Nyhed
Læsetid: 2 min.

Tendens: SF kan score DF-vælgere

Der tegner sig en tendens til, at SF's fremgang for tiden - ud over hovedsageligt at komme fra oppositionspartierne - også kan komme fra Dansk Folkeparti og til dels Venstre
En decideret vælgervandring fra Dansk Folkeparti til Socialistisk Folkeparti kan komme på tale, viser en ny måling.

En decideret vælgervandring fra Dansk Folkeparti til Socialistisk Folkeparti kan komme på tale, viser en ny måling.

Hung Tien

Indland
17. marts 2008

SF kan stjæle DF-vælgere. Det viser en måling, som Catinét Research har gennemført for Ritzau.

I Dansk Folkepartis vælgerskare svarer 11,3 procent af de adspurgte, at de - hvis de ikke skulle stemme på Dansk Folkeparti - ville sætte krydset hos SF. For de konservative vælgeres vedkommende er det tilsvarende tal tre procent og i Venstre 5,7 procent.

Målingens resultat kommer ikke bag på DF's gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl. Han mener dog, at SF kun har succesen til låns.

"Først havde De Radikale en stor optur, og succes avler succes. Men så gik luften ud af den ballon. Så kom Ny Alliance sidste år ud fra devisen om, at succes avler succes. Men luften gik også ud af dem. Nu kører SF så i en periode, hvor de får lov til at mærke suset, men jeg tror også, at luften vil gå ud af den ballon," siger han.

Thulesen Dahl begrunder det blandt andet med, at SF og Villy Søvndal har hånet DF's vælgere ved at kalde Dansk Folkeparti for "politiske fundamentalister" og afvise, at DF-formand Pia Kjærsgaard må tale ved en SF-demonstration imod religiøs og politisk fanatisme.

"Han har hængt vores vælgere ud. Og hvis visionen er at tage vores vælgere, så er det tåbeligt," siger han.

Kommer ikke bag på DF

Modsat vurderer gruppeformand Ole Sohn fra SF, at en gruppe S- og SF-vælgere kun midlertidigt har parkeret deres stemmer hos Venstre og Dansk Folkeparti, fordi oppositionen ikke har løftet integrationsspørgsmålet godt nok:

"Dansk Folkepartis styrke har været nogle markante holdninger omkring velfærd, og så har de sat dagsorden i den periode, hvor centrum-venstrepartierne ikke løftede integrationsopgaven på en ordentlig og tilstrækkelig god måde," siger Ole Sohn.

Den største gruppe af Dansk Folkepartis vælgere - 41,2 procent -ville flytte krydset til Venstre, mens Socialdemokraterne, som historisk har mistet mange vælgere til Dansk Folkeparti, ikke skal forvente at få mange tilbage. Blot 3,8 procent af Dansk Folkepartis vælgere ser Socialdemokratiet som deres andenprioritet.

At DF-vælgerne er mere til Søvndal end Thorning kommer ikke bag på DF's Kristian Thulesen Dahl:

"Det er ikke mærkeligt nu, hvor Socialdemokratiet ligger ned, og SF har stor medvind," siger han.

Undersøgelsen er gennemført 10.-15. marts med 1052 personer over 18 år. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeppe Brogård

Thulesen Dahl har ret. Ingen gider se til et parti, der ligger ned.

Den dag, de rejser sig op bliver de et alternativ.

"Dansk Folkepartis styrke har været nogle markante holdninger omkring velfærd, og så har de sat dagsorden i den periode, hvor centrum-venstrepartierne ikke løftede integrationsopgaven på en ordentlig og tilstrækkelig god måde," siger Ole Sohn."

Men nu skal l Ole ovg Villy nok sørge for at der kommer andre boller på suppen. Nu skal de mørke mænd skal nemlig skride ad helbvede til. Allesammen....

Thomsens citat-fusk fortsætter i én uendelighed; Mørkemænd, ikke mørke mænd.

PH:

"Thomsens citat-fusk fortsætter i én uendelighed; Mørkemænd, ikke mørke mænd."

Mig bekendt forudsætter citat-fusk at man citerer nogen.

Hvis nogen synes at "mørke mænd" til forveksling minder om noget, Villy Søvndal skulle have sagt, er det naturligvis meget pinligt - for Villy Søvndal...

Skribenten er helt gal på den.

Når det går op for vælgerne, at det kun var fanatikerne, der kunne gå ad helvede til, skifter stemningen brat på netop dette punkt.

Når vi ser enkelthederne i SF's fremmedpolitik, skrider tilslutningen.

Opslutningen omkring DF på dette område er væsentligt større end valgtallene viser.

Alle partier ville udslette DF ved sidste valg,- i alle andre tilfælde ville dette betyde en betydelig ringere tilslutning til et parti.

Det skete ikke,- ca. ½ mio. vælgere stemte på DF, og hvis man kendte holdningerne i kantiner, foreninger, skurvogne m.m. vil man vide, at hvis det bliver nødvendigt vil gruppen vokse.

Modviljen mod muslimiseringen er langt større end hidtil,- katastrofen er ved at blive taget virkeligt alvorligt.

Nu er SF jo også med det seneste forslag om at sænke skatten på vej i den rigtige retning (tihi)

Så er det klart der kommer vælgere til. Hvis man vil føre en mere liberal politik, vil man jo også tiltrække liberale vælgere (altså nogle af dem ;) )

Måske bliver SF inkorporeret i V en dag.

Med venlig hilsen
Lennart

tilføjelse:

for man kan jo godt gå fra venstrefløj til ministerpost i venstre.Nicht Wahr?

med venlig hilsen
Lennart