Læsetid: 2 min.

Ny talskvinde for Islamisk Trossamfund

Væk med islamiske mørkemænd. Den nye danske talskvinde for Islamisk Trossamfund varsler nye tider på Dortheavej
42-årige danske Bettina Meisner blev i går præsenteret som ny talskvinde for Islamisk Trossamfund. Til højre ses Imran Shah der bliver ny talsmand for trossamfundet.

42-årige danske Bettina Meisner blev i går præsenteret som ny talskvinde for Islamisk Trossamfund. Til højre ses Imran Shah der bliver ny talsmand for trossamfundet.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indland
6. maj 2008

Hun er kvinde, hun er dansk - og fremover vil det være hende, der er talerør for Det Islamiske Trossamfund i Danmark.

Med valget af den 42-årige danske Bettina Meisner som ny talskvinde for trossamfundet følger nye tider på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter.

"Jeg vil kun se frem nu, og jeg synes, at vi her sender et vigtigt signal om, at man som muslimsk kvinde også kan være med i frontlinjen. Det er desuden et vigtigt signal, at jeg er dansk. Det understreger, at de har tillid til, at jeg som dansker og konvertit godt kan udtale mig på organisationens vegne," siger hun.

Islamisk Trossamfund er i de sidste par år løbet ind i kraftig modvind i offentligheden. Fra at sidde med ved bordet som vigtige rådgivere for blandt andet regeringen, tager mange i dag afstand fra trossamfundet.

Blandt andet har SF's formand, Villy Søvndal, beskyldt dem for at være en samling islamiske mørkemænd. Umiddelbart kan udnævnelsen af den danske kvinde derfor tolkes som trossamfundets forsøg på at genvinde troværdigheden og blive mere appetitlig for det danske samfund. Men det afviser Bettina Meisner.

"Jeg lader mig ikke bruge. Jeg har sagt ja til denne post, fordi jeg mener, at danskhed og islam sagtens kan forenes. Min hensigt med posten er at vise, hvordan det kan lade sig gøre. For eksempel har vi ifølge grundloven religionsfrihed i Danmark. I islam er der heller ikke religionstvang, så dér er der overensstemmelse mellem islam og danskheden. Også friheden til at tænke og tale stemmer overens med den islamiske tankegang, selv om det ikke altid bliver stillet sådan op", siger hun.

Bettina Meisner var blandt de første danske kvinder, der konverterede til islam. Det skete for 25 år siden efter et besøg i en moské.

Islam var ellers ikke lige den religion, der var mest indlysende at vende sig mod, da hun som ungt menneske søgte efter en dybere mening med tilværelsen.

Opvokset på Østerbro i København i en ganske almindelig dansk kristen familie og en mor, der arbejdede som kordegn, havde hun jævnligt sin gang i kirken. En overgang var hun desuden knyttet til Pinsekirken, men det var først, da hun som 17-årig besøgte en moské, at Bettina Meisner for alvor fandt ro.

Siden var hun med til at stifte Det Islamiske Trossamfund i 1996, da muslimer i København under ledelse af Ahmed Abu Laban havde samlet penge til at oprette deres egen moské på Dortheavej. Her har hun i flere år undervist den stadig større gruppe danske konvertitter i islam.

Bettina Meisner overtager posten efter Kasem Ahmad, der i marts valgte at trække sig efter hård kritik af hans deltagelse i en demonstration mod genoptrykningen af Muhammed-tegningerne arrangeret af Hizb-ut-Tahrir. Og det var en klog beslutning, da Islamisk Trossamfund ifølge Bettina Meisner ikke støtter Hizb-ut-Tahrirs yderligtgående holdninger.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Nej, hun ser da sandelig heller ikke særlig formørket ud.

Nej, i hvertfald ikke meget mere end du lyder til at være.

Hvor mange personer er det lige Islamisk Trossamfund repræsenterer?
Er det ikke 7-800?
Hvorfor skal vi uafbrudt høre om de religiøse tosser?

Man får jo det indtryk, at alle muslimer er lige så dystre som det nye talspar.
Min frisør både ryger, drikker og fortæller sjove historier, men han bliver trist hver gang han hører om islams Gestapo.

Så så - tosser er vel så meget sagt, og jeg synes da, det er ganske relevant at høre om folks tro. Men jo - det er da lidt komisk at nogen den da i dag kan tilrettelægge deres liv efter nogen skrifter, som blev udarbejdet for hhv. 2000 og 1500 år siden. Men hva' - der findes skam også mennesker, som tilrettelægger deres liv efter planeternes indbyrdes positioner - og fred være med det. Hvis de blot overholder demokratiets spilleregler er det ok med mig.

Det er utroligt, at masse-medierne rapporterer om et formands-skifte i en lille ekstremistisk islamistisk forening, som om der var tale om et ledelsesskifte i et af de store Folketingspartier. Medlemmerne af Islamisk trossamfund er altså salafister, og som sådan ikke en del af løsningen med en del af problemet.

Det er også utroligt, at der i artiklen står:

Hun er kvinde, hun er dansk - og fremover vil det være hende, der er talerør for Det Islamiske Trossamfund i Danmark.

Med valget af den 42-årige danske Bettina Meisner som ny talskvinde for trossamfundet følger nye tider på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter.

Bettina Meisner er jo ikke ene om at være talerør for islamisk trossamfund, hun deler posten med Imran Shah, som står ved siden af hende på billedet.

Hvorfor er der så enøjet fokus på hende?

De altseende relister har talt. Ugh.

Alffons Åberg. Nej - de har indtil videre ikke gjort nogen fortræd - ikke så vidt jeg ved, i hvert fald. Men hvis du ved noget andet er det jo en sag for politiet, og så synes jeg da, at du skal skride til anmeldelse. Husk blot, at der skal beviser til for at gennemføre en domsfældelse. Sådan fungerer det i et demokratisk samfund.

@Peter Rasmussen

"de har indtil videre ikke gjort nogen fortræd"

Det kommer sandelig an på hvad du mener med vendingen "at gøre fortræd". Hvis du mener i voldelig forstand, så nej, mig bekendt ikke. Men vi taler om den ekstremistiske organisation, som i efteråret 2005 sendte deres imamer på rundrejse i den muslimske verden med løgnagtig materiale, som i sidste ende antændte Muhammed-'krisen'. Der gjorde de ihevertfald nogle virksomheder og deres medarbejdere 'fortræd'.

Islamisk Trossamfund er en ren femte-kolonne, "en slange vi nærer ved vort bryst", og alligevel behandler medierne dem med en respekt og underdanighed, som de ellers kun udvisrer overfor kongehuset.

nå så fruen ser sig selv i frontlinjen blandt islamisterne. renegat er vist det mest dækkende udtryk for hendes gøren og laden

Jeg drikker ildvand for at dæmpe min paranoia. Hellere være fuld end sygeligt paranoid.

In Vino Veritas

Nej til parallelsamfund, apartheidkultur og kønssegregering i Danmark og nej til politisk religiøse tørklæder til kvinder.

@Dorte

"Nej til parallelsamfund, apartheidkultur og kønssegregering i Danmark og nej til politisk religiøse tørklæder til kvinder"

Kort sagt: Du ønsker et stop for den igangværende islamisering af det Danske samfund.

Per Vadmand

Dorte og Jens: Parallelsamfund, apartheidkultur og kønssegregerinmg: En god beskrivelse af det Danmark, jeg voksede op i i 50'erne.

Ulrik Høstblomst

Per

Filmen knækkede for DF ca 1954

De vil have bonderoser og små grå traktorer tilbage fordi de ikke er kompetente nok til at klare udfordringerne i et kommunikativt baseret multikulturelt globaliseret samfund

Fair nok at de panikker når de nu ikke kan matche kravene ..men dræbende patetisk når deres lilleverden skal tvinges ned i halsen på resten af samfundet

DF Sucks ----

@per Vadmand

"En god beskrivelse af det Danmark, jeg voksede op i i 50'erne"

Men ikke af det Danmark jeg voksede op i i slutningen af 1960'erne og 1970'erne. Helt ærligt Per Vadmand, i faget oldtids-kundskab lærte jeg, at Danmark i 1950'erne stadig var meget præget af at være et meget klasse-opdelt samfund, og at man bare havde at kende sin plads i hierarkiet. Den slags pjat var for længst blevet afskaffet i 1970'erne, ja, vel allerede i midten af 1960'erne.

Nu voksede jeg også op i halvtredsernes Danmark, og jeg kan forsikre jer yngre om, at PV's beskrivelse at samfundet dengang er ligeså urrealistisk, som hans syn på samfundet i dag.

Ulrik Høstblomst

Alfons

Dit tegneserieunivers er fyldt med sortsmuskede sataner og du er en strålende nationalistisk helt.....

Hils lige"Kalsson på taget" fra mig nu du er deroppe

"fordi de ikke er kompetente nok til at klare udfordringerne i et kommunikativt baseret multikulturelt globaliseret samfund"

muslimerne klarer sig da ganske fint, med helt enkle sætninger som: "fuck dig danskerluder" og "kommuni betaler"

Hun er godt nok grim!

interessant iøvrigt at vi har at gøre med said mansours ekskone. manden som jo da heldigvis er buret inde for øjeblikket.

jaja herlige mennesker.

Von Bismarck, hvor ved du at det er Mansours ex. kone?

@søren hansen

fra Politiken, dog ikke online, ellers kan du finde det på uriasposten

Konen kommer med to udsagn, begge komplet latterlige:

''For eksempel har vi ifølge grundloven religionsfrihed i Danmark. I islam er der heller ikke religionstvang, så dér er der overensstemmelse mellem islam og danskheden.''

Bortset fra, at religionsfrihed i islam består i, at alle kan konvertere til islam, mens der er dødsstraf for frafald.

''Også friheden til at tænke og tale stemmer overens med den islamiske tankegang, selv om det ikke altid bliver stillet sådan op"

F.eks. ikke i koranen.

Ifølge Politiken har hun været gift med den terrordømte Said Mansour.

Og hun vil ikke tage afstand fra stening.

Hun ligner jo også en omvandrende solformørkelse, og så gjorde hun en komplet latterlig figur på TV. Det er vist endnu et mediemæssigt selvmål fra Islamisk Trossamfund.

Jeg synes du gør hende uret, Kim. Det er jo ikke let at se afslappet ud, når der står en storklædt skægabe bag een og holder en pistol rettet mod ens rygstykker.

Ifølge berlingerene har Meisner udtalt at stening er en god ting, fordi det beskytter familielivet i en såkaldt undrvisningsavis udgivet af Politiken og Gyldendal i 2005.

Længe leve mangfoldigheden, Ulrik ... Dig verd man altid, hvor man har; ved siden af de største psykopater du kan finde ... I mangfoldighedens navn ...

Den yderste "venstrefløj" bliver stadigt mere rablende. Hæv spærregrænsen til 4 procent.

Hun ser underligt dejagtig og comatøs ud. Det kan vist ikke være sundt at binde tørklædet så stramt.

Ja, hun har tydelige symptomer på cerebral nekrose, bedre kendt som 'slipsehjerne'.

Per Vadmand

Jeg er faktisk mere foruroliget af det blå mærke i panden på manden. Dette regnes blandt ortodokse muslimer som et bevis på stærkreligiøsitet, idet man dunker hovedet hårdt i gulvet under bønnen.

Kvindens udseende kan ikke forurolige mig - om end det på mig virker absurd, at en dansk kvinde konverterer til en så kvindehadende religion som Islam.

Men vi ser jo overalt, at når religionen går ind, går forstanden ud. (Lukas 11.26)

De troende muslimer påstår, at islam er en tolerant og kærlig religion.
Hvornår begynder de troende muslimer så at leve efter det?

Vadmand:
Jamen, så se dog på hende! Hvis hun var min kone, ville jeg bede hende om at konvertere! Til en eller anden konservativ sekt: fuld hijab og hele svineriet.

Det er faktisk latterligt at Information viderekolporterer løgnehistorier som at 'der ikke er tvang i religion'. Der er DØDSSTRAF for frafald. Og den straf bliver skam nøje praktiseret, overalt hvor det er praktisk muligt.

Og den med talefriheden taler vist for sig selv.

Læg mærke til, at det er de eneste to substantielle udsagn hun kommer med og begge to er ikke bare løgn, det er mega-brændere. Når damen, eller hvad det nu er, ser så sammenbidt ud, er det sikkert fordi hun bider sig i læben for at undgå at bryde sammen af grin.

Hehe, Per Vadmand har jo humor! Nationen ånder igen håb.

Jeg er bange for at det ikke er en vittighed.

Per Vadmand

Hvis du mener det med den kroniske bule i panden? Nej, det er den sørgelige sandhed, som jeg først lagde mærke til, da jeg var i Ægypten i 2002. Det var også den type, der sad i sporvognene og demonstrativt afspillede prædikener på deres båndoptagere, nøjagtigt som hiphoppere i sin tid med deres ghettoblastere.

Det gode ved det var, at det store flertal simpelthen ignorerede dem.

Jeg synes hun ligner Jønke. Could it be...?