Læsetid: 5 min.

EU-lande vil lovgive mod høje direktørbonusser

Frankrig vil have EU til at bremse de høje direktørbonusser, der har udløst forargelse i mange europæiske lande i de senere år. I Danmark er politikere og erhvervsfolk uenige om behovet for at regulere bonusser med lov. Erhvervsmand mener, at grådigheden i dansk erhvervsliv har nået et forbryderisk niveau, der berettiger lovindgreb
5. juni 2008

De søde dage med gyldne håndtryk og astronomiske bonusordninger på de europæiske direktionsgange lakker måske mod enden. Den hollandske regering gennemfører lige nu en lov, der gennem ekstra hård beskatning skal bremse virksomhedernes udbetalinger af "uberettigede" store bonusser til direktionen. Og Frankrig vil have lignende regulering på europæisk niveau.

"Du kan ikke forvente, at medarbejderne skal stramme bæltet, hvis direktionen bare får større og større bonusser, der ingen sammenhæng har med virksomhedernes præstationer. Offentlighedens støtte til erhvervslivet dykker, hvis den udvikling forsætter," sagde den hollandske finansminister Wouter Bos, da han præsenterede sit lovforslag om at ekstrabeskatte virksomheder, der giver gyldne håndtryk og chefbonusser på over 400.000 euro.

Bos fremsatte lovforslaget efter flere ramaskrig i den hollandske debat over størrelsen på udbetalte bonusser. En direktør for babymadproducenten Numico fik bl.a. 80 millioner euro i bonus for at sælge Numico til franske Danone.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Professor Ken Bechman fra CBS har i et studie vist, at fra 2000 er de danske direktørlønninger steget med 13 procent, hvilket betyder, at en dansk direktør i dag i gennemsnit tjener mere end 5,3 millioner kroner om året.

Pølsesnak! Forventer man at vi skal tro på at en dansk direktør i gennemsnit tjener en lille halv million om måneden?

Bortset fra det en god artikel.

Adm. direktør i TDC, Henning Dyremose, modtager 100 mio. kr. i fratrædelsesbonus efter at have solgt TDC til en række kapitalfonde.

Jeg kan (som måske een af de sidste fortidsøgler) huske tiden fra før TDC-salget. Dengang blev kapitalfonde i medierne (med rette) beskrevet som en mellemting mellem pirater og vampyrer, men efter at TDC-salget kom på bordet, var de pludselig eksperter i rationalisering og effektivisering, deres enorme rigdom var en slags garant for at man besad en kompetence, som danske bonderøve kun kunne drømme om.

Sandheden er, at ved fjendtlige virksomhedsovertagelser, dvs. ved køb af en virksomhed med det formål at lænse den for aktiver, kræves der folk, der virkelig har indsigt i, hvordan virksomheden fungere: hvad er kød og hvad er fedt. Dv. igen s. at man har brug for den 'gamle' ledelse, nogen der har indsigt i virksomheden i modsætning til ignoranter på Wall Street.

Den finurlige konsekvens er, at virksomhedsledere for offentlige virksomheder i fare for at blive privatiseret har en egeninteresse i, at få den offentlige virksomhed til at køre så dårligt som muligt før opkøbet, for jo dårligere den kører, desto større 'rationalisering'sgevinster er der at hente når der skal deles fyresedler ud, og desto større bonus til Judas-direktøren.

"Dybest set er det jo ulogisk, at aktionærer over tid vil belønne en direktion, som ikke er belønningen værd," siger Anders Ladefoged.

Nej, men politisk set er der vel også andre aktører at tage hensyn til, for eksempel resten af samfundet. Aktionærer viser sjældent samfundssind.

Føj, hvor små sko må politikerne have lov at gå i? Magen til ulækker misundelsesideologi skal man lede længe efter. Lad private firmaer havde deres kæmpe bonuser det er deres egne penge det går udover.

@Søren Nørbak: Det er også medarbejdernes livsgrundlag (hvis deres virksomhed for eksempel sælges), det går ud over + den almindelige retfærdighedssans (det du kalder misundelse)

Søren Nørbak udtrykker - og personificerer? - den store fejlantagelse i kapitalismen: at det er chefen, der er skyld i successen. Det har traditionelt givet en enkelt person alle fordelene: glæden ved at bestemme over andre (der blandt chefer synes at gå for at være sjovt) og noget, der ligner 50% af firmaets samlede lønudbetaling. Men uden undergivne var der bare hverken ledelse eller indtjening.