepiger med, når de er i byen? Hvad forhindrer Jeppe Kofod i at bruge almindelig sund dømmekraft .....men okey spindoktorerne vimser jo også omkring politikerne....så hvorfor ikke udvide "barnepigernes" funktion. Nutidens politikere kan åbenbart ikke finde ud af almindelig etik....

@ Vibe

Hvornår bliver en mand til MAND?

Frederiksen,

Det er jo lidt ligegyldigt, det er dig, der udbasunerer, at mænd skal holde sig fra piger og kun gå efter kvinder.

Så må du vel også et svar på, hvornår, vi efter dine lidt snerpede moralbegreber, kan byde en ung dame op til dans uden at blive ramt af bandstrålen

@Vibe
Når det er ligegyldigt for dig.....hvorfor spørger du så?

PeterH, husk at lukke dine HTML-koder

Og det undrer mig altså stadig, at der ikke var nogen, der stoppede dem, da de gik, især fordi alle jo vidste at på DSU-stævner er det forbudt for underviserne at have seksuel omgang med kursister...

Du misforstår noget. Når der er regler for den slags i DSU, er det fordi det er så udbredt, at det er blevet opfattet som en 'problem'. Gåseøjene antyder at det er et problem fordi DSU er en politisk organisation og risikerer eksponering i pressen, (sikkert - forhåbentligt) ikke fordi nogen har ondt i røven over det.

Og det undrer mig altså stadig, at der ikke var nogen, der stoppede dem, da de gik, især fordi alle jo vidste at på DSU-stævner er det forbudt for underviserne at have seksuel omgang med kursister...

Du misforstår noget. Når der er regler for den slags i DSU, er det fordi det er så udbredt, at det er blevet opfattet som en 'problem'. Gåseøjene antyder at det er et problem fordi DSU er en politisk organisation og risikerer eksponering i pressen, (sikkert - forhåbentligt) ikke fordi nogen har ondt i røven over det.

Blot et par andre eksempler på politisk magtmisbrug:

...fx Lars Løkke
...fx. Kamel Q
...fx Fogh
...fx.Jeppe Kofod

...og konsekvenserne......hmmmm
...stående klapsalver og tilgivelser hos baglandet...

og imens skal folket forelægges forslag fra Folketinget som fx.
...pjækkebøder til skolebørn; men ikke anstændige toiletforhold
...de 9 bud

Eksempel på generation X og deres glidebane...curlingbane...bare derudaf og ingen konsekvenser.

Jeg er stadig på de unges side....

Her linket til Haarders pegende finger til danske vælgere om konsekvens:
http://www.berlingske.dk/article/20080402/danmark/704020075/

Disse folkevalgte skal vel egentlig gå foran med et godt eksempel.. ?
eller hvad..? Ellers kan vi jo ikke stole på dem..? eller på Folketinget..? eller hvad..?

....og det er de svageste disse folkevalgte er efter....
fx.børnene...

Efter min mening skulle dette faktum få enhver op ad stolen......eller?

Frederiksen,

Jeg har forklaret, hvorfor jeg stiller spørgsmålet, og hvorfor jeg fandt dit modspørgsmål irelevant, men jeg skal da gerne gentage.

Du ønsker, at mænd kun skal interessere sig for kvinder og ikke piger.
Hvor går skillelinjen? For den går jo ifølge dig åbenbart ikke ved 15 år, som loven forskriver.

Har du tænkt dig at komme med et fornuftigt svar?

@ Vibe

Det er ligefør, jeg har lyst at komme med et modspørgsmål i retning af: Hvor naiv har en mand lov til at være, når han har en seksuel partner....og specielt en folketingspolitiker?

Jeg troede ikke dette ville være nødvendigt at påpege: Magtmisbrug går selvfølgelig begge veje…..At “glemme” kondomet eller vælge sex med en partner, som man ikke kender så godt, kan komme til at koste dyre advokatregninger…

Folkevalgte politikere på højt niveau skal holde sig fra at bringe sig i situationer, som kan bruges til pression.

Hvor svært ka’ det være..!

Det havde du altså ikke.

En situation som Kofods kan vel kun bruges som pression, hvis folk har ondt i røven over, at andre har sex med hinanden.

Ikke for at beskylde nogen her for den slags sympatier, men debatten her får mig altså til at tænke på en graffiti, jeg engang så i Nansensgade:

"Fascisme er øænsket om at forbyde andre det, man selv gerne vil, men ikke tør."

For min skyld kan man godt erstatte ordet "fascisme" med "religion", "taleban" eller "Den offentlige mening".

Per skriver: "En situation som Kofods kan vel kun bruges som pression, hvis folk har ondt i røven over, at andre har sex med hinanden."

Jeg mener ikke at det, det drejer sig om. Jeg mener at han har optrådt hensynsløst ved ikke at bruge kondom. Normalt siger man, at der er to parter, som begge skal vide at passe på sig selv, men i dette tilfælde var de to parter ikke lige, da den 15-årige var uerfaren. Det er et eksempel på utrolig dårlig dømmekraft, at han ikke fandt ud hvem det egentlig var han dyrkede elskov med, før det var for sent.

Jeg mener Jeppe burde tages ud af omløb et stykke tid, indtil han har fordøjet lektien. Men det generer åbenbart ikke Socialdemokraterne på Bornholm at blive repræsenteret at en umoden mand med svag dømmekraft. Nå, måske er udvalget bare ikke så stort? Eller det er det samme over hele linien?

Det er uhyggeligt, at moralismen og formynderiet har bredt sig i den grad, at folk i ramme alvor mener, at de kan tillade sig at stille sig op og fordømme andre mennesker for ikke at bruge kondom.

Endnu er der dog ikke kondomtvang i Danmark. Endnu er der dog visse valg og afgørelser, som hører privatlivet til - eller burde gøre det.

Frederiksen:

At “glemme” kondomet eller vælge sex med en partner, som man ikke kender så godt, kan komme til at koste dyre advokatregninger

Den forstod jeg ikke. Hvor kommer advokatregningerne ind i billedet?

Hvor ved HBRasmussen mon fra, at pigen var "uerfaren"? Denne debat er fuld af "vikarargumenter", dvs at man projicerer sin egen dagsorden ind i fortolkningen af situationer, man reelt intet aner om - og så argumenterer ud fra sine projektioner.

Faktisk aner vi vintet om, hvad der rent konkret er foregået mellem de to. Derfor er diskussioner ef, hvem der har udnyttet hvem, i bedste fald rent gætteværk og i værste fald skalkeskjul for egne fordomme.

Per,

man kan godt gå et skridt videre, end du gør. Vi bør ikke vide, hvad der konkret er foregået mellem de to på værelset hin nat. Det rager ikke os, men kun de to involverede.

Men alle lader fx til at vide nøjagtigt, hvem der har forført hvem.

Jeg synes fandeme folk burde feje for egen dør, hvem af hyklerne der udtaleler sig om andres brug af kondomer vil påstå at det aldrig er sket for dem at de sådan ikke lige brugte kondom?

Det er sgu fandens nemt nok at fare i blækhuset og begynde at moralisere på andre menneskers vegne når man selv bor i et glashus

Jamen Ristinge, bare fordi du selv har begået en fejl betyder jo ikke at alle andre også skal begå den.

Nej, Rasmussen, men erkendelse af egen fejlbarlighed kan somme tider føre til mere overbærenhed med andres.

At “glemme” kondomet eller vælge sex med en partner, som man ikke kender så godt, kan komme til at koste dyre advokatregninger

Den forstod jeg ikke. Hvor kommer advokatregningerne ind i billedet?
@ Hans Jørgen Lassen
.......

Du lyder endnu ganske naiv og uerfaren indenfor seksual- og driftslivet – (omtrent som Jeppe Kofod) – så når du spørger, vil jeg da gerne uddybe med eksempler, så du kan være bedre rustet næste gang, du får lyst at dele de seksuelle glæder med en partner....mand eller kvinde.

Der findes også forskellige brevkasser med erfaring i seksuelle spørgsmål du kan henvende dig til.
Med større viden kan du også finde ud af, om du har lyst at gøre brug af fx de klinikker for seksuelt overførte sygdomme, hvor du kan blive undersøgt anonymt, før du indgår i et forhold til en partner, du ikke kender….eller du bare altid har et kondom i baglommen/håndtasken.
Spontaniteten skal da gerne have sin plads i kærlighedslivet

:: En veninde forelskede sig i en offentlig kendt kulturpersonlighed. Forholdet kunne ikke ud leves offentligt. Efter nogen tid fik min veninde konstateret hiv. Partneren er i dag død af AIDS og havde bevidst undladt at informere min veninde om sin sygdomstilstand og sin biseksualitet.
Forsøg bare et øjeblik at sætte dig i min venindes sted og ind i hendes følelser?

:: En ung mand i bekendtskabskredsen var glad for sit forhold til en jævnaldrende kvinde...indtil den dag hans elskede kom og fortalte, at hun havde en glædelig overraskelse: Hun havde for nogen tid siden stoppet med at tage p-piller og var gravid. Hun var gået helt bevidst efter graviditet uden at inddrage sin kæreste. Han blev far til tvillinger som 20 årig og måtte droppe sit studium og finde et arbejde, der kunne forsørge familien. Og den slags jobs findes ikke på træerne, når man mangler uddannelse.
Forsøg et øjeblik at sætte dig i den unge mands sted? Hans families og svigerfamilies?

:: En god ven oplevede efter sin betagelse og forelskelse i en ung kvinde - der forsikrede hun anvendte p-piller - at hun, nogen tid efter forholdet var udlevet og slut, indfandt sig på min vens landsted, en dag hvor familie og venner var samlet. Hun havde sin lille søn med…eller min vens og hendes …. samt vidner og krav om en hel del penge ifølge med en slet skjult pression om at gå til politiske modstandere først og senere til medierne. Den unge kvinde var gået helt bevidst efter at få et barn for at bruge pressionen politisk. Efter flere års juridisk medvirken, er der stadig ikke forlig om underholdets størrelse. Min ven er forretningsmand og politiker på niveauet over Jeppe Kofod…og jeg skal skynde mig at sige - ikke her i landet;-)) …og har råd til advokatomkostningerne.

Forsøg bare et øjeblik først og fremmest, at sætte dig ind i drengens følelser..? Og hans halvsøskendes?

Frederiksen:

Det er jo ikke første gang, at kvinder har gået direkte (eller indirekte) efter mænd med magt eller har snydt manden. Man kune måske også vende den sidste af dine historier om og mene, at han kunne have nøjes med at dyppe snablen i hans kones - kunne han.

Min pointe med at spørge om hvorfor nogen mon ikke stoppede dem handler ganske enkelt om at det jo er forbudt for oplægsholdere i DSU at have sex med deres 'ehm' kursister. Og alle vidste det her. Og alle vidste åbenbart også, hvad der skulle ske, for ellers ville de vel ikke sidde og grine 'høhø' eller smile skævt eller hvad de nu gjorde.

Nej, jeg mener bestemt ikke at politikere skal have barnepiger med i byen, men i det her konkrete tilfælde kunne det måske have været godt, hvis en eller anden lige havde taget fat i Jeppe og sagt :"hvor f.... har du gang i?"
Så var han måske kommet til fornuft...

Eller hvis en veninde til den 15-årige lige have sagt til hende omkring kl. 2, 'nu skal vi i seng'. Det var såmænd blot det jeg mente....

Kære Frederiksen!

Det er alt for meget. Din hjælpsomhed og omsorg er overvældende.

Jeg tillod mig at anføre, at jeg ikke forstod en enkelt af dine tidligere bemærkninger, nemlig vedrørende advokatregninger, og så beærer du med med en hel masse oplysninger og skrøner, som blot ikke kommer det spørgsmål ved.

Til slut kommer du med et eksempel, hvor en kvinde narrer en mand, så han kommer til at betale bidrag.

Relevansen af dette eksempel for Kofod-sagen, der jo var anledningen, har jeg imidlertid svært ved at se. Antyder du, at Kofods unge partner lokkede ham i kanen i håb om at få et barn og dermed børnebidrag? Eller for på anden måde presse penge ud af ham?

PS. Du behøver ikke at være bekymret for hverken mine erfaringer inden for kønslivet eller mine kundskaber inden for juraen. Det står helt fint til med begge dele: jeg har således endnu aldrig måttet betale en advokatregning.

Frederiksen, du nævner tre eksempler på folk, der har opført sig som nogle røvhuller.

Hvad er relevansen til denne tråd?

Sex er vidunderligt.
Sex er til for at nyde.

Evnen til at udtrykke sin kærlighed fysisk overfor en anden person
er en fantastisk gave.
Lad os udtrykke den.

Kærligheden....ja...

....og hvis paven har lyst at binde knude om sin...!
well, så ham om det...blot han så ikke blander sig i brugen af kondomer ..hmm.

og sålænge ingen blander sig i, hvordan vi skal leve vores liv..ja, så kører det jo fint derudaf....ok

Men der sidder en ganske ung kvinde et sted i landet.
Hun er såret dybt på sine følelser....og vil ikke se sin elsker mere......fordi hun hengav sig til en mand på et politisk stævne…en mand, der kunne have været hendes far aldersmæssigt betragtet.
En mand med et betydningsfuldt offentligt hverv og ansvar.
En mand, der udtrykte varme følelser for hende…men også en mand, som ikke var mand nok til at stå ved sine følelser.
En mand der ikke ku' finde grænsen mellem sit private og sit offentlige liv (kærlighedsliv) .
En mand, der offentligt undsagde den unge kvinde og hendes følelser.
En mand, der offentligt undsagde deres fælles følelser og deres fælles kærlighedsoplevelse…..”

Få mænd og kvinder på betydningsfulde poster, har lyst at have omgang med en mand med så lidt medfølelse, ansvarsbevidsthed og så stor grænseløshed....

Sider