Læsetid: 3 min.

Historien gentager sig

16 idrætsforskere har sat sig for at hjælpe muslimske kvinder frem i sportens verden. De håber, at flere muslimske lande vil indse, at det styrker den nationale stolthed at lade kvinder deltage i OL
6. juni 2008

Der er langt fra den strand-smarte amerikanske atlet, der barfodet og med ring i navlen smasher beach volleyball'en i sandet, inden hun uddeler sejrsknus til sin sveddryppende makker - og så til den tildækkede iranske skytte, der diskret tager sigte fra sit skjul bag tørklædet.

Den virkelighed skal der laves om på, mener de 16 kvindelige sportsforskere, der for nylig var samlet på universitetet i Oman for at styrke de muslimske kvinders rettigheder i sport.

Gruppen mener, det bør være muligt at definere individuelle frie valg til påklædning og samtidig tage hensyn til Ramadan og bedetider, så kvinderne både har mulighed for at praktisere islam og deltage i sport - selv i beach volley, hvor for meget tekstil ikke matcher det officielle bikinikrav. 13 af deltagerne på workshoppen var muslimske kvinder. En af de få fra Vesten var den tyske idrætsprofessor Gertrud Pfister fra Institut for Idræt på Københavns Universitet. Hun forklarer, at ideen er at sætte fokus på religion og idræt under titlen Accept og Respekt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu