Læsetid: 3 min.

Gaderummet er sat på gaden

Fogedretten afgjorde i går, at det socialpædagogiske værested på Nørrebro, Gaderummet, skal forlade sine lokaler, fordi Gaderummet ikke vil samarbejde med kommunen
21. juni 2008

Over indgangsdøren til Rådmandsgade 60 på Nørrebro står der med kulørte bogstaver på et hvidt stofbanner 'For retten til selvbestemmelse og den åbne dør', og i gården står der stadig en lille improviseret scene af træ under en hvid havepavillon.

Scenen er resterne af Gaderummets åbent hus og støttefest fredag den 13. juni, hvor husets unge forsøgte at skabe opmærksomhed omkring, at Københavns Kommune vil lukke det socialpædagogiske værested for unge hjemløse, Gaderummet.

Det kontroversielle Gaderummet har været både kritiseret og anerkendt i samfulde 11 år, det har eksisteret, men den 2. maj i år besluttede Københavns Kommune at 'tilbagekalde godkendelsen' af den selvejende institution.

Derfor har Gaderummet ifølge København Kommunes advokat siden været ulovligt besat, og i går besluttede fogedretten, at Gaderummet skal sættes ud.

Kalle Birch-Larsen åbnede i 1986 en frivillig, psykologisk rådgivning af udsatte unge, og i 1996 kom det døgnåbne værested, Gaderummet til Nørrebrogade. Det blev lukket af brandmyndighederne i 2004, hvorefter Gaderummet flyttede til de nuværende lokaler i Rådmandsgade i maj 2005.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Socialforvaltningen ønsker "at hashmisbruget i Gaderummet skal ophøre, og medarbejderne skal gribe ind, hvis de ser, at de unge ryger", og "at Gaderummet ikke må anbefale de unge at holde op med at tage medicin, uden det er drøftet med en psykiater."

Derudover må der ikke være unge under 18 år, og de unge må kun sove i rum, der er godkendt til overnatning. Gaderummet sikre, at unge med svære psykiske lidelser kommer i psykiatrisk behandling.

Hver et punkt er i min optik absolut rimelige rimelig og faktisk helt på brugernes præmisser , i kraft af at Gaderummet skal være et sted for alle (udsatte unge) og ikke kun bestemt af en( særligt belastet ) gruppe af brugere, der således på den baggrund fastsætter (den laveste) fællesnævner for Gaderummet.

Til Erik Jensen:

Jeg er absolut enig.

Carl Erik er til stor fare for de hjemløse.

Her er et uddrag af en artikel fra Ekstra Bladet:

"Reddet af spritten
Bondeanger hos en mand, som er tiltalt for drabsforsøg. Han fortryder nu, at han skubbede en hjemløs ud foran et S-tog"

Stine Bolther
- 07:03 - 20. jun. 2007

"At Haraldur Sigrudsson havde en promille på 3,9, da han blev skubbet ud foran et tog sidste sommer, kan have reddet ham. Han nåede ikke at rejse sig op og lå derfor næsten uskadt under S-toget."

"Som 26-årige Jonatan Falk i går sad sammensunken og brødebetynget på anklagebænken, lignede han bestemt ikke en, som var i stand til at forsøge at slå en jævnaldrende mand ihjel.

Men det er netop det, han er tiltalt for. Den 26. august sidste år skubbede han den 26-årige hjemløse islænding Haraldur Sigurdsson ned på skinnerne på Nørreport Station, netop som et S-tog kom kørende med 50-60-kilometer i timen. Haraldur kunne ikke undgå at blive kørt over af toget, men ved et mirakuløst held overlevede han påkørslen.

Under flugten på vej væk fra Nørreport, sagde Jonatan Falk på engelsk: ’Jeg har været oppe at slås. Jeg håber, han fucking dør’."

"I dag nægter Jonatan Falk imidlertid, at det var hans hensigt at dræbe Haraldur Sigurdsson. Men han erkender, at det var ham, som skubbede islændingen ned på skinnerne.

– Jeg ville bare have ham til at gå væk, sagde Jonatan Falk. Han har levet som en slags hjemløs, selv om han var tilmeldt en adresse, da episoden på Nørreport skete. Han har ikke kontakt til sin familie længere.

– Jeg troede, han ville overfalde mig, og så reagerede jeg bare dumt, sagde Jonatan Falk. Ellers kan han ikke huske meget. Han husker ikke, hvorfor han først gik op ad trapperne og siden ned igen. Om han og Sigurdsson var oppe at skændes, eller hvorfor han stak af uden at hjælpe.

Ville betale med hash
En stribe vidner kunne imidlertid hjælpe nævningetinget på vej til at forstå, hvad der skete i de dramatiske minutter. Mange havde set Haraldur Sigurdsson blive skubbet og falde ned på skinnerne foran toget. Flere løb efter Jonatan Falk, men han nåede at springe ind i en taxi ved Nørreport Station.

I taxien sad der i forvejen en passager. Han og chaufføren afgav i går deres forklaring, som kan blive meget belastende for Jonatan Falk.

Jonatan Falk forsøgte at betale for turen med en klump hash, men det afslog både chaufføren og passageren. De troede desuden, at manden var udlænding, da han talte gebrokkent engelsk.

– Han forklarede, at han havde været oppe at slås og sagde: ’I hope he fucking dies’, husker passageren.

Via sin psykolog lader Jonatan Falk Ekstra Bladet vide, at han i dag er rigtig ked af sagen.

– Vi har talt det meget igennem det sidste års tid, og Jonatan er lykkelig for, at Sigurdsson overlevede, fortæller Pia Srøh, psykolog for Jonatan og tilknyttet værestedet Gaderummet. Hun overværede i går retssagen, som formentlig i dag slutter med, at der bliver afsagt dom."

Heldigvis er mange hjemløse godt klar over, de skal holde sig væk fra stedet. Men det er synd, det offentlige skal spilde så mange rescourcer på en mand, der har en så svigtende dømmekraft og en så fatal mangel på selvindsigt, som det er tilfældet med Carl Erik.

Korrektur til artiklen:

"Kalle Birch-Larsen åbnede i 1986 en frivillig, psykologisk rådgivning af udsatte unge, og i 1996 kom det døgnåbne værested, Gaderummet til Nørrebrogade. Det blev lukket af brandmyndighederne i 2004, hvorefter Gaderummet flyttede til de nuværende lokaler i Rådmandsgade i maj 2005."

Carl Erik dukkede op til et møde på universitetet, hvor en gruppe studerende ville skabe en åben rådgivning. Carl Erik var ikke selv idemanden, men en af de første, der kom på det indkaldte møde.

Stedet var en del år en åben rådgivning, hvor Carl Erik deltog på lige fod med andre. Efterhånden kom og gik folk, mens Carl blev og satte sig mere og mere på dagsordnen.

Stedet blev militant, særligt efter at en persom fra Blekingegadebanden kom i terapi hos Carl Erik.

Efter bandens opløsning opstod der den situation, at et mindetal i Regnbuen ville tage det ideologiske tankegods op og skabe en ny militant gruppe.

Det blev afsløret og Carl Erik og hans Kæreste Anna Jønsson blev ekskluderet for livstid i Studenterhuset.

Jeg var et lige medlem i regnbuen i to år, hvor der opstod mobbesituationer mellem Carl Erik og næsten hele Solidaritetshuset. Jeg tog ansvaret for at få Carl smidt ud.

Derefter startede arbejdet mere målrettet med yngre hjemløse. (En af dem så målrettet, at hun dyrkede sex med Carl Erik og senere blev fulgt på Rigshospitalts psykiatriske afdeling, hvor Carl Erik selv har været indlagt.)

Hidtil havde det været alle aldre.

Omkring 2004 var arbejdet ikke så målrettet. Jeg blev kontaktet af en frivillig på stedet, som undrede sig over, de hjemløse gik for lud og koldt vand, mens Carl og hans ekskæreste Anna Jønsson, kæresten Alina, samt ekskærestens datter Ditte sad i plenum med hele personkredsen til venstre for den autonome bevægelse og holdte møder.

Efter fyringen af Carl Erik er han pludseligt blevet målrettet igen. Det er da godt at vide, han ganske gratis hjælper lidt til, nu da det offentlige har forsørget ham næsten et helt arbejdslig, så han kunne planlægge den kommende revolution med sine kæreste.

Carsten Friskytte

Det beroliger mig faktisk at vide, at disse farlige, subversive typer spilder deres tid på pjalteproletariatet. Så er der intet at frygte fra deres side, thi det er den rene beskæftigelsesterapi. Tænk blot på hvor galt det kunne have gået, hvis de var intelligente og brugte deres kræfter de rigtige steder.... Helt ustyrligt morsomt er det at vide, at selveste Blekingegadebanden spilder tid og talenter på pjalteproletariatet. Men måske har den under sit ophold i fængslerne fået udbygget båndene til det store revolutionære potentiale?

Så er der eddermane dømt ideologisk opløsning!

Carsten Friskytte

En kort karakteristik af pjalteproletariatet - navnlig til gavn og glæde for revolutionære drømmere, grædekoner og fantaster:

Pjalteproletariatet har ikke mange ressourcer - hvilket står klart for de fleste af dem (efter mange års bitre nederlag). De få ressourcer de enkelte har, bliver brugt til at sikre deres egen position blandt de elendige. Man vogter nidkært over at ingen andre vokser én selv over hovedet, og er det ved at ske, så slår man til med alle midler - efter devisen "ens egen succes er jo dejlig, men andres fiasko kan man heller ikke kimse ad."

Hvis pjalteproletariatet nogensinde får magt, er det første den gør at kaste sig over hinanden for at flå øjne og liv ud af kroppen på dets lidelsesfæller. Alle forsøg på at banke civilisation ind i kroppen på pjalteproletariatet har været forgæves. Det eneste det har respekt for, er en saltvædet firslået tovende af tjæret hamp.

Til Carsten Friskytte:

"Helt ustyrligt morsomt er det at vide, at selveste Blekingegadebanden spilder tid og talenter på pjalteproletariatet."

Knap så ustyrligt morsomt for den unge betjent, der blev skudt.

"Hvis pjalteproletariatet nogensinde får magt, er det første den gør at kaste sig over hinanden for at flå øjne og liv ud af kroppen på dets lidelsesfæller."

Så du kender Carl Erik, han der chikanerede folkene i Studenterhuset, Solidaritetshuset og alle de andre steder? Den Carl Erik, der ikke accepterer, der er konkurance til titlen "Jesus af Nørrebro"?

Nej selve æren for at have startet Regnbuen er proletaren Carl Erik så smålig at tage fra de, der fik ideen ude på universitetet.

Selv æren for Gaderummet, som oprindeligt er et projekt i Galebevægelsens regi, som Carl Erik satte sig så tungt på at alt blev ødelagt, så Carl Erik selv kunne tage deres rapport, scanne den, rette den til og søge penge til sit eget projekt, det er proletaren Carl Erik en ægte nok proletar til, citat: "Hvis pjalteproletariatet nogensinde får magt, er det første den gør at kaste sig over hinanden for at flå øjne og liv ud af kroppen på dets lidelsesfæller."

Carl Erik har flået øjne ud på alle omkring sig, over alt, han er kommet. Det er hans varemærke.

Du kender ham?

Gør du?

Carsten Friskytte

Jan Ole Jørgensen: "Så du kender Carl Erik, han der chikanerede folkene i Studenterhuset, Solidaritetshuset og alle de andre steder? Den Carl Erik, der ikke accepterer, der er konkurance til titlen "Jesus af Nørrebro"?"

Nej, jeg kender aldeles ikke bemeldte Carl Erik, og jeg kan ikke udtale mig konkret om ham.

Men hans type kender jeg udmærket, da jeg i årevis har arbejdet med udstødte i frivilligt, socialt arbejde. Og jeg har mødt typer, der var langt værre, og som overhovedet ikke veg tilbage for at bruge korporligheder for at få deres vilje igennem. Jeg var heldigvis godt rustet.

I frivilligt socialt arbejde møder man utrolig selvopofrelse og en ligeså utrolig egennytte og jalousi. Man møder udspekulerede psykopater og grove bøller i uskøn forening. Men det er de trofaste, slidsomme og selvudslettende, der har gjort det største indtryk på mig. De andre vil jeg skide på - før jeg skruer låget fast...........

Tak Carsten Friskytte!

Når Carl Erik er fjernet vil mange mennesker blomstre igen.

Citat: "To af de unge ser tv i Gaderummets tv-stue. På søndagens fællesmøde skal de være med til at afgøre, om Gaderummet skal anke sagen.Ellers skal omkring 30 unge finde et nyt sted at bo.Foto: Gitte Sofie Hansen."

Carl Erik har gud hjælpe mig bildt de unge ind, de skal flytte. De er jo hjemløse og skal blive boende. Blot skal de ikke have postadresse der. De bor der gratis i et hjemløseprojekt. Det kommer de til.

Men den stymper har bildt de unge ind, de skal smides ud.

Og det har de holdt møder om i et år nu.

Michael Søgaard Jørgensen

Til Jan og Carsten:
Da I ser ud til at have utrolig stor viden om hvad der er foregået i Gaderummet, så har I måske også nogle gode råd til hvad der bør gøres for at hjælpe dem der er i Gaderummet ud af denne situation, hvor det ikke er klart om kommunen har en "plan B" for disse unge mennesker og om man blot vil lade stedet lukke - desværre.
Hørte Preben Brandt fra Rådet for Socialt Udsatte og medlem af Gaderummets bestyrelses udtale sig frustreret om situationen i radioens P4 søndag 15. juni.

Carsten Friskytte

Michael Søgaard Jørgensen: Det er er absolut en fejlkonklusion du foretager! Jeg aner intet om Gaderummet!

Men at min generelle beskrivelse af aktivister og pjalteproletariatet passer så godt, at det forleder nogle til at TRO at jeg kender Gaderummet, viser jo blot rigtigheden af min (dog temmelig overfladiske) analyse.

Kære Michael Søgaard Jørgensen,

først og fremmest er Gaderummet ikke lukket, og det skal ikke lukkes. Alle de unge, der er hjemløse, de skal blive boende.

Fogedsagen har drejet sig om at få smidt Carl Erik Birch Madsen på porten. Han har absolut intet at gøre indenfor frivilligt socialt arbejde.

Selve konstruktionen med Gaderummet er det udadtil uangribelige, der skal dække over Carl Eriks ansættelse, og fritage ham fra arbejdsmarkedet.

Carl Erik ansatte sin ekskæreste Anna Jønsson og andre nære relationer, der havde det til fælles, at de dyrkede Blekingegadebandens "snylterstatsteori", at man gør sig tung i rumpen og ved sin passivitet bidrager til at ødelægge det uretfærdige i fordelingen af samfundsgoderne. Altså, da Carl Erik som proletar ikke kan få uretmæssig del af Mærsk rigdomme, må han som snylterproletar ødelægge den del af samfundet, han har inden for rækkevidden.

Prøv at se citatet igen: "Pjalteproletariatet har ikke mange ressourcer - hvilket står klart for de fleste af dem (efter mange års bitre nederlag). De få ressourcer de enkelte har, bliver brugt til at sikre deres egen position blandt de elendige. Man vogter nidkært over at ingen andre vokser én selv over hovedet, og er det ved at ske, så slår man til med alle midler - efter devisen "ens egen succes er jo dejlig, men andres fiasko kan man heller ikke kimse ad."

I stedet for at skabe noget selv, så har pjalten Carl søgt offentlige midler, som dræner det offentlige og som forhindre et rigtigt socialt arbejde.

Carl "river øjne ud" på alle, der truer hans position. Han truer og han krænker.

Det er pjalten Carl, der ikke magter at skabe selv. Derfor nasser han, ligesom Blekingegadebanden gjorde, fordi de ikke havde noget på hjertet.

De er simple pjalter, der aldrig fik rejst sig og som aldrig fik forandret verden. De gjorde sig til simple ridefogeder i proletarenes navn. Ligesom det beskrives i citatet.

I Kina havde de firebanden. I Gaderummet hedder det sexbanden, fordi mange af de ansatte på et eller andet tidspunkt har haft sex med ejeren af SE.nr. 1819 4279.

Situationen er kun dårlig fordi denne enerådende despot og snylterstatsteoretiker har sat sig tungt på Gaderummet.

Manden har ikke socialt arbejde på hjertet.

Der er ingen plan A eller B.

Det er nu, det er "af sporet".

Og når Carl Erik er fjernet er problemet løst. Så er Gaderummet på sporet, de hjemløse indenfor omsorgs rækkevidde.

Det er så uhyggeligt lidt det sted har udrettet med alle de penge, der er brugt.

Alene det groteske forhold, at det er Carls kærester, der har domineret ansættelserne, må da fortælle menigmand noget om, hvad der foregår.

Alene det, at de unge gennem halvandet år skulle have fået kontante beløb udbetalt på 600.000.- Kr. må undre. De bor gratis, spiser gratis. Hvad har de fået for de penge gennem halvandet år ud over rygeklumper?

Stedet videreføres som et sted med højt til loftet, blot med den foreskel, at det ikke er Carls kærester, der sidder på lønningerne på 1. salen, mens de unge sidder og ryger fede foran deres computere.

Det skal nok vække ramaskrig blandt de mest afhængige, at nogle af computerene forbeholdes bolig og jobsøgende.

Ingen tvivl om det.

Men det at indføre nogle regler af hensyn til minoriteter og andre af hensyn til flertal, er vel et grundtema i hele samfundet.

En anden tydelig regl bliver også, der ikke må dyrkes sex med de unge mennesker, der kommer i Gaderummet.

Og nej, jeg gider ikke høre mere på Preben Brandt.

Jeg ringede til han og startede med at forklare, hvorfor jeg havde klaget over Carl Erik, at han havde truet mig. Jeg blev afbrudt med en ordstrøm, bl.a. indeholdende hans logiske deduktion, at nu vil Carl da ikke stoppe med at chikanerer mig.

Som om, han vidste det og lod stå til med, jeg er blevet krænket. Og at jeg skulle dukke nakken.

Så nej, om jeg gider høre på Preben Brandt.

Jeg aner ikke, hvad han laver i det projekt. Og jeg er hamrende ligeglad.

Carsten Friskytte

Jan Ole Jørgensen: Du skriver følgende: "Det er så uhyggeligt lidt det sted har udrettet med alle de penge, der er brugt."

Det er slet ikke dét, det drejer sig!

Hvorvidt pengene er givet godt eller dårligt ud, er de bevilgende myndigheder (dvs. politikerne) skide ligeglade med!

Det drejer sig om at politikerne kan sige til deres intetanende vælgere at de skam har bevilget/støttet dit eller dat. Altså en slags social bestikkelse. Eller hold-kæft-penge.

Og politikerne skal bruge nogle embedsmænd, som skal bruge nogle ridefogeder - af den omtalte type, der kan banke deres undersåtter på plads med en tyk tovende.

Således fungerer det sociale cirkus!

Og masser af kyniske parasitter stortrives i det..........

Hej Carsten Friskytte,

Jeg er aldeles uenig.

Jeg kan slet ikke forestille mig, at politikerne er så indifferente over for etikken i det samfund, de forvalter.

"Pjalteproletariatet har ikke mange ressourcer - hvilket står klart for de fleste af dem (efter mange års bitre nederlag). De få ressourcer de enkelte har, bliver brugt til at sikre deres egen position blandt de elendige. Man vogter nidkært over at ingen andre vokser én selv over hovedet, og er det ved at ske, så slår man til med alle midler - efter devisen "ens egen succes er jo dejlig, men andres fiasko kan man heller ikke kimse ad."

Det gælder vel for de fleste, hvis de er i en situation, hvor det drejer sig om den umiddelbare overlevelse, det tror jeg faktisk du vil kunne finde i alle samfundslag, hvis virkeligheden begynder at kradse. Jeg ved ikke så meget om Gaderummet, men det virker som om de grunder sig i en eller anden romantisk opfattelse af de hjemløse som bærere af en eller anden speciel dyb sandhed eller som revolutionens fortrop og derfor gør de ikke så meget for at få dem ud af deres situtation, Og så selvfølgelig ham den onde Kalle, der tilsyneladende har bygget sit ego op på, at være revolutionens leder.

"For retten til selvbestemmelse og den åbne dør" - det passer jo ikke. Der burde stå: "For retten til selvbestemmelse og den åbne dør - for andres regning"

Det er godt at deres aftale bliver opsagt. Det kan dog undre når både "ungdomhus" og "Fristad" kan få lov at eksistere. Men de fejl skal nok også blive rettet med tiden.

Du kan gøre lige hvad du vil her i Danmark; men du ikke forvente at andre betaler mens du samtidigt ikke vil følge simple regler.

"Gaderummets dør er altid åben, og filosofien er, at institutionen skal være på niveau med gaden, hvis gadens unge skal kunne bruge den. Det betyder få regler, som reguleres af de unge selv."

Det er ikke dét som der er brug for. Der er brug for at de unge bliver konfronteret med, at de ikke er noget. De er ikke noget værd og bare en udgift - men sådan behøver det ikke være. De er unge og de kan nå at gøre det godt igen. Men at sidde i rundkreds og ryge hash med hippie pædagoger har aldrig været sundt for nogen - slet ikke unge...

Carsten Friskytte

Jan Ole Jørgensen:

Godt. Så er du uenig med mig. Du skriver: "Jeg kan slet ikke forestille mig, at politikerne er så indifferente over for etikken i det samfund, de forvalter."

Fint. Så kunne det jo være din fantasi, som ikke er tilstrækkelig?

Men jeg var aktiv i politik i 35 år, opstillet to gange til Fjolsetingsvalg og en enkelt gang til kommunalbestyrelsesvalg, kender centraladministrationen ud og ind - og selvfølgelig en masse tidligere og nuværende Fjolsetingsmedlemmer. Du - og andre - må så inderligt selv om hvorvidt du/I vil tro mig. Det er mere behageligt at tro på de smukke løgne og alt selvbedraget. Så sover man så godt om natten. Lige indtil den dag, hvor man bliver solgt af en politiker, der mener at kunne kapre flere stemmer ved at skifte hest i vadestedet. I politik skal du kunne tåle at få en kniv i ryggen af din bedste ven - og stadig smile forstående.

God fornøjelse, Jan Ole!

Carsten Friskytte

Søren R: "Det gælder vel for de fleste, hvis de er i en situation, hvor det drejer sig om den umiddelbare overlevelse, det tror jeg faktisk du vil kunne finde i alle samfundslag, hvis virkeligheden begynder at kradse."

Nej, ikke helt. De fleste velfungerende mennesker kan forudse konsekvenserne af deres handlinger og vejer ulemper op mod fordele. Pjalteproletariatet ser kun på de umiddelbare fordele og deres umiddelbare behovstilfredsstillelse. Det er dét, der er karakteristisk for det! (Udtrykt i korthed)

@Jan Ole Jørgensen
"Jensen,

dit indlæg er vrøvl."

Ja, der har man som venstreorienteret kunne gemme sig i virkelig mange år - men samfundet ændre sig stille og roligt. Det er slut med venstreorienterede 60'er drømme.

Det er slut med: "vi er så specielle at vi bare laver vores egne regler"-tanker og selvopfundet våsepædagogik.

Det hører en svunden tid til. Christiania får snart meget meget store problemer, hvilket er godt. Ungdomhuset vil også få store problemer. Hvorfor? Fordi folk der ikke tilføjer samfundet noget som helst positivt ikke kan forvente at få særbehandling. Det er der nemlig slet ikke brug for.

Næh, det er usundt at sidde og ryge hash med en selvbestaltet hippiepædagog der foregøgler dem at det er ok. Det er det ikke og det bliver det aldrig. Der er ikke brug for hippie herberg der ikke følger reglerne og hvor folk sover i deres eget skid.

Det er sund at komme en tur i hæren eller på anden vis blive indoktrineret til disciplin - fordi det virker. Alle de andre ting, som der her fremhæves de virker ikke. Hvis de gjorde ville man jo benytte det nationalt og globalt - vi andre er jo ikke forskrækkede over ting der virker. Vi er bare bange for jeres destruktive ideologi.

Carsten Friskytte

Jensen:
Mange af brugerne har en psykiatrisk diagnose, og de er ikke velkomne på statshospiotalerne eller hos distriktspsykiatrien. Det er kendsgerningerne, Jensen.

Vi vil heller ikke have dem rendende rundt på gader og stræder, på banegårdene og S-togsstationerne, hvor de skræmmer livet af gode folk. Derfor er en billig løsning institutioner som Gaderummet. Det er rent discount. Det er ikke en venstreorienteret løsning. Den er bifaldet og fremmet af borgerlige politikere, som godt ved at samtlige brugere er uarbejdsdygtige, og dermed uinteressante for erhvervslivet. At få dem på benene igen ville være alt for dyrt. Derfor venter vi kun på at de med tiden skal få udryddet hinanden - hvilket de er ret gode til.

Du behøver ikke frygte disse stakler, Jensen. De kan ikke forstyrre det borgerlige samfund, og har ingen interesse i det heller. De skal bare have deres hash, bajere og piller. Har du, Jensen, nogensinde hørt om en vagabond-revolution? Den slags standser altid ved vinkælderen!

Jeg kan betro dig, at de væbnede styrker vil betakke sig for at få tilbudt den slags krykhusarer. Man kan heller ikke sende dem til søs. Så snart skibet er 50 sømil fra land, får de besked om at svømme tilbage..........

Nej, bare rolig, Jensen: Over tid afliver de sgu stille og roligt hinanden....

@Carsten Friskytte
"Mange af brugerne har en psykiatrisk diagnose, og de er ikke velkomne på statshospiotalerne eller hos distriktspsykiatrien. Det er kendsgerningerne, Jensen."

Folk der er psykisk syge skal behandles af læger. Ikke af selvbestaltede hippie-hashrygende-pædagoger.

Dine tanker omkring discount sanatorieophold, hvor det ender med at brugerne dræber hinanden finder jeg besynderlige.

De unge der her er tale om kan sagtens fungere i f.eks. servicesektoren. Det kræver bare, at de bliver opdraget.

Tja, måske skulle vi have Fulton ud at sejle igen. Der er i allefald aldrig nogen der er blevet klogere af at ryge fed og høre på langskæggede socialister - det virker nemlig ikke...

-øhm-

Jeg ved ikke helt hvad socialforvaltningen har forestillet sig??

Unge under 18 år må ikke opholde sig i gaderummet, de må ikke ryge hash, og en hel del mere, som det fremgår af artiklen og af kommentarerne,som sikkert altsammen er meget fornuftigt - set fra kommunens synspunkt. Eller rettere: set fra forvaltningens og systemets synspunkt. Eller for at væe lidt mere grov: set fra den embedsmand eller dames øjne (optik) som kom for at lave rapporten og som slet slet ikke evner at sætte sig ind i, hvordan de folk der kommer i Gaderummet har det.

Og som slet slet ikke forstår, at netop de her mennesker, også mennesker under 18 år, har brug for et fristed at være, uden krav fra systemets side. Kun dermed kan man (eller pædagogerne) gennem samtaler med dem, få dem til langsomt at erkende, at de har et problem - og gøre noget ved. Og dette kan tage 1½ år eller længere.

De har aldeles ikke brug at for at vide, at de ikke er noget, og at de bare kan tage et arbejde i service-sektoren eller gå med aviser. For sandheden er jo den, at de kan de ikke! De har tværtmod brug for at opleve, at der er nogen, der holder af dem, som de er - og som langsomt bløder deres modstand mod systemet (og læring) op.