Læsetid: 2 min.

Landbruget advarer mod handelsaftale

De store landbrugsorganisationer i hele EU advarer mod en nyhandelsaftale, som WTO i disse uger gør endnu et forsøg på at få på plads
22. april 2008

BRUXELLES - Landmændene fra Europa og Japan advarer mod den nye verdensomspændende handelsaftale, der for tiden bliver forhandlet i WTO.

"Vi tror ikke, at forbrugerne ved, hvad der foregår i WTO," sagde Jean-Michel Lemétayer, som er formand for COPA, sammenslutningen af EU's store landbrugsorganisationer, blandt andet det danske Landbrugsrådet.

WTO-forhandlingerne er i gang igen efter lang tids stilstand, og går alt efter planen bliver der så meget enighed på de enkelte områder, at ministrene vil kunne mødes i Geneve til maj for at arbejde videre på næste skridt, siger Michael Jennings, pressemand hos EU's handelskommissær Peter Mandelson.

Landmændene frygter et nyt udspil om at sænke toldsatserne på import til EU. Det gælder særligt 'følsomme' varer, som der nu ser ud til at være enighed om mellem de helt store spillere i forhandlingerne, nemlig EU, USA, Brasilien, Canada, Australien og Japan.

Selv om forhandlingerne i alle årene selvfølgelig foregår bag lukkede døre, er det kommet frem, at fjerkræ, oksekød, mælkeprodukter samt frugt og grønt er områder, hvor EU's landmænd frygter konkurrence.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu