Læsetid: 1 min.

SF sætter pejlemærker for oppositionen

SF har omskabt ni socialdemokratiske teser til 10 pejlemærker, der skal samle S, SF og R
SF har omskabt ni socialdemokratiske teser til 10 pejlemærker, der skal samle S, SF og R
Indland
2. april 2008

SF spillede onsdag morgen ud med 10 politiske pejlemærker, der skal omsætte den socialdemokratiske politiker Mette Frederiksens ni teser fra tidligere på ugen til praktisk politik. SF vil konkretisere Socialdemokraternes udspil til noget, der kan samle oppositionspartierne Socialdemokraterne, SF og Radikale Venstre.

- SF ønsker en slagkraftig alliance mellem SF, Socialdemokraterne og Radikale Venstre baseret på 10 politiske pejlemærker, der samler partierne, siger SF's gruppeformand, Ole Sohn.

Ifølge SF skal partierne blandt andet samles om at bryde den negative sociale arv, om markante energibesparelser, en stærkere klimaindsats, ambitiøs fattigdomsbekæmpelse, en skattereform og afskaffelse af landbrugsstøtten.

Pejlemærkerne er ledsaget af en række underpunkter, hvoraf det blandt andet fremgår, at alle folkeskoler skal tilbyde lektiehjælp til eleverne i hele skoleforløbet, at energiøkonomiske biler skal være markant billigere, og at ældre medarbejdere skal have mulighed for at arbejde på nedsat tid til fuld løn på både offentlige og private arbejdspladser.

Mette Frederiksen (S) siger til TV2 News, at hun er positiv over for SF's pejlemærker.

Hos Radikale Venstre får SF's pejlemærker imidlertid en kølig modtagelse. Næstformanden i den radikale folketingsgruppe, Morten Østergaard, karakteriserer dem som "alt godt fra havet lavet i SF's presseafdeling".

Til TV 2 News udtaler Morten Østergaard at,

- Vi synes, at der er behov for at tage en grundlæggende diskussion og få nogle reformer på tegnebrættet, men SF forsøger at lukke debatten.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hos Radikale Venstre får SF's pejlemærker imidlertid en kølig modtagelse. Næstformanden i den radikale folketingsgruppe, Morten Østergaard, karakteriserer dem som "alt godt fra havet lavet i SF's presseafdeling".

Ja, det bliver nok svært for den radikale folketingsgruppe at godkende det "pejlemærke" der går ud på at de mørke mænd skal skride ad helvede til...

Det er et skuffende udspil fra SF; der er intet nyt og bemærkelsesværdigt ved deres ti pejlemærker, så det er ikke helt chokerende, at de radikale tilsyneladende ikke er tilfredse.

Med alle de akademikere i vælgerskaren kunne partiet så ikke lade bare én økonom arbejde med når teserne udarbejdes.
"ældre medarbejdere skal have mulighed for at arbejde på nedsat tid til fuld løn på både offentlige og private arbejdspladser."
Det bliver sandelig godt for konkurrenceevnen.
"Landbrugsstøtten afskaffes og midlerne bruges i stedet til at løfte udviklingslandene"
Hvorfor ikke bare hæve ulandsbistanden til 10% af BNP?

det er da overraskende hvor gammeldags det er at fokusere på alt muligt, ex. børnereklamer . Hvad ligestillingen? kampen mod diskrimination af de etniske minoriteter. Hvor partierne jo er enige.

Jyllands Posten:

"SF's bagland på asyl- og integrationsområdet råber nu vagt i gevær overfor formand Villy Søvndals retorik på udlændingeområdet.

Stifteren af SF's asylpolitiske netværk mener, at SF-formanden har trukket en ny kurs på udlændingeområdet ned over SF's medlemsskare og påpeger, at en hårdere tone kun skader integrationen i Danmark.

- Der har overhovedet ikke været nogen debat om det internt i partiet. Det er blevet trukket ned over medlemmerne oven fra. Vi synes ikke, at det er særlig sjovt at have en intern kamp for åben skærm, men der er ikke rigtig noget alternativ, siger Michala Bendixen, der er stifter og kontaktperson for SF's asylpolitiske netværk, til Ritzau."

Meget tyder på at et af SFs mest markante pejlemærker bliver en klar og entydig fremmedfjendsk politisk profil.

Glæder mig til, at smide de muslimske mørke mænd af Yemen til, med Waffen-SF som fortrop, burde opgaven kunne løses hurtigt og smertefrit!

Godt Villy og de andre endelig har fået overstået pubertetsalderen, og er blevet voksene og ansvarlige!

Hvad forhindrer Morten Østergård i at diskutere politik, når det angiveligt er det han vil? Og hvad er det egentlig han gør?

Tillad mig at fnise. Her kommer SF med konkrete bud på politik. De blaserte fra denne tråd til Radikale afviser dem blot uden stillingtagen. Til gengæld ville det klæde Socialdemokraterne at komme frem i en offensiv diskussion af deres egne teser. Jeg kan ike se, at de ti skulle udelukke en ordentlig diskussion af de ni. Kom nu for syv sytten, I kan da ikke bare lade Mette Frederiksen arbejde for det helt alene? Hvad har I, 50.000 medlemmer? Hvad bestiller de?

@ Per Thomsen

Læser man Information.dk er der næsten ikke en nyhed hvor du eller Per Vadmand ( Er I tvillinger ?) optræder med jeres lumre selvfede og gammelsocialistiske bøvserier.

Er du førtidspensionist siden du i døgndrift kan sidde og komme med alle dine helligheder?

Lurifax, i det indste er Thomsen og jeg vores meninger bekendt og gemmer os ikke bag fjollede pseudonymer.

Heinrich R. Jørgensen

"Lurifax" var salig Erling Olsens pseudonym. Han var en exceptionelt dygtig drillepind, og havde en fantastisk humor.

Meget ulig ovenstående debattør.

Og nu skal topskatten minsandten også ned.

Hej Villy Søvndal! Pia og Anders har ringet. De vil gerne have deres politik tilbage.

Det er lidt pudsigt at tænke på, at SF stod for Socialistisk Folkeparti for nogle måneder siden, ik'? Er der nogen, der har et bud på hvad S'et står for nu?

Søvndalistisk?

"De vil gerne have deres politik tilbage."

skulle have været:

"politikker" - i flertal, naturligvis.

Heinrich R. Jørgensen

"Stemmefiskende"?

Heinrich R. Jørgensen

Eller måske skal de skifte S'et ud med et P.

"Populistisk Folkeparti"?

Jeppe Brogård

Bo Nielsen. Hvor har de sagt det med topskatten, har du et link? Tak.

I er sgu en flok grædekoner at se til ....lol

Ekstra Bladet:

”Søvndal tavs om græsrodskritik... SFs' formand, Villy Søvndal, vil ikke diskutere sin skærpede integrationsretorik med partiets kritiske asylnetværk, der holder møde torsdag … Ingen kommentarer… SF's Villy Søvndal vil ikke svare på kritikken fra partiets asylpolitiske netværk i København, der er stærkt bekymret over formandens skærpede retorik i udlændingedebatten.”

Dagbladet Information er efterhånden det eneste nyhedsmedie i Danmark, der ikke har bragt historien om den store interne modstand mod SFs nye fremmedfjendske kurs.

Hvorfor?

Der mangler en tese hos SF og det er hvordan partiet helt konkret vil bekæmpe religiøs fanatisme og religiøs intolerance.

Hvordan vil SF bekæmpe religiøs intolerance?

Hvad vil SF gøre med de islamister og andre religiøse fanatikere i Danmark der ikke vil skride a H til?

RH Ristinge:

"I er sgu en flok grædekoner at se til ....lol"

Nå ja, hvad kan man forvente af én der har skrevet stolpe og stople ned om hvor rigtig den neoimperialistiske krig og besættelse i Afghanistan er? Jeg forstår, du synes SF bør føre borgerlig politik. Men der er vi så bare nogle venstreorienterede mennesker, der mener anderledes.

Dorte:

”Hvad vil SF gøre med de islamister og andre religiøse fanatikere i Danmark der ikke vil skride a H til?”

Bare rolig Dorte, Villy skal nok finde på noget. Du kan være sikker på at hans fodboldretorik ikke er noget han bruger for sjovs skyld og narrestreger.

Nu er det jo blevet afsløret, at Villy Søvndal allerede forsøgte at få indført en fremmedfjendsk udlændingepolitisk profil i SF i 2001, men at han dengang blev kaldt til orden af den daværende leder af partiet Holger K. Nielsen.