Læsetid: 4 min.

Studenteroprør anno 1968 og 2008

'Kravet er: Medbestemmelse' skrev studenteraktivister på bannere for 40 år siden, og det er det sådan set stadigvæk. Der er brug for nye oprør, blev gamle og nye oprørere enige om ved en debat på KU
2. maj 2008

Sort/hvide billeder af langhårede unge, rockmusik og et skilt med ordene "Kravet er: Medbestemmelse" slår tonen an. I foråret 1968 ulmede oprøret blandt de studerende på Københavns Universitet og på en lang række andre universiteter verden over. Og 40-året for studenteroprøret har fået Københavns Universitet til at inviteret en lang række af de gamle studenter-oprørere fra ind- og udland til debatmøde. Den måske mest kendte af dem, Daniel Cohn-Bendit, lægger ud med Bob Dylan-citater og en kobling til nutidens oprørere.

"Vi kendte ikke til arbejdsløshed, aids, klimaforandringer eller globalisering dengang, men når jeg lytter til de unge i dag, så er budskabet det samme: At en anden verden er mulig," siger den tysk-franske Cohn-Bendit, der var en af de otte studerende, der besatte kontorerne på Universitetet i Nanterre. En begivenhed, der startede studenteroprøret i Paris. I dag, 40 år efter, er der brug for et nyt oprør, mener Daniel Cohn-Bendit.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu