Læsetid: 4 min.

Den dag Al Gore indtog Færøerne

Der er mange steder, menneskers krisebevidsthed må aktiveres i en fart, hvis planetens fremtid skal kunne sikres
8. april 2008

TÓRSHAVN - Man kan sige meget om Al Gore - den canadiske avis The Gazette skriver distanceret om 'profeten', hans 'evangelium' og hans 'disciple' i referatet af en klimaworkshop med Gore i Montreal i søndags - men man må give manden, at han kæmper for kloden med al den nobelpristagerkraft, han besidder. I går var han nået fra Montreal til Tórshavn på Færøerne - ø-gruppen hvor CO2-udledningerne pr. indbygger er 14 ton, og 93 pct. af energien kommer fra olie - og her fik han hele det færøske establishment - politikere, erhvervsledere, forskere og civilsamfundsrepræsentanter - op af stolene. Bogstaveligt talt. Efter at have lyttet koncentreret til mere end halvanden times tale og powerpoint-show gav de 300 tilhørere i Nordens Hus klimaaktivisten stående, langvarige ovationer. Endnu engang havde han med effekt afleveret sit budskab om klodens klimatiske og moralske krise og de mulige veje ude af den.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Al Gore kontra Osama bin Laden

Begge er udbredende et vigtigt budskab til verden. Men måden de gør det på er forskellig. Det er grunden til, at der er mange gange flere mennesker, der taler om islam og muslimerne, end der mennesker, der taler om klimaet og miljøet.

Måske Al Gore skulle tænke lidt over den forskel?

Nu forholder det sig sådan, at islam i sin dybeste fortolkning med sharia og kalifatet i sig selv er naturbeskyttende. Det kan man til gengæld ikke sige om den tænkning, som Al Gore er repræsenterende,. For Al Gore og hans skikkelige miljøfolk er både til at købe, manipulere og forhandle med. Det er islam og de fundamentalistiske muslimer til gengæld ikke.

Måske skulle de skikkelige miljøfolk tænke lidt over den sandhed?

Det er i overensstemmelse med Guds vilje, at mennesket, som konsekvens af evnen til at tænke, skal beskytte skaberværket. Det er derfor også i overensstemmelse med Guds vilje, at de der trodser dette ansvar for skaberværket, skal bekæmpes. Guds gav ikke mennesket evnen til at tænke for at de skulle nedbryde skaberværket. Men fordi mennesket ved at forstå og respektere skaberværket, ville forstå og respektere dets skaber.

Nu har den hele verden fået en ufravigelig sandhed at tænke over.

Bjørn Holmskjold

"Nu forholder det sig sådan, at islam i sin dybeste fortolkning med sharia og kalifatet i sig selv er naturbeskyttende."

Det må jo være fordi at det eneste innovative der er kommet fra den kant de sidste 2000 år ,er selvmordsbæltet.

Det faktum at de ikke er i stand til at stikke en pind i en l... uden at ødelægge begge dele, må siges at være naturbeskyttende.