Læsetid: 1 min.

Strejke ødelægger sygehusene

22. april 2008

Konflikten blandt landets sygeplejersker kan komme til at skade de offentlige sygehuse i lang tid. Sygeplejerskernes formand opfordrer patienter, der rammes af konflikten, til at søge behandling på privathospital i stedet, og det kan være katastrofalt for det offentlige sygehusvæsen.

Det forudsiger Bent Hansen (S), som er formand for regionerne, der driver de offentlige sygehuse.

"Det kommer bag på mig, at konflikten er dér, hvor det handler om at nedbryde det offentlige sygehusvæsen og fremme det private," siger Bent Hansen om udmeldingen fra sygeplejerskernes formand, Connie Kruckow.

ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Regeringen er tvunget til at tage stilling i denne sag og det har de også gjort ved at vælge strategien om at gøre de strejkende upopulære.

Det offentlige sygehusvæsen har i årevis været plaget af for lave lønninger når man tager arbejdstider, arbejdsbyrde og den uddannelsesmæssige baggrund i betragtning af fx læger og sygeplejersker.

Selvfølgelig kæmper de for højere lønninger og det er ikke deres skyld at de har været tvunget til at lancere en strejke. Det er meget logisk og forudsigeligt at den ville komme.

Det mest synlige problem er selvfølgelig, at patienterne ikke kan blive behandlet, men der er også en anden dagsorden bagved. Problemet på længere sigt er nemlig ved at gå op for alle - at strejken sammen med behandlingsgarantien er en direkte støtte og endda tilskudsordning til det private sundhedsvæsen.

Det vidste regeringen godt da de lovede at behandlingsgarantien står ved magt. Regeringen har også udtalt at man ikke vil blande sig i konflikten, selvom de åbenlyst har valgt side. Det er derfor meget let at konkludere at regeringen må støtte en privatisering af sundhedssystemet.

Det er ganske simpelt og logisk:

Langvarig lav løn og høje arbejdskrav --> Strejke --> Mange flere patienter + behandlingsgaranti --> høj efterspørgsel i de private klinikker --> højere priser (og lønninger i det private) --> at flere offentligt ansatte i sundhedsvæsenet søger mod det private = udhuling af det offentlige sundhedssystem.

Støtten til det private sundhedsvæsen består i, at regionerne SKAL betale de private klinikker for de henviste patienter fra det offentlige system ==> en offentligt støttet privatisering af sundhedsvæsenet!

Ønsker vi borgere virkelig, at vores skattekroner skal gå til tilskud til en privatisering af sundhedsvæsenet????

Det er dybt godnat, at regeringen leger kispus med befolkningen på denne måde!