Læsetid: 4 min.

Hvem skal nu betale prisen for Irlands ja?

Der kan ske meget, når fokus er på frygten for et nej og ikke på prisen for et ja
18. juni 2008

Når den 48-årige Brian Cowen i morgen torsdag for første gang møder op som Irlands premierminister til EU-topmødet i Bruxelles, vil han traditionen tro møde stor hjælpsomhed.

EU-samarbejdet bygger også på en slags kollegialitet mellem de forskellige slags ministre. Kredsen af regeringschefer er ingen undtagelse, og den helt nye mand kan regne med, at de andre ikke alene vil lytte, men også tilbyde hjælp, hvis ellers han ved, hvad slags hjælp, han har brug for.

De vil næppe give ham en ellers velfortjent skideballe for alt det, han gjorde i kampen for at få de irske vælgere til at godkende Lissabon-traktaten. Han lovede temmelig meget, som nemt kunne have kostet de andre landes borgere mange penge.

Der blev skrevet meget om den irske folkeafstemning, og nogle medier nåede hele vejen rundt. Alligevel er det rimeligt at sige, at der var betydeligt mere fokus på 'frygten for et nej' end på prisen for et ja. Prisen var lejlighedsvis afsindig og muligvis afsindig høj. Det er derfor, der er grund at holde øje med, hvad der eventuelt skal betales i anden omgang, når nu valgflæsket ikke gled ned i første omgang.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu