Læsetid: 2 min.

'Danmark ligger lunt i svinget'

Information har spurgt Venstres udlændingeordfører Karen Ellemann, om hun synes, Danmark kan være sin indsats på flygtningeområdet bekendt
Indland
18. juni 2008

- UNHCR's nye rapport viser, at Afghanistan og Irak er verdens mest flygtningeproducerende lande. Er det en situation, som Danmark er medansvarlig for?

"Naturligvis er vi ansvarlig for det. Vi gør jo rigtig meget i de to lande for at forbedre sikkerhedssituationen, så afghanere og irakere ikke fremover behøver at flygte."

- Afghanistan og Irak leverer næsten halvdelen af verdens flygtninge. Bærer vi en passende del af ansvaret?

"Vi har øget hjælpen i nærområderne, for vi kan hjælpe langt flere der, end hvis vi åbner grænserne på vid gab."

- Du mener altså, det er mest fornuftigt, at fattige nabolande som Iran, Pakistan, Syrien og Jordan tager ansvaret for halvdelen af verdens flygtninge?

"Altså, hvad er det rimelige her? Vi gør jo en kæmpe indsats i de to lande. Man kan ikke vurdere Danmarks indsats bare ved at se på, hvor mange flygtninge Danmark tager. I Afghanistan har vi f.eks. bidraget til at bygge mere end 2.000 skoler og sendt fem millioner børn i skole."

Lunt i svinget

- Sidste år tog Danmark 1.278 ud af verdens 61 millioner flygtninge og fordrevne. Er det et rimeligt antal?

"Man skal ikke sammenligne Danmark med de lande, der grænser op til Irak og Afghanistan. I forhold til andre europæiske lande ligger Danmark lunt i svinget. Kun Sverige tager væsentlig flere flygtninge, end vi gør, men det er en politik, de har valgt i Sverige. Jeg er meget godt tilfreds med, at Danmark ligger på niveau med resten af Europa. I øvrigt tager vi i år hele 38 kvoteflygtninge, det er en væsentlig forøgelse fra 2003, hvor vi kun tog en enkelt."

- UNHCR advarer mod at sende afviste asylansøgere retur til både Irak og Afghanistan. Synes du stadig det er OK at tvangshjemsende irakere?

"Selv UNHCR har erkendt, at sikkerhedssituationen i Irak er forbedret. De har åbnet kontor i Bagdad og i øvrigt advarer de kun mod tilbagesendelse til nogle dele af Irak. Den nordlige del af landet er f.eks. OK."

- Men Danmark sender jo irakere til Bagdad, ikke Nordirak?

"Vi tvangshjemsender ikke nogen."

- Hvad med de kriminelle irakere, som sendes hjem for tiden?

"Jeg har det fint med, at vi sender kriminelle derned. Der er jo folk og ambassader, som står parat til at hjælpe dem. Og desuden har jeg mere tillid til Flygtningenævnets vurdering af sikkerheden i Irak end til UNHCR. UNHCR har jo en dagsorden, der går ud på at få placeret flere flygtninge rundt om i verden," siger Karen Ellegaard fra Venstre.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Der er ikke noget at komme efter...

Ole Falstoft

Apropos dette fra Politiken:
'Det er internationale sværvægtere, der nu fatter pennen for at advare Danmark mod udvisning til torturstater. Amnesty International, Human Rights Watch, the International Commission of Jurists og Redress Trust udtrykker i brevet bekymring over den danske regerings holdning og opbakning til brugen af de såkaldte diplomatiske forsikringer.
I forbindelse med et besøg fra FN'S torturrapportør Manfred Nowak i maj udtalte Lene Espersen, at man ikke umiddelbart vil betvivle de diplomatiske forsikringer om, at staterne ikke udøver tortur. Samtidig tog hun Nowak til indtægt for at støtte op om, at EU samlet fik forsikringerne. På den måde skulle de pågældende lande i højere grad være forpligtet.
Men Nowak har ifølge brevskriverne aldrig støttet Lene Espersens idé, og nu får hun altså et brev fra menneskerettighedsorganisationerne'

Jeg tror Lene J. som sædvbanlig er 'kold i røven'. Det passer hende sikkert fint at torturstaterne tager sig af de udviste på deres måde. Sov sødt Lene

Amnesty International, Human Rights Watch, the International Commission of Jurists og Redress Trust.

= venstrefløjens internationale netværk, hvis forklædning som neutrale observatører efterhånden er reduceret til et figenblad. De er dog altid klar til et hurtigt stykke bestillingsarbejde, hvis det kniber for venstrefløjen at overbevise befolkningen om de multikulturelle velsignelser.

Carsten Friskytte

Rigtigt, NancyBoy - den professionelle godheds sammensvejsede horde!

Ole Falstoft

NancyBoy
Masse at beskyldninger uden skygge af dokumentattion.
Men hvis venstreefløjen efter din mening er de eneste der bekymrer sig om menneskerettigheder så vil jeg da overveje at melde mig ind. For I andre er åbenbart totalt ligeglade? Det var vel efter jeres mening også helt fint af det danske grænspoliti i 30'erne sendte tyske jøder retur til Tyskland? De fik vel bare hvad de fortjente de jøder?

@ole falstoft

"Men hvis venstreefløjen efter din mening er de eneste der bekymrer sig om menneskerettigheder"

Amensty International er ellers meget selektiv når det kommer til menneskerettigheder. Således har denne organisation selv meldt ud, at man ønsker at kæmpe muslimers “sociale og kulturelle rettigheder” i vestlige demokratier, mens de voldsomme og brutale forfølgelser af kristne i den muslimske verden ikke er en 'prioritet' for denne såkaldte "menneskerettighedernes vagthund":

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/289061:Danmark--Amnesty-splitte...

Iøvrigt, så tror jeg efterhånden ikke der findes en fælles definition på begrebet menneskerettigheder. Det ses eksempelvis tydligt af, at store dele af godhedsindustrien og venstrefløjen stemplede nogle harmløse tegninger i Jyllands-Posten som en 'krænkelse af menneskerettighederne', mens dødstruslerne mod tegnere "var noget de bare havde fortjent".

Iøvrigt har de senere års hjemlige debat om menneskerettigheder vist, at for godhedsindustrien og venstrefløjen er menneskerettigheder noget der er fobeholdt kriminelle og terrorister. Der findes vel næppe den kriminelle udlænding eller terrorist, som man ikke er gået voldsomt i brechen for. Deres ofre er man derimod bedøvende ligeglad med.

Ole Falstoft

Jens
Og din konklusion er? At alt det om menneskerettigheder er noget venstreorienteret fis? Eller?

@Jens: »Det ses eksempelvis tydligt af, at store dele af godhedsindustrien og venstrefløjen stemplede nogle harmløse tegninger i Jyllands-Posten som en 'krænkelse af menneskerettighederne', mens dødstruslerne mod tegnere "var noget de bare havde fortjent".«

Jeg tror, du skylder os noget dokumentation for den påstand...

Carsten Friskytte

Ole Falstoft: Det forekommer mig, at alt hvad der kan kaldes "venstreorienteret" prøver at monopolisere "menneskerettigheder" og udstrække deres betydningsfelt, dvs. spænde dem for klassekampens stridsvogn. Nej, jeg vil ikke give dig nogle konkrete eksempler.

Men jeg savner venstrefløjens stillingtagen til demokratiet i Cuba og Nordkorea (ytrings- og foreningsfrihed), og til FARC's overholdelse af menneskerettighederne i deres kamp mod Colombia's konservative regering. Hvornår får vi den?

Ole Falstoft

Carsten
Ang. venstreorienteret monipolisering:
Jamen men det kan I højreorienterede da takke jer selv for når I hver gang der tales om krænkelser af menneskerettigheder griber til automatrefleksen og råber 'venstreorienteret godhedsindustri' Kan I overhovedet komme i tanke om nogle krænkelser der er værd at bekæmpe i vores del af verdnen?
Gider I overhovedet at læse amnesti international's reporter?
Er Abu Grai (eller hvordan det nu staves) bare helt fint med jer?

Carsten Friskytte

Ole Falstoft: Her prøver jeg - Herrenhjælpemig - at diskutere seriøst. Og hvad får jeg? Retoriske modspørgsmål!

Ih ja - der findes masser af krænkelser, som masser af borgerlige reagerer på. Men ikke på helt samme spektakulære facon som på venstrefløjen. Vi brænder f.eks. ikke hele bydele af - til støtte for torturofre, og for at lokke journalister hid. Og det ved du godt, Ole!

Ole Falstoft

'Brænder bydele af'.
Hvad har det med amnesty international's arbejde at gøre?
Det er det jeg gerne ville diskutere, ikke venstrefløjen

Sociofobi (hvoraf racisme er en afart) er en lidelse der gør at man blander alting sammen og ikke kan skelne mellem stort og småt, rigtigt og forkert, konspirationstanker og virkelighed.

De første symptomer på sociofobi er at patienten bliver ondskabsfuld og påstulerende.

Sociofobi kan og bør behandles.

@ole falstoft

"Og din konklusion er? At alt det om menneskerettigheder er noget venstreorienteret fis?"

Næ, blot at vi ser meget forskelligt på hvad der er krænkelser af menneskerettighederne, alt afhængig af hvilken politisk fløj vi befinder os på. Jeg ser eksempelvis ikke religionskritik som en overtrædelse af religiøse menneskers menneskerettigheder, mens man på venstrefløjen ser kritik af specile tislam som en dyb og utilgivelig krænkelse af muslimers menneskerrretigheder.

Ole Falstoft

Jens
men vi er da forhåbentlig enige om at tortur, fængsling uden dom og politisk motiverede fængslinger er krænkelser af menneskerettighederne?

Ole Falstoft:

"Det var vel efter jeres mening også helt fint af det danske grænspoliti i 30'erne sendte tyske jøder retur til Tyskland? De fik vel bare hvad de fortjente de jøder?"

Rabler det for dig, mand? På hvilken baggrund slutter du ovenstående? Mig bekendt er de mennesker Danmark har sendt ud af landet, enten været fattigdomsflygtninge eller kriminelt afskum. At koble det sammen med jødernes skæbne under 2 verdenskrig, er for det første absurd, og for det andet en svinsk nazi-insinuation.

Ole Falstoft

Fattigdomsflygtninge og 'kriminelt afskum' (afslørende betegnelse) er vel også omfattet af menneskerettighederne?

Jamen Nancyboy???? Var det ikke også begrundelsen for at sende jøderne tilbage i 30éren. Er du forøvrigt nazist eller sån? Jeg synes din retorik omkring venstreorientere sammensværgelser ligner førerens ret meget. Men måske er det ikke venstreorienterede men hekse der er problemet har du tænkt på det? Har du prøvet at læse Heksehammeren? Det må squ da være noget for dig. Du virker som en mand der gerne vil have nogle fasttømrende fjendebilleder. Men den globale verden er en realitet ikke p.g.a. de venstreorienterede men fordi det er en nødvendighed for det frie marked, så fat det dog.

@ole falstoft

hvor står der i menneskerettighederne, at fattigdomsflygtninge og kriminelt afskum har en specifik ret til at opholde sig på dansk territorium???

det er da vidst kun anita bay bundegaard der har udtrykt noget så stupidt

Ole Falstoft

Otto
nej ikke kun anita vi er flere kan du godt regne med. Jeg ved godt hvem der er mest stupid i denne sag

Carsten Friskytte

Ole Falstoft: " Jeg ved godt hvem der er mest stupid i denne sag".

Det var da en indrømmelse!

@ole falstoft

skal jeg forstå dig sådan, at du ser frem til den dag danmark er fyldt op med fattigdomsflygtninge og kriminelt afskum???

og har du nogen ide om hvem der skal betale for det show???

Ole Falstoft

Otto
Nu taler jeg om det der står i artiklen.Ikke om alt muligt andet. D.v.s. om de flygtninge Danmark sender ud trods advarsler fra UNHCR. Folk der i f.eks. har overtrådt færdselsloven eller stjålet en pakke cigaretter (kriminelt afskum i din terminilogi) udleveres til en usikker skæbne. Men du klapper vel begejstret i din 'små buttede barnehænder' ved den udsigten til de får lidt tortur? Amnesty Internationals raporter må være sød godnatlæsning for dig

Carsten Friskytte

Ole Falstoft spørger - trængt og retorisk: "Hvad har det med amnesty international's arbejde at gøre?"

Jeg nævnede et eksempel på venstrefløjens metoder i kampen om mediernes opmærksomhed, der er en forudsætning for en lille gruppes muligheder for at trænge igennem til offentligheden. Og staks begiver Ole Falstoft sig ud i flueknepperi. Det er typisk for venstrefløjens taktiske grise: Hvis kendsgerningerne bliver for ubehagelige, så skal man afspore debatten!

Ole Falsfoft ved udmærket, at mange medlemmer i Amnesty International er af centrum-borgerlig observans, og det er han parat til at acceptere - når blot de indordner sig under den venstreorienterede dagsorden, som helst skal forklædes til uigenkendelighed. Og sådan kan vi som de blinde fortsat fægte rundt i mørket............

Og jo! Menneskerettigheder gælder for alle - især dem, vi absolut ikke kan lide!

Hvordan er det så med den slags absolutte og universelle rettigheder i det venstresnoede virkelighedens univers? Herhjemme er Menighedslisten ikke meget for at rykke ud, hvis betegnelsen "rocker" bliver nævnt. Så sættes kikkerten for det blinde venstreøje, og alle kravler beskæmmede tilbage i deres rottehuller. Man kan højst driste sig til et lille forsagt tryk på nej-knappen i Fjolsetinget............

Pædofile? Narhh, jeg ved ikke..........

Menighedslisten er sunket helt ned i principløshedens ildelugtende sump, siden den kom i Fjolsetinget i 1994. Blot for at sikre repræsentationen, og fordi alle ved, at i det øjeblik Menighedslisten ryger ud, så går den i øjeblikkelig forrådnelse!

Så meget for de højhellige principper...........

@ole falstoft

Du bliver ved med at fable om Amnesty Criminal, som om det var en politisk neutral organisation. Hvad synes du det gør til organisationens troværdighed, at man har opprioriteret at kæmpe muslimers “sociale og kulturelle rettigheder” i vestlige demokratier, mens man nægter at forholde sig til de voldsomme og brutale forfølgelser af kristne i den muslimske verden???

Alfons Åberg

"psykopaten har ingen familie i Irak, gud ved hvor de er henne!"

Hvad i alverden vedkommer det sagen at denne voldtægtsforbryder ingen familie har i Irak?? Han er Irakisk statsborger, og hører derfor hjemme i Irak, familie eller ej. Skal det faktum at man ‘ikke har familie i hjemlandet’ nu til at være begrundelse nok for opholdstilladelse i Danmark?? Grotesk at vi nu skal hænge på denne psykopat.

Ole Falstoft

Altså Carsten
Jeg tilhører ikke venstrefløjen - med mindre du mener alt det der ligger til venstre for 'Jengis Khan' er venstrefløjen.
Og jeg ved godt hvem der prøver at afspore debatten
Jeg prøver faktisk at holde mig til artiklen der ikke handler om den danske venstrefløj men om hjemsendelser af flygtninge. Kunne du ikke også prøve at holde dig til emnet? Se for øvrigt vejledningen fra forsiden:
'2) Skriv præcist og med udgangspunkt i det konkrete debatoplæg*

Carsten Friskytte

Jamen Ole.
Nu har jeg debatteret i omkring 40 år, og ved at debat er svær at afgrænse. Men ikke for dig, Kloge-Ole! Hvordan er du blevet udstyret med så magiske evner?

Tjaeh, da jeg selv ligger til højre for Kublai Khan, så vil jeg nok betragte dig som venstreorienteret.

However, mr. Wiseguy, så handler artiklen også om hjemsendelse af kriminelle asylansøgere m.m., og det er venstrefløjen jo imod. Derfor må venstrefløjen - hvadenten du mener at tilhøre den eller ej - finde sig i at høre for synspunktet. Og du kan jo så bare lade være med at tage handsken op (og dermed være ligeså kujonagtig som Menighedslisten). Men at du bliver forbavset over at blive associeret med venstrefløjens holdninger, når du forsvarer dem, det tyder på, at du ikke er helt så velfungerende, som du vil give indtryk af.

@Jens

"psykopaten har ingen familie i Irak, gud ved hvor de er henne!"

mon ikke sverige eller et andet vestligt land er et godt gæt

Ole Falstoft:

"Det var vel efter jeres mening også helt fint af det danske grænspoliti i 30'erne sendte tyske jøder retur til Tyskland? De fik vel bare hvad de fortjente de jøder?"

"'2) Skriv præcist og med udgangspunkt i det konkrete debatoplæg*

Gør ikke som jeg gør. Gør som jeg siger.

Ole Falstoft

Carsten
I din forenklede verden hvor der åbentbart kun er plads til en venstrefløj og en højrefløj må jeg finde mig i at blive kald vensteorienteret. Det er så bare en ettiket der ikke gemmer sig meget bag. Var det ikke mere frugtbart at lytte til argumenterne i stedet for hele tiden at putte folk i kasser?

Dole: (betyder det navn at du er på "borgerløn"?)

"Var det ikke også begrundelsen for at sende jøderne tilbage i 30éren."

Du vil altså sidestille det at Danmark udviser kriminelle og afviser fattigdomsflygtninge, med jødernes situation i 30´erne? Din proportionssans har lige ringet og sagt at den savner dig.

Og vil du så ikke gøre mig den tjeneste, at arbejde lidt med din stavning og syntaks? Ikke nok med at det er noget sludder du skriver, man kan jo dårligt forstå det.

Carsten Friskytte

Ole Falstoft (om mig): "I din forenklede verden hvor der åbentbart kun er plads til en venstrefløj og en højrefløj må jeg finde mig i at blive kald vensteorienteret."

Videre: "Var det ikke mere frugtbart at lytte til argumenterne i stedet for hele tiden at putte folk i kasser?"

Hvilke ARGUMENTER har du så, som jeg kan forholde mig til?

Nu er det ikke mig, som har indrettet det politiske univers i et højre-venstre-paradigme. Men i debat må man betjene sig af forenklinger, fordi man ikke kan tage højde for små sære pudsigheder hos minerature-fraktioner. Men jeg er da opmærksom på, at for nogle har skægstilen også væsentlig betydning - såvel som tørklædet.

Ole Falstoft

Små sære pudsigheder? I din venstrefløj indgår åbentbart Ritt Bjerregård og de unge der 'brænder bydele af' i skøn samdrægtighed' Det er et fedt?
Argumenter? Jeg synes ikke det er OK at sende folk der er skyldige i småforbrydelser ud af landet til steder hvor de med garanti vil blive udsat for tortur. Ikke hvis vi vil bryste os af at være et land der hylder menneskerettigheder og demokrati. Eller er vi nået derud hvor den slags kun gælder os 'rigtige' danskere? Ligesom det åbenbart var tilfældet da vi i 30-erne sendte jøder på flugt fra nazityskland tilbage velvidende hvad der ventede dem? Hvad var begrundelsen den gang? Jo vi kunne ikke gå og brødføde den slags snyltere. Så tilbage til ovnene og nu ingen klynk!

@ole falstoft

"Jeg synes ikke det er OK at sende folk der er skyldige i småforbrydelser ud af landet til steder hvor de med garanti vil blive udsat for tortur."

Nu er 'problemet' det konkrete eksempel i denne tråd med den 22 årige Irakiske voldtægtsforbryder jo ikke, at han risiskerer at blive udsat for tortur i hjemlandet. Nej, den tårevædede begrundelse er skam, at han ikke har nogen familie i Irak. Det kan godt være, at du synes, at voldtægt af en 11 årig og 14 årig pige er "småforbrydelser", men i så fald er vi dybt uenige, og jeg mener at han skulle have været smidt ud af landet for bestandig efter endt afsoning, (det kunne kun gå for langsomt).

Ole Falstoft

Jeg diskutererede ikke den konkrete sag om voldtægtsforbryderen som jeg ikke kender, men den generelle linie der er lagt. Men forøvrigt bør heller ikke voldtægtsforbrydere sendes tilbage til tortur.

@ole falstoft

"Men forøvrigt bør heller ikke voldtægtsforbrydere sendes tilbage til tortur."

nej de burde vel indstilles til en medalje, de vantro er jo selv ude om det, når de nu ikke har forstået hvad tækkelig påklædning betyder i islam

Carsten Friskytte

Ole Falsfoft laver en "dum" stråmand ovenfor: "Ligesom det åbenbart var tilfældet da vi i 30-erne sendte jøder på flugt fra nazityskland tilbage velvidende hvad der ventede dem?"

Har jeg givet udtryk for at det var i orden at sende jøderne tilbage? Har jeg?

Og når Ole Falstoft så har fået alle til at tro, at jeg mener dette, så kan han gå i gang med at angribe mig for det! Sådan er de, de der røde ådselædere!

Men der er/var en forskel på den tids jøder, og dem vi sender ud i dag: Jøderne begik ikke organiseret kriminalitet! De organiserede ikke butikstyveri, narkohandel og lignende. Næeh, de solgte måske postkort og snørebånd, og hvis det gik helt galt - så "franske" artikler.

Jeg forstår godt almindelige, jævne borgeres reaktion på mange af disse typer; påtrængende og anmassende som de er - parret med en utrolig frækhed og selvbevidsthed. Jeg forstår godt, at den ældre pensionist, som bliver slået ned og frarøvet sin taske, eller udsat for et tricktyveri i sit eget hjem, ønsker at den slags ros skal ud med det vuns! Det synes jeg sgu osse! Ikke for småting på bagatelgrænsen, men når pågældende har overbevist en dommer om at han (misdæderen) er en skidt karl! DK har jo osse fået nogle stykker retur, blandt andet Balle-Lars, der mistede hovedet 16. oktober 1860 for mordet på konen i Ugledige (det blev sat på en stage).

Hvad enten man vil indrømme det eller ej, så smutter der jo slyngler med, når flygtninge med god grund forlader et land. Som f.eks. da Fidel Castro tømte fængslerne i 1979-80. Men jeg hørte ikke Ole Falstoft protestere mod at Reagan fik Castro til at tage dem retur??? Hvorfor ikke, Ole? Skulle de bare hjem til det socialistiske paradis i Caribien for at hygge sig med rom og salsa?

Kom nu med en af dine dødssyge bortforklaringer, Ole.........

Ole Falstoft

Carsten
Jeg synes du er blevet lidt skinger i tonen. Føler du dig under pres? Jeg kunne da aldrig drømme om at forsvare Fidel Castros dispositioner jeg er som sagt ikke maxist selvom du meget gerne vil putte mig ned i den 'sæk'
Og jeg kender ikke den historie du disker op med - hvad har den i øvrigt med denne debat af gøre?
Ang. paralellen med jøderne i 30-erne: Der er selvfølgelig forskelle som med alle den slags sammenligninger. Der hvor jeg ser ligheden er den holdning hos personer som dig der er total ligeglade med hvad der sker mennesker man har i sig varetægt og derfor et ansvar for. Man kan ikke bagefter løbe fra det ansvar når de ubehagelige historier dukker op og påstå at det 'vidste jeg ikke noget om' etc. Advarslerne har vi fået. Vælger vi at ignorere dem står vi også med et medansvar bagefter. Er du parat til at stå ved det ?

Carsten Friskytte

Ole Falsktop er Rasmus Trads i ny forklædning! Det må stå klart for alle efter denne replik: "Og jeg kender ikke den historie du disker op med - hvad har den i øvrigt med denne debat af gøre?"

Pludselig er Ole Falsktop helt uvidende om alt, hvad der kunne belaste hans argumentation. In casu at hans ven Fidel lod sig bestikke til at tage Cubas kriminelle retur fra USA.

Og ja! Hvis de bliver udsat for tortur, når de kommer hjem efter at have gjort sig fortjente til en udvisning, så har de selv købt biletten. Men det er en hypotetisk risiko. "Normalt" får kriminelle ved hjemkomsten blot en ordentlig røvfuld - hvilket jeg ved selvsyn har konstateret i Colombia med en stowaway. End ikke politiet gider torturere ligegyldige kriminelle, når der ikke er et formål med det.

Ole Falstoft

Carsten
Der er ikke tale om pludselig hukommelsessvigt. Men oplys mig blot du store ånd! og fortæl hvad vi kan lære af den historie Jeg lytter gerne

Carsten Friskytte

Ole: Jeg kan naturligvis ikke bevise at du har en viden, som du blot holder skjult. Men af hensyn til eventuelle andre læsere, som mod min forventning finder denne meningsudveksling interessant, vil jeg gerne rekapitulere historien:

Omkring 1979-80 tømte Fidel Castro de cubanske fængsler for fanger (måske skulle han bruge pladserne til politiske dissidenter). Efter sigende fik de en fin hentydning om at skrubbe af fra La Isla, og bevogtningen af havne og kyster, der lå tættest på Florida, blev i realiteten trukket væk. Derefter entrede ex-fangerne alt hvad der kunne flyde, og endte enten i Florida, på havets bund eller i en haj-mave (de sidste var sgu nok de heldigste!). Jeg lå tilfældigvis i disse år og sejlede med et dansk skib, M/S Irena Dan, mellem Nordeuropa og Tampa/New Orleans. Vi blev ofte prajet af disse "turister", som lå og hyggede sig i oppustede bilslanger og lignende. I starten jublede USA's administration over propagandagevinsten, men det holdt de hurtigt op med, da kriminaliteten i de sydøstlige stater boomede. Ad diplomatiske kanaler måtte USA så tigge Castro om at tage sine kriminelle tilbage, startende med mordere og voldtægtsforbrydere (som jo også har krav på at få deres menneskerettigheder overholdt - iflg. Steen Ole). Foreløbigt er det vist en hemmelighed hvad USA måtte betale Castro for denne vennetjeneste, thi ingen af de to parter har interesse i en afsløring (cf. Iran-Contragate-affæren!).

Nu skal man lige huske, at Cuba stadig har dødsstraf og at Castro lod sin gamle ven fra dagene i Sierra Maestra, Ochoa, henrette for narkosmugling (min reaktion var et skuldertræk). Kan hænde at nogle turister fra USA har fået sig en overraskelse ved hjemkomsten.....

Jeg har også lidt svært ved at se pointen.

Ideen med at tømme fængslerne og pege dem i retning af Sverige fejler jo i princippet ingen verdens ting, og Sverige knuselsker i modsætning til USA jo den slags mennesker, så det er da et forsøg værd.

Carsten Friskytte

Kære Erik B.
Jeg skriver heller ikke for dig. Når der dukker et emne op, som ikke kræver abstrakt tænkning, vil jeg gerne skriver nogle korte indlæg, som du også kan reflektere på og over.
med venlig hilsen

Det lyder godt. Prøv at hold lixtallet under de tyve.

He, he...

Ole Falstoft

Tak for historien Carsten
Jeg kan svagt huske den - men jeg var altså ikke så gammel dengang
(under 30 - et flødeskæg m.a. o. )
Det var da en grum historie
Jeg kan bare ikke se pointen i forhold til den aktuelle sag
Mener du at jeg går ind for at de kriminelle skal løslades eller gå fri for straf?
I så fald kan jeg berolige dig - folk der overtræder dansk lov skal selvfølgelige straffes efter dansk lov og i danske fængsler (det sidste er vigtigt !)

Carsten Friskytte

Ole Falstoft: Du stiller spørgsmålet "Mener du at jeg går ind for at de kriminelle skal løslades eller gå fri for straf?"

Nej, det mener jeg ikke du går ind for, og det fremgår ingen steder af min argumentation, at jeg mener at du gør det!

Du skriver også: "Jeg kan bare ikke se pointen i forhold til den aktuelle sag". Jeg citerer lige fra interviewet: "- Hvad med de kriminelle irakere, som sendes hjem for tiden?

"Jeg har det fint med, at vi sender kriminelle derned. Der er jo folk og ambassader, som står parat til at hjælpe dem. Og desuden har jeg mere tillid til Flygtningenævnets vurdering af sikkerheden i Irak end til UNHCR. UNHCR har jo en dagsorden, der går ud på at få placeret flere flygtninge rundt om i verden," siger Karen Ellegaard fra Venstre."

Jeg anførte mit eksempel for at illustrere, at andre lande også udsendte asylansøgere, der gør sig skyldige i kriminalitet, eller reelt ikke er politiske flygtninge - og til lande, der praktiserer dødsstraf og tortur, nedværdigende behandling og straf. In casu et "demokratisk" og socialistisk land, der angiveligt deler mange af dine værdier, Ole - hvilket naturligvis ikke lægges dig og dine værdier til last!

Afslutningsvist bemærker jeg, at det kan være udmærket at andre landes statsborgere kan overføres til deres egne landes fængsler. Grønlænderne på Anstalten ved Herstedvester har tryglet om det i næsten 30 år.

Ole Falstoft

Carsten
Javel -men jeg synes ikke det var orden at USA sendte de kriminelle cubanere tilbage til Cuba. Og så er jeg lidt træt - efterhånden - af at du fremtuer med at klasificere mig som maxist - Jeg hylder ikke det cubanske politiske system - jeg håber faktisk at de snart må opleve demokrati men det bliver nok først når den gamle er død

Charlotte Aagaard,

"I Afghanistan har vi f.eks. bidraget til at bygge mere end 2.000 skoler og sendt fem millioner børn i skole.", siger Venstres politiker.

Hvor meget af hvor meget har Danmark bidraget med ? En tiendedel skole og ét barn ? Eller 100 skoler og 1 million børn ? Eller hvad ?

Hvorfor spørger du ikke, når du sidder foran politikeren ?

Hvordan er det nu, at dette bidrager til Danmarks sikkerhed, sådan som Søren Gade påstår i en anden af dine artikler ?