Note
Læsetid: 1 min.

Børn er ofre for starthjælp

Indland
6. juni 2008

81 kroner om dagen til far, mor, storebror og lillesøsters mad. Starthjælpen til flygtninge og indvandrere får nu Institut for Menneskerettigheder (IMR) til at slå alarm og bede regeringen tage ansvar set i lyset af voldsomme prisstigninger på fødevarer.

"Vi må klart opfordre til, at man politisk finder en løsning, så man sikrer børnene den helt grundlæggende ernæring, beklædning og et minimum af socialt liv uden for familierne," siger chefkonsulent i IMR, Anette Faye Jacobsen og påpeger, at regeringen kan have problemer i forhold til "internationale forpligtelser" med den nuværende starthjælp .

Reaktionen kommer efter en udregning foretaget af dagbladet Information i avisen onsdag.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her