Læsetid: 1 min.

Hvor er manden med firehjuls-trækket?

Claus Hjort Frederiksen vil ikke ud med, hvor han har hørt om den velbjærgede familiefar, han begrunder ny regeringskampagne med
20. maj 2008

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) afviser at oplyse videre om den 'mand med firehjulstrækker', som han i flere medier har brugt som billede på den tagselvbords-mentalitet i forhold til det offentlige, som en ny regeringskampagne skal gøre op med.

Kampagnen 'Mit Ansvar' blev skudt i gang på en konference i Bella Centret i går - og i TV2 News begrundede Hjort Frederiksen initiativet med en beretning, han havde hørt fra en folkeskolelærer.

"Det, der har tricket denne debat for mig, var, da jeg hørte om en velfungerende familiefader, der kører i sin firehjulstrækker og tager af sted på arbejde klokken syv om morgenen, kommer hjem klokken syv om aftenen og overfuser læreren, fordi den lille søn har fået lektier for. For nu arbejder han og betaler skat, og så har han fandme ikke tid til at lave lektier med børnene. Sådan nogle ting kan vi altså ikke have," sagde han i et interview i går.

Men igennem sin særlige rådgiver, Søren Møller Andersen, afviser Claus Hjort Frederiksen at hjælpe Information med at komme i kontakt med denne lærer.

"Vi oplyser ikke navnet på den person, som ministeren har haft en samtale med. Formålet med denne debat er ikke at hænge enkeltpersoner ud," siger Søren Møller Andersen.

Villys rengøringsdame

Også andre politikere har brugt 'almindelige borgere' som illustration af deres pointer. I marts berettede SF-formand Villy Søvndal således om et møde, han havde haft '1. maj i Kolding' med en rengøringsdame, der havde kritiseret SF's udlændingepolitik. Da journalister spurgte nærmere ind til rengøringsdamen, måtte Søvndal erkende, at han ikke kunne huske navnet på den pågældende - og at mødet i øvrigt havde fundet sted for 'fire-fem år siden'.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer