Note
Læsetid: 1 min.

Sender stadig flygtninge retur til Grækenland

Indland
19. april 2008

Trods skarpe advarsler fra FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, vil Danmark fortsat sende flygtninge tilbage til Grækenland, siger integrationsminister Birthe Rønn Horbech (V). UNHCR opfordrer ellers alle EU-lande til at holde op med at sende flygtninge retur til Grækenland som følge af den såkaldte Dublin II-konvention, der skal bremse 'asylshopping'. Ifølge FN behandler Grækenland sine flygtninge for dårligt ved for eksempel ikke at stille retshjælp, tolk og lommepenge til rådighed. "UNHCR er jo tilbøjelig til at komme med reglerne meget generelt, og vi foretager altid en individuel vurdering, inden vi sender tilbage," siger ministeren.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her