Læsetid: 3 min.

Sverige trodser FN og tvangshjemsender irakiske asylansøgere

I strid med anbefalinger fra både FN og myndighederne i irakisk Kurdistan tvangshjemsender de svenske myndigheder nu afviste asylansøgere til Irak. Venstre og Dansk Folkeparti vil gøre det samme, hvis det lykkes at få en dansk aftale med den irakiske regering
15. marts 2008

Sidste måneds svensk-irakiske asylaftale om tvangshjemsendelse af afviste asylansøgere har alligevel effekt.

Regeringen i Sverige er nemlig ligeglad med, at FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, fortsat fraråder tvangshjemsendelser til det centrale og sydlige Irak, og at regeringen i Nordirak - irakisk Kurdistan - afviser at modtage afviste asylansøgere, der ikke er rejst frivilligt.

"Alle irakere, der får afslag på asyl i Sverige, skal og kan sendes tilbage. Om nødvendigt med tvang," siger den svenske migrationsminister, Tobias Billström (Moderaterna) til Information.

Han trodser dermed anbefalingerne fra FN, der ifølge Hanne Mathisen, pressechef for UNHCR i Norden og Baltikum, stadig fraråder tvangshjemsendelser til det sydlige og centrale Irak.

"UNHCR's anbefalinger skal selvfølgeligt drages ind i de svenske domstoles bedømmelser. Men i sidste ende er det svensk lov, der gælder," siger Tobias Billström.

Intern irakisk sag

Irakisk Kurdistan anerkender ikke den svensk-irakiske aftale og afviser at modtage tvangshjemsendte asylansøgere.

Khalid Salih, der er talsmand for regeringen i irakisk Kurdistan, argumenterer blandt andet med, at modtagelse af flygtninge ifølge den irakiske forfatning skal afgøres af de lokale myndigheder – et synspunkt, der bakkes op af flere eksperter.

Men den argumentation preller af på Tobias Billström:
»Det betragter jeg som et intern irakisk anliggende. Vi har en aftale med centralregeringen i Bagdad. Og Iraks udenrigspolitik bestemmes i Bagdad, ikke i Erbil (hovedstaden i irakisk Kurdistan, red.),« siger han.

Ifølge Berit Olsson fra Migrationsverket er der i årets to første måneder rejst 91 personer tilbage til Irak. Heraf ni under tvang.
Afdelingsdirektør Per Löwenberg fra Rikspolisstyrelsen oplyser, at svensk politi alene i denne uge har tvangshjemsendt et par irakere og i øjeblikket er ved at planlægge en lang række tvangshjemsendelser.

Nye asylforhandlinger
På sit pressemøde i tirsdags brugte statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) netop den svensk-irakiske aftale som et argument for, at forhandlingerne om at bedre vilkårene for de afviste asylansøgere her i landet, har trukket i langdrag.

vis den danske regering også kan få en aftale med irakerne om hjemsendelser, er der ingen grund til yderligere lempelser for de afviste asylansøgere her i landet, lyder ræsonnementet.

Efter lang tids pause har integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) dog igen indkaldt Dansk Folkeparti og Ny Alliance til forhandlinger. Mødet er fastsat til 26. marts.

Men formand for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, kan slet ikke se formålet med det møde.

»Det er jo helt omsonst, at man overhovedet drøfter de afviste asylansøgere i Danmark, når svenskerne har fået den aftale, som vi har efterlyst ganske længe. Vi strækker os i hvert fald ikke længere,« siger Pia Kjærsgaard, der uden at kny vil trodse FN og myndighederne i Nordirak, hvis der kommer en dansk-irakisk asylaftale.

Tillid til svenskerne
Karsten Lauritzen (V), formand for Folketingets Udlændinge- og integrationsudvalg, vil heller ikke lade den kurdiske regering bestemme, hvorvidt der kan tvangshjemsendes til Nordirak. Han afviser heller ikke, at den danske regering vil trodse FN’s anbefalinger.

»Når svenskerne sender tilbage til dele af Irak med en hvis uro, overbeviser det mig om, at det må være sikkert nok. Så må vi blot presse yderligere på for at få en lignende aftale med irakerne,« siger Karsten Lauritzen, der også har svært ved at forestille sig yderligere lempelser for irakerne her i landet:
»Men vi har jo lovet Ny Alliance en forhandling, og det får de så også,« siger han.

Ny Alliances integrationsordfører, Jørgen Poulsen, vil ikke være med til at sende irakerne hjem uden accept fra UNHCR og Nordirak.
Han mener ikke, at de svenske tvangshjemsendelser »kortslutter de forhandlinger, vi har gang i« og tror derfor stadig på, at det kan lade sig gøre at forbedre vilkårene yderligere for de afvise asylansøgere her i landet.

Birthe Rønn Hornbech ønskede i går ikke at udtale sig i sagen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Irak må nu tage ansvar for sin egen befolkning og modtage dem der har fået afslag om asyl i Norden. Sverige gør det rigtige. FN har ikke mere troværdighed til at kritisere hvad demokratiske lande gør.

For et halvt års tid siden havde BBC world service en serie dok-programmer fra Sverige om netop de irakiske flygtninge.

Et tema, der står stærkt i min hukommelse, var, at flere af irakerne - uafhængigt af hinanden - sagde, at de selv havde mødt rabiate jihadier blandt flygtningene i Sverige.

Enkelte af dem sagde direkte, at Sverige var blevet et mål for gudskrigere, som ville føre krigen ind i Vestens lejr.

Hvis det er rigtigt - og hvorfor skulle det ikke være det - så har Sverige et problem.

Det kunne være interessant at vide hvorfor svenskerne er så forhippede på at tvangshjemsende irakere....jeg havde ellers fået den opfattelse at man i Sverige mener at alle indvandrere, ikke mindst de mellemøstlige, er en kulturel berigelse uden lige og en gave til det svenske samfund?

Er selv de politisk korrekte svenskere mon nu ved at komme i tvivl om det multikulturelle samfunds velsignelser?

Heinrich R. Jørgensen

Victor:
"Et tema, der står stærkt i min hukommelse, var, at flere af irakerne - uafhængigt af hinanden - sagde, at de selv havde mødt rabiate jihadier blandt flygtningene i Sverige."

Det er velkendt, at mange muslimske regimer forbyder og modarbejder grupper, der er i stærk modstrid til de herskende i de pågældende lande. Deraf følger, at bl.a. Europa er et oplagt mål for disse gruppe, præcis som Nordamerika var et oplagt mål for aparte kristne grupperinger tidligere.

Jeg var dog ikke klar over, at det var særligt udtalt bl.a. irakere. Og med skam at melde, vel må tolkes at jeg er mere naiv end jeg bryder mig om at være...

Jeg giver dig ret i, at intolerante regimers tvangsexilering af ekstreme grupper til Europa, er et problem.

Mvh

@Torben Møller

De Svenske byer er ved at segne under den eksplosion i kriminaliteten Sverige har oplevet gennem de sidste 10-15 år. Alene sidste år var der omkring 4.750 voldtægter hinsidan. Til ammenligning var der i Danmark omkring 600, (i Sverige bor der ca 9 mio, og i DK ca. 5,4).

Når man tænker på det hykleri der altid har eksisteret i det politiske Sverige, så tror jeg de vil fortsætte med den politisk korrekte multikulti-retorik, samtidig med de stille og roligt sender en masse flygtninge hjem. Og sålænge de Svenskerne bevarer den 'anstændige tone' vil den Danske venstrefløj elske landet, og banke os 'fremmedfjendske' Danskere i hovedet med det pæne Svenske eksempel. Hvad der konkret sker i virkelighedens verden har aldrig interesseret den Danske venstrefløj.

Jens,

jeg er godt klar over at svenskerne har endnu større problemer med at håndtere følgerne af det multikulturelle eksperiment, end vi har her i Danmark.
Derfor var mit indlæg også ment lidt ironisk.

Ikke desto mindre kunne det have været ganske interessant (og ikke så lidt morsomt) om Peter Keiding havde haft modet og det journalistiske format til at gå lidt hårdt til den svenske migrationsminister, Tobias Billström.
For hvis den mellemøstlige indvandring er sådan en berigelse af det svenske samfund, er der vel ingen grund til at tvangshjemsende disse mennesker, oven i købet i modstrid med anbefalinger fra både FN og Irakisk Kurdistan....eller hur, hr. Billström?

@Torben Møller

Jeg var klar over du var ironisk, men for en god ordens skyld ville jeg lige nævne de gigant-problemer de har med det multikulturelle eksperiment i Sverige. Jeg har lige prøvet at checke nogle af de Svenske aviser på nettet, men denne historie har tilsyneladende ingen interesse for dem. Så vil den meningsdannende elite i Sverige åbenbart hellere fortsætte med at leve i illusionen om Sverige som 'verdens humanistiske supermagt', der åbner døren for alle der af den ene eller anden grund har behov for det. Eller også ønsker man ikke at fortælle 'medel-Svensson' om at Sverige nu sender flygtninge hjem mod FN's råd, da dette vil kunne tolkes som værende en indrømmelse af, at hele elitens multikulturelle projekt har slået fejl.

Men utroligt nok har den Danske blog 'Snaphanen' heller ikke denne for Sverige såusædvanlige historie:

http://snaphanen.dk/

Den ville ellers have været oplagt for Snaphanen.

Jens,

det undrer mig ikke at de svenske medier ikke interesserer sig synderligt for denne sag for det ville jo være det samme som at, som du selv er inde på, fortælle den svenske befolkning at politikerne åbenbart ikke længere har den store tiltro til det multikulturelle eksperiment.
I hvert fald ikke hvis man skal dømme ud fra deres handlinger, hvilket jo som bekendt ofte er langt mere retvisende end ord.

Denne sag viser blot at der i forhold til indvandring og integrationspolitik, ikke findes en uafhængig presse i Sverige. Hvor er det dog sørgeligt og man må håbe at den svenske befolkning snart vågner op og stiller presse og politikere til ansvar.

@Torben Møller

"Denne sag viser blot at der i forhold til indvandring og integrationspolitik, ikke findes en uafhængig presse i Sverige"

Nej, Sverige har de mest system-tro medier i den vestlige verden. Når det kommer til indvandringes-spørgsmålet så var der på et tidspunkt en Dansk journalist der spurgte en af redaktørerne på avisen Sydsvenskan, om hvorfor denne debat var så fraværende i de Svenske medier, (sammenlignet med de Danske). Til det svarede denne kvindelige Svenske redaktør, (kan ikke huske hendes navn), at hvis en sådan indvandrings-debat også skulle inkludere de negative aspekter, så skulle man slet ikke have den!!! Så det er jo en ren tilståelsessag. Der er censur i Sverige!!

Dertil skal det tilføjes, at de Svenske aviser ikke 'bare' er moms-fritaget ligesom i Danmark. De Svenske aviser får dertil en halv milliard om året i direkte tilskud fra den Svenske stat, og man bider jo ikke hånden af den der fodrer en, vel???

Jens

"Alene sidste år var der omkring 4.750 voldtægter hinsidan. "

Høres der noget fra svenske feminister hvad det forhold angår? Nej, det gør der ikke. De har mere travlt med at få kvinder ind i bestyrelser og få dem klædt tækkeligt på. Som nogle feminister her i Danmark har.

De svenske feminister er tavse når det handler om voldtægt af kvinder. Hvad siger danske feminister til det store antal af voldtægter af kvinder i Sverige?

@Dorte

"Nej, det gør der ikke. De har mere travlt med at få kvinder ind i bestyrelser"

Ja, men så skal vi jo næsten ind i en analyse af hvilke samfundsgrupper disse ulykkelige voldtægtsofre kommer fra. Det er jo ikke disse overklasse-feminister der til daglig oplever alle multikulturens velsignelser. De bor pæne 'hvide' kvarterer på behagelig afstand af alle indvandrer-ghettoerne, og deres 'problemer' i dagligdagen er jo helt anderledes end dem deres knapt så priviligerede med-søstre må døje med. overklasse-feministerne går mere op i flere leder-stillinger til dem selv, og iøvrigt kolliderer hele denne voldtægtsbølge jo med den anden store idelogi disse feminister sværger til, nemlig multikulturen. Hvis feministerne skal forholde sig til bølgen af voldtægter skal de jo samtidig erkende, at alt i multikulturen ikke er så berigende som de først gik og troede, og så hellere lade som ingenting synes rationalet at være.

Irakkerne burde have 1 års militærværnepligt og ½ års håndværkeruddannelse, inden de alle blev sendt hjem til solidarisk hjælp sammen efter deres mange år i Europa.

De fleste flygtninge, der ikke kan afvises, er i fare i deres hjemland.

De har støttet Sadam, Talaban, AlQuida, Hizbollah, Hamas, Al Aqsa osv., kriminelle terroristiske muslimske 'frihedsbevægelser', eller de er i familie med nogen, der har, og som er i sikker asyl her, fjernt fra fængsler og domstole, og som de vil leve sammen med HER og også SKAL ifølge EU's, FN's mm. familiesamlivsrettighedsreglerne, derfor alle disse forfulgte flygtninge (LIVTIDS MANGEGENERATIONS IMMIGRANTER) i EU.

Det demografiske mareridtsscenarie:

Mens vi snakker 24-års regel, integration eller hjemsendelse af en håndfuld afviste asylansøgere, er nogle uendeligt meget større perspektiver i støbeskeen. Jeg påpeger tit, at alene den kendte demografiske udvikling for Europa i de kommende årtier garanterer en omvæltning af vores fredelige, velstående samfund, så den samfundsorden vi alle tager for givet, næppe vil overleve dette århundrede. Alligevel fortsætter fornægtelsen ufortrødent, og enhver der siger at vores hedonistiske, sekulære livsstil er truet af indvandring fra den tredje verden, bliver øjeblikkeligt udskammet fra det gode selskab. Man vil bare ikke forholde sig til det, og ingen stuerene politikere vil sige dette som det er - ikke offentligt, i hvert fald. Skriften på væggen er ellers tydelig nok: Man kan kigge sig rundt ved busstoppesteder og i butikscentre, og tælle klap- og barnevogne kørt af indpakkede kvinder, eller man kan reflektere over hvordan problemer relateret til islam og indvandring fylder mere og mere af de daglige nyheder - optøjer og skyderier her, krav om særhensyn der. Man kan så sammenholde dette med at vi i øjeblikket ‘kun’ har omkring 5%, plus/minus, muslimer i Europa, og så ekstrapolere frem til 2050, hvor der iflg. officielle fremskrivninger kan være 30-40& muslimer i Europa.

Kære venner, tiden hvor vi kan bekymre os om friværdi og samtalekøkkener er afmålt. Sådan er det altså - selv om det fremføres af en uanstændig højreblogger med et rystende menneskesyn. Alt hvad der kommer vil for de nulevende være forringelser i forhold til dette ufatteligt gode samfund. En lakune i historien.

Hans Ladegaard

Godt indlæg.

Jeg må dog tilføje, jeg først og fremmest anser EU's flygtningepolitik for den ultimative tilintetgørelse af Europa. EU, interesseorganisationer og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol foretager ikke andet end gradbøjning af den europæiske flygtningepolitik af mellemøstlige indvandrere. Sålænge EU kan iværksætte et kultursammenstød og kultursammenbrud, er det underordnede, hvordan Europa vil udvikle sig på længere sigt.

Længe har jeg opfordret etniske europærere til udvandring fra Europa, flere og flere overvejer emigration. Jeg vil selv udvandrere, idet jeg har forudset Europas galskab.

@Janus

EU-eliten er på dødskurs når det kommer til Europas fortsatte eksistens som et vestligt kontinent. I 2010 træder EU's EUROMED-projekt i kraft, og dette projekt betyder fri bevægelighed for borgere mellem EU og Magreblandene, Egypten, Jordan, Tyrkiet og Israel. Jeg har ikke noget imod, at EU har en sådan aftale med Israel, men det er det rene vanvid at give fri bevæglighed ind i EU for borgere fra alle disse muslimske lande, specielt når man tænker på hvilken befolkningseksplosion der (ifølge FN's prognoser) komme til at ske i disse lande. År 2010 kan vi vist godt sige 'goodnoght Europe'!!!

Jens,

det kan du godt opgive at få Vadmand til at svare på, for manden er ikke spor interesseret i en reel debat om fordele/ulemper ved de multikulturelle samfund, eftersom han og ligesindede ganske enkelt ikke er i stand til at fremvise så meget som bare én eneste fordel. En ærlig debat omkring dette ville dermed udstille den eklatante fejltagelse som hele det multikulturelle eksperiment i Europa for længst har vist sig at være.

En sådan selverkendelse kræver modenhed og en vilje til at acceptere egne fejl, uanset hvor alvorlige disse måtte være.
Dette evner Vadmand ikke og i stedet udspyr han en lang række af barnagtige og intetsigende indlæg, som sjældent har relevans i forhold til emnet.

# Jens

Jeg havde slet ikke kendskab til Magreb-aftalen af den dimension (eller også fordi jeg har glemt det). Jeg har kendskab til, at EU vil indlemme Nordafrikanske lande ind i EU for fri indvandring, deriblandt Tunesien, der anses for torturstat (Jvf. de fængslede tunesere)

Jeg hæfter mig også ved, Det slovenske EU-formandskab vil forbyde Geert Wilders koranfilm, UNHCR blander sig i andre landes indenrigspolitik for tvangsudvisning af fattigdomsasylanter, interesseorganisationer og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol der blander sig i andre landes domsafgørelser og EU blander sig i Grækenlands asylsager.

Et eller andet sted ønsker jeg gerne militante muslimer forsøger sig med magtovertagelse i EU og gør det af med EU-ansatte. Men gennem historien tillægger man grufuldheder, når eliten og bureaukraterne bliver henrettet (franske revolution)

I år 2010 er jeg forhåbentlig langt væk fra Europa.

- Tak for oplysningen.

@Per Vadmand

"en opremsning af afstumpede og brovtende udtrykte fordomme fra anonyme tåber...."

Hvad mener du med fordomme?? Så vidt jeg kan se kommer vi med konkrete eksempler fra virkelighedens verden i det multikulturelle Sverige. Når jeg eksempelvis siger, at der sidste år var 4.750 voldtægter i Sverige, så er det altså ikke et tal jeg hiver ud af luften. Så er det et tal jeg har fra det statslige Svenske 'Brottsförbyggande rådet' (www.brå.se). Men hvis du har andre tal fra en mere troværdig kilde er du meget velkommen til at opdatere os med disse tal??

Vil du benægte eksistensen af EU's EUROMED-projekt?? I så fald synes jeg du skulle prøve at kigge på denne officelle EU webpage om EUROMED-projektet:

http://ec.europa.eu/external_relations/euromed/

Per Vadmand, tror mig, jeg ville ønske at den udvikling debatører som Janus, Dorte, Torben Møller og jeg beskriver udelukkende var et udtryk for "fordomme". Men det er det desværre ikke. Den udvikling vi beskriver er desværre en katastrofal diskurs hele (vest) Europa er inde i, og der bliver efterhånden mindre og mindre tid til at vende udviklingen. Hvis vi ikke får ændret tingenes skæve gang, Per Vadmand, så kan det da godt være du og jeg undgår de værste konsekvenser af dette multikulturelle projekt, men vores børn og børenebørn gør ikke, og jeg har en eller anden fornemmelse af at de i så fald vil forbande vores generation til evig tid.

Jeg vil egentlig også gerne opfordre folk til at deltage åbent i debatten med fuldt navn, men dog besynderligt at "heinrich r" føler sig berettiget til at støtte Vadmand hvad det angår.
Tag dig dog sammen, "heinrich", er dobbeltmoral dobbelt så godt i din verden?!?

Men fuldt navn eller ej, så kan man jo udmærket have en sund og intelligent debat, hvor alle forhåbentlig kan blive lidt klogere. Men Vadmand demonstrerer jo blot at jeg havde helt ret, da jeg forudså at han aldrig ville indgå i en ærlig debat omkring multikulturalisme....

Heinrich R. Jørgensen

Torben Møller,

Jeg ønsker ikke at fremstå med mit fulde navn, da jeg ønsker at have muligheden for at udtrykke skarpe synspunkter, som mange sikkert vil finde stærkt provokerende. Jeg ønsker ikke, at andres eventuelle vrede skal få konsekvenser for mig, min familie eller andre.

I fald jeg valgte at skrive under eget navn, ville jeg automatisk være tvunget til at pålægge mig selv en ekstrem grad af selvcensur, og dermed ville begrebet ytringsfrihed for mit vedkommende reelt ophøre.

Jeg har stor respekt for de mange, der tør deltage i debatten med fuldt navn. Dermed også dig, Torben Møller. Men bemærk dog forskellen i, at du stadig har en vis anonymitet, idet der sikkert er mange i Danmark med samme navn! Dermed er mit alias "Heinrich R" lige så unik og identificerbart som "Torben Møller":

Jeg har intet imod, at samtlige mine indlæg kan relateres til mit brugernavn. Jeg har givetvis skrevet mangt og meget, som jeg siden har fortrudt, oftest fordi jeg er blevet klogere. Som regel har jeg så også beklaget og undskyldt, når jeg har taget fejl eller forivret mig. Men jeg vedkender mig hvad jeg har skrevet.

I øvrigt galdt Per Vadmands kommentar "anonyme højrekamphunde". Hvis vi ikke kan blive enige om andet, så kan vi vel blive enige om, at jeg næppe er en "højrekamphund".

Mvh

Heinrich,
at du ikke er en "højrekamphund" berettiger dig ikke til at nedværdige dine anonyme "modstandere" i en debat, når du selv forbeholder dig samme ret til at være anonym.

Det var det med dobbeltmoral, ikke sandt?

PS: Iøvrigt tror jeg at du kraftigt overvurderer graden af "skarphed" og "provokation" i dine synspunkter, men det er selvfølgelig en smagssag....

Heinrich R. Jørgensen

Torben Møller,

Jeg har ret beset ikke anledning til at mene, at dine betragtninger i det seneste indlæg er forkerte.

At mine forsøg på at nedværdige "modstandere" på useriøs vis, nedværdiger mig selv i endnu højere grad, både var og er jeg fuldt bevidst om.

Men apropos den meget aktuelle diskussion om ytringsfrihed, så praktiseres den nogen gange bedst ved at blive brugt til forhånelse og provokation. Det var mit valg. Og jeg gør det måske igen!

At jeg dermed fortjener Dagbladet Informations straf, er så en anden sag. Denne straf er pt. desværre meget, meget hypotetisk. Når Dagbladet Information får taget sig sammen, skal jeg nok love at indstille min urimelige adfærd, og komme med en undskyldning også, hvis dette skulle vise sig at være passende.

Mvh

Heinrich,
du fortjener ingen straf og behøver ikke komme med nogen undskyldning.

At provokere og håne står dig frit for, lige som det står mig frit for at vise dig som den hykler du er og Vadmand som den debatmæssige kujon, han nu engang er...

Heinrich R. Jørgensen

Torben Møller,

Jeg har vitterligt intet at tilføje. Vi kommer ikke længere ved at fortsætte denne samtale.

Mvh

@Heinrich R

Okay så lad os prøve at forholde os til dine 'synspunkter'. Du skriver:

"Og som så ofte, demonstrerer patrioternes broderskab hvad lavmål er."

Hvad er der galt med patriotisme, Heinrich R?? Ja, for jeg formoder, at du kender forskellen på patriotisme og nationalisme?? Hvis ikke, så gave den den Tyske forundspræsident Roman Herzog, (præsident fra 1994-1999), en glimrende definition på forksellen mellem de to, da han udtalte "at patriotisme var når man barevar glad for sit eget land, mens nationalisme var når man begyndte at hade andre nationer og folk". En (mådelig) patriotisme er altså en positiv ting, mens nationalisme er en grim ting. Men det er typisk for det kulturelle selvhad der præger jer multikulturalister, at enhver glæde ved eget land nærmest skal udlægges som den skinbarlige nazisme. Jeg skal naturligvis ikke selv bedømme om hvorvidt jeg er patriot eller ej. Det vil jeg lade andre om at bedømme, men hvis der var nogen der kaldte mig patriot ville jeg da være stolt.

Heinrich:
"Jeg har vitterligt intet at tilføje. Vi kommer ikke længere ved at fortsætte denne samtale."

Hahaha, hvorfor i alverden skriver du så endnu et indlæg, jeg stillede dig jo ikke et spørgsmål:) sikkert bare for at få det sidste ord:)

Heinrich: "I fald jeg valgte at skrive under eget navn, ville jeg automatisk være tvunget til at pålægge mig selv en ekstrem grad af selvcensur, og dermed ville begrebet ytringsfrihed for mit vedkommende reelt ophøre."

Synes du, mine indlæg tyder på, at det skulle være nødvendigt?

Torben Møller, på hvilken måde er man en "debatmæssig kujon", når man som jeg står frem med sit fulde - og let genkendelige - navn og fremsætter udtalelser, der dækker ens ærlige mening?

Min ærlige mening er tilfældigvis, at der er visse debatniveauer - som Jens, Janus, Dorte og Bismarck bevæger sig på - som mit liv simpelthen er for kort til. Efter dine perfide og løgnagtige personangreb på mig i en anden tråd har du kvalificeret dig til samme status.

Heinrich R. Jørgensen

Torben Møller,

Jeg går ikke så meget op i at få det sidste ord. Min erfaring er, at det letteste i verden er at få det sidste ord; særligt hvis det er "Undskyld".

Heinrich R. Jørgensen

Per Vadmand:
"Synes du, mine indlæg tyder på, at det skulle være nødvendigt?"

Nej, heldigvis ikke. Og det er jeg glad for, også på dine vegne :-)

Desværre har ikke alle det lige så nemt, bl.a. Kurt Westergaard. Og det er jo ekstremt sørgeligt...

Jeg lider ikke af paranoia, og frygter ikke f.eks. statens overgreb. Jeg nægter også at skulle frygte bøllebank e.lign. fra personer, som mine argumenter måtte lykkes at forulempe (og det skal nok blive til en hel del), og sørger derfor for at beskytte mig mod represalier af den slags.

Mvh

Vadmand, man er en debatmæssig kujon, når ikke man tør at forsvare sine synspunkter i en åben debat, ganske enkelt fordi man som du ikke kan forsvare disse synspunkter med argumenter.
I stedet dækker du dig under at "debatniveauet er for lavt"....kommer det fra manden, der i en anden tråd kaldte samtlige mandlige arbejdere i reklamebranchen for ludere!!!

Når du fremsætter så latterlige og barnlige personangreb, må du forvente at få igen af samme skuffe, ellers er du ikke andet end en hykler...

Kort og godt, Torben Møller: Jeg gider ikke spilde tid på folk, hvis argumentationsniveau er på planet: "Alt lort i samfundet skyldes muslimske indvandrere og alt, hvad muslimske indvandrere gør er noget lort, og skulle de undtagelsesvis sige noget fornuftigt, er det fordi deres religion tillader dem at lyve. Og folk, der mener noget andet, går nok ind for stening og kvindeomskærling." Har jeg glemt noget?

Det plan er simpelthen for lavt.

Netop her har vi problemet, Vadmand.

Du tåler ikke kritik af det multikulturelle eksperiment, hvorfor du beskylder eventuelle kritikere for at mene at "Alt lort i samfundet skyldes muslimske indvandrere og alt, hvad muslimske indvandrere gør er noget lort, og skulle de undtagelsesvis sige noget fornuftigt, er det fordi deres religion tillader dem at lyve. Og folk, der mener noget andet, går nok ind for stening og kvindeomskærling."

Der er jo ingen i denne tråd der har givet udtryk for sådanne holdninger, Vadmand, hvorfor det må anses for at være en dårlig undskyldning for at slippe uden om en debat om et emne, for hvilket du ikke kan forsvare dine synspunkter med reelle argumenter.
Hvem der står for det lave plan her, er vist tydeligt....

@Torben Møller

For at undgå en debat om de problemer hele (vest)Europa oplever med deres multikulturelle eksperiment er Vadmand nødt til at tillægge sine mod-debattører alle mulige absurde holdninger for at aflede opmærksomheden fra essensen i disksuionen.

Men nu vi er ved de problemer som andre Europæiske lande oplever med multikulturalismen, så deltog de såvidt jeg husker også i debatten med Patrick Jehu, som vedholdende påstod at der ikke var nævneværdige problemer i UK, og som sådan ingen debat om multikultur og indvandring som i DK. Noget debat er der nu i UK, eftersom der i øjeblikket foregår systematiske angreb på kirker og præster over hele UK, og selv om medierne til at begynde med undlod at rapportere om disse, er problemet vokset i sådan et omfang at de nu er blevet nødt til det. Det er selvfølgelig 'Asian youths' der står bag disse angreb, og specielt et virkeligt afstumpet angreb på en præst i øst-London har vakt opsigt:

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article1118415.ece

Der er samlet 20 links om problemet her:

http://news.google.com/news?ned=uk&hl=en&ned=uk&ned=uk&ie=UTF-8&ncl=1142...

Jeg tror det bliver sværere og sværere for Vadmand og Co. at overbevise andre om multikulturalismens velsignelser

Møller og Jens, I benægter fakta. Og fakta er, at I netop med jeres stupide tilsværtning af alt muslimsk forhindre en debat på voksent niveau om de reelle problemer ved indvandring og integration.

Som Sandemose sagde: "Det verste ved nazistenes raseskvalp er, att det tviger anstendige mennesker til å ta stilling til argumenter, der hører hiemme på en ølkneipe."

Tænk, hvis det var muligt at føre en saglig diskussion om integrationsproblemer i disse spalter. Men den bliver hver gang det forsøges, skudt ned af hatespeech fra hele det anonyme kor.

haha, vadmand, den var sgu ny; benægter VI fakta?:)

Hvor i denne debat er "alt muslimsk" blevet tilsværtet?
Jeg håber du kan dokumentere din påstand, for ellers har du lige dokumenteret min, angående dine dårlige undskyldninger!

Du griber altid til den laveste form for retorik og beskylder diverse debattører for at bruge "værtshus-argumenter" på trods af at din egen stil er både barnlig, usaglig og mest af alt minder om den vi kender så godt fra Per Thomsen...

Jens,

jeg husker udmærket "debatten" med Patrick Jehu, som reagerede på nøjagtigt samme måde som Vadmand.

Det er desværre ikke unormalt for multikulti-fanatikerne, så som regel opgiver jeg på forhånd og vi kan tilsyneladende også godt opgive Vadmand.

Heinrich R. Jørgensen

Per Vadmand:
"Tænk, hvis det var muligt at føre en saglig diskussion om integrationsproblemer i disse spalter. Men den bliver hver gang det forsøges, skudt ned af hatespeech fra hele det anonyme kor."

Situationen lige på kornet, Per.

Jeg ville ønske, at der var basis for at debattere integrationsproblemer, islam og meget andet hér. Brændende, endda. Men det er umuligt.

Til alle jer, der brændende mener det er vigtigt, at bl.a. jeg skal blive mere kritisk overfor indvandrere og meget andet, forhindrer dette ganske effektivt med jeres adfærd. Hvis I forhindrer at jeg kan blive "klogere", så må I finde jer i mine "dumheder".

Også tak for Sandemose citatet.

Mvh

Heinrich nægter at blive klogere, fordi nogle få mennesker efter hans mening opfører sig dumt....det må da være det dummeste og mest barnlige argument i lang, lang tid!

Men ok, vi må jo finde os i dine dumheder, som du selv siger.

@Torben Møller

"Det er desværre ikke unormalt for multikulti-fanatikerne...."

Uanset hvor mange konkrete eksempler på at det multikulturelle eksperiment reelt er brudt sammen i de Europæiske lande, så får vi aldrig hard-core multikulturalister som Vadmand til at indrømme det. De er simpelthen så hengivne overfor den 'smukke vision', at de er og forbliver totalt virkeligheds-resistente. Og der er ellers rigeligt med tydelige tegn på dette kollaps, og vi behøver såmænd ikke bare nøjes med UK og Sverige for at finde tydelige tegn på kollapset. I Frankrig opgør det franske indenrigsministerium, at der nu findes næsten 800 såkaldte ZUS-omåder, (ZONES URBAINES SENSIBLES), hvilket oversat til realiteternes verden betyder næsten 800 islamiske enklaver, som mere eller mindre er uden for de franske myndigheders kontrol. Så hvis du overvejer at tage på ferie i Frankrig er det en god ide at checke denne liste fra det Franske indenrigsministeruíum:

http://i.ville.gouv.fr/divbib/doc/chercherZUS.htm

Måske er forskellen på undertegnede og Jens & co simpelthen, at jeg -og de, der er enige med mig - ikke på forhånd har opgivet at få det bedste ud af det uafvendelige. Danmark bliver aldrig en monokultur igen. Hvis det skulle kunne lade sig gøre, ville det kræve foranstaltninger, der fik Det Tredje Rige til at ligne en børnehave.

Det vil jeg trods alt ikke skyde mine modstandere i skoene, at de ønsker.

Men det er et faktum, at højrefløjens holdning til indvandrere ofte kan beskrives med en omskrivning af et gammelt slogan: "Først pisser de på dem, og så beklager de sig over lugten."

Jeg ville hjertens gerne diskutere integrationsproblemer med folk fra højre side - men en sådan diskussion burde kunne indeholde andet end alenlange "dokumentationer" af muslimernes forfærdelighed (Møller anvender for eksempel rask væk antallet af voldtægter i Sverige som "dokumentation" for dette, uanset han intet kender til voldtægtsmændenes afstamning eller religion)

Fat nu, at muslimerne er her for at blive. Vi kan vælge at grave grøfter eller at prøve at komme videre.

Jeg har valgt det sidste. Tør I?

Heinrich R. Jørgensen

Og jeg har allerede meldt ud, at jeg er klar til lødig diskussion om et hvilkent som helst emne, jeg ved noget om og ellers har min interesse. Jeg tør naturligvis også deltage.

Kan vi f.eks. aftale, at hvis man bryder nogle af Informations debatregler, så har man tabt den konkrete diskussion? Og hvis man ikke kan imødegå en opponents argumenter med relevante og lødige mod argumenter, har man ligeledes tabel den konkrete diskussion?

Bare så debaten ikke kører af sporet?

Mvh

@Per Thomsen

"ikke på forhånd har opgivet at få det bedste ud af det uafvendelige. Danmark bliver aldrig en monokultur"

Der har vi atter engang multurralisternes store løgn: Det multikulturelle samfund er en uundgålighed, og derfor kan vi lige så godt indtille os på det. Det er naturligvis helt forkert.

I modsætning til lande som Sverige, Norge og UK har Danmark ikke erklæret sig som et multikulturelt , og som sådan er Danmark stadig som udgangspunkt et monokulturelt samfund. Derfor er præmissen (læs: kravet ) for udlændinge, som indvandrer til Danmark stadig, at de skal integrere sig ind i dansk kultur og levevis. Du kan sige at Danmark er blevet multi-etnisk, men det er absolut ikke det samme som at tage skridtet ind i det Multikulturelle samfund. Multikulturalismen er ikke en 'naturlov', men derimod en politisk beslutning.

Per Vadmand
Det er for tidligt at afskrive muligheden for at genskabe vores fredelige, tolerante monokultur.

Hvis de unge muslimske kvinder bliver frigjorte vil islam kunne falde sammen som reaktionært, undertryggende, racistisk projekt, men det forudsætter velsagtens at vi griber effektivt ind overfor reaktionære imaner, lukker koranskolerne, opløser/opblander ghettoerne og ghettoskolerne, lukker effektivt af overfor arrangerede ægteskaber og yderligere muslimsk masseindvandring (så længe de, vi har, er så dårligt integrerede som gruppe) osv. osv.

Alt dette er ikke uproblematisk, og der er mange detaljer at diskutere, men forudsætningen for at løse det muslimske integrations problem er, at vi har vilje til at erkende, at der er et problem. De kulturradikales og venstrefløjens manglende vilje til dette har været og er tilstadighed meget fremherskende, hvorfor det har været nødvendigt at bruge mange kræfter på at gøre opmærksom på problemerne (som i de ovenstående indlæg). Måske er SF og dele af venstrefløjen ved at være villige til at anerkende problemerne? I så fald kan vi for fremtiden måske nøjes med at diskutere integrations tiltag?

Nu må du lige lære at læse indenad, Vadmand, det er faktisk ikke mig der snakker om voldtægter.

Men du frabeder dig at en diskussion om multikulturalisme indeholder den slags dokumentation, hvilket jo er det samme som at du frabeder dig at høre om og forholde dig til nogle meget væsentlige problemstillinger ved det multikulturelle samfund, som de er ved at udvikle sig i Europa.
Er det måske en saglig eller ærlig måde at gå ind i en debat på? Nej vel?
Hvordan kan du forestille dig at problemer kan løses, når ikke man får alle fakta på bordet?

Dit omskrevne slogan giver jeg absolut intet for!
Indvandrere der er ankommet til Europa igennem de sidste 50 år er blevet overordentligt vel modtaget, menneskeligt og ikke mindst økonomisk og med en respekt og eftergivenhed over for deres kulturer og religioner, som vel er uden sidestykke i verdenshistorien....og du tillader dig at sige at de er blevet pisset på?

Sandheden er nærmere den, at mange indvandrere, ikke mindst fra muslimske og mellemøstlige områder, ofte har mødt deres nye værtslande med en uhørt mangel på respekt og taknemmelighed for de muligheder der er givet dem.
Som jeg ofte har påpeget før, skal de største racister i dette land uden sammenligning findes blandt "nydanskerne", ikke mindst dem af arabisk herkomst.
At flere og flere europæere nu protesterer mod følgevirkningerne af det multikulturelle eksperiment, herunder voldsomme økonomiske belastninger, stor overrepræsentation af indvandrere i kriminalitetsstatistikkerne, øget risiko for terror, et foragteligt syn på kvinder, et foragteligt syn på europæisk kultur og kristendommen, krav om særregler der går direkte imod vestlige frihedsværdier osv osv, så er det ikke udtryk for at de pisser på nogen, men tværtimod at de efterhånden har fået nok af at blive pisset på!

Dit forsøg på at fordreje årsag og virkning er den sædvanlige virkelighedsbenægtelse fra multikulti-fanatikernes side, hvor man foretrækker at se indvandrerne som de stolte, men forfulgte og misforståede ofre for den vestlige imperialisme/racisme.
I er dermed medvirkende til at fastholde indvandrerne i en offerrolle (som mange af dem allerede har med sig når de ankommer) og fratager dem alt ansvar for deres eget liv, fordi de jo alligevel er chanceløse over for den forfærdelige racisme, der møder dem overalt i samfundet.
Samtidig "godkender" i hermed den foragt mange indvandrere føler for de vestlige samfund, ofte fordi i langt hen ad vejen føler den samme foragt.

Hvordan kan man forvente at unge, utilpassede indvandrere skal respektere det danske samfund, når mange danskere ikke selv gør det?

Det danske samfund er blevet multikulturelt, ja, men når man anerkender de mange problemer der er herved, må man også nødvendigvis anerkende at man må gøre hvad man kan, for at sikre sig at problemet ikke bliver endnu større (altså begrænse indvandring fra de dele af verden, som man ved giver de fleste problemer). Alt andet er da dybt uansvarligt!

Jens - du linkede til en artikel i Times, hvor der blev talt om "Asian youths".

Det er f.g.m. en beskidt beskrivelse: Det var jo hverken sikher, hinduer eller buddhister, der slog præsten ned. Og det er interessant at se, at de grupper er begyndt at kræve, at termen "asian" ender på lossepladsen, fordi det giver dem problemer. Fuldstændig uforskyldt.

Jens: "Der har vi atter engang multurralisternes store løgn: Det multikulturelle samfund er en uundgålighed, og derfor kan vi lige så godt indtille os på det. Det er naturligvis helt forkert."

Naturligvis? Og hvad vil du så stille op med de muslimer, der allerede er her og måske endda er danske statsborgere?

Jeg har ofte stillet det spørgsmål, men svaret bliver altid i bedste fald uklart, men som regel ikke-eksisterende.

Hvis man vil gøre Danmark monokulturelt igen, slipper man ikke uden om at vælge imellem tvangskristning og deportation. Men så vidt vil jeg igen ikke skyde mine modstandere i skoene, at de ønsker at gå.

Men jeg savner stadig alternativer - ud over det naturlige: at acceptere multikulturen i det omfang, den ikke strider mod dansk lov og ret.

Luk hanen til bistandshjælpen, så forsvinder de fleste af sig selv.
Dem der bliver, det er dem, der gider arbejde og gerne vil assimileres. Hvad var det "LATINO" sagde, han ville ikke forveksles med arabere, fordi de nasser for meget på samfundet. Nu er spørgsmålet så om Per synes, at det er seriøst nok eller kun racistisk, for jeg ved jo slet ikke, om det er arabere, der koster socialsystemet 30 mia. kroner om året, vel.

Sider