Læsetid: 3 min.

Lokalt oprør mod gigantlastvogne

Halsnæs kommune siger nej til nye lange lastvogne. Det er for farligt for cyklisterne og langt dyrere at udbygge vejnettet til de nye køretøjer end Vejdirektoratet har beregnet. Vejdirektoratet holder fast i sin vurdering
24. april 2008

Modullastvognene kommer ikke til at køre til Hundested Havn. Et flertal i Halsnæs Kommunes byråd vil sige nej, når byrådet skal tage stilling til forslaget inden forsøget med de såkaldte modullastvogne starter til november.

"Det er galimatias," siger byrådspolitiker Per Jensen (R), der ikke stoler på vej-direktoratets blåstempling af modul-lastbiler på den 40 kilometer lange vej fra Hillerød på Midtsjælland til Hundested Havn.

"Vores vej ud til havnen er ensporet og den går igennem små landsbyer, hvor der kører cyklister på selve vejen. Lastbilerne er længere og tungere og deres bremselængder er derfor også længere," siger Per Jensen (R), der har dannet flertal med den socialdemokratiske gruppe samt en stemme fra Enhedslisten og en fra SF.

Dyrt og farligt

Vejdirektoratet har i en analyse fra oktober 2007 undersøgt, hvad det ville koste at udbygge vejnettet, så modullastbilerne kan køre på det danske motorvejsnet og videre på de mindre veje ud til de havne, der er med i forsøget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu