Læsetid: 1 min.

Justitsminister afviser kritik i Kam-sag

Justitsministeren mener, at de danske myndig-heder har overdraget alt bevismateriale til Tyskland i sagen mod den tidligere SS'er Søren Kam
Indland
6. juni 2008

Justitsminister Lene Espersen (K) fastholder over for Folketingets Retsudvalg, at de danske myndigheder har handlet korrekt i sagen mod den tidligere SS'er Søren Kam.

Foreningen Aktive Modstandsfolk anklagede i sidste måned de danske myndigheder for ikke at overdrage væsentligt bevismateriale til Tyskland i drabssagen, men det afviser Espersen. "Nordsjællands Politi (Lyngby Politi) har fremsendt alt relevant materiale til de tyske myndigheder," skriver hun i svaret til retsudvalget.

Modstandsfolkene undrer sig over, at et tysk dokument fra 2007, som det danske Justitsministerium i øvrigt har søgt at hemmeligholde, helt forbigår Kams tætte forbindelse til besættelsesmagtens topofficer i Danmark, Werner Best.

Afviste udlevering

Bayerns øverste domstol fandt ikke belæg for noget drabsmotiv og afviste i 2007 at udlevere Kam i henhold til en dansk EU-arrestordre.

"Hvis man ikke gør de tyske myndigheder opmærksomme på mulige drabsmotiver, så er det jo klart, at sagen falder fra hinanden," sagde formanden for Aktive Modstandsfolk, Frede Klitgård.

Lene Espersen skriver i sit svar til retsudvalget, at hun gerne havde set den nu 86-årige Kam udleveret til Danmark, men "må naturligvis respektere den beslutning, som de tyske domstole har truffet".

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her