I dag afholder Dansk Kvindesamfund med en række andre organisationer en demonstration på Rådhuspladsen for kriminalisering af sexkunder, og det har skabt vrede blandt en gruppe prostituerede.
"Jeg er ekstremt rasende over, at Dansk Kvindesamfund hijacker Kvindernes Internationale kampdag for at ødelægge hele branchen - det er fuldstændig uacceptabelt," siger en slank sortklædt kvinde med klar stemme. Hun kalder sig for 'Feministen', og hendes ansigt er skjult under en glitrende maske, da hun ikke vil udsætte sine nærmeste for den stigmatisering, prostituerede udsættes for. Hun er mødt op i Museum Eroticas røde lokaler i København for at møde pressen sammen med seks andre prostituerede og nogle fagfolk, der i samarbejde med Seksualpolitisk Forum har stiftet de prostitueredes nye talerør, hjemmesiden sexarbejde.dk. Og de har haft travlt, for i sidste uge stiftede de også Sexarbejdernes Interesseorganisation (SIO), der skal arbejde for de prostitueredes rettigheder, såsom adgang til A-kasse, dagpengeret og erhvervsforsikring.
Men det er ikke kun erhvervet, der er bliver klemt af en kriminalisering. Det vil blive farligere og sværere især for de gadeprostituerede og de handlede kvinder, der er de mest udsatte. Det siger Nanna Gotfredsen, der er såkaldt gadejurist, og har arbejdet blandt prostituerede de sidste ti år: "Det vil være en katastrofe for de prostituerede at kriminalisere sexkunderne" siger Nanna Gotfredsen, der frygter, at gadeprostituerede og handlede kvinder vil få endnu værre forhold.
Laksko og hårbøjle
En svag underlægningsmusik strømmer ind fra rummet ved siden af, hvor 12 forskellige pornofilm vises på en væg fyldt med fjernsyn. En solbrun bagdel vipper op og ned, mens to pikke arbejder i hvert sit hul - det ser ud som om, bagdelen snart bliver revet midt over.
"Jeg har valgt at stå frem i dag, fordi jeg på ingen måder skammer mig over det, jeg laver," siger Lilje Deluxe, der gerne vil vise sit ansigt. Det vil 22-årige Nina i røde laksko og rød hårbøjle også gerne.
"Jeg har overvejet faget siden jeg var 16 år. Jeg begyndte for syv måneder siden og er vild med det," siger Nina.
Sus bærer en maske under et viltert afbleget hår. Hun er 43, sygeplejerske og har arbejdet som prostitueret i tre år, fordi hun blev nysgerrig:
"Jeg havde en fantasi om at være prostitueret, og så prøvede jeg det en dag, og blev ved. Jeg nyder det, men det er der ingen, der vil høre," siger Sus.
Tvang eller frihed
"Jeg har arbejdet i det samme miljø som de meningsdannere, der går ud fra, at prostitution er vold mod kvinder, men jeg oplever en helt anden virkelighed. Det er ikke det samme som at sige, at kvinderne ikke har sociale problemer," siger Nanna Gotfredsen, der understreger, at kvinder i misbrug er tvunget i prostitution, men at kvinder i prostitution som hovedregel selv har valgt branchen. "Jeg mener, det er udtryk for vold, når de prostituerede ikke bliver inviteret til konferencer om prostitution, og når de så selv tropper op, så bliver de overhørt. Det er grov undertrykkelse af en minoritetsgruppe," siger Nanna Gotfredsen.
- Men hvad så, hvis man er fattig, ikke har nogen uddannelse og ens grænser altid er blevet overtrådt?
"I Danmark er det stadig muligt at arbejde som kassedame eller med rengøring. Det er stadig et valg at gå ind i prostitution," siger Sus bag den glittede maske.
"Jeg havde alle de fordomme om prostituerede, som der er i den offentlige debat i dag. Jeg kendte jo ikke nogen prostituerede, kender du nogen? "
- Nej.
"Sådan var det også for mig, og derfor hersker der nogle meget grove, forvrængede fordommene," siger Sus.