Læsetid: 1 min.

Garnet strammes om DR-bestyrelse

Politikere fastholder hård kritik af DR-bestyrelse efter at have nærlæst rapport. Dermed tyder det på, at der kan rulle hoveder på et møde om sagen fredag
20. juni 2008

KØBENHAVN - Det ser sort ud for nuværende medlemmer af DR's bestyrelse, når medieordførerne senere fredag mødes med kulturminister Brian Mikkelsen (K). Politikerne skal diskutere konsekvensen af en ny undersøgelse af byggeskandalen i DR.

- Det er en meget, meget hård kritik i rapporten. Nu er det så vores politiske opgave, at beslutte hvilke konsekvenser, det skal have. Det mødes vi om i eftermiddag (fredag. red), siger medieordfører Ellen Trane Nørby (V) efter, at hun har læst den 390 sider lange rapport.

Rapporten giver blandt andet hug til to nuværende medlemmer af bestyrelsen Finn Aaberg, der var formand for det udskældte byggeudvalg, og Erling Aaskov, som også sad i det magtfulde udvalg. Men også formand Mogens Munk-Rasmussen får tæsk for at have reageret for langsomt.

Medieordfører Mogens Jensen (S) har haft tid til at studere rapporten, og han gentager, at kritikken er alvorlig, men vil heller ikke ud med, hvilke konsekvenser milliardunderskuddet bør have.

Det fortæller vi efter mødet, lyder det.

Enhedslistens medieordfører Per Clausen går lidt længere.

- Jeg har meget svært ved at forestille mig, at de personer fortsætter i bestyrelsen efter mødet i dag, siger Per Clausen.

Medieordførerne og kulturministeren afgør bestyrelsens fremtid på et møde fredag kl. 15.30.
/ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tja, de får en lussing med en hårdt opvredet gåsefjer, og bliver så fyret.

Ingen erstatningskrav, ingen krav om fængsel, ingen offentlig bodsgang.

Jeg forstår til fulde de der kræver DR privatiseret. At forbruge 2 milliarder for meget er en præstation, og jeg tænker på hvordan de penge kunne gavne andre steder: Bedre skoler, lavere skatter, Fælledparkens forskønnelse (nåh nej nu er den taget), Broer mellem Nyhavn og Operaen, etc.

Skandaløst!

Sig lige beløbet højt for dig selv igen: 2 milliarder kroner!

Med venlig hilsen
Lennart

Intet nyt under solen.

Det er blot samme metode der bruges hver gang man iværksætter et stort byggeri - at underbudgettere for at få det godkendt.

Fordelen ved private virksomheder er at de kan erklæres konkurs og slæbes i retten. I særligt grove tilfælde kan direktøren og bestyrelsen frakendes retten til at drive virksomhed.

med venlig hilsen
Lennart