Læsetid: 3 min.

'Har du talt med en luder i dag?'

Prostituerede føler sig overhørt af eksperter og socialarbejdere, der vil kriminalisere sexkunder. Nystiftet organisation vil gå ind i kampen mod en kriminalisering
8. marts 2008

I dag afholder Dansk Kvindesamfund med en række andre organisationer en demonstration på Rådhuspladsen for kriminalisering af sexkunder, og det har skabt vrede blandt en gruppe prostituerede.

"Jeg er ekstremt rasende over, at Dansk Kvindesamfund hijacker Kvindernes Internationale kampdag for at ødelægge hele branchen - det er fuldstændig uacceptabelt," siger en slank sortklædt kvinde med klar stemme. Hun kalder sig for 'Feministen', og hendes ansigt er skjult under en glitrende maske, da hun ikke vil udsætte sine nærmeste for den stigmatisering, prostituerede udsættes for. Hun er mødt op i Museum Eroticas røde lokaler i København for at møde pressen sammen med seks andre prostituerede og nogle fagfolk, der i samarbejde med Seksualpolitisk Forum har stiftet de prostitueredes nye talerør, hjemmesiden sexarbejde.dk. Og de har haft travlt, for i sidste uge stiftede de også Sexarbejdernes Interesseorganisation (SIO), der skal arbejde for de prostitueredes rettigheder, såsom adgang til A-kasse, dagpengeret og erhvervsforsikring.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu