Læsetid 3 min.

Mænd, der køber sex hos handlede kvinder, går fri

Politiet i København har ikke rejst en eneste sigtelse mod mænd, der har købt sex af handlede kvinder. Ministeren erkender, at bevisbyrden er tung at løfte
10. maj 2008

Selv om køb af sex hos en handlet kvinde ifølge straffeloven kan sidestilles med voldtægt, har politiet i hovedstaden ikke rejst en eneste sigtelse i en sådan sag.

"Jeg kan ikke umiddelbart komme i tanke om sager med sådan et indhold," siger chef for Efterforskningsenheden i Københavns politi, Svend Foldager.

Og det vækker kritik fra oppositionen, der anklager regeringen for at svigte de handlede kvinder. Ifølge SF's Pernille Vigsø Bagge har politiet ikke tilstrækkelig fokus på hverken efterspørgsel eller kvindernes retssikkerhed.

"Vi er nødt til at bede ministeren om at sørge for, at politiet tager det alvorligt," siger hun.

I dag anslås det, at der i Danmark er ca. 250 kvinder, som er handlet til prostitution. Har de i gennemsnit tre kunder dagligt, svarer det til 750 sager, der kan straffes med voldtægtsparagraffen, påpeger Vigsø Bagge.

"Men i dag er retssikkerheden helt på mandens side," siger hun.

Justitsminister Lene Espersen (K) medgiver, at sådanne sager er særdeles svære at føre. De færreste kunder spørger til pigernes baggrund, og kvinderne vil næppe fortælle, at de er handlede, da manden så vil vælge en anden prostitueret.

"Derfor er det utrolig svært at finde en mand, der forsætligt ved, at hende her, hun er handlet," siger ministeren.

Politiet: Ingen kontakt

Ifølge Lene Espersen er politiet i jagten på bagmændene tilstede i prostitutionsmiljøet for at tale med pigerne - og kunderne:

"For at få nogle af dem til at indse, at de bærer et moralsk ansvar for, at en pige frivilligt er med i det, hun gør," siger ministeren.

Men den udlægning genkender Svend Foldager ikke:

"Vi kontakter ikke almindeligvis mænd, der køber sex.

Vi ser dem på gadeplan, og når vi taler om handlede kvinder, er de jo typisk i et lokale," siger han.

Også den radikale Lone Dybkjær anklager politiet for ikke at gøre nok. Hun anerkender, at bevisbyrden er svær at løfte:

"Ja, men det er det, man har politiet til - at finde forbrydere."

De radikale ønsker en præcisering af, at køb af sex hos handlede kvinder er forbudt, men det afvises af ministeren. Hun peger på, at man i Finland har en lignende lov, som ikke har ført til domfældelse, fordi anklagemyndigheden ikke kan løfte bevisbyrden.

I går drøftede Folketinget endnu engang købesex, og mens Socialdemokraterne vil have en undersøgelse af positive og negative effekter ved at kriminalisere køb af sex hos prostituerede, så vil ministeren afvente erfaringerne fra Sverige. Men der skal meget til, før den danske regering vil overveje en kriminalisering af sexkunder.

"Der skal være meget, meget, meget overbevisende tal, og slet ikke i nærheden af det, vi har hørt indtil videre. Foreløbig virker det som om, at prostitutionen er tilbage på gadeplan, og at der er piger, som har fået det dårligere. Jeg ønsker ikke at lave lovgivning, der betyder, at pigerne får ringere vilkår, fordi vi flytter prostitutionen fra gadeplan og ned i skjulte lokaler," siger Lene Espersen.

SF overvejer nyt forslag

Den svenske regeringens redegørelse ventes klar i 2010, og foreløbig satser regeringen på at fælde bagmændene og på at oplyse kunderne om de barske realiteter om handlede kvinder.

"Det handler om at få information ud til befolkningen om de forfærdelige menneskeskæbner - om piger, der som 12-årige er blevet solgt af deres familier. Den slags historier skal ud at ligge i kantiner og på frokostbordet, for det kan få folk til at se pigerne som ofre, og ikke som nogle, der bare har valgt en anden måde at tjene deres penge på," siger Lene Espersen.

Hos SF overvejer man muligheden for at indføre en paragraf om uagtsom voldtægt i forbindelse med købesex hos handlede kvinder.

"Det skal undersøges nærmere, så man ikke kan dækkes sig ind med, ikke at vide det. Handlingen er kriminel uanset hvad," siger Pernille Vigsø Bagge.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritiske, seriøse og troværdige.

Se om du er enig – første måned er gratis

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Når politiet og justistministeren mv mener at bevisbyrden er svær at løfte, hvorfor køre bolitiet så ikke sexkunden hjem til konen eller til mor. Mon ikke det vil have et præventivt element . Eller også kunne politiet aflægge familien et besøg ligesom regeringen har forslået, at politiet skulle mht til unge lovbrydere.

Carsten Friskytte

Artiklen viser, at man kan lovgive af hjertets - og feministernes - lyst til dommedag om kvindens ældste og mest udbredte erhverv, men lige lidt hjælper det. Og tænk, så vil de faldne kvinder slet ikke frelses! Måske vil de heller ikke ynkes og opfattes som ofre? Jeg tror, at købefisse er kommet for at blive....

Nå, viser artiklen det? Du mener måske Danmark har en skrap lovgivning på området, og nu kan man bare se hvor lidt den virker?

Sikke en bananstat der lader det være de facto straffrit at købe slaveydelser. Primitivt og chokerende at så mange danskere (inklusive Carsten Friskytte) mener det er en acceptabel tilstand, at der er mennesker i vores land der ikke ejer deres egen krop.

PS. Politiet har ikke så svært ved at gøre hælere ansvarlige for deres egne handlinger. Hvordan kan det så være så stort et problem i forhold til køb af slaveydelser?

HB Rasmussen

Carsten Friskyttes bemærkning viser præcis hvorfor der ikke bliver gjort noget ved slavehandlen og dens hælere: de er skide ligeglade.

Kyniske, afstumpede røvhuller bekymrer sig ikke om slavehandel.

Problemet er vel, at det kan være svært at bevise, at kvinderne er blevet tvunget til prostituion mod deres vilje. feltet er en gråzone, hvilket både typer som Friskytte og mandehaderne, der giver mændne skylden for at prostitution eksistererbevidst eller ubevidst glemmer.

Den mest oplagte løsning på problemet er at kræve en autorisationsordning for prostituerede. En autorisationsordning ville betyde, at misbrugere, der kun er blevet prostitueret for at finansiere deres misbrug, vil søge behandling på et langt tidligere tidspunkt, fordi de ikke kan tjene penge til misbruget.

Det vil også gøre det sværre for kriminelle, der ikke benytter sig af smuglede kvinder, men af frivillige prostituerede, at snyde systemet.

Det kan selvfølgelig ikke stå alene, men skal følges op af konstante razziaer i de gader, hvor de gadeprostituerede trækker.

Carsten Friskytte

Desværre kan alle jo ikke være så dannede og højbårne som vor ven fra det nordsjællandske, HB Rasmussen. Men jeg er såmænd også tilfreds med at have begge ben på jorden. Hellere dét, end næsen i sky!

Nu er der jo bare det ved hele miséren, at vi lever i en verden, hvor det er almindeligt at købe folks kroppe, forstand og bevidsthed i et bestemt og på forhånd aftalt antal timer dagligt: Når de er på arbejde! I nogle tilfælde også i fritiden.

"Prostitutionen" er altså sat ind i et almindeligt accepteret system, kaldet lønarbejde. Det kan ikke være anderledes, da almuen ikke kan organisere den samfundsmæssige produktion selv. De evner det ikke.

Nogle vil så hævde, at almuen blot sælger sin arbejdskraft, dvs. udlejer den i et aftalt tidsrum. Ja, men luderen udlejer også blot sin skede til luderkunden - endda i et meget kort tidsrum. Hvad er egentlig forskellen på det arbejde, som udføres af en frisør, en tandlæge, en fysioterapeut og en luder?

Er det kravet om at der skal være sympati involveret i en kønsakt? Så vil mange gå forgæves til frisøren, tandlægen og fysioterapeuten! Det samme vil være tilfældet i ret mange ægteskaber, thi kvinder vælger stadig i en vis udstrækning deres børns fædre efter forsørger evne. Naturligvis ikke i det venstreflippede, feministiske univers, men i virkelighedens verden. Den, som jeg er en del af.

Mennesket er endnu kun en abe med velvoksne pandelapper. Man skal ikke skrabe særligt dybt for at finde dyret og det primitive i os. Den der forpulede buket roser, som han slæber hjem, når libidoen stiger, er erstatningen for byttet til barnemoderen. Det er vel hip som hap om roserne erstattes af knitrende sedler, som kan omsættes i mad til børnene - eller dyre sko og kjoler? Enhver har vel sin lyst? Hvis Angelica hellere selv vil ud for at nedlægge byttet, så for min skyld ingen alarm. Vi lever i en fri verden, hvor enhver frit kan vælge erhverv - hvis mulighederne er tilstede.

Utugtsaftaler er et helt naturligt og positivt fænomen, som burde påskønnes istedet for at foragtes. Især for de mænd, der ikke ønsker at reproducere sig selv, er det ovenikøbet en økonomisk og social fordel. Man behøver ikke spilde tid på en sur og hysterisk kvindelig partner, og man behøver ikke sove på sofaen i stuen i tide og utide. I gamle dages inuitkultur havde to mænd kun een kvinde med på slæderejse, som de deltes om - uden problemer. Det var nok til at tilberede skind, sy kamikker osv. Skide smart!

HB Rasmussen

Ja, ja, bla, bla - alle mulige dumme undskyldninger for at der ingenting sker. Det er klart at et røvhul ikke kan kende forskel på en luder og en slave. Og det fremgår tydeligt at din virkelighed, friskytte, er al for beskyttet. Der er kun én kur for at du kan forstå det, og det er at du selv bliver forhandlet som slave. Du har jo et røvhul, og det kan udnyttes.

Carsten Friskytte

Vor højintellektuelle ven(inde?) fra Farum, HB Rasmussen, når nye tinder med sit seneste bidrag her i debattråden. Såvidt jeg ved, er tilskyndelse til (også mandlig) prostitution strafbart. Jamen, når HB Rasmussen vil optræder som kobler, er han så meget bedre end den prostituerede?

Jeg spørger bare...?

Kan det ikke hænge sammen med, at den (mis)handlede kvinde belønnes med en udvisning hvis hun samarbejder med politiet? Selvom man ikke skulle tro det, er der sikkert dem, for hvem livet som prostitutionsslave er bedre end hjemsendelse.

I øvrigt bør SFs forslag om uagtsom voldtægt ikke have gang på jorden. Der findes sex med tilsagn, og der findes voldtægt. Der findes ikke mellemformer.

Det er ikke manden der køber sex der er den kriminelle her. Det er bagmændene. Ifølge BT har Belgien dømt over 700 bagmænd ved at bruge rufferi paragrafferne. Det kan man altså også gøre i Danmark hvis man vil.
Rufferi er nemlig ikke lovligt i Danmark.

Mest hyklerisk er dog nok Lene Espersens holdning til de handlede kvinder der via trafficking er tvunget til at sælge deres krop; hun mener seriøst at de her kvinder er kriminelle - men også ofre. Det er dybt hyklerisk, Lene E.

De her kvnder har INTET andet valg end at gøre hvad de bliver bedt om.

I forhold til diskussionen mv. der kører her handler det altså om at skulle bevise, at manden vidste at kvinden var handlet, dvs, var offer for trafficking.

Og jo, Lene E. nogle kvinder har skam valgt dette her - fordi de ikke havde andre muligheder som 12-årige - fordi børnearbejde blev forbudt i landene - af os, vi de hellige, der altid ved, hvad der er korrekt, hodt og rigtigt.

Carsten Friskytte

Karsten Aaen: "De her kvinder har INTET andet valg end at gøre hvad de bliver bedt om."

Hvor ved Karsten Aaen det fra? Er han alvidende? En ny Vor Herre?

Næeh, han foretager en bekvem generalisering, der passer til hans propagandistiske projekt! Det er typisk for de venstreskruede tudemarie'r, som plager disse sider. Som fattigrøve hader de sindbilledet "pengemagten". Fra den stammer alt ondt i denne verden.

Virkeligheden er, at nogle kvinder med nogenlunde udseende foretrækker at tjene penge på et lagen, fremfor at slave på en fabrik eller indgå ægteskab med en - måske - voldelig mand, der fylder deres maver med børn, som hænger i deres patter i lang tid. Jeg forstår dem egentlig godt. Jeg har kendt adskillige kvinder, som har tjent til deres restaurant, café eller bar på denne måde. Derefter har de kunnet vælge den mand, som de foretrak - og bestemme over ham!

Men det passer jo ikke ikke ind i de femininisrede mænds og de rabiate feministers begrebsverden. Så hellere slå budbringeren ihjel!

Friskytte, prøv at holde dig til sagen. Vel er der kvinder som prostituerer sig frivilligt (følger du for øvrigt med i bloggen om det på Politikens hjemmeside?). Det er bare ikke det artiklen handler om!

Vil du benægte at der findes kvinder som bliver handlet som slaver og som tvinges ud i prostitution?

Carsten Friskytte

Det her handler ikke om prostitution generelt; det handler om trafficking, sexslaver, hvilket vi forhåbentligt alle er imod ?

Lad os finde ud af hvordan vi finder den bedst mulige løsning på dette problem; drop diskussionen om feminisme, kapitalisme, venstrefløj, højrefløj, mandehad etc.

Vil foreslå alle at se den fremragende, men barske, film, Lilja4Ever, der netop beskriver en skæbne for sexslaveri.

Og det handler ikke kun om kvinder; det handler også om børn; drenge, piger, og der er sikkert også mænd at finde.

Jf. evt. http://www.redbarnet.dk/Sexmisbrug_og_trafficking/Handel_/_Trafficking.aspx
og
http://www.justice.gc.ca/eng/fs-sv/tp/index.html

Lige meget hvor meget man vender og drejer det, er menneskehandel ulovligt og bør bekæmpes. Dette går jeg ud fra at også Carsten Skytte er enig i, og at vedkommende blot har misforstået emnet.

Carsten Friskytte

Artiklen handler om det betimelig i at luderkunder går fri, når de køber sex hos "handlede" kvinder. Er vi enige om det? Hvis det er tilfældet, kan vi gå i gang med at undersøge påstandens (at de er "handlede") præmisser.

Jeg mener, det feministiske og sexforskrækkede hylekors præmisser er pivfalske! Det er ren demagogi! Men det er langt hen ad vejen lykkkedes dem at skabe disse falske forestillinger - ved goebelske metoder (gentagelse på gentagelse) med hjælpe fra ligesindede i medierne og grædekonen fra Reden på Vesterbro, som er afhængig af politikernes gunst for at få bevillinger til sit projekt. Efter at hun er kommet på finansloven, har vi dog hørt mindre til hende.

Generelt vil jeg afvise at kvinder bliver "handlet". Men man kan nok finde en enkelt - til et show i medierne. Faktisk synes kvinderne ofte at det er en fordel at have en alfons. F.eks. hvis kunden bliver voldelig eller ikke vil betale. Og når politiet jager dem, er det også bekvemt at der kan skaffes nye adresser i en fart. Det tager kussekræmmeren så en afgift for. For mange danske luderes (flertallet er stadig danske) vedkommende er det ofte en kæreste eller en ægtemand!

Og selv en tjekisk eller nigeriansk luder kan finde sig en anden kradserkarl i en anden by - eller langt ude på bøhlandet i en landarbejderbolig. Ingen gider jage hende. Der står masser af villige på spring, og investeringen er kun en flybillet til lavpris.

I det hele taget er SF og Pernille Vigsø Bagge hamrende ligeglade med alverdens ludere. Men alle disse faldne kvinder giver dem en eftertragtet mulighed for at vise hvor gode og rigtige holdninger, dette parti repræsenterer. Virkeligheden er de sgu ligeglade med, efter min erfaring og opfattelse. Ren Goebels-retorik!

Hvorfor kan jeg nu udtale mig så forbandet skråsikkert på dette felt? Fordi jeg i mange år har haft det tæt inde på livet til daglig. I en sådan en situation kan man vælge mellem at falde besvimet om i forargelse eller konstatere at sådan er verden OGSÅ indrettet. Det må masser af mennesker gøre til daglig - især hvis de har deres professionelle virke i de miljøer. Og det skal nogen jo have, så politikere kan have rene hænder.

Det de snøfteri er uudholdeligt!

Carsten Friskytte

Næeh, Sofie Rye - den får du mig sgu ikke til at hoppe på! Formelt set drejer det sig om trafficking, men det er en "stråmand". I min analyse drejer det sig dybest set om kønslivets afskaffelse; den postmoderne puritanisme.

Det hele startede med pornoblade i børnehøjde, og så tog Fanden ved de hellige og nyfrelste. Det vil I helt sikkert benægte, og slå syv kors for jer, men det gider jeg ikke tage i betragtning. Balle-Lars nægtede også at have myrdet konen i Ugledige til hovedet røg af ham. Jeg skal dog medgive, at nogle af jer bliver underløbet af det ubevidste.

Hvad er det for en verden I lever i? Det må være en vatforet kuvøsetilværelse - beskyttet mod alt det grumme, som vi andre ser? Sidder i bare dér på jeres lyserøde sky og spiller harpe for de andre englebørn? Hvad fa'en hjælper det luderne? Jeg synes, det er helt i orden at de bliver hjulpet til rige nordeuropæiske lande. Så behøver de ikke kneppe så mange for at tjene det samme. Det er blot indtægtsudligning. Skide smart! Se dog lidt praktisk på det - istedet for det der snerperi, som blot breder sig som fordømmelse til andre lag i samfundet.

Måske drejer det hele sig kun om inflationen i kønsværdierne? Fisse har man altid kunnet købe, og det vil man også kunne i den bedste af alle verdener, der kun eksisterer i jeres livlige fantasi. Og I vil så påtvinge de lidt dovne kvinder, der tjener hurtige penge på et lagen, jeres forkvaklede kønsmoral? Sikke dog en arrogance og hovenhed!

"Hvorfor kan jeg nu udtale mig så forbandet skråsikkert på dette felt? Fordi jeg i mange år har haft det tæt inde på livet til daglig."

Hvad er det helt præcist din profession er?/I hvilken sammenhæng har du haft det inde på livet?

Og har du været omkring de links, jeg har postet herinde?

"Og I vil så påtvinge de lidt dovne kvinder, der tjener hurtige penge på et lagen, jeres forkvaklede kønsmoral? Sikke dog en arrogance og hovenhed!"

Igen, det er handlede mennesker/slaveri, vi taler om og ikke den generelle holdning til prostitution; og det er også dette, man skal kommentere på i denne debat.

Carsten Friskytte

Kære Sofie!
Her på siden anbefales det at afstå fra at give personlige oplysninger. Men jeg kan i hvert fald fortælle, at jeg aldrig har tjent penge på prostitution - hverken min egen eller andres!

Uanset hvor ofte du gentager påstanden om at det drejer sig om "handlede" kvinder, så bliver det ikke mere rigtigt. Det er kun et retorisk kneb, som I anvender. Hvor ynkelige og patetiske kan I blive?

Selvfølge er denne diskussion blevet et skænderi mellem folk, der afskriver sig ansvaret for at stoppe menneskehandel og folk, der vil give mænd skylden for prostitution. Følgen er seævfølgelig, at der endnu en gang ikke gjort noget effektivt ved problemet.

Indfør en autorisationsordning for prostituerede, stress gadeprostituerede, så de ikke tjener penge og før langt flere retssager mod bagmændene.

Carsten Friskytte

Jakob: Hvorfor i alverden skulle man "stresse" de stakkels tøser, som bare har en flise? Det var da en grim tanke...........

Og tror du ikke politiet gør alt for at knalde de såkaldte "bagmænd"? Og hvorfor vil tøserne ikke angive dem? Måske skyldes det, at de er fornuftige nok til ikke at ødelægge deres egen forretning?

Igen: Der findes ikke "menneskehandel" i DK. Det er et gentaget propagandakneb, som har fået "sandhedsværdi" - fordi alle tror det.

Jeg bor lige ved Hovedbanegården og kan fortælle, at det vrimler med nye prostituerede fra Østeuropa og Afrika, samt åbenlyst narkosalg.

Jeg tilbydes personligt sex og coke hver dag på vej hjem fra arbejde.

Alle i området kan se, hvem der er involveret. Mange af disse piger ser ud til at have det rigtig dårligt - det er skandaløst.

Der ligger en politistation lige ved Halmtorvet. Har de gjort noget ved problemerne? Intet.

Det københavnske politi er den mest usle undskyldning for en politistyrke, jeg nogensinde har hørt om. Man begynder at overveje, om der er andre grunde til, at de systematisk vender det blinde øje til år efter år.

Carsten Friskytte

Politiet har jo også til opgave at beskytte ordentlige folk mod autonome og den slags røde pest-rotter. Den opgave må prioriteres højere, synes jeg.

Det handler om trafficking og om at de kvinder er ofre for trafficking ofte bliver lovet et andet job end det de kommer til at udføre. (nu kan man så diskutere om prostitution er et job, men det er et anden diskussion). Og hvis man har fulgt en smule med i BT's serie om 'slaveri i Danmark' ved man udmærket godt, at mange af de her kvinder, hvis ikke dem alle er blevet lokket til Danmark under falske forudsætninger. De er f.eks. blevet lokket til Danmark med løfter om at arbejde med rengøring mv. eller noget andet, hvorefter de så bliver tvunget til at arbejde (en meget stor) gæld af til bagmændene via prostitution. Ofte er der tale om flere 100.000 kr. eller mere...

Og det var baggrunden for at jeg agde, at de ikke havde noget valg. Hvis de ikke gør som der bliver sagt, kan der ske alt muligt med deres familie, f.eks, deres sønner, deres mor eller far eller bror. Derfor har de intet valg. Ofte tager bagmændene også deres pas og billet, så de ikke bare kan rejse hjem igen.

Trafficking skal stoppes. Og det skal stoppes nu. Og det gør vi altså beddst ved at gå efter bagmændene. Derfor mente jeg (og mener) at Lene Espersen var hyklerisk, når hun udtallte at de her kvinder både var kriminelle og ofre, da huin blev interviewet til BT. Ja, de er ofre. Ja, de er kriminelle, men kun fordi andre har tvunget dem til at gøre noget som de ikke vil.

Rufferi, dvs. det at ernære sig ved andres prostitution er faktisk ulovligt i Danmark. Bagmændene lever af rufferi. Derfor skal man gå efter bagmændene fog se at få dem dømt for rufferi. Det kan lade sig gøre i Beligien, så hvorfor ikke her i Danmark?

@Angelica

Det er jo helt ufde i hampen, at kræve straf for uforsættelig overtrædelse. Det (og det vil sige objektivt ansvar) har vi kun i færdselsloven og i forbindelse med transport af vilde dyr og sprængstoffer.

End ikke bigami straffes, hvis man gifter sig igen fordi man tror ens ægtefælle er død. Den opfattelse kan man måske godt få engang i mellem.

Vigsø Bagge er i øvrigt et vrøvlehoved. Tallet på de 250 er Rigspolitiets og er tallet for potentielt handlede. Ifølge Rigspolitiet er det realistiske tal 125.

Claus Møller

Nå ok. Ja, men vilde dyr er selvfølgelig også vigtigere at beskytte end mennesker. Er det du siger, at fordi objektivt ansvar er begrænset til enkelte områder, kan det ikke udvises til et mere? Hvad er egentlig din pointe?

Den relativt stramme hæleriparagraf tilskynder folk til at tænke sig om en ekstra gang før de køber genstande som andre har tilranet sig rådighed over. Hvorfor præcist mener du, det skal være mindre strafbart at købe en 17-årig nigerianer som andre har tilranet sig rådighed over, end en billig computer?

Det er absurd at se en person benægte sandheden så meget som hr. Friskytte.
Hvad er det næste? At milliontallet af jøder aldrig blev gasset af nazisterne?

"Der findes ikke "menneskehandel" i DK. Det er et gentaget propagandakneb, som har fået "sandhedsværdi" - fordi alle tror det."

Sådan propaganda anvendes også i Sverige:
http://ekstrabladet.dk/112/article1008092.ece

Carsten Friskytte

Kære Sofie Rye!
Velkommen tilbage på slagmarken. Det var i rette tid, for tråden var ved at "dø ud". Det ligesom ingen rigtig havde interesse for den længere. Hvad kan grunden være, Sofie? Er det fordi folk bare er ligeglade og kyniske? Så er det da godt, at der findes behjertede mennesker og gæve piger som dig, der vil kæmpe for de faldne kvinders sag. For det vil de faldne kvinder jo end ikke selv. Faktisk vil de gerne sig frabedt at hattedamer ønsker at frelse dem - ved at stigmatisere dem (læs: brændemærke) og ved at gøre dem til viljeløse og hjælpeløse ofre for slemme mænd.

Og hvor er det godt, at du/I har sådan nogle forskrækkelige typer som mig. Tænk hvis alle lod sig skræmme til tavshed af jer kvindelige frontkæmpere. Så ville du ikke have lejlighed til at optræde alle vegne med dine inderlige fordømmelser, og ingen kunne se hvor god og from du er.

Jeg er slet ikke overrasket over at du foreslår at jeg bliver holocaustbenægter. Det ville jo være dejligt for dig, thi så ville enhver jo kunne forstå at jeg er en slem, slem dreng. Faktisk er det lige før jeg gør det - blot for at glæde dig, da jeg nu ikke kan gøre dig tilfreds på anden måde. Men nej, Sofie - ingen kvinder handles i DK. Det er en fiks idé, som I har indoktrineret hinanden med. Tilmed en for jeres projekt nødvendig fiks idé. Thi uden den ville Pernille Vigsø Bagge ikke få presseomtale - og ikke blive genvalgt. Politisk ernærer hun sig af social sødsuppe i rigelige mængder. Men desværre er der lidt langt mellem tvebakkerne. Velbekomme!

Friskytte er vist spild af tid at diskutere med, Sofie. Han kommer med udbrud som:

"Hvor ved Karsten Aaen det fra? Er han alvidende? En ny Vor Herre?"

mens hans egne skråsikre udmeldinger implicerer at han ser og hører alt hvad der foregår på Istedgade og Skelbækgade, også på nætter hvor han ikke selv er tilstede.

Det er vist det man kalder fortrængning.

Apropos fortrængning. Sociologen Claus Lautrup har foretaget en stor undersøgelse af danske sexkunder, og de benægtede stort set alle hårdnakket at have købt sex af slaver. Når der blev spurgt nærmere ind til emnet, viste det sig imidlertid ifølge Claus Lautrup at langt de fleste af kunderne en eller flere gange havde købt sex af kvinder der med al sandsynlighed var handlede.

Straffrihed for køb af slaveydelser gør det for nemt for folk med Friskyttes sindelag at forsætte deres blinde, kynisk uansvarlige og egennyttige projekt.

Carsten Friskytte

Kære Angelica!
Det fyger jo med anklager og insinuationer fra dig! Har du ingen argumenter?

Du skriver: "mens hans egne skråsikre udmeldinger implicerer at han ser og hører alt hvad der foregår på Istedgade og Skelbækgade, også på nætter hvor han ikke selv er tilstede." Det nok siges at være en temmelig fri fortolkning af mine indlæg! Og du kan jo ikke citere mig for den slags udsagn. Jeg har aldrig skrevet sådan. Til gengæld har jeg skrevet så meget andet, som du ikke kan lide. Og det skal jeg ikke beklage.

Der er væsentlig forskel på at give udtryk for viden, opfattelse eller mening. Og den er bestemt ikke ligegyldig. Thi så ville al kommunikation være omsonst. Jeg bestrider IKKE din ret til at mene, at der findes handlede kvinder i DK. Slet ikke! Men jeg vil gerne vide om du har konkret viden om det, eller det blot er noget du antager - med større eller mindre sandsynlighed? Du kunne begynde med at fortælle mig hvormange handlede kvinder, du har mødt/talt med?

Du citerer udtrykket: "kvinder der med al sandsynlighed var handlede."
Hvor stor sandsynlighed var der tale om? Der er forskel på "sandsynlighed" og "sikkerhed". Det kan vi sikkert være enige om, ikke?

På baggrund af det, jeg har set og oplevet, må jeg mene at sandsynligheden er meget lille. Jeg kan simpelthen ikke få det til at stemme med de facts, som jeg er sikker på, og derfor må anse for at være viden.

Men i krig, såvel som i politik, spiller sandheden og kendsgerningerne ingen rolle. Det så vi ved angrebet på Irak - diktatorens modbydelighed ufortalt. Sådan er det også i politik på lavt plan. Altså "den lille politik". Men hvis man kan få skabt en opfattelse af at have sandheden, så har man vundet retten til at handle på grundlag af denne "sandhed". Og det gjorde Bush & Co. Hvis du tror at Pernille Vigsø Bagge er anderledes indrettet i sit hoved, så tager du grundigt fejl. Husk lige, at SF blev dannet af CIA-agenten Aksel Larsen, den tidligere syndikalist, trotskist, stalinist - og et par ting mere, som jeg ikke kan huske lige nu.

Fortsæt bare med at fifle med citater af det, jeg skriver.............

Friskytte

Her står der f.eks. noget om hvor mange der er blevet sigtet for rufferi efter politiet har øget indsatsen:

http://ads.erhvervsbladet.dk/article/20080402/danmark/80402144/

Rufferi eksisterer jo kun i det omfang at mennesker bliver handlet.
Om samtlige senere blev dømt fremgår ikke, men politiet bruger sjældent ressourcer på at anlægge retssager hvis ikke de har klare beviser. Du kan evt. selv søge videre efter rufferidomme i Domstolsstyrelsens arkiver.

Carsten Friskytte

Det så ildevarslende ud, det der "Friskytte", og en kold rislen løb ned ad min ryg. Hun er vist styg, hende Angelica!?

Men særlig kvik er hun ikke. Læs blot: "Rufferi eksisterer jo kun i det omfang at mennesker bliver handlet."

Nå, da - har du aldrig hørt om at en luder lader sig optage i stalden hos en kussekræmmer? Så har du ingen "faglig" indsigt, min pige. Jeg kan fortælle dig, at de konkurerer om at blive hans/hendes bedste luder og opnå status som den foretrukne. De er sgu ikke handlede, Angelica, men kyniske og beregnende!

Så kan jeg glæde dig med at jeg ikke gider fortsætte med at diskutere på din psykopatiske facon. Find dig nogle ligemænd/-kvinder!

Friskytte

Jo, det har jeg hørt om, og så kommer det jo an på hvad man definerer som "handlet" - om det alene er at man er gældsslave, eller om det også er at andre profiterer på ens prostitution. I alle tilfælde er rufferi ulovligt.

Men du har da ret; jeg talte over mig dér for så vidt at rufferi ikke nødvendigvis implicerer trafficking.

Det ville selvfølgelig have været mere oplagt at henvise dig til Reden - Stop kvindehandel, der i tidens løb har haft kontakt med mange ufrivilligt prostituerede kvinder. Et eller andet siger mig bare, at du ikke gider lytte til folk med konkrete erfaringer på området. Du vil have statistikker, ikke også? Nu er det jo bare ligeså svært at lave statistikker over aktuel kvindehandel, som det er med al anden kriminalitet fordi det netop foregår i det skjulte.
At man ikke kender det præcise omfang af sort arbejde i Danmark, betyder jo heller ikke, at det ikke finder sted. Man kan bare konstatere at de konkrete eksempler eksisterer og at Reden, politiet, domstolene mv. støder på en del af dem.

Eksempel på en dom for menneskehandel:
http://www.information.dk/151960
Du kender jo i øvrigt udmærket godt eksemplerne fra medierne, men vender bare det blinde øje til og hævder at det er et show. Sådan føles det nok bare ikke for hende slaven der stiller op og vidner.

I forhold til statistikker, så anslår FN, at 700.000 kvinder og børn hvert år bliver solgt til prostitution og sexindustri i EU. Og at menneskehandel indbringer mellem 35 og 49 milliarder kroner om året. NB: EU har åbne grænser, og Danmarks prostitutionslovgivning og antirufferi-indsats er slappe. Ud fra en rationel kalkule gør det jo Danmark til et rufferi-mekka. Hvordan kan man være så dybt in denial at man ikke forstår det?

Og hvorfor skulle du, Friskytte, være en større vidensautoritet på området end FN?

Carsten Friskytte

Angelica skriver: "I forhold til statistikker, så anslår FN, at 700.000 kvinder og børn hvert år bliver solgt til prostitution og sexindustri i EU."

Det har vi så hendes ord for. Jeg har ikke talt dem. Men er det 700.000 utugtsforhold eller 700.000 konkrete personer? Jeg tror såmænd gerne at der er 6-700.000 ludere i Europa. Det er noget forfærdeligt noget med alt det der bolleri. Det vil ingen ende tage. Måske skulle vi forbyde det?

Jeg har skam ikke påstået at være mere vidende end FN. Det er noget, som opstår i dine psykopatiske reaktionsmønstre. Fik du luft for dine frustrationer, da du skrev det?

Der kan være mange grunde til at definere bredt, når en myndighed skal fremstille et samfundsmæssigt problem. F.eks. flere bevillinger. Det gør politiet, når det drejer sig om rockere og terrorister. Og det gør krigsvæsnet, når det skal have nyt isenkram. Har du aldrig hørt om det, Angelica?

For øvrigt havde jeg en veninde, som var luder. Hun dopede sig ihjel for nyligt.

Carsten Friskytte

Dit fuldkomne neglekt af disse tusindsvis af menneskeskæbner
grænser til det groteske. Jeg finder det svært at forstå, hvordan du kan
udvise en sådan neglekt, medmindre du personligt lukrerer på denne
aktivitet. Hvis du gør, vil jeg stærkt anbefale dig at få et sundt
kærlighedsliv. Hvis du ikke gør, så brug denne debat til at opnå en
større indsigt og forhåbentlig en fremtidig revidering af din brodne
medmenneskelighed.

Carsten Friskytte

Ih, du milde - de gi'r den sandelig hele armen herinde. Ja, jeg burde skamme mig over at jeg mener noget andet end den forenede engleskare. Men det gør jeg altså ikke!

Den sidste bidragyder insinuerer at jeg "personligt lukrerer på denne
aktivitet." Så er munden nemlig lukket på ham (mig), thi ingen vil vel fæste lid til en bagmand for en luder? Sådan er mine opponenter: De har ingen overbevisende argumenter, og må nøjes med tilsvining. På dette niveau befinder de sig, disse frelsertyper.

Som den gamling naturen (og min egen stædighed) har tilladt mig at blive, kan jeg huske for ca. 10-15 år siden at en delegation fra en EU-modstandergruppe var i Holland, vistnok Amsterdam, til en demonstration. En ung gut forvildede sig ind i The Red Light District og lod sig friste til at få et blowjob. Så var Fanden løs i Laksegade! De kvindelige delegat overfaldt ham verbalt, og stridighederne fortsatte i den røde presse i lang tid efter. Jeg var nu mest interesseret i om hun slugte klatten, men fik det aldrig klarlagt.

Menneskene er tumpede! De sætter alle mulige begrænsninger op for hinanden, og kalder det "god" eller "dårlig" opførsel. Men rationalet bag denne valorisering er yderst tvivlsom. Prostitution har altid eksisteret - for både mænd og kvinder. Femte Mosebog taler om skøgepenge og hundebetaling, som ikke må gives i offergave. Men ellers var prostitution på den tid accepteret. Ja, faktisk anbefalelsesværdigt når det drejede sig om fattige, enlige kvinder og mænd, der ikke kunne forsørge sig selv. Tiderne skifter, og nu er tiden inde til et nyt, retfærdigt felttog. Forstå det hvem, der kan.....

Friskytte

Nu blev der sagt 700.000 handlede kvinder og børn. Du mener måske også at børnene er frivilligt inde i sexindustrien, så dem skal vi heller ikke hjælpe?

Carsten Friskytte

Sødeste Angelica! Nej, det mener jeg skam ikke. Hvorfor spørger du? Har du nogen grund til at tro, at jeg ikke vil hjælpe børnene? Har jeg givet dig anledning til det?

Men nu skal jeg fortælle dig noget andet. Blandt mine mange meritter er også at jeg har været sømand (matros). Når vi kom til Philipinerne (Manila) og satte os på en café, kom der ofte nogle shoeshineboys hen til os og sagde "sucky, sucky - one dollar". Hvis nogen svarede "OK", smuttede de lige ned under bordet og klarede sagen. De så nu ikke særligt lidende ud, når de fik deres dollar. Jeg synes selvfølgelig at det var noget griseri og aldeles ikke fristende. Næeh, jeg gik på sømandskirken og sang salmer. Bagefter fik vi et par hjemmebagte vafler med limonade. Det var dejligt.

Friskytte

Mener du dermed at kun personer under myndighedsalderen kan være i sexindustrien ufrivilligt, mens alle over myndighedsalderen må være der af egen fri vilje? Tror du bagmændene siger: "Det er din 18 års fødselsdag, du kan nu gøre som det passer dig?"

@Angelica

Det jeg mener er naturligvis, at det at transportere vilde dyr eller sprængstoffer er så vanvittigt at det fulde erstatningsansvar påhviler transportøren.

Hæleri straffes ikke, hvis hæleren er i god tro. God tro kan du ikke være i, hvis du f. eks. køber en fladskærm til 300 kr, et sted hvor der ikke står Fona over døren, men "Cafe Jernstangen". Du bør vide bedre.

I dit eksempel skal kunden straffes efter gældende lov allerede fordi pigen er under 18 år. Det er forbudt at have betalingssex med en person under 18.

Problemet er hvordan en kunde skal vide om en kvinde er tvunget ud i prostitution som følge af strafbare forhold eller ej.

I to sager fra Jylland foretog kunderne selv anmeldelse til politiet fordi de fandt forholdene horrible (den ene var Tøndersagen, den anden var en sag fra Herning med en asiatisk kvinde).

Som aftenens udsendelse på DR1 viste, kan kunder ikke være sikrer, hvis der er tale om kvinder fra Østeuropa. De kan være tvunget.

Kunden kan åbenbart heller ikke være sikker på, at pengene han betaler ryger i pigens lomme, hvis hun kommer fra Asien, så han må holde sig til danske piger, eller piger fra Brasilien og Skandinavien, England og hvad ved jeg.

Det er kun en minorietet af de prostituerede i Danmark, der kommer fra Østeuropa og Asien, og der er intet der p. t. tyder på, at forholdene på thai-alfonsen Pidams bordeller skulle være repræsentative.

Man kan godt undre sig over DR's moral i forbindelse med udsendelsen. Siden sommeren 2007 har man arbejdet med udsendelsen, men politiet tager man ikke kontakt til før nu.

De berørte kvinder har åbenbart ikke været værd at hjælpe, men har pænt måtte vente på, at det passede ind i en eller anden "større" sammenhæng.

Til gengæld skulle alfonsen Pidam og hans rådgivere advares for åben skærm, så de fik alle muligheder for at finde på forklaringer og slippe af med belastende materiale.

Logikken er så uklar, at detnkun hænger sammen, hvis DR virkeligt er mere interesseret i at skabe støj og ballade, end at hjælpe udsendelsens kvinder og få straffet deres plageånder.

Claus Møller

"Som aftenens udsendelse på DR1 viste, kan kunder ikke være sikrer, hvis der er tale om kvinder fra Østeuropa. De kan være tvunget.

Kunden kan åbenbart heller ikke være sikker på, at pengene han betaler ryger i pigens lomme, hvis hun kommer fra Asien, så han må holde sig til danske piger, eller piger fra Brasilien og Skandinavien, England og hvad ved jeg."

Og dette er præcis min pointe. Der findes måder at sikre sig at man ikke køber en handlet kvinde, ligesom der findes rettesnore hvis man vil undgå at købe stjålne genstande.

De fleste hvis ikke alle de kvinder der kommer fra fattige lande som Thailand og Nigeria kan, fattigdommen og Danmarks rigide indvandringslovgivning taget i betragtning, umuligt antages at være her legalt. Allerede derfor burde klokkerne ringe i hovedet på deres kunder, ligesom klokkerne burde ringe hvis den bærbare koster 300 og kommer uden kvittering.

En mindre suspekt situation er i øvrigt ofte tilstrækkelig til at få politiet til at sigte for hæleri. Mange mennesker køber brugte ting over nettet i dag, og det er ikke altid lige gennemskueligt, om sælger virkelig er tingenes rette ejermand. Men hæleriparagraffen bliver prøvet af alligevel.

Forskellen på "Pidams Luderbiks" og "Café Jernstang" er ikke hvor indlysende det er at der foregår noget kriminelt, men at den første kan eksistere stort set frit i dagens Danmark, mens man går benhårdt til den sidste. Bekæmpelse af trafficking prioriteres simpelthen lavt, mens beskyttelsen af ejendomsretten prioriteres højt. Derfor ser man, at folk ofte sigtes for hæleri, mens ingen nogensinde er blevet sigtet for køb af slaveydelser.

"Det er kun en minorietet af de prostituerede i Danmark, der kommer fra Østeuropa og Asien, og der er intet der p. t. tyder på, at forholdene på thai-alfonsen Pidams bordeller skulle være repræsentative."

Forhåbentlig har du ret. Ikke desto mindre er problemet i høj grad synligt og nærværende. Jeg har aldrig været i byen en lørdag aften på Istedgade uden at se nigerianere stå og trække.

Jeg så i øvrigt ikke fjernsynsudsendelsen, men intet af det du antyder overrasker mig. Heller ikke DRs etik.

Carsten Friskytte

Angelica: Jeg mener, at man kan finde enkelte undtagelser, der bekræfter reglen om at prostitution er en frivillig sag, når den foregår i vor verdensdel. Pigerne fra Thailand er her fordi de tjener styrtende med penge. Også selvom kradserkarlen tager sin del. Jeg kendte en ældre thailandsk luder, der ejede adskillige huse i det nordlige Thailand. En gang om året tog hun hjem til Thailand for at tilse sine ejendomme, revidere regnskabet, betale sine ansattes lønninger og sætte resten i banken eller købe nye ejendomme. Nu er hun gift med en dansker, der har boligudstyrsforretning og er god for mindst 40 mio. kroner. Alle thailandske ludere drømmer om sådan et liv. Og nogle får det. Derfor bliver de ved med at komme til DK. Rygterne går fra mund til mund. Hvor er du naiv!

Sider