Læsetid: 1 min.

Tunesere får folænget frihedsberøvelse

De to tunesere, PET mistænker for planlægning af drab på Muhammed-tegner, fik onsdag forlænget deres frihedsberøvelse frem til 9. april
Indland
12. marts 2008

I et stopfyldt retslokale i Københavns Byret valgte retten onsdag at forlænge frihedsberøvelsen af de to tunesiske mænd, som PET mistænker for mordplaner på en tegner fra Jyllands-Posten. De skal nu foreløbigt sidde til 9. april.

De to tunesere på 36 og 25 år står til udvisning efter en bestemmelse i terrorloven, men ifølge advokat for den ældste, Frank Wenzel, kommer det aldrig så langt.

- Jeg mener ikke, at de kan udvises, for det ville være i strid med menneskeretskonventionerne. Men forhåbentlig kommer det heller ikke dertil, for der er flere instanser, før en reel udvisning kan komme på tale, siger han.

Advokaterne for de to tunesere er blevet enige om at forsøge at få sagen indbragt for Højesteret og vil anmode Processbevillingsnævnet om tilladelse. Desuden vil tuneserne forsøge at få asyl i Danmark og har varslet en formel klage over udvisningen til integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V).

En dansk-marokkansk mand blev i første omgang anholdt sammen med de to tunesere. Han blev kort efter løsladt, men han er stadig sigtet i sagen. Efterfølgende har chef for PET, Jakob Scharf, i et interview sagt, at sigtelsen formentlig vil blive droppet mod den tredje mand, men trods rykkere fra dansk-marokkanerens advokat er han stadig formelt sigtet.
/ritzau/

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Når den mindst ringe nu ikke selv får lavet lidt opsøgende journalistik, (det er vil ikke fremtidens Blöiknold der spøger?) må vi jo låne lidt:
http://politiken.dk/indland/article486899.ece

Denne sag bliver mere og mere Kafkasks, og man ku sku nemt begynde at forfalde til diverse konspirationsteorier.
Jeg mener at PET efterhånen har malet sig selv så langt op i hjørnet at offentligheden behøver en forklaring.
Der findes meget få ting her i verden der fortjener så meget hemmelighed, og denne sag er ved Gud ikke en af dem.