Læsetid: 2 min.

Riskjær idømt seks års fængsel

Landsretten pillede et år af straffen til Klaus Riskær Pedersen og hans medskyldige. Han skal seks år i fængsel, men Riskær undgik varetægtsfængsling her og nu
5. juni 2008

Klaus Riskær Pedersen skal seks år i fængsel for blandt andet bedrageri mod Fonden af 1. december 1997 for et millionbeløb. Det er et år mindre end den dom, han fik i København Byret.

Østre Landsret har i det væsentlige fundet Klaus Riskær Pedersen skyldig i samme omfang som byretten og har lagt til grund, at Klaus Riskær Pedersen indså, at han udsatte Fonden for et betydeligt formuetab. Men retten har efter bevisførelsen fundet, at det strafbare forsæt i et vist omfang drejede sig om mindre beløb end dem, der var anført i anklageskriftet og antaget af byretten.

I byretten kom man frem til, at Riskær og hans meddømte Flemming Edsberg forsøgte at svindle for op til 280 millioner kroner - landsretten finder dog, at beløbet kun er op mod 210 millioner kroner.

"Landsretten har valgt at sætte straffen ned, fordi man har fundet Riskær skyldig i et lidt mindre omfang end det, byretten havde fundet ham skyldig i. Og når vi har at gøre med berigelsesforbrydelser, er det beløbet, der er den mest afgørende faktor for, hvor lang tids fængsel man skal have," siger professor i erhvervsret ved Aalborg Universitet Lars Bo Langsted.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu