Læsetid: 2 min.

Politikere kritiserer udlændingelov

Reglerne for familiesammenføring er urimelige, mener flertal af byrådspolitikere med indvandrerbaggrund. Men får ingen opbakning fra partifæller i Folketinget
22. april 2008

Udlændingelovens regler for familiesammenføring rammer skævt og er urimelige.

Det mener et flertal af indvandrerpolitikerne i landets byråd, som vil afskaffe tilknytningskravet og 24-års-reglen, viser en rundspørge fra Ritzau. Men selvom mange af dem henviser til egne erfaringer fra indvandrermiljøet, som begrundelse for at gå imod partilinjen, får det ikke landspolitikerne til at ændre holdning.

"Vi har ingen intentioner om at ændre ved vores synspunkter og står fast på de to krav," siger integrationsordfører Henrik Dam Kristensen (S).

Heller ikke integrationsordfører Karen Ellemann (V) vil afskaffe reglerne, men er klar til at lytte til kritikken.

"Jeg mener, at lovgivningen fungerer, og at tilknytningskravet skal fastholdes. Men jeg er lydhør, hvis der er ting, som skal præciseres og ikke fungerer efter hensigten," siger hun.

85 procent af landets byrådspolitikere med indvandrerbaggrund vil afskaffe tilknytningskravet, der kræver, at en familie har større tilknytning til Danmark end et andet landet, hvis den skal have opholdstilladelse. Og 65 procent vil af med 24-års-reglen, der forbyder familiesammenføring for ægtepar under 24 år, viser rundspørge.

I den socialdemokratiske lejr viser rundspørgen endda, at samtlige politikere fra partiet vil af med tilknytningskravet. En af dem er Ahmed Dhaqane (S) fra Rødovre Byråd, der samtidig retter en skarp kritik mod partiets integrationspolitik.

"Mange socialdemokrater er enige med mig, men er bange for at sige deres mening. Socialdemokraterne på Christiansborg har været nødt til at flytte sig mod regeringen og Dansk Folkeparti, fordi de er bange for at miste stemmer. Men i stedet må vi komme med vores egen politik," siger Dhaqane, der selv har somaliske rødder.

Kritikken afvises blankt af partiets integrationsordfører.

"Vi er enige med et bredt flertal i Folketinget og befolkningen, men det er ikke rigtigt, at vi ikke har vores egen politik. Det er Socialdemokraterne, der har konkrete forslag til at forbedre integrationen. Og her er vores lokale indvandrerpolitikere meget vigtige," siger Henrik Dam Kristensen.

Men også Venstres linje bliver beskudt fra egne rækker. Bünyamin Simsek (V) fra Århus Byråd mener, at afgørelser om tilknytningskravet alt for ofte beror på tilfældigheder, alt efter hvilken embedsmand der behandler sagen.

"Enten bliver man nødt til at konkretisere det mere, så udfaldet blive præcist det samme, eller også må man fuldstændig afskaffe kravet og lægge nogle andre kriterier til grund," siger den tyrkiskfødte politiker.

Integrationsordfører Karen Ellemann (V) vil gerne invitere Simsek til kaffe på hendes kontor, hvis han har "konstruktive forslag til forbedringer".

Rundspørgen blev udsendt til de 68 byrådspolitikere i Danmark fra ikke-vestlige lande, som Ritzau har kendskab til. 35 har svaret, hvilket giver en svarprocent på 51. ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvorfor laver man selvfølgelige undersøgelser,- resultaterne i denne undersøgelse er givet på forhånd.

Og kan derfor ikke bruges til noget overhovedet i dansk sammenhæng.

Hvorfor så lave disse undersøgelser?

Vi lader os ikke manipulere!

"mener flertal af byrådspolitikere med indvandrerbaggrund."

Virkelig?? Hvilke indvandrere?? Er det Tyskere, Brasilianere, Kinesere, Vietnamesere eller Hollændere??

Det er da småtskårne nazi-apologeter som jer, der er skyld i at der er problemer med indvandrere.

Det er jeres afstumpede hån og trussels kultur, som er ansvarlig for al den ballade vi ser i dag.
Det er ufatteligt at i ikke kan få ind i jeres ubegavede hoveder at jeres opildnen til had, vold og deportation af anderledes tænkende, er rent gift for vores lille smørhul.

Det er sgu da ikke en tilfældighed at jeres parti(DF) har den største andel af vælgere der går ind for dødsstraf. Det er fordi i er afstumpede og uvidende.

Thor Hansen du har 100% ret, det er ikke unge med indvandrere baggrunds egen skyld at de overfalder folk, voldtager, brænder biler af eller på anden måde udøver vold mod samfundet, nej det er samf…undskyld DFs skyld, det HELE!
Bare et spørgsmål:
Når nu retoriske angreb føre til vold, voldtægt og hærværk, hvorfor er der så, så få DFer der overfalder folk, voldtager, brænder biler af eller på anden måde udøver vold mod samfundet? Jeg mener, du og dine ligesindede benytter enhver lejlighed til at dæmoniser og håne DFerne, så hvorfor bliver de ikke voldeligt?
Er du racist, Thor Hansen? Mener du at folk fra mellemøsten har nogle særlig træk der gør at de bliver voldelige når de bliver hånet?

@ Thor Hansen

Jeg noterer mig i dit indläg at det kun består af personangreb.

Betyder det at du ikke har nogle modargumenter, og derfor er de andre "dumme"?

For de har jo ret - den muslimske kultur er i höj grad en trusselskultur, og oveniköbet en der på beklageligste vis har vundet alt for stor indpas herhjemme.

Og fakta er også at det ikke bliver ved truslerne - et stort antal börn og unge, etnisk danske altså, er blevet slået ned, voldtaget og dräbt af de tilvandrede muslimer eller deres börn.

Jeg fatter simpelthen ikke at et folk kan väre så apatisk, at det tillader uindbudte gäster at myrde og voldtage deres börn, uden at reagere!

Måske er der en höjere retfärdighed: Et så apatisk folk fortjener måske at bukke under for en aggressiv, invaderende kultur.

Jeg ved ikke hvad problemet er i Sverige. Og den viden jeg har om emnet, kommer udelukkende fra danske nazi-apologeter, så den vælger jeg ikke at fæste min lid til.

Jeg udtaler mig om forholdende i Danmark, og vælger at lukke ørerne for argumenter. Det er sådan set lige meget hvor gode de måtte være. Jeg foretrækker en syndebuk som jeg automatisk kan bebrejde hvad som helst.

Michael Skaarup

egentligt burde jeg forolde mig til artiklen, men...

hey...hallo...højrehyklere....hvornår er i sidst blevet overfaldet af en perker???? Kender i overhovedet nogen der blevet overfaldet af en perker??? har i overhoved nogen bekendtskaber, der involverer en perker, der er udover jeres behov for grønsager, pizza, og tilbudsaviser???

Men kære hyklere på højrefløjen, tør nu jeres øjne, og kom til mig og få et knus og en krammer!!!,
Så vil gerne tage i jer i hånden, så i kan møde nogle af de dejlige menneskere, med muslimsk kulturbaggrund, der ligesom jeg elsker livet...
SÅ kan i fortælle dem ansigt til ansigt hvad det er i mener om dem,(= jeres forestillinger om dem) ´.

kys kys

mere kærlighed...

Jeg noterer mig med tilfredshed, at når man anvender jeres retorik mod jer selv sker der ting og sager.
Jeg står ikke inden for det jeg har skrevet i ovenstående indlæg, men forsøger udelukkende at emulere den retorik, som en del indvandrerfjendtlige debatører benytter sig af. Sjovt at i ikke kan se det.

I øvrigt har jeg haft fornøjelsen af at havne i drikkelag med et par DF'ere. Begge havde en voldsdom i baggagen.
Derudover har jeg på Nørrebro oplevet erklærede tilhængere af DF holde en kniv op for halsen af en af mine venner fordi denne havde den frækhed at kigge i retning af hans kæreste.

Og nej. Jeg er ikke racist, men jeg ved hvad mobning kan resultere i. Det ved de tilsyneladende ikke i regeringen og DF.

Til Thor Hansen
Sjov, jeg kender et par DF og ingen af dem har voldsdomme eller går med kniv. Jeg har til gengæld gået i klasse med 5 indvandrere, den ene sidder i fængsel for mordforsøg og en anden for banderelateret vold.

"Og nej. Jeg er ikke racist" men du kunne sagtens overbevise mig med din raceteorie om at indvandrere bliver voldelige når de hånes.

"Sjov, jeg kender et par DF og ingen af dem har voldsdomme eller går med kniv. Jeg har til gengæld gået i klasse med 5 indvandrere, den ene sidder i fængsel for mordforsøg og en anden for banderelateret vold."

Og sådan er folk så forskellige. Sjovt at man skal tage højde for nuanceforskellene hos DF'ere, mens indvandrere bare er en stor homogen masse. Kan du evt. fortælle hvorfor det forholder sog sådan, for jeg tror på, kald mig endelig islam apologet, at der er forske på muslimer indbyrdes, såvel som der er på alle andre mennesker indbyrdes.

"Og nej. Jeg er ikke racist" men du kunne sagtens overbevise mig med din raceteorie om at indvandrere bliver voldelige når de hånes."

Hvis du håner folk, må du også forvente en negativ reaktion. Der kom da adskillige da jeg foreslog at DF'ere var afstumpede. Det er da logik for høns, og det gør sig ikke eksklusivt gældende for indvandrere.

Men ok. I din optik er man racist hvis man kan se det logiske i at folk bliver sure når de bliver hånet. Undskyld mig, men jeg synes definitionen er ret absurd.

@Thor Hansen

"Jeg ved ikke hvad problemet er i Sverige. Og den viden jeg har om emnet, kommer udelukkende fra danske nazi-apologeter, så den vælger jeg ikke at fæste min lid til."

Det kan vel ikke være så svært at finde ud af hvad der foregår i Sverige, uden at skulle konsultere nazi-apolegeter. Prøv evt Snaphanen.dk

"Det kan vel ikke være så svært at finde ud af hvad der foregår i Sverige, uden at skulle konsultere nazi-apolegeter. Prøv evt Snaphanen.dk"

Tager du gas på mig?

@Thor Hansen

"Tager du gas på mig?"

Det tror jeg absolut ikke PH gør. Hvis man ønsker at få reel information om tingenes tilstand i Sverige er Snaphanen.dk det bedste sted at gå hen.

Ja, ja Thor, man ser det for sig. En mand springer frem, erklærer sig for DF tilhænger,og truer din ven med en kniv. Lyder yderst sandsynligt.

gad vide om muslimerne i et tænksomt øjeblik har spekuleret over, hvorfor de er så ildesete, ligemeget hvor de vælger at slå sig ned. kunne det eventuel skyldes deres middelalderreligion.

Er denne debat ikke kommet lidt af sporet?
Den burde vel dreje sig om det såkaldte 'tilknytningskrav' i udlændingeloven hvor der er indført et 'skønsprincip' som er ugennemsigtigt og virker tilfældigt? Det går ikke kun ud over de der 'grimme muslimer' men også - oh ve - ud over helt almindelige kommunefarvede danskere, der har været så uforsigtige at forelske sig i en person fra et 'forkert' land.
Det er i den forbindelse helt irelevant at kritikken denne gang kommer fra personer med 'anden etnisk baggrund' adskillige 'pæredanske' personer har gennem lang tid været ude med lignende kritik
Nåh men i stedet har de xenofobiske type endnu engang benyttet lejligheden til at lufte deres paranoide forestillinger. De er et godt eksempel på at frygt (også den indbildte) avler aggresivitet.

"Ja, ja Thor, man ser det for sig. En mand springer frem, erklærer sig for DF tilhænger,og truer din ven med en kniv. Lyder yderst sandsynligt."

Selvfølgelig regner du med at jeg lyver, men det er i virkeligheden ganske enkelt. Hvis man magter at tale ordentligt til folk, kan man få en masse interessante ting at vide. Bl. a. deres politiske ståsted, deres holdning til afrikanere og meget andet godt.

Og så er det jo bare et spøjst tilfælde at en mine venner blev truet af en DF'er med en kniv. Det beviser jo ikke noget, men illustrerer det tåbelige i at skære alle mennesker over en kam.

"Hvis man magter at tale ordentligt til folk, kan man få en masse interessante ting at vide. Bl. a. deres politiske ståsted, deres holdning til afrikanere og meget andet godt."

Ser man det. Hvordan hænger denne dialogtrang sammen med nedenstående tirade?:

"Det er da småtskårne nazi-apologeter som jer, der er skyld i at der er problemer med indvandrere.Det er jeres afstumpede hån og trussels kultur, som er ansvarlig for al den ballade vi ser i dag.Det er ufatteligt at i ikke kan få ind i jeres ubegavede hoveder at jeres opildnen til had, vold og deportation af anderledes tænkende, er rent gift for vores lille smørhul.Det er sgu da ikke en tilfældighed at jeres parti(DF) har den største andel af vælgere der går ind for dødsstraf. Det er fordi i er afstumpede og uvidende."

@ole falstoft

jeg har nu svært ved at forestille mig at det er almindelige "kommunefarvede" danskere, de omtalte indvandrerpolitikere er så bekymrede om, når de gør sig tiltalsmænd for vidt åbne grænse.

mon ikke disse 2. rangs politikeres virkelige interesse ligger i at få landet fyldt op med muslimer hurtigst muligt

Det må jeg huske til næste gang, jeg bliver truet med en kniv. Jeg ser det igen for mig. Med kniven på struben: "Hvad mener du i øvrigt om indianere?" Det skal nok virke beroligende og føre til en god dialog.

Ole, du har ret i at lovgivningen rammer over en for bred kam, men pga. menneskerettighedskonventionen kan man jo ikke bare lovgive efter hensigten. I virkeligheden skal loven jo forhindre muslimske ægteskaber og deres bidrag til endnu mere muslimsk indvandring. De fleste har indset, at der ikke findes et bedre alternativ i øjeblikket.

kære Otto (von?) B.
Du lever helt op til mine fordomme om de xenofobe
I er nogle små skræmte mænd der prøve at puste sig op
Prøv at 'gå efter' emnet ikke efter 'manden' hvis det er muligt for jer

Hvordan det hænger sammen skal jeg forklare dig PH.

Det hænger sammen på den måde, at så snart man klikker sig ind på en artikel som på den ene eller anden måde har det mindste med Islam at gøre, bliver man mødt af en enorm mængde indlæg der er ligeså afstumpede og perfide som min "tirade" Tjek bare denne her udtalelse fra Otto Bismarck, og så kan du vel se hvad jeg mener:
"mon ikke disse 2. rangs politikeres virkelige interesse ligger i at få landet fyldt op med muslimer hurtigst muligt"

Det jeg forsøgte, var bare at holde spejlet op foran jer selv, og se hvordan i reagerer på den tone som invandrere i Danmark dagligt må finde sig i.

@P. Lauritzen

"De fleste har indset, at der ikke findes et bedre alternativ i øjeblikket."

Der er vel ingen der ligefrem 'elsker' 24-års-reglen, men den har vist at virke når det kommer til at stoppe kæde-indvandringen, specielt fra den muslimske del af verden, for det var der problemet var størst mht. at integrere den mange der kom til landet. Meget ofte endte begge i parret på offentlig forsørgelse, og det er jo ikke just formålet med indvandring at importere en masse nye klienter til velfærdsstaten. Dem har vi rigeligt af i forvejen selv. Traditionelt er det gennem historien blevet forventet at indvandrere til et givent land er selvforsørgende, og er med til at bidrage til det samfund de nu har fået lov til at slå sig ned i.

Til P. Lauritzen.

For det første taler jeg med folk INDEN de viser sig at være nogle voldspsykopater som åbenbart ikke er blege for at trække kniv. Ikke efter. Hvad du ser for dig er i denne her sammenhæng irrelevant. Man kan sagtens tale med folk, og hvis man taler med fornuftige folk, kan man også sagtens udveksle meninger uden at blive voldelig. Jeg var så desværre så uheldig at støde ind i nogle voldelige idioter der tilfældigvis var DF'ere.

Men ikke desto mindre har du tilsyneladende svært ved at acceptere at DF's vælgere, lige som alle mulige andre grupper i samfundet, ikke er en homogen masse.

Ole falstoft, du tror vel ikke for alvor, det er muligt at føre en seriøs diskussion om indvandrerrelaterede emner i dette forum, så længe Information ikke implementerer sine egene debatspilleregler og sorterer de anonyme højrekamphundes hysteriske tirader fra?

Og så kom tudefjæset Per Vadmand igen og forlangte at Information spærrer for alle debattører han ikke er enig med. Hvad bidrager du egentlig selv med til debatterne Per Vadmand?? Altså andet end person-angreb??

Per, du har godt nok fået skyklapperne på.
"Det er da småtskårne nazi-apologeter som jer"
"Men kære hyklere på højrefløjen"
"Det er fordi i er afstumpede og uvidende."
Det er altså den seriøse debatform, som højrekamphundenes hysteri forhindrer.
Jens, jeg kunne ikke have skrevet det bedre.Fuldkommen enig.

@Alfons Åberg

"Kære Otto, jeg tror ikke disse mennesker render rundt med den store skyldfølelse, tværtimod"

Eller selverkendelse. De har en fantastisk talent til at skyde skylden for deres egne problemer over på alle andre, og deres evne til at udvikle konspirations-teorier må vel nærmest siges at være i verdensklasse.

Du nægter tilsyneladende at forstå pointen hr. Lauritzen, men lad mig nu skære det ud i pap for dig.

Langt de fleste af de ting du har klippet ud, stammer fra mit indlæg.
Mit indlæg er skrevet med det formål, at henvende mig til jer i et sprog som i forlanger muslimer skal finde sig i.
I finder jer ikke selv i at blive tiltalt på den måde, men undrer jer når andre bliver sure over at blive tiltalt på den måde.

@Thor Hansen

"I finder jer ikke selv i at blive tiltalt på den måde, ....."

Hvad snakker du om?? Kalder du mig sart?? For min skyld må du kalde mig hvad du vil, men så må du også være indstillet på at få igen med samme mønt, og ikke i tide og utide begynde at klynke som Per Vadmand gør hvergang der bliver 'gået lidt til stålet', og han får smage sin egen medicin. Hvis man har sarte følelser skal man nok i det hele taget holde sig væk fra disse internet-debatter. Selve forumet lægger jo op til en 'åbenhjertelig' debat.

Iøvrigt tror jeg først jeg for alvor ville blive bekymret hvis venstrefløjsere som dig begyndte at rose mig :-)

Alfons:
Jeg taler for mig selv. Jeg erkender da åbent, at der er problemer med integrationen. Spørgsmålet er hvordan vi løser det bedst uden at sætte vores demokratiske samfund over styr?
Dårlig integrerede unge der ikke føler sig som en del af dette samfund (af den ene eller anden grund) og ender i krimilalitet.er først og fremmest et social problem ikke et spørgsmål om islam - de er ofte uden nogen særlig religiøs overbevisning. De er ikke en fare for det danske demokratiske samfund, men et ubehageligt problem som bør løses gennem en social indsats
Et xenofobisk mindretal etniske danskere ønsker så vidt jeg forstår et 'rent' Danmark d.v.s. 'muslimt frit område' og de er villige til
at undergrave det danske retssamfund for at nå deres mål.
Det anser jeg i øjeblikket for den største fare for vores demokrati fordi visse politikere er meget villige til at følge den slags 'folkestemninger'
Jeg anser ikke folk fra Hut for at udgøre en fare for det danske samfund lige så lidt som de danske nynazister de er for perifere. Den slags bevægelser bør bekæmpes med argumenter, der klarer de sig altid dårligt Jeg tror muligvis naivt at vores demokratiske system er stærkt. Det er først når vi ikke selv tror på det mere, at det er i fare

Thor, dit indlæg er nr. 3 og de to første indeholder udelukkende meninger om undersøgelsens relevans og ingen skældsor, hverken mod venstreorienterede eller muslimer. Du kan ikke bortforklare det faktum, at du har indledt mudderkastningen.
Ole, når man starter med en forkert præmis, ender man med et forkert resultat. Islam er problemet, ikke de sociale forhold. Der er ingen sociale forhold der forhindrer arabere, tyrker og palæstinensere i at gifte sig med danskere, tvinger dem til æresdrab, til at besøge koranskoler, til at bære tørklæder, til at spise halalkød, til at ønske bederum eller separat adgang til svømmehaller, det er islam.

@Ole Falstoft

"men et ubehageligt problem som bør løses gennem en social indsats"

Og så er vi tilbage til venstrefløjens gamle mantra når det kommer til den elendige intefration af muslimer: "Det er samfundets skyld. Send flere penge".

Men det er ikke samfundets skyld. Som tilhørende 1980'er generationen må jeg virkelig 'misunde' de unge idag. Der er en historisk lav arbejdsløshed, og der er rigelig med studiepladser, ja, faktisk så mange at uddannelsesinstitutionerne kappes om de unge. Samfundet giver faktisk de unge masser af muligheder, hvilket selvfølgelig er en glædelig udvikling, (alt andet end 1980'ernes masse-arbejdsløshed, tak ).

Dertil kommer, at der nu genem de seneste 25-30 år er blevet brugt et uanet milliard-beløb af skatteyder-kroner på alle mulige 'integrations-tiltag'. Ingen kender tilsyneladende det eksakte beløb, men vi taler gigant-summer, og når vi ser på hvad vi har fået for pengene, så mener jeg ganske enkelt dette er en skandale som få tidligere i Danmarks-historien, (hvis nogen).

Vi har dog fået skabt en hel skatteyder-finansieret 'integrations-industri', og da jeg under vinterferiens optøjer (intifada) hørte alle disse integrations-konsulenter udtale sig til medierne stod det for klart, at 'integrations-industrien' ikke er en del af løsningen, men derimod en del af problemet. Det eneste de kunne diske op med var offer-retorik og så skulle der så iøvrigt bevilliges flere penge til alle disse nyttesløse integrations-projekter. Desværre labbede alle journalisterne den 'fortælling' i sig istedet for spørge om disse optøjer ikke betød, at integrations-folkene havde spillet totalt fallit.

Så nej, der skal ikke bevilliges nye milliarder til nyttesløse 'integrations-projekter'. Det er et udelukkende at hælde pengene i et bundløst hul.

Kære P.
Det er ikke de troende muslimer der er de kriminelle.De knægte på Vesterbro der laver ballade og hærværk stikker rmed kniv etc. er ikke 'rettroende muslimer' . De holde faktisk op med at begå kriminallitet hvis de vender sig mod islam
Og så må du lige forklare mig hvad farligt og samfunsnedbrydende der er ved at spise halalkøde, gå med tørklæde og besøge koranskoler etc.
(æresdrab har ikke noget med islam at gøre det kendes i mange også ikke muslimske lande)

Jens
Jeg tror helt ærligt det er dyrere at 'lade stå til'
og forøvrigt har jeg aldrig sagt at 'det er samfundets skyld'
En social indsats kan bl..a.bestå i at gøre folk bevidste om at de har et medansvar for deres egen situation
Men hvad mener du da der skal gøres Jens? Flere fængsler?

Ole, du har da sikkert ret i at de unge indvandrerbanders medlemmer er for unge og dumme til at være noget som helst ud over at kalde sig muslimer. Men de er jo kun en lille del af problemet. Det virkelige problem er den pipeline, som muslimer har installeret med direkte adgang til statskassen, og som koster 30-40 mia. kr. om året ,og det i en tid næsten uden arbejdsløshed. Det er penge, som savnes andre steder. Bare til din information, 99% af æresmordene forekommer i muslimske lande eller i muslimske indvandrermiljøer i vesten.

Hvad er det for en 'direkte pipline' du taler om?
Og hvor kommer de tal fra?.Har du ikke glemt at fratrække det pengemæssige bidrag som muslimer i arbejde bidrager med?
Hvis vi begynder med den slags 'kassetænkning' var der nok andre grupper med en endnu større 'pipline' i statskassen f.eks. det danske landbrug etc.
Det ville da være rart hvis alle personer i danmark kunne klare sig selv spørgsmålet er bare hvordan vi kommer der hen til? Ved at skære ned på alt intergrationsarbejdet og fylde fængslerne op?

@ole faltoft

måske du kunne forklare almuen, hvorfor det skulle være særlig samfundsopbyggende, at importere sociale problemer.

iøvrigt står valget ikke mellem at skære ned på integrationsarbejdet og fylde fængslerne op, men om vi kan få en repatrieringsoperation igangsat eller ej.

Kære Otto (von) B.
Er niveauet for højt for dig?
Jeg tror aldrig jeg har argumenteret for at det var samfundsopbyggende at importere soiale problemer. Dem behøver vi ikke importere vi er selv ganske gode til at lave dem selv.
Ang. repartriering hvor mange generationer skal man kunne bevise at man er 'rent' dansk for ikke at blive repatrieret? Skal vi indfører en slags 'arier' test som i det 'gode gamle 3. rige'? De gik hvis 3 generationer tilbage, der er der nok mange etniske danskere der ikke ville kunne klare.

@ole faltoft

det er ikke et spørgsmål om generationer men om religion.

når 70 pct af muslimske indvandrerkvinder på enten dagpenge eller kontanthjælp ikke ønsker et arbejde, kan det vel godt kaldes import af sociale problemer

og da de tilsyneladende ikke ønsker at deltage i det danske samfund var det bedre de lod sig repatriere, for som du påpeger er vi selv ganske gode til lave sociale problemer, så hvorfor forværre problemerne gennem import

Hvis jeg ikke husker forkert var det Rockwool-fonden, der anslog de socialle udgifter til de såkaldte ikke-vestlige indvandrere/asylanter til 40 mia. pr. år. Et tal, der burde være dig bekendt, eftersom det har været oppe at vende utallige gange i debatterne her. Skat indbetalt af muslimer er jo fuldkommen uvedkommende, eller burde de være fritaget for skat. Landbruget er også i denne forbindelse uvedkommende.

Otto
Du mener altså at i det øjeblik man konverterer til islam skal man forlade landet? Også selvom man er en nyttig samfundborger med fast arbejde og ønsker at blive? Eller hvad? og hvor skal man så tager hen? Det bliver mere og mere bisart !

@Ole Falstoft

"Ved at skære ned på alt intergrationsarbejdet og fylde fængslerne op?"

Nu findes der jo altså andre muligheder end lige de to. Men 'at fylde fængslerne op' med de værste og mest forhærdede kriminelle i længere tid ville ikke være dårlig ide. Sålænge de er i fængsel kan de ikke begå deres kriminalitet, og lokke andre 'svage sjæle' med i deres bander.

At hælde flere penge i 'integrations-projekter' som allerede gennem de sidste 20-25 år har vist sig totalt nyttesløse er vanvittigt, og ville være udtryk for en fuldstændig uansvarlig omgang med skatteborgernes penge.

Vi må istedet erkende, at vi altså har importeret et nyt lavtuddannet 'proletariat', og at vi aldrig får dem ud på arbejdsmarkedet sålænge der eksisterer så høje universielle offentlige ydelser kombineret med en høj minimumsløn. De har ganske enkelt ikke kvalifikationerne, og desværre ved vi nu, at det går 'i arv' til børnene. Omkring 50 % af ikke-vestlige børn i de Københavnske skoler går ud af 9. klasse som analfabeter, og det til trods for at Københavns Kommune har hældt ufatteligt mange penge i de såkaldt 'sorte skoler', ("Magnet-skoler" ect).

Vi bliver ganske enkelt nødt til at tænke nyt når det kommer til velfærdsstaten, og til at begynde med kunne man jo 'smække kassen i' overfor mennesker som ikke tager imod et job-tilbud eller uddannelses-tilbud. Dernæst kommer nok ikke uden om, at kigge på om hvorvidt ydelserne ikke skal være nogen man optjener ret til via det man er på arbejdsmarkedet. D.v.s. går tilbage til den oprindelige ide om, at velfærdsstaten kun træder til hvis man eks. bliver arbejdsløs eller syg, men at udgangspunktet ellers er at man forsøger sig selv.

Alternativet til det jeg foreslår er selvfølgelig otto bismarcks "repatrieringsoperation", men den formoder jeg ikke du er tilhænger af. Under alle omstændigheder har jeg fornemmelsen af, at forfatter og journalist Lars Olsens spådom om, at Danskerne mister viljen til at betale disse tårnhøje skatter hvis ydelserne hovedsagligt går til nogen mennesker man dybest intet fællesskab føler med, (ja, måske ligefrem har nogle normer og værdier man ikke bryder sig om). Og nej Ole Falstoft, Lars Olsen er ikke DF'er, men derimod Socialdemokrat og tidligere Politiken-jornalist. For et par år siden kom hans bog 'Det delte Danmark' der byggede på hans egne erfaringer på Nørrebro.

Hod da kæft en masse totalt forudsigelige rygmarvsreaktioner fra alle højrekamphundene.

Ufatteligt at nogen orker at diskutere med dem!

@Per Vadmand

"Hod da kæft en masse totalt forudsigelige rygmarvsreaktioner fra alle højrekamphundene."

Og så kom der atter engang et surt og intetsigende opstød fra Per Vadmand. Men det er vel efteånden forudsigligt. Helt ærligt Per Vadmand, hvorfor forholder du dig aldrig til substansen i de emner vi debatterer?? Hvad med at 'komme ind i kampen' istedet platte indlæg??

Jens
Flere i fængel er den dyreste løsning du kan finde på, så hvis du bekymrer dig om skatteydernes penge forstår jeg ikke det synspunkt. Det er ikke billigt at sende folk i fængsel og efter de kommer ud begår de ny kriminalitet især hvis der ikke sideløbende er gjort en social indsats for at få dem ud af kriminaliteten. Men den slags realiteter interessere dig måske ikke?
At den sociale indsats overfor unge etniske muslimer ikke nytter er en påstand der ikke holder. Det nytter faktisk, men er er selvfølgelig en lille hård kerne som er meget svære få ud af en 'negative sociale arv' .
De 'tårnhøje skatter' du nævner går altså hovedsageligt til sundhedssektoren ikke til de unge muslimer på nørrebro

Sider