Note
Læsetid: 1 min.

Præsident vil drøfte selvstyre

Indland
10. maj 2008

Bolivias præsident, Evo Morales, har indbudt guvernørerne fra det sydamerikanske lands delstater til en drøftelse af det voksende krav om mere selvstyre, som nogle af dem har fremsat. Han tilbyder samtidig en folkeafstemning om, hvorvidt han skal fortsætte som præsident, selv om han har to år tilbage af sin embedsperiode. Kravet om selvstyre kommer især fra staterne i det frugtbare lavland i det østlige Bolivia. Forleden gennemførte Santa Cruz, landets rigeste delstat, en folke-afstemning om selvstyre, og der var overvældende flertal for mere selvbestemmelse. Tre andre østlige delstater har planlagt lignende afstemninger i juni.

ritzau/AP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her