Note
Læsetid: 1 min.

Fritstillet professor ansat på AAU

Indland
4. april 2008

Professor Birgitte Ahring, der blev fritstillet fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) efter uoverensstemmelser med ledelsen i marts måned, er blevet ansat på Aalborg Universitets tekniske fakultet. Her skal hun stå for 'at ansætte strategiske medarbej-dere' til et nyt center for bæredygtig energi og bioprodukter samt knytte forskergrupper i Aalborg, Esbjerg og Ballerup sammen. Ahring bliver konstitueret som professor på AAU og får det samme i løn som på DTU, indtil hun skal starte på sit nye job ved Washing-ton State University til august, skriver magasinet Forskerforum. Herefter håber dekan Frede Blåbjerg, at AAU kan ansætte hende i et 20 procents professorat.

Aalborgs scoring af Ahring er den anden strandhugst hos DTU på kort tid. For en måned siden gik syv DTU-forskere over til Aalborgs Center for Teleinfrastruktur (CFIF). Men dekanen benægter overfor Forskerforum, at det er strandhugst: "Aalborg og DTU er da konkurrenter, men vi har hver vores profil uddannelsesmæssigt og forskningsmæssigt. Aalborg er nok lidt mere anvendelsesorienteret, hvor DTU står stærkt i nogle af de naturvidenskabelige grundvidenskaber. Men professor Ahrings arbejde på bioområdet passer altså perfekt ind i Aalborgs strategi, så da vi fik muligheden slog vi straks til."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her