Læsetid: 2 min.

Tilfredsheden med Fogh stiger med lønnen

41 procent af danskerne mener, at Danmark er blevet bedre under Anders Fogh Rasmussen, som i morgen har været V-formand i 10 år
Blandt danskere med høje indkomster siger over halvdelen, at Danmark er blevet et bedre land at leve i, mens Anders Fogh Rasmussen har været ved magten.

Blandt danskere med høje indkomster siger over halvdelen, at Danmark er blevet et bedre land at leve i, mens Anders Fogh Rasmussen har været ved magten.

Carsten Snejbjerg

Indland
17. april 2008

Anders Fogh Rasmussen (V) har gjort Danmark bedre at leve i, mener 41 procent af danskerne, mens resten siger, at Danmark er uforandret eller værre at leve i.

Tilfredsheden stiger klart med indtægten hos vælgerne, viser en meningsmåling, som Catinét har lavet for Ritzau blandt 1.000 vælgere. Det sker i anledning af Anders Fogh Rasmussens 10-års jubilæum som Venstreformand i morgen. Siden november 2001 har han været statsminister i en koalition med de konservative og med Dansk Folkeparti som støtteparti.

Hos de rigeste mener halvdelen af vælgerne, at Fogh har gjort landet og livet bedre. Hvor husstandsindkomsten er over 600.000 kroner om året, siger 51 procent, at Danmark er bedre eller meget bedre at leve i. Blandt folk med lav indkomst, under 200.000 kroner for husstanden, mener kun 32 procent, at landet er blevet bedre under Fogh.

'En lussing til Fogh'

Socialdemokraternes finansordfører, Morten Bødskov, kalder målingen en lussing til Fogh.

"Det er det, fordi et flertal ikke er tilfredse med det, han har lavet. Man har givet store skattelettelser til dem med meget store indkomster, mens de, der skal have passet børn i daginstitutionerne eller mor passet på plejehjemmet og i øvrigt tjener mindst, oplever bagsiden af regeringens politik med nedskæring af den grundliggende velfærd," siger Bødskov.

Det er også en lussing fra vælgerne, når ikke flere er tilfredse på trods af et historisk stort økonomisk opsving, mener Bødskov.

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, synes lige omvendt, at resultatet for Fogh er flot. Hun hæfter sig ved, at kun 28 procent af vælgerne synes, det går dårligere.

"Det svarer jo til SF's og Enhedslistens vælgere," siger hun med et meget løst regnestykke.

Om tilfredsheden, som stiger med indkomsten, siger hun:

"Det skyldes en gammel fordom om borgerlig politik. Der er aldrig gjort mere for at bryde den sociale arv, og køen af arbejdsløse har aldrig været kortere," siger Støjberg.

Peter Skaarup, som er næstformand i Dansk Folkeparti, mener, at Fogh har gjort Danmark "meget bedre" at leve i. Han synes især godt om den stramme udlændingepolitik.

Det store flertal af Dansk Folkepartis vælgere synes også, at Fogh har gjort Danmark bedre, men ikke nødvendigvis på grund af de voksende friværdier og skattestoppet. Det har ikke gavnet DF-vælgerne i samme grad som højere indkomstgrupper, påpeger Skaarup.

"De lavere lønnede synes ikke, at det er gået så godt. Det kan jeg godt forstå," siger Skaarup.

"Foghs politik har været socialt ansvarlig på grund af os - ikke på grund af Fogh," siger Skaarup.

Statsministeren kommenterer normalt ikke meningsmålinger og har heller ikke ønsket at kommentere denne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Klart, at der er en sammenhæng.
De, der har mest gips i beholderen, har de højeste indtægter, den bedste almen viden, det bedste humør og så stemmer de selvfølgelig også på det bedste parti.

Læg i øvrigt mærke til hvor meget humør, der er kommet i Villy efter, han er rykket markant mod højre. Godt for Villy!

RV og EL er stadig nogen sure ribs, og de lærer det nok aldrig.

Jørn Bent, din tro på, at folk får løn efter kvalifikationer og bliver belønnet som fortjent i dagens Danmark, er hjertegribende.

I virkeligheden er det jo ofte sådan, at de, der er mest ligeglade med andre menneskers velfærd, også er bedst til at rage til sg - og det er da klart, at de stemmer på Fogh.

Michael Skaarup

to ting:

1.

1000 interviewpersoner.
jeg går ud fra at der valgt et lige antal vælgere fra alle de opstillet kritiere for personlig indtjening.
Disse vælgere er ud af (1999) 4.177.900 vælgere
kilde http://www.europarl.europa.eu/election/law/da/ladk01da.htm
dvs. 1: 4178 vælgere
den undersøgelse vil jeg drage min tvivl om, det statitiske grundlag.

2.

Spørgsmålet kan jo ikke reelt besvares udfra de svar muligheder som fremlægges for interviewpersonen.
Man kan erstatte "Anders Fjogh" med antallet af regndage, den global opvarming, flere tv-kanaler, højere hastighed på internettet og - på motorvejene, osv.

Havde man blot inkluderet 10-15 svar muligheder hvorfor det gik bedre, vil man bedre kunne drage sammenligningen i mellem Fjogh, og en bedre privat økonomi, eller en strammere invandringspolitik. som det der er udslaggivende for en gerelle tendens. I dette tilfælde sympatien for et lands leder af den demokratiske forsamling.

Men det er alligevel en sjov historie, der bevidne mine hypotese om det symbiotiske forhold, imellem medier og politikere. Da historien, siger mere om forholdet til lederen af den demokratiske forsamling, og landets medier, end om landets borgere forhold til samme leder, som artiklen på baggrund af undersøgelsen betoner i overskriften.

Det er af ren afhængighed til mediet, at en politikere behøver at beskæftige sig med "historien", og den er ren afhænighed af medierne bringe den.

mere kærlighed

Michael Skaarup

og undskyld mine slå fejl.

"Gips i beholderen" kan være i hjernekassen og/eller i mavesækken og hosliggende organer. At meget af det ifølge Jørn Bent skal give højest indtægt i "Danmark" i dag, taler vel for sig selv.

"Han har både begrebet og lært godt og er i det hele taget en gipsafstøbning af et levende menneske". (Kant).

Også i Leningipsfigurernes lande stemte "folk" altid på "det bedste parti", som stod for "den korrekte linie" (eller i vor tids sprogdragt: "Den enda vägens politik" - Carl Bildt, svensk borgerlig udenrigsminister). "Folk" har jo i det hele taget altid stemt på "det bedste parti", ikke mindst i et vist land mod syd... "Frihed" er godt defineret af Sandemose: "Frihet er det vi er vant til".

Demokratiet mangler desværre en væsentlig forudsætning. Det forudsætter oplyste mennesker som er villige til at ofre noget for sin frihed. For det går til grunde blandt selvtilfredse småborgere med blind autoritetstro som tror de lever af flæskeprisen. Jvf. en vis afstemning i 1972.

Hvis det er en lussing til Fogh, er det i ligeså høj grad en syngende lussing til den samlede opposition. Hvis folket er så utilfredse med Fogh hvorfor har han så vundet 3 valg, og har et VKO flertal bag sig i meningsmålingerne?

Til Michael Skaarup
Jeg kan berolige dig med at en undersøgelse der baseres på 1000 interivews i Danmark ligger indenfor det statistiske acceptable på omkring de 3-5% unøjagtig.

Læste en artikel om nogle borgere i Farum, der mente at Brixtofte havde været verdens bedste borgmester. Han havde jo givet dem rejser og nye computere. Siger vist alt om danskerne og deres moral.

Læste engang et tilsvarende interview med en gammel tysker, der sagde "at godtnok havde Hitler udryddet jøderne, men han havde jo også givet det tyske folk en masse godt"

Fogh Rasmussen er verdens største løgnhals, har rodet Danmark med ind i en ulovlig krig baseret på et løgnagtigt grundlag og alligevel mener Bent at det er intelligensiaen der stemmer på ham. Hmmm, så ser det squ sløjt ud.
Men som sagt tidligere så længe der er friværdi,Ikea, Bilka, fladskærme og nye firhjulstrækkere, så kan Fogh sove roligt. Et par tusind dræbte børn i Iraq betyder mindre for Foghs gennemsnits vælger end den nye Samsung 42", en ridse i den vil kunne holde en Fogh vælger vågen om natten, børnene ikke!

Og så må man da give Bent ret i at de der tjener mest også stemmer på det parti, der lader dem score kassen mest muligt. Det med den bedste almene viden vil jeg så sætte spørgsmålstegn ved.

Misundelig? Nej bekymret, men det vil en borgerlig vælger nok ikke kunne forstå.

Dorte Sørensen

Jørn Bent mener du alvorligt, at politiks fremgang drejer sig om det bedste humør og bedste viden.
Hvis det var tilfældet så skulle Fogh-regeringen ha´været væk for længst.
Jeg er mere tilbøjelig til at tro, at politisk fremgang i øjeblikket mere drejer sig om kynisme, fifleri og held med konjunktiren.

Et elsempel:
Fogh Rasmussen fortæller altid at han holder hvad han lover. Men det passer langt fra. Fx lovede han i valgkampen i 2001, at han ville afskaffe minuttyranniet. Men hvad er der sket - endnu mere styring og kontrol. Fx bruger socialrådgiverne i dag 82 pct af deres arbejdstid til kontrolopgaver.

Hvad angår det med højkonjunkturen, kan man jo diskutere om det er held. Gennem forskellige lovtekniske tiltag, f.eks. nye låneformer, loft over boligbeskatning osv., pumpet noget nær en halv billion kr. (500.000.000.000) ud i økonomien indenfor de sidste ti år. Disse penge er ikke konkret tjent af noget menneske, de er ikke resultat af en øget produktion. De fleste af pengene er naturligvis bundet i mursten, men den falske fornemmelse af at det er jul hver dag, får folk til at øge forbruget.

Højkonjunkturen, den del af den der er udtryk for realøkonomisk vækst, er finansieret for lånte penge.

(Spamkode: jinx)

Kurt Svennevig Christensen

@Læser: "Fogh Rasmussen er verdens største løgnhals, har rodet Danmark med ind i en ulovlig krig baseret på et løgnagtigt grundlag og alligevel mener Bent at det er intelligensiaen der stemmer på ham. Hmmm, så ser det squ sløjt ud.

Men som sagt tidligere så længe der er friværdi,Ikea, Bilka, fladskærme og nye firhjulstrækkere, så kan Fogh sove roligt. Et par tusind dræbte børn i Iraq betyder mindre for Foghs gennemsnits vælger end den nye Samsung 42", en ridse i den vil kunne holde en Fogh vælger vågen om natten, børnene ikke!"

Det er så uhyggeligt og grusomt sandt.

Til alle sure opstød over min kommentar:

Jeg har da bare det bedste humør!
Ha!

Længe leve den borgerlige regering!
Stem på Fogh!!!

Tak til den danske Højrefløj
og Anders Fogh Rasmussen.

Jeg vil hermed gerne takke den danske statsminister Anders Fogh Rasmussen,
og hans gode ven: den amerikanske præsident George W. Bush. To sande repræ-sentanter for det højre-radikale verdens og menneskesyn.

Også tak til danske meningsdannere på højrefløjen, herunder Niels Krause Kjær,
Søren Krarup, Jesper Langballe, Pia Kjærsgård, Berlingske Tidende, Politiken, Information, BT, Ekstra Bladet m.fl. samt Danmarks Radio og TV2’s journali-ster. Man skulle ro, at de var uddannet i min tid i Berlin og ansat af Propagan-daministeriet. Mage til demagogisk professionel indsats skal man lede længe ef-ter. Nå, ja lige bortset fra MGM, Paramount, Disney Film, Colombia Film, CNN, ABC og Fox News etc.

Det er lykkedes i løbet af blot 25 år, at få manipuleret og indoktrineret en hel be-folkning til, at ro på, at markedsliberalisme og deres fri spil, et stærkt militær og
politi, er noget nær en naturgiven samfundsmæssig til stand. Dygtigt. Men der har været hjælp af talløse amerikanske film og tv-serier. Nu er Danmark oven i købet i krig flere steder. Sammen med George W. Bush og USA. Af nogle i øv-rigt benævnt som en krigsforbrydernation. Men det jo en hel anden historie. Nå ja, bortset fra, at fire millioner vietnamesere døde som en følge af USA’s krig der. Men det jo bare nogle sølle asiater. Den stærke overlever jo, ikke.

Nu har danskerne så igen den 13.november 2007 hoppet på den højreradikale re-torik, godt hjulpet af bl.a. skattelettelser. For det der med velfærdsstaten er jo ba-re snart historie. Sådan noget svæklinge lort. Det kan ikke bruges til noget. Lad de svage dø hvis ikke de kan klare sig. Samfundet har ikke brug for dem. Derfor:
afskaf folkepension, førtidspension, kontanthjælp mv. Eller ombyg nogle af de gamle hospitaler til en slags eutanasicentre så kan I få nogle lægestuderende til, at gasse dem.

Brug hellere budgettet til det modige danske forsvar. Den anden dag var jeg på nettet, YouTube og der fandt jeg videoklip med danske pansersoldater der afspil-ler et af mine favoritnumre: ”Panzerlied”.

Jo det danske forsvar har den rigtige holdning til samfundet: gi dem flere penge. Også til PET og FET der placerer skjulte kameraer i folks lejligheder godt gået. De er dygtige.

Og den danske venstrefløj! Jo der har I rigtigt udmærket jer. Den er blevet latter-liggjort, kriminaliseret, forhånet og frosset ude. Personer med venstrefløjstilhørs-forhold er blevet afskediget fra deres arbejde mv.

Det er også derfor, at Anders Fogh og den danske højrefløj har så høj en kurs blandt de amerikanske ledere. Og i den kontekst bilder I folk ind, at der er for-skel på Clinton og McCain! Ha! I er sande mestre i løgn og omskrivning.

Endnu engang tak til det danske medieestablishment, støttet af dansk erhvervsliv m.fl. har sikret landets overgang til en quasi- fascistisk politistat.

I har min beundring. Jeg hylder jer.

Heil Fogh!

Adolf Hitler
Tidl. Führer, Berlin,
pt. c/o Helvede.

PS Gør endelig Fogh til Præsident for Europa. Så er I sikre på, at alle EU lande-ne bliver til et område og en politistat. Særligt visse kredse i Tyskland vil imøde-se dette med forventning. Bl.a. den tidligere tyske tv-værtinde Eva Hermann.

Psykosen lever i bedste velgående!