Note
Læsetid: 1 min.

Første videnskabelige konference i Warcraft

Indland
9. maj 2008

I denne weekend afholdes den første videnskabelige online-konference om computerspillet World of Warcraft (WOW). 10-15 forskere vil logge på deres WOW-profiler og bruge weekenden online med at studere, observere, forske og tale med spillerne.

"Det her bliver ikke en typisk konference. Vi afholder selvfølgelig paneldiskussioner, laver sociale aktiviteter og diskuterer forskningsemner i den virtuelle verden. Men vi laver også udflugter gennem landskaber, der er hærget af farlige uhyrer," fortæller John Bohannon, som for længe siden fik ideen til konferencen, som arrangeres af William Sims Bainbridge, sociolog og leder af afdelingen for Human-Centered Computing i National Science Foundation, USA.

Bainbridge påpeger fire fordele ved konferencen:

Det er let at finde mange folk at studere, at lave gentagne studier og eksperimenter under kontrollerede forhold, der er adgang til både sociale og økonomiske studier, og det er enormt billigt at lave sin forskning.

William Bainbridge mener desuden, at folk opfører sig nogenlunde i spillene som personer i virkeligheden. Og det kan derfor lade sig gøre at få et rimeligt godt indblik i folks hverdag. kkd

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her