Læsetid: 3 min.

FN: Europa bør ikke afvise flygtninge fra Irak

Flygtningestrømmen fra Irak vokser, samtidig med at EU afviser stadig flere asylansøgere. UNHCR advarer imod nye massetilstrømninger fra Syrien og Jordan, hvis disse lande følger EU's eksempel
Indland
18. juni 2008

Den fortsatte uro og vold i Irak har for første gang i fire år medført en vækst i tallet af asylansøgere fra dette land. Det viser tal, som netop er offentliggjort af FN. Den øgede tilstrømning af irakiske flygtninge kommer på et tidspunkt, hvor de europæiske lande er begyndt at smække dørene i for flere asylansøgere.

FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) konstaterer, at det globale antal asylansøgere i 2007 er steget med fem procent til 647.200, og at irakere, der søgte "international beskyttelse i Europa" tegner sig for hovedparten af væksten svarende til 52.000 ansøgere.

Flygtningehøjkommissær Antonio Gutteres advarer ved samme lejlighed Europa om, at konsekvenserne af at afvise irakiske asylansøgere kan blive, at lande i Mellemøsten følger det europæiske eksempel og udviser i tusindvis af mennesker, som så uundgåeligt vil blive til en endnu stærkere flygtningebølge, der efter alt at dømme vil søge mod Vesten.

"Jeg tror, det er meget vigtigt, at europæerne indser, at situationen ikke er til at sende irakerne tilbage," siger Guterres i et interview med Independent i forbindelse med den forestående Internationale Flygtningedag (fredag 20. juni, red.).

Af de 2,3 millioner som ifølge UNHCR vurderes til at være fordrevet af kampene i Irak, har næsten to millioner fundet ly i nabolandene Syrien og Jordan, som kæmper med den økonomiske byrde, som massetilstrømningen har medført.

"Det er et uhyre negativt signal at sende til Syrien og Jordan, at de europæiske lande sender irakere tilbage i et antal af få tusinder, når de selv har taget imod i hundredtusindvis," siger Guterres. "Man kan forestille sig, hvad der vil ske, hvis Syrien og Jordan pludselig beslutter sig for at udvise disse mennesker. De vil næppe vende tilbage til Irak - derimod vil Europa stå over for en massiv tilstrømning."

Bortset fra Mellemøsten-regionen har Sverige taget imod den største del af de irakiske flygtninge. Det har givet Södertälje, en mindre by uden for hovedstaden, tilnavne som Lilla Irak og Mosul on Stockholm, fordi den tog imod hver 20. af Europas irakiske asylansøgere. Nu har Sveriges højesteret imidlertid truffet den afgørelse, at der ikke længere er nogen væbnet konflikt i Irak, hvilket betyder, at irakerne herefter kun vil blive opfattet som flygtninge, hvis de kan bevise, at de individuelt er truet.

"Det har ført til flere afvisninger og et begrænset antal hjemsendelser," siger Guterres.

Svensk dydsmønster

Alligevel er Sverige fortsat et af Europas dydsmønstre. I Grækenland, som ofte er det første EU-land, som de irakiske flygtninge kommer til efter at have krydset Tyrkiet, er andelen af irakere, som bliver anerkendt som flygtninge, tæt på nul. Det skaber problemer, da flygtninge ifølge EU's love kan sendes tilbage til deres første ankomstland. "Vi har anmodet de europæiske lande om at undlade at følge dette regelsæt og ikke sende mennesker tilbage til Grækenland," siger Guterres og forklarer, at tilbagesendelse til Grækenland er ensbetydende med tilbagesendelse til Irak.

I sin seneste rapport om den irakiske flygtningekrise erklærede Amnesty International, at behandlingen af irakere, der søger beskyttelse i udlandet, har ændret sig hastigt til det værre. "Tvangsmekanismer såsom inddragelse af bistandsmidler for at anspore mennesker til at vende hjem, tvangshjemsendelser og manglende anerkendelse af individer som flygtninge er blevet mere udbredt," fastslår rapporten og tilføjer: "Antallet af lande, som nu forsøger at tvangsdeportere afviste irakiske asylansøgere, er rekordhøjt."

De europæiske lande har vidt forskellige asylpolitikker, og flere af de nyeste EU-medlemmer var tidligere selv oprindelseslande for asylansøgere. Frankrig overtog formandskabet for Den Europæiske Union den 1. juli og har bebudet, at det vil fremlægge sit forslag til ny pagt om indvandring og asyl.

"Vi håber, at dette vil blive anledning for landene til at koordinere deres politik - ikke ved at anlægge den laveste fællesnævner, men ved at tage udgangspunkt i de bedste eksisterende praksisser," siger Guterres.

© The Independent og Information

Oversat af Niels Ivar Larsen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

FN siger dit og FN siger dat.

FN består af ret mange udemokratiske lande, så vi bør ikke lytte til FN mere. Når FN igen består af udelukkende demokratiske lande, så vil jeg lytte igen.

FN er nu bl.a. Iran, Sudan og Syrien og mange andre udemokratiske lande. Udsagn der fra kan jeg ikke tage seriøst.

Ulrik Høstblomst

enig Dorte

Der er virkelig grund til at forholde sig kritisk til FN når USA kan lykkes med at få sanktioneret deres angrebskrige af FN

Helt sikkert et tegn på at demokratiet i FN er sygt

Det er ikke til at tage FN seriøst på de vilkår

Jeg kan ikke tage udsagn fra alle der heder Dorte seriøst. Sådan er min indstilling til verden. Indstillingen er også ganske fornuftig, fordi jeg ved bedst og nægter konsekvent at høre på andre.

Er vi i Irak, Holmskjold? Og hvor mange mener du at vi bør hjælpe?

Uanset om vores hr. Fokk-hoved fik tropperne trukket ud på det 'rigtige tidspunkt' for at tie kritisike stemmer på hjemmefronten ændrer det ikke på at FN mandatet ikke var til stede for invasion af Irak og AFR & co. var ivrige deltagere ( 'the coalition of the willing') i en agressionkrig baseret på løgne som har ført til det kaos som vi ser i Irak, at vi ikke skulle have et medansvar for den lortesituation vores fine politikere har sat os i er vås, lad være med at kritisere flygningene, tak dig selv, du ku bare lade være med at stemme på de krigsgale løgnere..

Europa bør ikke afvise flygtninge fra Irak, siger UNHCR.

Præcis på dét grundlag SKAL vi afvise flere flygtninge fra Mellemøsten. I de sidste treårtier har kriminalstatistikken vist, de ikke er i stand at fungere optimalt, hverken i Europa eller Danmark.

Politikerne tørrer gerne promblemet videre af over på befolkningen, hvilket befolkningen i det lange løb ikke har overskud til, idet mellemøstlige flygtninge i den grad er en belastning for vort samfund.

Vi var i Irak for at hjælpe med at fjerne forbryderen Sadam. Vi har gjort vor part. Efter enhver krig følger "de lange knives nat", som er hævn fra de undertrygte. Desto mere undertrykte desto længere en "nat".

De andre arabiske lande, med de store olieindtægter, kan passende tage deres del af ansvaret for flygtningene.

Sverige indførte igår nogle terrorlove, der er strammere end de danske terrorlove, på trods af, at Sverige ikke har deltaget i Irakkrigen og ikke publiceret muhammedkarikaturer, eller tilbudt asyl til islamkritikere som Ayaan Hirsi Ali.

Sverige har bare været så letsindig at give flygtningestatus til flygtninge, uden at interessere sig for, om de er demokrater eller antidemokrater, eller om de vil bekæmpe det svenske samfundssystem.

Nu vil FN have os til at tage imod flygtninge, der ofte er personligt forfulgte, fordi de selv har bekæmpet andre muslimer af selsteriske grunde. Mange af flygtningene er ikke forfulgte frihedskæmpere, men kan mere præcist betegnes som "ufrihedskæmpere" ...

Ufrihedskæmpere bliver selvfølgelig ikke automatisk til gode demokrater af at få opholdstilladeldse i et andet land, når de har været parat til at dræbe og til at lade sig dræbe, for deres antidemokratiske og chavenistiske idealer.

Er det egentligt ikke mærkeligt, at FN og godhedsindustrien altid retter deres kritik mod de vestlige lande, når disse -som alle af andre lande- ikke bare ønsker at åbne deres grænser for fri indvandring af 'flygtninge'. Udviser et vestligt land den mindste vilje til national overlevelse bliver det udsat for massiv kritik af alle disse godheds-organisationer.

Saudi Arabien og de øvrige stenrige Golf-stater har nærmest fuldstændig lukket af for flygtninge fra Irak. Hvorfor bliver disse stater aldrig udsat for kritik?? Kulturelt, religiøst ect. ville det da være mere nærliggende for Irakere at søge mod disse lande, fremfor de vestlige lande, hvor kulturen og samfundssystemet er dem vildtfremmed.

Iøvrigt gør følgende statestik mig ikke speciel varm tilhænger af at modtage flere 'flygtninge' fra den del af verden:

http://ttv.tv2.dk/index.php?side=160

Alle flygtninge skal indsættes i lejre,
modtage militærtræning
og sendes hen til det område
og den part i konflikten de støtter.

Repatrier ALLE flygtninge.
Giv dem våben, træning, penge og send dem afsted PERMANENT.
Ingen permanente flygtningen nogen steder som har krydset mere end 1 højst 2 grænser.
Bekæmp de egoistiske asociale landsforrædere, repatrier dem !

Muslimer, der har begået forbrydelser og overgreb, så de i teorien måske kan komme til at risikere, er der en vis chance for, kan nogen mene eller måske endda nervøst frygte, at der måske ville kunne indtræffe at, for helt utænkelig er det måske ikke, med lidt god vilje at forstille sig en form for risiko i form af f.eks. måske:

æreskrænkelser, hån, spot, latterliggørelse, ydmygelser, fornedrelser, afvisninger, nedladenhed, sårende bevågenhed eller måske endda pisk, stening, afbræning, itusprængning, sultedød, fængsling, hængning, spidning, bødestraf olign. ydmygelser osv. osv. kun fantasien eller mangel på blottet paranoia sætter sine grænser skal

have lov at diktere os massiv permanent stor folkevandring og forplejning og forkælelse og til et hvilket som helst land, bykvarter og gadenr. så længe det passe familiestamtræernes behov og nydelse, koste hvad det vil for alle, som det rammer.

Støt de forfulgte
med krykker, hat og briller,
gør plads, kræv ind,
og fjern Jer venligst lidt for det !
På forhån tak !
Må Allah velsigne Jer...

Send ALLE palæstinensiske flygtninge i Danmark = 25.000 mennesker HJEM til Palæstina.

Send ALLE ex-jugoslaviske flygtninge i Danmark = 35.000 mennesker HJEM til ex - Jugoslavien.

Og tag imod 15.000 midlertidige Irakiske flygtninge i Højst 3 år og så UD og HJEM IGEN til Irak og hjælpe til dér !

Hjælp Flygtninge i verden !
Straf misbrugerne: de 350.000 muslimske flygtninge i Danmark med dagbøder a 250 kr., til de udvandrer tilbage og gør plads til nye FLYGTNINGE.

Bekæmp den muslimske flygtninge-kapitalisme, egoisme og kolonisme, repatrier ALLE asyl-misbrugere, der har været i Danmark i mere end 10 år uanset opnået indfødstret ret eller ej, antal fødte og sammenførte storfamiliemedlemmer og andre smarte trick for at påtvinge os sig her og holde os som gidsler !
Ingen livstidsflygtninge !