Læsetid: 1 min.

Fond: Kampen om Christiania er ikke fløjtet af

Realdania Fonden vil stadig være med i boligprojekt på Christiania, hvis staten og christianitterne bliver enige
Indland
1. juli 2008

Ja eller nej. Politikerne er langt fra enige om, hvordan de skal afkode Christianias svar til staten, om at fristaden ønsker yderligere drøftelser af en række elementer i Christiania-aftalen.

Selv om Slots- og Ejendomsstyrelsen fredag tolkede christianitternes respons som et nej og dermed officielt fløjtede kampen af, så ruller bolden videre i den politiske debat, indtil Christiania-udvalget mødes i august og diskuterer 'knaster'.

Og før bolden ligger fuldstændig død i en retssag, vil Realdania Fonden, der har tilbudt at købe hele byggeretten på Christiania, ikke droppe sit tilbud om at bygge med respekt for Christianias særpræg.

Men fra at spille aktivt med i kampen er Jesper Nygård, administrerende direktør i KAB og næstformand for Realdanias bestyrelse, trådt op på tilskuerpladserne. Det er han ked af, men betragter det som eneste naturlige reaktion, når parterne ikke har kunnet nå en enighed.

"Jeg har meget svært ved at se, at der kan komme en situation på den korte bane, der kan bringe os ned på banen igen," siger han og understreger, at hvis Christiania ikke er med på ideen om en boligorganisation, forsvinder de 200 til 300 millioner kroner i subsidier og støtte til renovering.

"Og hvis et kort forsvinder, så vælter hele korthuset," siger Jesper Nygård, men påpeger samtidig, at man kan være heldig at score i overtiden.

Straffespark

Også selv om Christiania og staten ifølge Jesper Nygård har gang i den længste overtid i nyere fodboldhistorie.

"Men der er selvfølgelig stadig mulighed for straffesparkskonkurrence," vurderer han.

Derfor vil Jesper Nygård afvente, om de politiske tovtrækkerier om Christianias fremtid alligevel skulle føre til noget, selv om han er "meget pessimistisk".

"Hvis parterne kan nærme sig hinanden og nå en aftale, og hvis man har lyst til, at vi skal deltage, vil vi meget nøje vurdere det med en positiv tanke," siger Jesper Nygård.

"Vi går ikke fra stadion, før kampen er helt forbi," fastslår Jesper Nygård.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her