Læsetid: 2 min.

Så udnævn hende dog!

Fogh kvajer sig ved at nægte ministerpostertil Dansk Folkeparti
Tag dig sammen, Fogh, og gør hende til integrationsminister. Eller til disintegrationsminister, hvis hun hellere vil det.

Tag dig sammen, Fogh, og gør hende til integrationsminister. Eller til disintegrationsminister, hvis hun hellere vil det.

Bax Lindhardt

Indland
16. maj 2008

Endelig er der nogen, der giver statsministeren et godt råd - og så følger han det ikke.

I går foreslog de radikales Margrethe Vestager, at statsministeren lader Dansk Folkeparti besætte posten som integrationsminister.

"Så ved vi, hvad vi har med at gøre," sagde Vestager.

Og sandt er det da, at Dansk Folkeparti bestemmer dansk udlændingepolitik. Det måtte Birthe Rønn Hornbech allerede tage til efterretning, da hun troede, at det var hendes opgave som nyudnævnt minister at lave et bredt forlig om at menneskeliggøre forholdene for de afviste asylansøgere. Det havde statsministeren nemlig lovet. Men det blev, som Pia Kjærsgaard forlangte: Et smalt forlig om ikke at gøre noget.

Og nu i forgårs ... Da gav Fogh et rumpespark til Rønn Hornbech, så det kunne høres fra Skagen til Gedser. Posten som integrationsminister er reelt ledig. Så giv den dog til Pia Kjærsgaard. Dermed kommer ansvaret til at følge magten. Og vil hun ikke være integrationsminister, så gør hende til disintegrationsminister. Det passer også bedre til den førte politik.

Lad fætrene dele

Når Rønn Hornbech er ude, bliver Kirkeministeriet også ledigt. Det kan Fogh give til Søren Krarup. Eller eventuelt dele Kirkeministeriet mellem Søren Krarup og Jesper Langballe, så Krarup bliver minister for folkekirken, og Langballe bliver minister for andre trossamfund - med titel af 'hedningeminister'.

Justitsministeriet bliver også snart ledigt, når de konservative sætter Bendt Bendtsen på skånejob, og Lene Espersen rykker op som hans afløser. Så kan Fogh gøre Peter Skaarup til justits-minister. Måske vil det indebære en mindre skinger tone end den, Espersen har anslået.

Finansministeriet må også forventes ledigt, idet Lars Løkke hopper et hanefjed baglæns ud af sit kontor for hvert et bilag, som han kommer i tanker om, at han har fået refunderet uretmæssigt. Løkkes stol venter på, at Kristian Thulesen Dahl slår sin hale i den.

Ved at pynte sin regering op med landets reelle magthavere opnår Fogh oven i købet en tillægsgevinst. For når man bliver minister, skal man efter dansk tradition opføre sig civiliseret. Sådan nogenlunde.

Det betyder, at man for eksempel ikke kan indrykke hadske og hetzende annoncer, der gør en hel befolkningsgruppe til fjender. Hvis en debat handler om tørklæder, må man ikke lyve og påstå, at den handler om burkaer.

I det hele taget får man sin ytringsfrihed begrænset, når man bliver minister. Det kan en snart forhenværende integrationsminister bekræfte. Hvis hun da overhovedet tør sige noget.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Per Vadmand

Sande ord. Tak for dem!

"så Krarup bliver minister for folkekirken, og Langballe bliver minister for andre trossamfund - med titel af 'hedningeminister'."

Mon ikke snarer det bliver Ministeriet for Endlösung af Muslim Problemet?

Ulrik Høstblomst

John

Ja retten til at ytre sig men uden at blive anerkendt eller respekteret..

Så bliver ytringsfriheden ikke noget værd

Så bliver det en tom frase en hul illusion om demokratiske principper på nøjagtig samme måde som de to igangværende krige under USA's ledelse Danmark er involveret i i Iraq og Afghanistan

Det er beskæmmende at DF i den grad har fat om nosserne på Fogh

Det er beskæmmende at magten i sig selv er alt hvad det drejer sig om, i så høj grad at selve kernen i demokratiet -- nemlig dialogen -- bliver indholdstømt

Det skylder vi DF !

Det viser noget om DF' sande natur i et demokratisk samfund

Ytringsfrihed bliver ensbetydende med retten til at intimidere håne og nedgøre minoriteter -- hvis krav på anerkendelse og respekt negligeres

Meget trist udvikling og meget udemokratisk uanset de formelle rettigheder

@Ulrik

"Ytringsfrihed bliver ensbetydende med retten til at intimidere håne og nedgøre minoriteter -- hvis krav på anerkendelse og respekt negligeres"

hvad er det for et krav på anerkendelse og respekt du mener muslimerne har??

de kan deltage i en demokratisk debat på lige fod med andre, men noget særskilt krav på, at ikke-muslimer skal overholde nogle mærkeværdige muslimske tabuer har de ikke

Ulrik Høstblomst

otto

Jeg tænkte på BRH's opfordring til at handle anstændigt og menneskeligt

Og jeg er sådan set ligeglad med om det er protestanter muslimer buddhister katolikker eller ateister vi snakker om

Jeg er fuldkommen enig i at de der skal have krav på anerkendelse også selv skal vise anerkendelse og at INGEN religion skal have specielle positive religiøst baserede rettigheder i et demokratisk samfund

Men i et demokrati skal de sandelig heller ikke have nogle negative særlove rettet imod sig på religiøst grundlag

Enig ?

@ Ulrik

at kræve, at statens myndighedspersoner optræder neutralt og ikke skilter med personlige politiske eller religiøse overbevisninger er vel ikke for meget at forlange.

@Åberg

du har ret, det første det nye ministerium bør anskaffe sig er 1.000 gummistempler med teksten "return to sender" så er sagspuklen hurtig svundet ind.

Ulrik Høstblomst

otto

Der er ikke nogen grund til at personlige religiøse eller politiske symboler skulle spille mindre rolle blot fordi de ikke var tilladte når personer udøver myndighed ?

Men hvis der skal være tale om forbud - så må det gælde ALLE typer

Og dit svar til Alfons om anskaffelse af et gummistempel med teksten "return to sender" siger meget om din demokratiopfattelse

Hvad vil du selv synes om et samfund der påstår sig være demokratisk men retutnerer dig til det land du var tvunget ilandflygtighed fra med et "gummistempel" ??

Det lyder ikke just tilllidsvækkende i mine ører

Hej Ulrik,

Nu har vi jo ikke religionslighed, men derimod religionsfrihed i Danmark.

Når det nu er tørklædet, der er problemet, kan jeg ikke se hvorfor alle ligegyldige religiøse symboler skal forbydes.

Det kors, mange kvinder går med om halsen, er jo ikke ligefrem et udtryk for fundamentalisme. Det har iøvrigt heller ikke vagt debat om dommerens partiskhed. Det er jo kun tørklædet, der giver problemer, hvorfor skal alle så straffes.

Ulrik Høstblomst

Kim

Det er blot fordi demokrati i min bog betyder lighed for loven

Jeg antager det også er grundtanken bag jeres invasionseventyr i Iraq og Afghanistan ?? eller er det blot en papirtiger der skal få folk til at æde det råt?

@Ulirk

"Men hvis der skal være tale om forbud - så må det gælde ALLE typer"

selvfølgelig. jeg ville have det meget dårligt med, at den politiserende folkekirke skulle have indflydelse på nogen led af magtens tredeling.

hvis et repatrieringsministerium skal have nogen mening, må det naturligvis være at få folk ud af landet

"Ytringsfriheden er uændret hvis man bliver minister, men man må være forberedt på sanktioner (i rimelig overensstemmelse med grundlovens §77 - "under ansvar") og som minister efterfølgende at blive banket på plads, hvis man ønsker at beholde sin ministerpost..." skriver John St

Det var godtnok et lidt specielt ytringsfrihedsbegreb, der er ude at gå her. John St.s udsagn betyder i realiteten: "Man kan pibe og klynke, men man skal ikke forvente andet end at få tæv for det".

Ytringsfriheden er ikke friheden til at komme med lyde, som blot bliver hørt som grynt eller klynk. Hvis den var det, kunne man i princippet skære tungen ud på alle ministre eller kneble dem. De kan jo stadig give lyde fra sig....

Ytringsfriheden er friheden til at kommunikere et budskab til andre mennesker og at indgå i en demokratisk diskussion. Ministre er stadig ikke æsler, der allernådigst kan få lov at skryde alt det de vil, indtil statsoverhovedet banker dem på plads. Til John St.s oplysning kan jeg gøre opmærksom på, at vi lever i et demokrati - ikke et diktatur, og at vi er mennesker - ikke dyr.