Nyhed
Læsetid: 2 min.

Utilpassede unge ryger nederst i bunken

Kommunerne prioriterer de alvorlige børnesager frem for de utilpassede unge, der begår småkriminalitet og i værste fald ender som drabsmænd. I kølvandet på drabet på et 16-årigt avisbud i København i onsdags opfordrer socialrådgivernes formand, Henning Breinholt, til at styrke forebyggelsesindsatsen
Det 16-årige avisbud Uzgür Dennis Uzun, der onsdag blev overfaldet med en kølle på Amager, døde skærtorsdag kl. 21.45 af sine kvæstelser. Her lægges der blomster til minde om ham langfredag på hjørnet af Polensgade og Lergravsvej på Amager, hvor han blev overfaldet.

Det 16-årige avisbud Uzgür Dennis Uzun, der onsdag blev overfaldet med en kølle på Amager, døde skærtorsdag kl. 21.45 af sine kvæstelser. Her lægges der blomster til minde om ham langfredag på hjørnet af Polensgade og Lergravsvej på Amager, hvor han blev overfaldet.

Kim Agersten

Indland
22. marts 2008

Sagen om den 16-årige avisdreng, der blev dræbt af tre jævnaldrende i denne uge, er et symptom på et socialsystem, der ikke magter at samle utilpassede unge op, inden det er for sent. Det mener Socialrådgiverforeningens formand, Henning Breinholt.

"Unge mennesker, der begår grov tilfældig vold, er unge, der er blevet ligeglade med alt, med samfundet, familien og deres medmennesker. Det er ikke noget, de bliver fra den ene dag til den anden, det starter allerede i folkeskolealderen," siger Henning Breinholt.

I onsdags blev en avisdreng på 16 år tævet ihjel af tre unge på 15, 17 og 18 år.

"Alle de tre anholdte er gode gamle kendinge af politiet," siger den centrale efterforskningsleder på Politigården i København, Hans Erik Raben.

"De har før været indblandet i sager om voldelig opførsel og våben, og det har vi indberettet til de sociale myndigheder."

Redegørelse på vej

Sagen har fået Socialborgmester i København Mikkel Warming (EL) til at reagere:

"En så tragisk sag giver naturligt stof til eftertanke, og det er klart, at vi må se på, om vi har gjort det godt nok", siger Mikkel Warming via sin presserådgiver til politiken.dk.

De to drenge på 15 og 17 år er brødre og har en sag kørende hos sagsbehandlerne i Københavns Kommune. Socialborgmesteren har bestilt en redegørelse af sagsforløbet hos forvaltingen.

Socialrådgiverforeningens formand Henning Breinholdt drager en parallel fra onsdagens drab til to generelle tendenser i socialsystemet. De utilpassede unge, der begår småkriminalitet, lægges nederst i bunken, fordi socialrådgiverne prioriterer de alvorlige børnesager.

"Vi vil jo for alt verden undgå endnu en Tøndersag," siger Henning Breinholt, til Information.

Tidligere anbringelser

Selvom mange børn og unge bliver taget for smårapserier i folkeskolealderen, kan man sagtens genkende de børn, der senere udvikler sig til at blive ligeglade.

"Vi skal undgå at de unge kommer i en situation, hvor de føler, at de intet har at tabe, men det kræver, at vi fanger dem, inden de når dertil," siger Henning Breinholt, der peger på tidligere anbringelser som en løsning.

"I de sidste tre år har der ikke været rum i budgetterne til at foretage særligt mange forebyggende anbringelser, men det betaler sig. Det kan man se, hvis man tager til Fredericia, Greve og Herlev kommune, hvor de har satset på at gribe tidligt ind," siger Henning Breinholt.

De tre kommuner kan styre deres budgetter, og sagsbehandlerne oplever ikke at deres forslag om sociale tiltag bliver afvist af ledelsen, fordi det er for dyrt.

"I det sociale system i dag, der løser man de akutte problemer, i stedet for at forebygge, selv om det er dyrere i længden."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

"En så tragisk sag giver naturligt stof til eftertanke, og det er klart, at vi må se på, om vi har gjort det godt nok", siger Mikkel Warming via sin presserådgiver til politiken.dk.

Ret typisk reagerer Warming via sin presserådgiver. Warming vil ikke forstyrres af pressen i sine ferier, heller ikke under disse tragiske omstændigheder, hvor han om nogen burde være helt fremme på banen.

Jeg kan snart ikke stave til, hvor mange gange han har måtte forklare og forsvare de elendige og uacceptable forhold i hans forvaltning. Og nu igen siger han, - at vi må se på, om vi har gjort det godt nok. Jo, tak og det var måske også på tide, at hele SSPs struktur og fremgangsmåde skal gåes efter i sømmene- Gud og hver mand kan blive gadeplansmedarbejdere. Men er de uddannet og er der tale om de rigtige og kvalificerede personer.

Måske skulle man ovenikøbet starte op på borgmesterplan. Ret meget kunne tyde på, at det ville være en god begyndelse.

Ekstrabladet:

"Det er slet ikke første gang, at den trio der helt umotiveret dræbte det 16-årige avisbud Dennis, har overfaldet en indvandrerdreng uden grund"

Men på trods af dette har politiet og Københanvs Kommune og Dagbladet Information utrolig travlt med at fortælle os, at mordet på avisbudet ikke havde noget med racisme at gøre.

Og imens bliver den larmende tavshed fra vores politikere og lederskribenterne på avisredaktionerne mere og mere påfaldende og pinlig...

Uanset hvad der bliver råbt efter en person, som bliver overfaldet helt tilfældigt - om det er bøsse, luder, so, nazisvin, perker eller hvad - er motivet sjældent velovervejet og med en bevidst ideologi som fundament. Og da slet ikke, når der er tale om meget unge teenagere som gerningspersoner. Hvis der skal diskuteres racisme, må det være den bevidste voksnes promovering af racistisk ideologi og ikke en femtenårig tabers eventuelle simple påskud for at ødelægge både sit eget og andre menneskers liv, der er i fokus. Medmindre man ønsker at spille hele befolkningsgrupper og ikke mindst børn og meget unge voksne ud imod hinanden.

Derfor er det ikke spor pinligt, at ingen ønsker at hænge nogen teenagere ud i denne sag. Bortset fra Ekstra Bladet selvfølgelig. Men det er jo det, den sprøjte lever af.

Christian Bostrøm
Mener du, at Warming skal bruge skatteydernes penge på at indkalde de ansatte i forvaltningen, der har med disse sager at gøre, ind i påsken, bar for at vise handlekraft.
Jeg synes, at det er mere fornuftigt , det Warming har gjort, at indkalde til hastemøde på første regulerer arbejdsdag.
Fadergrupperne, der arbejder på gadeplan, ser da ud til at være en god løsning.
Hvorfor ikke rette fordømmelserne højere op fx til regeringens stramme økonomistyring og kontrolsystemmer, der tager 82 pct af en socialrådgivers arbejdstid.

Den Bekymrede:

”Endnu inden liget er koldt, mener den ulækre, chauvine tyrkiske sprøjte Zaman, at vide alt om sagen: Turkish youth dies a day after racist attack in Copenhagen ,”

Tak til ”den bekymrede” for kildehenvisningen. Det er rigtigt at den tyrkiske presse plejer at være en smule sensibel, når mennesker med tyrkisk baggrund udsættes for racistiske attentater rundt omkring i verden. De tyrkiske medier bryder sig af en eller anden grund simpelthen ikke om at man myrder deres landsmænd.

Om man af den grund kan kalde de tyrkiske medier ”chauvine”, er nok et åbent spørgsmål…

Forebyggelsesindsatsen er katastrofalt underbudgetteret. Det gælder i det hele taget det sociale arbejde i København. Men med kombinationen af kommunale nedskæringer, presset igennem af VKO, og manglende vilje i København til at flytte penge fra prestigeprojekter til "kedeligt" socialt rutine-arbejde, så har Warming den kedelige rolle at skulle lave skadeskontrol, dvs. at minimere de negative konsekvenser af den fortsatte underbudgettering. (Se f.eks.: http://www.enhedslisten.dk/elkbh-om-sociale-nedsk%C3%A6ringer-i-k%C3%B8b...)

Det er synd for Warming, men det er endnu mere synd for de mange menneskeskæbner som bliver ramt af nedskæringerne i socialpolitikken, nationalt og kommunalt.

Dorthe.

Nej, jeg mener ikke, at Warming bør indkalde hele sit personale på højhelligdage. Men det er arrogant og respektløst, at han kun lader høre fra sig gennem sin pressemedarbejder.

Og ja, det er muligt at Warming arbejder ud fra bundbarbererede budgetter, men hvorfor går han ikke ud og siger det. Hvorfor angriber han ikke regeringens politik på området.

Jeg er træt af ham. Træt af snak, træt af deprimerende overskrifter i aviserne

har justisminsiteren eller andre været ude og fordømme det?

har boligselskaberne været ude og sige at de vil sætte resten af familien ude?

eller er det bare en "perker" ?????

det er syndt for alle familier, men det som er mere syndt er opdelingen i andenrangs borgere.

ja det må da kunne ses

Nielsen skriver, at motivet sjældent er velovervejet eller ideologisk. Nu har vi kun et enkelt øjenvidnes udsagn om de racistiske tilråb, men det forkommer mig i hvert fald ret velovervejet at sørge for at være bevæbnet med baseballkøller. Det gør man ikke, hvis man bare skal efter morgenbrød.

Og hvor meget skal vi i øvrigt vædde på, at dette overfald hurtigt drukner i presselarmen om det senere knivstikkeri, hvor gerningsmændene havde den rigtige - altså "forkerte" - kulør?

@Per Vadmand

Jeg siger, at et eventuelt racistisk tilråb ikke er baseret i en kalkuleret og gennemtænkt ideologi for et stort barn, der har meget svært ved at klare sig i verden. Den dreng er ikke og bliver aldrig chefideolog nogen steder. Hvis du havde fulgt med i medierne ville du vide, at i hvert fald den yngste af de drenge gik på Sputnik Skole i Lyongade og det er altså en specialskole for børn med diagnoser og massive sociale og psykiske problemer (i nogle tilfælde hjerneskader) - ikke en normal skole eller en skole for racister. Men nogen vil altså bare piske en bevidst og beregnet racekonflikt ud af det her. Det er fanme tragisk.

Det kan du have ret i - men prøv lige at forestille dig pressens - og politikernes - reaktion, hvis det nu havde været en "hvid", der havde været ofret, og tre "perkere", der havde banket ham ned.

"Det afviser Henrik Gorm, leder af Ungerådgivningen, Amager Øst og gadeplansmedarbejder Henrik Vang Nielsen i artiklen ”Vi ser ikke racisme her” i Politiken i dag."

I dagens Danmark har der aldrig været mangel på personer, der ønsker ar stille sig op, og over for pressen bedyre at vi skam ikke har probelmer med racisme i Danmark. Det bliver man som regel belønnet for.

Naser Khader kikcstartede eksempelvis sin hensygnende politiske karriere, da han under Karikaturkrisen stillede sig op overfor den forsamlede internationale presse og side om side med Anders Fogh Rasmussen forsikrede journalisterne om, at der ikke findes den mindste antydning af racisme i Danmark.

Straks derefter var han Danmarks populæreste politiker og mediernes og stand-up kommentatorernes darling darling i flere måneder.

Ja, jeg hedder Arkan. Og jeg er udlænding, derfor også min stavefejl som jeg undskylder. Men hvis man skal tro Per Vadmand, så er jeg opkaldt efter en massemorder! Nu er jeg født før den Arkan som Per Vadmand sandsynligvis henviser til. Og bare for, at komme Prr Vadmand i forkøbet: jeg tror ikke han var opkaldt efter mig. Arkan var vist også et øgenavn han havde fået. Det må være rart at være Per Vadmand og have svar på alt og vide så meget om racisme i Danmark at han kan få øje på racisme hvor ingen andre kan se den!

Hvorfor er der nogle der bliver ved at afspore debatten ved at blive ved at ævle om racisme?
Vi har et alvorligt fælles samfundsproblem i de unge vrede utilpassede mænd/drenge og de er fra både den ene som den anden baggrund, ofte opvokset i hjem uden en nær tilknytning til en omsorgsfuld, kærlig og aktiv far.
De dropper ud af skolen og der er ingen ressourcer til at følge op på, hvor de dropper hen. Det meste forebyggelse er sparet væk og når de adfærdsvanskelige drenge er blevet bortvist fra alle skoler og opholdssteder,
selv den sidste udvej for dem "udenfor pædagogisk rækkevidde" er der gaden og banderne tilbage, som i realiteten kører et parallelsamfund, de færreste aner noget om og hvor vold, kriminalitet og stoffer spiller en stor rolle.
På et eller andet tidspunkt begår nogle af dem et mord, så endelig er der et tilbud nemlig fængsel, her sidder de så et par år og bliver endnu mere forhærdede.
Vi står med en tikkende bombe og i realiteten kan ingen blive enige om hvad man skal stille op. Der er travlt ved den politiske håndvask og rådvildheden hersker, det er meget foruroligende,

Man bliver ikke tosset, bandemedlem eller morder af ikke at have en mandlig autoritet på hjemmefronten. Lad venligst enlige kvinder og lesbiske slippe for nærmere tiltale. Problemerne, når vi taler om voldsomt aggressive børn er mange og meget forskelligartede. Man kunne måske starte med at gøre det, som både politiet og drengenes mor i denne sag har bedt om - at hjælpe til med den helt basale opdragelse og omsorg, hvis forældrene ikke magter det og få børnene ind i et andet miljø, hvis det er lokalområdets fristende bander, der er problemet. Så tror jeg, man kunne nå et godt stykke vej. Men det koster selvfølgelig skattekroner...

Selvfølgelig er der et racistisk element i det uforståelige drab. Der er der også i de drab og overfald , som unge 2' gere har udført mod etniske danske.
Men er problemet ikke hvordan man finder ud af,hvordan vi undgår at nogle grupper er blevet så forråede at andre menneskers liv kan tages efter mere eller mindre tilfældig indskydelse ?
Det tragiske i denne sag er vel ikke at det er en ung med tyrkisk baggrund der er slået ihjel, men at et uskyldigt menneske meningsløst er berøvet sit liv. Den rå vold og tilsyneladende ligegyldighed med andres liv der hersker i visse grupper, kan måske nok begrænses ved en større social indsats, men den kan ikke bare forklares ved manglen på samme.

Når et sagesløst avisbud af tyrkisk afstemning bliver tævet ihjel mens gerningsmanden råber ”fucking perker” er det fordi …. øhh … jo, fordi Københavns Kommune mangler penge.

Når man i Danmark risikerer at blive myrdet på åben gade og ved højlys dag, alene fordi man er mørk i løden, har det naturligvis intet med racisme at gøre. Folk der påstår den slags er konspirationsteoretiske hallalhippier uden for pædagogisk rækkevidde. Vi har nemlig ikke racisme i Danmark.

@ Nielsen.
Hvis du læser sagerne fra medierne og litteratur om emnet, kan du hurtigt konstatere, at fædrene glimrer ved deres fravær i de hjem disse unge drenge kommer fra.
Selvom man er fraskilt, kan der jo godt være en nærværende og aktiv far på banen, det er ikke det der er mit ærinde. Drenge har brug for gode mandlige rollemodeller, de har følelsesmæssig tilknytning til ellers er det andre mandlige rollemodeller de knytter an til. PS. I forvejen er der altfor mange kvinder i institutioner og skoler og kun få mænd de kan spejle sig i og som kan give nogle andre udfordringer end kvinder kan. Jeg er ked af det Nielsen, men der er altså en grund til at der er to køn, tilsammen danner de den helhed alle børn har brug for.
Og til Per Thomsen:
Tilsyneladende er det racisme, men det underliggende problem er et socialt problem, der skal tackles med forebyggelse.

Ulla J:

"Og til Per Thomsen: Tilsyneladende er det racisme, men det underliggende problem er et socialt problem, der skal tackles med forebyggelse."

Det er et naturligvis et socialt problem at utilpassede unge kan være så desperate, at de tror, at man kan løse problemer og konflikter ved at slå folk oven i hovedet med køller.

Det er imidlertid et alvorligt politisk problem, når mange danskere har en opfattelse af at "perkerne" er en fjende der skal bekæmpes. Det er ikke en opfattelse der kommer af sig selv. Den har rod i mange års intens dansk "udlændingedebat". Alle de der benægter dette, benægter simpelthen fakta.

Årsagssammenhængene der førte til drabet på avisbudet er naturligvis en meget kompleks og sammensat størrelse. Men man skal være ualmindelig nationalt orienteret og også meget blind, hvis man vil benægte at drabet har nogle meget udprægede og kraftige racistiske overtoner, og derfor burde være en øjenåbner for den danske befolkning.

En oplysning der stort set bliver fortiet er at gerningsmanden også tidligere har overfaldet sagesløse indvandrerdrenge. Det viser jo med al ønskelig tydelighed, at det var alt andet end tilfældigt, at det var en sagesløs indvandrer der fik smadret kraniet ved højlys dag midt på offentlig vej.

Det er rystende at en så bestialsk racistisk forbrydelse i det store og hele kun bliver mødt med forsøg på bortforklaringer og bagatelliseringer.

"En så tragisk sag giver naturligt stof til eftertanke, og det er klart, at vi må se på, om vi har gjort det godt nok", siger Mikkel Warming via sin presserådgiver til politiken.dk.

Er det ikke muligt at få en journalist til undersøge, hvad den mand laver på kbh's rådhus eller hvad han tror, at der forventes at han bør lave som folkevalgt og borgmester.

Vi er mange, der undrer os over den stadige strøm af negative historier, der kommer fra rådhuset. Der er ikke styr på en skidt og man har på fornemmelsen af, at de sidder med hænderne under røven. Altid når der er problemer, er det de "andres" skyld,

TAG nu et ansvar på det rådhus.

Først smadrede Per Bregengaard folkeskolerne, og nu er det Mikkel Warming som excellerer i ringe embedsførelse. Jeg tør næsten vædde med at de giver Fogh (eller Bush) skylden.

@Ulla J

Så er jeg nødt til at spørge dig, om du tænker: "Her har vi så en fremtidig voldsmand eller morder", når du ser en dreng med en enlig mor? Har du for øvrigt statistisk belæg for dine påstande? Og hvis det faktisk forholdt sig , som du påstår, hvordan kan det så være, at vi ikke har veritable massemord i DK? Jeg mener, som du selv siger - børn er først og fremmest sammen med kvinder i institutionerne og på hjemmebanen er skilsmissetallene tårnhøje. Jeg er ked af det, Ulla, men man bør altså være meget omhyggelig med sin statistiske dokumentation, hvis man vil påstå, at så stor en del af befolkningen, som de drenge, der er vokset op med en fraværende far, udgør, er potentielle mordere.

Og hvordan forklarer du de mord, der bliver begået af unge piger og drenge, der er vokset op med nærværende fædre? Dit postulat er, hvis man går det efter i sømmene, mildt sagt langt ude i dets implikationer. Enten er din påstand direkte dum eller så er den uhyrlig. Medmindre du da er i stand til statistisk at dokumentere, at den er sandsynlig, hvilket jeg er overbevist om, at du ikke vil kunne. Og selv om der så var en statistisk overvægt af drenge med en enlig mor, mangler du stadig at redegøre for, hvorfor der ikke ALTID kommer mordere ud af den type familier og samtidig også kan komme mordere og kriminelle ud af helt traditionelle kernefamilier, hvis dine påstande skal holde.

@PH

Du er al for large. Jyllandsposten og CIA og Monopolkapitalen og PET og politiet og Hjørring Fritidsfiskerforening har naturligvis også deres store ansvar og skyld i disse forhold. Det er jo en konspiration det drejer sig om her!

@nielsen.
Jeg tror det er omsonst at forklare dig hvad jeg mener, for du lytter simpelthen ikke til mit budskab, men springer over til nogle helt uhyrlige konklusioner. Jeg kunne som en begyndelse anbefale dig at læse "Vrede unge mænd" af Olav Hergel og derefter henvise til artikler af sociologen Benny Lihme. (Søg på nettet.) samt "Abemanden" af journalisterne Nicholas Thomasson og Thomas Brûgger (om rockerbander).

@Ulla J

Og jeg vil anbefale dig, at skrue op for den kritiske sans i forhold til det, du læser. Ikke mindst beder jeg dig om, at tage en nypudset brille på og overveje om der ligger vægtig statistisk og øvrig dokumentation bag alle debatbøger på det sociale område, som man lige kan snuble over. Det kunne jo tænkes, at der var en enkelt debatbogsskribent hist eller pist, der havde en negativ bias eller nogle helt bestemte politiske interesser. For eksempel når det drejer sig om bedømmelsen af kvinders værd eller mangel på samme. Eller et politisk og ideologisk funderet negativt syn på børn, der kommer fra familier, der er anderledes end den type, som de sværger til hos kristendemokraterne, dansk folkeparti og konservativt folkeparti...

Den tyrkiske familieminister har ringet og har udtrykt kondolence overfor forældrene til det dræbte avisbud. Ligeledes har Tyrkiets premierminister Erdogan kondoleret telefonisk og har sagt til Denniz forældre, at drabet har rystet Tyrkiet.

Vi kan prise os lykkelige for, at den menige tyrker ikke har adgang til de danske medier eller for den sags skyld til dette forum, og ved selvsyn har mulighed for at konstaterer hvordan det bestialske og racistiske drab bliver forsøgt banaliseret og bortforklaret.

Ikke fordi det hjælper meget på Danmarks blakkede ry i udlandet som simpelthen bliver dårligere fra den ene måned og til den næste.

Midt i tragedien lyder Per Thomsen da kendelig 'oplivet', da der - tilsyneladende - er udsigt til at andre end ham selv, oplever denne afstumpede forbrydelse som et klokkeklart eksempel på den forfærdelige og vidt udbredte racisme, som hærger Danmark i disse år. Man kan simpelthen ikke forstå at retsindige individer (såsom Thomsen himself) ikke forlængst er over alle bjerge. Forstå det, hvo som kan.

Måske er forklaringen at der i virkeligheden (hvad også flere uvildige undersøgelser tyder på( er MINDRE racisme i Danmark end andre steder.

Men at gå ind på den tankegang ville jo totalt underminere ca. 90% af Per Thomsens argumentation og blokere for hans glammende råb: RACIIISME!!

Måske ville en flygtningestatus i det dejlige land Tyrkiet, der jo som bekendt er 'berømt' for hvordan det behandler sine minoriteter, bringe Thomsen på andre tanker.

Det pudsige i denne sag er sådan set ikke hvor lidt racisme-problematikker har fyldt i dækningen af den. Det pudsige er hvor lidt racisme-problematikker fylder i det almindelige nyhedsbillede i det hele taget. Det er ganske enkelt ikke comme il faut i disse år at beskrive og problematisere den stigende intolerance, snævertsynethed og diskrimination som præger det danske samfund.

Her naturligvis undtaget de eksempler der vedrører diskrimination begået af personer med en eller anden form for tilknytning til Mellemøsten og/eller Islam.

Heinrich R. Jørgensen

Det er godt at høre, at den tyrkiske politiske elite udviser format og medfølelse, ved at tage tid til at kondolere den dræbtes familie. Det er godt at høre, at der er nogen, der kan opføre sig værdigt og civiliseret, i kølvandet på den tragiske og absurde begivenhed. Det er godt at høre, at der er nogen, der regner den efterladtes familie for at være værd at bekymre sig for og om.

@ Frej Klem Thomsen.

Jeg er ikke enig i at racisme ikke optræder hyppigt i debatten. Fraset Per T. (som ikke kan skrive et eneste indlæg i nogen tråd uden at nævne det) er der netop mange, som fremfører racisme som et underliggende motiv for alskens forskelsbehandling. Javist er der racisme i Danmark. Ingen kan benægte dette. Men at råbe det i tide og utide skader mere end det gavner.

Både Politiken, DR og Information har jævnligt racismedebatter på deres blogs. Netop mange - ofte unuancerede - indlæg om racisme på Informations blogs, giver anledning til at tro at det er det største problem i forholdet mellem indvandrere og det land, de har valgt at slå sig ned i.

Det er faktisk ikke det billede, som indvandrere selv tegner af Danmark. Det er snarere en karikatur som Thomsen et al. har lyst til at bruge til at tilsvine det land, som af uransaglige årsager bringer deres ældere legemsvæsker i en faretruende høj temperatur.

Lur mig om hensigten ikke nærmere er at provokere. De må jo føle sig en kende trængte, de hellige krigere som kæmper for sandhed og ret. Når så de folk, som de går i brechen for selv fremviser sørgelige eksempler på racisme (såsom mellemøstlige mennesker som foragter afrikanere), ja så ser de velmenende forsvarere af hele det multikulturelle show det ikke. For folk som kommer udefra kan (åbenbart) ikke beskyldes for racisme.

err.: "..ædlere legemsvæsker..."

ja det er helt forunderlig hvor meget den tyrkiske islamist og premierminister kan overkomme. ikke nok med at han skal forfølge minoriteter i tyrkiet, nej han føler sig også kaldet til at blande sig i andre landes interne forhold.

men hvis han kerer sig så meget for de tyrkere som har invaderet vesteuropa
ville jeg da byde det velkommen om han opfordrede dem til retræte.

OK

Det kan godt være at nogle drenge på Amager, der ikke engang er så kvikke og modne, at de kan finde ud af at følge undervisningen på en specialskole ikke kan beskyldes for racisme, da de efter al sandsynlighed ikke er kvikkere end at de knap nok er i stand til at stave til ordet eller - og det er meget værre - er i stand til at overskue konsekvenserne af egne handlinger - ikke mindst konsekvenserne for dem selv. Men at voksne mænd og kvinder, med erfaring, viden og talegaverne i orden, nægter at acceptere andre menneskers anderledeshed, men i stedet benytter sig af en dybt tragisk situation som denne til lige at få et ekstra spark ind mod muslimer og venstreorienterede (og for Ulla J.s vedkommende enlige mødre og lesbiske) - det er simpelthen så lavt, at jeg knap har ord for det.

Heinrich R. Jørgensen

Nielsen:
"det er simpelthen så lavt, at jeg knap har ord for det."

Et udsagn, jeg fuldt ud kan tilslutte mig!

mon ikke bare Nielsen og Heinrich R skulle skrue ned for forargelsen. hvis ikke venstrefløjen og de radikale havde ladet landet overrende af befolkningsgrupper som er umulige at integrere, havde den polarisering vi ser nu aldrig fundet sted.

men i deres forblændede selvgodhed og påståede internationalisme skulle danmark absolut laves om til et multikulturelt eksperiment

hvis Nielsen så synes det er lavt at gøre opmærksom på det, ja det tror jeg bare jeg vælger at ignorere

hvis Nielsen så synes det er lavt at gøre opmærksom på det, ja det tror jeg bare jeg vælger at ignorere

Hvis det så bare var muligt at ignorere denne rædselsfulde had-spambot "Otto Bismarck"...

Bo Nielsen:

"Hvis det så bare var muligt at ignorere denne rædselsfulde had-spambot "Otto Bismarck"..."

Selvfølgelig er det ikke muligt, at ignorere 75% eller mere af den danske befolkning, med venstrefløjens enorme intellektuelle kapacitet og dens ufattelige visdom kan man blot undre sig over, hvorledes en sådan faktor kan udlades fra ligningen?

Hej allesammen,

Lad os prøve et lille tankeeksperiment:

Tre afstumpede, unge tyrkiske drenge og mænd springer ud af en bil, bevæbnet med baseballkøller og hamre. De springer på en sagesløs 16-årig dansk avisdreng, og slår ham brutalt ihjel på åben gade, mens de brøler "fucking danskersvin!". De tre bødler har iøvrigt før angrebet mindreårige danskere, og er kendt af politiet.

Ville I mene at det var et udtryk for racisme?

Hvorfor / hvorfor ikke?

PS: Jeg tror under alle omstændigheder at folk i denne tråd taler forbi hinanden. Jeg har indtryk af at nogle (Per og Per) mener at de tre voldsmænd er racister i betydningen "mennesker, der ser ned på en anden gruppe pga. dennes etniske tilhørsforhold" (hvilket deres tilråb mildest talt sandsynliggør at de gør), mens andre mener at der ikke var noget racistisk motiv, i betydningen "systematisk, organiseret undertrykkelse af en gruppe pga. dennes etniske tilhørsforhold" (hvilket denne tragedie jo rigtigt nok ikke viser noget som helst om).

M.a.o. siger den ene side at voldsmændene var racister, mens den anden side siger at Danmark ikke er et racistisk samfund. Ret mig endelig hvis jeg tager fejl.

Endnu en anonym kryster, "hg" ,slutter op i bismarckkujonens brigade og hævder endda, at denne repræsenterer 75% af den danske befolkning.

Det ville være sørgeligt, men det er heldigvis også løgn.

Kongshøj:

”Jeg har indtryk af at nogle (Per og Per) mener at de tre voldsmænd er racister i betydningen "mennesker, der ser ned på en anden gruppe pga. dennes etniske tilhørsforhold" (hvilket deres tilråb mildest talt sandsynliggør at de gør),”

Det der er centralt i denne sag er at de tre voldsmænd havde et helt klart og entydigt fjendebillede. De kørte rundt i en bil for at udsøge sig et passende offer, fra deres ”målgruppe”.

Det der er så uhyggeligt ved denne sag, og sikkert også det man i Tyrkiet synes er så uhyggeligt i denne sag, at selv den tyrkiske premierminister reagerer på det, er, at der hos nogle danskere er et så indgroet fjendebillede af ”perkere”, at man nu kan risikere at blive myrdet på åben gade ved højlys dag, hvis man tilhører denne gruppe.

Det er klart at disse unge utilpassede mennesker sandsynligvis ikke har nogen stor politisk bevidsthed, men det er også kvalmende tydeligt at de har et meget klart billede af hvem fjenden er, og det billede er naturligvis ikke kommet ud af den blå luft.

Når vores utilpassede unge vokser op i et dybt racistisk samfund, bør det ikke overraske, at vi på et eller andet tidspunkt også vil opleve racistisk motiverede voldsforbrydelser.Når etnisk danske unge bøller flere gange umotiveret og uprovokeret har overfaldet sagesløse unge med indvandrerbaggrund, så må det jo have en grund.

Hvor har disse bøller deres fjendebilleder fra?

Hvis man stiller dette spørgsmål til den tyrkiske premierminister eller indvandrerne i Danmark tror jeg godt de fleste kan gætte, hvad de vil svare. De vil med sikkerhed ikke svare, at mange danskere opfatter ”perkerne” som en fjende fordi Københavns Kommune mangler penge.

@Simon Kongshøj

Du tager fejl. I hvert fald, når det drejer sig om mit standpunkt.

For at kunne tale om et motiv til en forbrydelse, er det for det første nødvendigt at bevise, at forbryderen er nogenlunde bevidst om, hvad han eller hun foretager sig. For at dette motiv skal være funderet i en -isme af en art, er det nødvendigt at personen skal have en vis indsigt i denne -isme. Altså - hvis jeg vil påstå, at person A er venstreorienteret, er det ikke nok at personen har stjålet en dyr parfume og givet den til en person på bistandshjælp - dvs "leget Robin Hood". Hvis man ikke kan påvise, at han/hun er særligt bevidst om, hvorfor han/hun handler som hun gør, er det vel bare et banalt tyveri.

Og på samme måde med overfald. Det er sagt af flere, der har været tæt på disse drenge i dagligdagen, at de grupper som de normalt færdedes i, var grupper, hvor indvandrere og ikke-indvandrere stod side om side. Samtidig er det temmelig tydeligt, at de drenge, der har begået forbrydelsen, ikke befinder sig på et særligt højt bevidsthedsniveau. Altså ser jeg ikke deres handling som mere racistisk, sexistisk, homofobisk eller blot fobisk motiveret end andre former for såkaldt stump vold.

Det er sandsynligt, at hvis den overfaldne havde været blond, var han bare blevet kaldt et andet skældsord, men ikke skånet. Måske var han blevet kaldt bøsse, måske nazisvin, måske tabernar, måske bums. Det betyder ikke at de skældsord, der er i omløb i et samfund ikke siger noget om de gældende normer. Vi er enige om at voksne, bevidste mennesker promoverer racisme i Danmark. Og selvfølgelig påvirker det teenagere.

Og nej, jeg ville ikke kalde en forbrydelse begået af drenge med indvandrerbaggrund, som i det daglige påviseligt havde en blandet omgangskreds, for racistisk, hvis de for det første var meget unge og for det andet var meget dårligt begavede eller havde store psykiske vanskeligheder. Heller ikke selv om der var et enkelt vidne, der påstod at de havde råbt danskersvin efter et offer eller slået på drenge med dansk baggrund. Jeg betragter heller ikke en sindslidende og meget dårligt begavet ung pige, der råber luder efter andre piger eller bøsse eller pædofil efter mænd, som sexist eller homofob. Det er hun simpelthen ikke klar nok og bevidst nok til at kunne kaldes.

Og på samme måde med disse drenge. Ingen -isme uden et vist bevidsthedsniveau.

@Per Thomsen

hvad vil den tyrkiske islamist og premierminster erdogan og hans invasionstropper svare???

Heinrich R. Jørgensen

Otto Bismarck:
"[...] men i deres forblændede selvgodhed og påståede internationalisme skulle danmark absolut laves om til et multikulturelt eksperiment"

Nu forholder det sig dog således, at jeg har været bosat i flere lande i tidens løb, og har boet og arbejdet udlands. Jeg har levet som "fremmedarbejder", og ikke været ansat i danske satellitvirksomheder, eller boet i danskerenklaver. Jeg har oplevet "multikulti" samfundet fungere fremragende, selv om der naturligvis er forskel mellem de indfødte og tilkommere, der naturligvis ikke behersker sprog, kultur, historie osv. på samme måde. Jeg ved, at "multikulti" kan fungere godt, og ikke behøver at være et eksperiment, for jeg har oplevet det!

Jeg har også haft den tvivlsomme fornøjelse at bo i et land, der var endnu mere monokulturelt end Danmark. De der har stiftet bekendskab med Sacha Baron Cohen's mærkværdige karakter, "Borat", vil forhåbentligt kunne forstå min beskrivelse af, at det had og den mistro "Borat" har til sigøjnere og jøder, forekommer at være ren socialrealisme.

Jeg er ikke i tvivl om at overfaldet på den 16 årige avisdreng er en racistisk hate crime.
Og på den baggrund bærer alle politiske partier i folketinget et ansvar for overfaldet, fordi de har tilladt og ansporet til den retorik og det had der findes i befolkningen (bare kig rund her i debatten) mod udlændinge. Det burede jo være politikernes fornemmeste opgave at løsne op for den slags konflikter, ikke være ved til bålet.

Ja lad os endelig diskutere KHBs pengemangle, men da unge indvandrer lavede ballade snakkede man ikke om KBHs pengemangel nej der snakkede man om hvor forfærdeligt deres kultur var og hvor elendige deres forældre var, selv om forældrene var ude og prøve på at skabe ro i gaden, men nej det var man ikke intereseret i, det eneste den nuværnde regering kan leve på er at skabe et fjendebillede således at folket bliver optaget af dette alt i mens der bliver gennemført den ene barske lov efter den anden,

ja det er så nemt at vildlede folket fordi masserne er desværre overfladiske, og det vil de altid være, det er massernes lod.

jeg må sige at muslimer er de mest fredeligst mennesker i verden.

hvis vi tager samfundene i vesten eks lad os tage norge, der bliver der voldtaget masser af kvinder eller usa eller andre steder hvis vi sammenligner det med muslimske lande så kan jeg love for at muslimske samfund er meget mere fredelige, meget mere.

@ ubayd

Vore "barske" love og straffe er det rene vand imod de love og straffe som findes i de muslimske lande. Nu er voldtægt jo til en vis grad legitimeret i muslimske lande, hvor der skal (mindst) to kvindelige vidneudsagn til at opveje en mands og færdes kvinder alene, og bliver voldtaget - ja så er de selv ude om det! Alle der har så stor længsel efter at flytte til disse paradissamfund må gerne tage afsted, hellere i dag end i morgen. Men hvorfor vil de mon hellere den anden vej? ;o)

Der ingen fucking griminalitet i danmark det er indbildning og rasisme

@ "Black Cobra"

Bortset fra at du har et grimt sprog og ikke kan stave, er det faktisk også noget sludder, du skriver. Hvis du mener at indbyggere med fremmedsproglig baggrund ikke laver KRIMINALITET, er det forkert. De unge mænd (15-25 årige) er stærkt overrerpræsenterede i kriminalitetsstatikken. At det så primært er fordi de uddannelsesmæssigt og socialt er dårligere stillet end jævnaldrende med mere traditionel dansk baggrund er en anden ting.

Stig Larsen:

"Og på den baggrund bærer alle politiske partier i folketinget et ansvar for overfaldet, fordi de har tilladt og ansporet til den retorik og det had der findes i befolkningen (bare kig rund her i debatten) mod udlændinge. "

Det er fuldstændigt rigtigt larsen, og det er også en af de væsentlige grunde til at alle massemedier i øjeblikket har så travlt med at praktisere "damage control" og sprede røgslør over den for vor nation så pinlige sag...

Sider