Læsetid: 2 min.

Langt nede i HP-sovsen

SF'erne har altid kritiseret andre politikere for at reklamere for private virksomheder, og nu gør de det selv. Velkommen på bagsiden, Pia Olsen Dyhr
Indland
27. juni 2008
Pia Olsen Dyhr siger, hun ikke vidste, hun kom med i en reklame-avis for Hewlett-Packard. Men hvad troede hun så?

Pia Olsen Dyhr siger, hun ikke vidste, hun kom med i en reklame-avis for Hewlett-Packard. Men hvad troede hun så?

Jens Nørgaard Larsen

Hewlett-Packard hedder et fint, gammelt computer-firma, hvis hovedkvarter ligger i Californien i USA.

HP, som det kalder sig for nemheds skyld, sælger allerflest personlige computere i hele verden, men det betyder ikke, at et parti som Socialistisk Folkeparti er uinteressant for firmaet, tværtimod. SF'ere køber også computere, og nu er de også med til at sælge dem.

Derfor har man i den sidste tid kunnet se partiets folketingsmedlem Pia Olsen Dyhr på forsiden af en af firmaets danske reklametryksager. Her ser man hende med et af firmaets tastaturer, mens hun i et interview siger, at man skal huske at købe grønne computere.

Det til trods for, at SF altid har været på tæerne med kritik, når politikere fra borgerlige partier klokkede i det ved at medvirke i kommercielle reklamer. Både Helge Sander og Lars Løkke har nemlig tidligere reklameret i samme firmas annoncetryksag. SF er meget imod den slags.

Dagbladet Hewlett

Pia Olsen Dyhr har da også undskyldt mange gange, idet hun ikke anede, at hun kom med i en reklameavis, men hvad havde hun forestillet sig, da hun blev ringet op af HP og spurgt, om hun ville give et interview?

Der er rigtige aviser, der hedder Politiken, Berlingske Tidende, Jyllands-Posten, Børsen, Kristeligt Dagblad og Information, men så vidt vides ikke en, der hedder Hewlett-Packard.

Hun kan selvfølgelig have troet, det var et interview til Information, idet firmaet kalder sin tryksag for en informationsavis.

Hun kan også have troet, at der var tale om den populære HP-sovs, som de altid serverer til hakkedrengene i Bussers Kro. Det ville have været lidt bedre, for det ville have stemt bedre overens med SF's folkelige profil. Det gamle SF, men for resten nok ikke det nye.

Pia Olsen Dyhr har resolut taget konsekvensen af sin erkendte bommert. Hun har ringet til Hewlett-Packard og givet ham tørt på. Ikke ham selv, men hans repræsentant her på Jorden. Den slags er helt uacceptabelt, siger hun - og reklamerer videre for virksomheden.

Træd varsomt

HP-sovsen blev oprindeligt fremstillet i Birmingham i England, men laves nu i Holland, fordi firmaet er opkøbt af Heinz. HP står for Houses of Parliament, idet grundlæggeren havde hørt, at en restaurant i det britiske parlament i London var begyndt at føre hans sovs. Det var sidst i 1800-tallet. Allerede dengang risikerede politikere med andre ord at blive sovset ind.

Takket være Pia Olsen Dyhrs lille fejltrin blev vi så meget klogere, og nu vil hun nok huske at træde mere varsomt, når hun en anden gang træder i det. Thi scenen er skrå, som det hedder i en gammel revyvise.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her