Læsetid: 2 min.

Livet kom måske pr. meteor

Byggesten til gener er blevet fundet i en meteor. Det betyder måske, at livet tog sin begyndelse ved hjælp af molekyler fra det ydre rum, som ankom for mere end 3,6 milliarder år siden
25. juni 2008

Videnskabsfolk har fundet en meteor, der indeholder komplekse organiske kemikalier, der kan bruges til at danne molekyler, der reproducerer sig selv, og er den afgørende genetiske bestanddel i alle kendte livsformer, nemlig både dna og rna.

Skønt organiske molekyler som sukker og aminosyrer er blevet fundet i meteorer tidligere, er det første gang, at videnskabsfolk har fundet bevis på eksistensen af kemiske forbindelser fra det ydre rum, der kan bruges til at danne gener. De to substanser hedder uracil og xanthin, og de er forløbere for de byggestensmolekyler, der er kendt som nukleo-baser og hjælper med at opbevare og overføre genetisk information fra en generation til den næste - et af de afgørende tegn på liv.

Gammel meteor

Videnskabsfolk har fundet de to byggesten ved analyse af en meteor, som faldt ned i nærheden af den østrigske lilleby Murchison den 28. september 1969. Det er tidligere blevet påvist, at Murchison-meteoren indeholder sukkerstoffer og fosfater - to andre væsentlige bestanddele i dna og rna.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu