Note
Læsetid: 1 min.

Forældre fængslet for omskæring

Indland
13. juni 2008

Et forældrepar er varetægtsfængslet i hver otte dage for at have medvirket til, at deres døtre blev omskåret i Sudan. Det er første gang i dansk retshistorie, det sker. Forældrene er danske statsborgere, men har sudanesisk baggrund. Pigerne er i dag 9 og 11 år, men ifølge politiet kan overgrebene have fundet sted helt tilbage i sommeren 2003. I den periode bragte de københavnske forældre deres to børn til hjemlandet og fik en tredje person til at fjerne pigernes ydre kønsorganer. Den 49-årige far og den 40-årige mor sigtes desuden for at have forsøgt at gentage operationen med en tredje datter, der i dag er fem år gammel. Hun skulle ifølge politiet have været bragt til Sudan i næste måned.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her